Sivu 13

Kysymys
En ole löytänyt syntymäaikaasi mistään. Voisitko ystävällisesti kertoa kellonajan, päivän, vuoden ja paikan? Kiitos! Ja tsemppiä!
PS. Nummela on huippu levy!

Kyselijä 03.07.2001

Anssi vastaa
Kellonaikaa en muista (kuten en syntymääni muutenkaan…). Olisinkohan saapunut maailmaan kahden aikaan iltapäivällä? Päivä oli kuitenkin heinäkuun 29. vuonna 1972 ja paikka Helsingin Kätilöopisto. Virallisissa papereissa syntymäpaikaksi on tosin merkitty Kerava. Tarina kertoo, että ensitöikseni kusin hoitajan päälle. Enteellistä?

11.07.2001

Kysymys
moro Anssi!
oon parisataa kertaa yrittäny kirjottaa tänne sun vieraskirjaan mutta eipä oo textit tullu!
no eipä se toisaalt haittaa.
kävin ostamassa sen sun nummela levyn joka on todella ihana.
toivottavasti tää nyt tulis sinne.

mira 03.07.2001

Anssi vastaa
Tämähän ei ole vieraskirja, vaan kysymys/vastaus -palsta, jossa ainoastaan vastaukseen kirvoittavat kysymykset julkaistaan. Jonkinlaista vieraskirjaakin voisi tietysti suunnitella – teitä aktiivisia kirjoittelijoita kun näyttää olevan aika lailla!

11.07.2001

Kysymys
Morjens! Itse olen 17-vuotias absolutisti, ja olen innoissani aina, kun saan tietää jonkun julkkiksen olevan absolutisti, jonka nimen lisään aina sitten julkkisabsolutisti -listaani. Tiedän Sinun olevan absolutisti ja hyvä niin, mutta tiedätkö Sinä julkkiabsolutisteja esimerkiksi muusikoista? Itse tiedän Sinun lisäksesi Suomesta Apiksen Sipen ja Tuukan ja Tehosekoittimesta juuri äskettäin ”eronneen” Arskan olevan absolutisti. Lisäksi ulkomailta tiedän rap-artisti Shaggyn olevan absolutisti.

Erinomaisen mainiota kesän ja elämän jatkoa!

Timo 03.07.2001

Anssi vastaa
Arskan kanssa kerran lyötiinkin kättä päälle ja todettiin, että samoilla linjoilla ollaan, mutta muita absolutisteja en itsekään tiedä. Paitsi tietysti Palomäen Roope, joka on miksaillut ainakin Lemonatoria, mutta hän ei taida täyttää listasi kriteereitä?

11.07.2001

Kysymys
Kahden vaiheilla; Tampereelle 13.7. vai Karkkilaan 14.7.? Karkkila taitaa olla ulkoilmakeikka mutta vähän pelottaa, että Tampereella sisätiloissa voi olla samanlainen pettymys kuin Kaivolla; liian paljon ihmisiä, mitään ei näe ja äänentoista sillä tasoilla, että kappaleet tunnistaa vasta puolessa välissä. Suosituksia?

Susu 03.07.2001

Anssi vastaa
Tampere on tosiaankin sisätiloissa, mutta bändin kanssa – Karkkilan keikka taas puolen tunnin akustinen sooloesiintyminen. Paha valinta

11.07.2001

Kysymys
Missä sä asut? nummelas, vai?
Me oltiin Raahessa ja ajeltiin taksilla sieltä pois tuttavaperheen kans, nii sitä taksii ajo ihan sun näköinen mies.. Sun kaksoisolento varmaan.. vai et kai se ollu sie? Mä katsoin heti, kun nousin taksiin, et ollaankos tähden kyydis?!! Tsemii jatkoon!! Sun levy ON PARAS!!

Emppu 03.07.2001

Anssi vastaa
En muistaakseni ikinä ole ollut Raahessa, joten kloonista tässä lienee kyse! Turussakin on kuulemma kaksoisolentoni; ehkä kaikkien maailman anssikela -kaksoisolentojen tulisi järjestäytyä virallisesti! Perustaa yhdistys ja järjestää kokoontumisajoja!

11.07.2001

Kysymys
MOI!
En yleensä oo jonku tietyn bändin hirvee fani, mut nyt oli ”pakko” kirjottaa.. haluun taas kertoo, kuinka mielettömän ihanaa musiikkii osaat tehdä! Sun biisit (ainakaan mun mielestä!) ei oo mitään purkkapoppii, niitä täytyy jäädä kuunteleen ja ”kelaileen” pidemmäksi aikaa. Kertosäkeet jää päähän soimaan ja sanat koskettaa muutenki. Mulle tulee aina sellanen hyvä fiilis, ku kuulen sun biisin! KIITOS!!!
Äiti oli joskus opettajana Kirkkonummella ja sanoo, et muistais Kelan veljekset sieltäpäin.. Ajattelin kysästä, että ootteko olleet sielä koulussa (joskus hamassa menneisyydessä..)?
PS. toivottavasti pääsen vielä sun keikalle!! =)

*vesipisara* 03.07.2001

Anssi vastaa
Kyseessä ovat varmaankin olleet jotkut ihan toiset Kelan veljekset. Emme Villen kanssa ole käyneet kouluja Kirkkonummella.

11.07.2001

Kysymys
Heissan..

Millonkas sulta on tulossa toinen levy?
Millähän osotteella tulis kirje perille?

Marianna 02.07.2001

Anssi vastaa
Toisen levyn tulosta ei ole vielä mitään tietoa. Luulisin, että aikaisintaan syksyllä 2002.

Kirjeitä voi lähettää levy-yhtiöön, josta ne sitten toimitetaan edelleen minulle; osoite löytyy näiden sivujen ”kontaktit ja linkit” -osiosta. Kuoreen kannattaa myös merkata kenelle se on osoitettu.

11.07.2001

Kysymys
MIX SUN SIVUILLA EI OO LAULUJEN SANOJA?
Tarttisin niitä kipeesti!
VASTAA BLIIS!!!!!!

sun fani*89 02.07.2001

Anssi vastaa
Tutkipa sivut vielä hieman huolellisemmin.

11.07.2001

Kysymys
Tuli tarve kertoa ikätoverille että mun mielestä oot Helismaa,Junnu,Juice-tarinankertoja perinteen nykyaikainen jatke. Se tuntuu olleen sulle luonnollinen asia ja valinta. Kuten joku muukin sanoi slaavilainen melankolia leimaa kuitenkin levyäsi. Äijä on kuin 80-luvun Springsteenin ja venäläisen katusoittajan risteytys. Kävelit suoraan sieluni portille sanoituksillasi ja tunnelmillasi.
Miten luonnehtisit itseäsi. Oletko enemmän Carpe diem-Tartu hetkeen vai unelmoija tyyppi?
Oletko jo kasvanut aikuiseksi?Kohta 30 mittarissa :=)
Rakastat vaimoasi joten mikä on mielestäsi Suuren Rakkauden moottorin polttoaine??

Uusimaa jyrää vaan ei Helsinki…sano Orsmo 30.06.2001

Anssi vastaa
Olen aina ollut haaveilijatyyppi ja pilvilinnojen rakennusmestari – toisaalta olen aina myös osannut tarvittaessa tarttua hetkeen. En uskokaan näiden ominaisuuksien olevan niin vastakohtaisia, että ne sulkisivat toisensa automaattisesti pois. Ainakin minusta löytyy joskus sietämättömiäkin määriä harkintaa, puntarointia ja jahkailua kun taas joissakin tilanteissa kykenen olemaan hyvinkin intuitiivinen ja nopea reaktioissani. Aikuinen en sen sijaan millään muotoa koe olevani. Henkinen kehitys on edelleen aika lailla lapsenkengissään…

Suuren rakkauden moottorin polttoaine? Huh… Kuulostaa ihan ydinfysiikalta… En minä tällaisia tiedä! Olisikohan maalaisjärki ainakin yksi melkoisen tärkeä ainesosa?

11.07.2001

Kysymys
olen kuunnellut tuota levyäsi, ja sain jostain semmoisen ajatuksen että kuulemmeko koskaan Anssi Kelalta englanninkielistä kappaletta jollain levyllä?
voisi olla mielenkiintoinen kokemus vai pysytkö visusti suomenkielessä…
toi sun levy on tosi hyvä, jatka samaan malliin…

timo 30.06.2001

Anssi vastaa
Eipä ole tullut mieleeni, että pitäisi ryhtyä kieltä vaihtamaan. Luulenpa tämän suomen kielen toimivan itselleni parhaiten; en näe syytä muutokseen.

11.07.2001

Kysymys
Terve!
Olet tehnyt suuren vaikutuksen kaikkiin ystäviini, minuun, ja jopa vanhempiini =)! Ostin juuri eilen upouudet mahtavat (kalliit) stereot ja CD:si kuulosta niin upealta että soitan sitä 24H!
Sanasi ovat todella koskettavia ja sopivia. Tulet vielä olemaan huipulla monta kymmentä vuotta! Legenda!
Olisi pari kysymystä 🙂
1)Saitko inspiraatiosi jo isoisältäsi vai lähinnä isältäsi?
2)Onko jo seuraava levy tiedossa =)?
3)Ovatko hiuksesi nykyään punaiset vai vaaleat(tosi ”fiksu” kysymys mutta on vain pakko saada tietää)?
4)Oletko hankkinut kännykkäsi soittoääneksi ”Mikan faijan BMW:n” tai ”Kaksi sisarta” ;)?

Tyttö Hesasta 29.06.2001

Anssi vastaa
1) Kipinä taisi syttyä käydessäni pikkupoikana faijan keikoilla.
2) Ei vielä.
3) Nykyisin päässäni on huomattavasti levynkansikuvia tummempi sävy.
4) Puhelimeni on erittäin old school -tyyppinen Nokia 2110. Soittoääniä kyseiseen malliin ei juurikaan ole tarjolla!

11.07.2001

Kysymys
Meillä tuli polemiikkia autossa tosta puistossa biisistä. Onhan se Lauran sanoma ”ruusunen” hellittelynimi eikä sukunimi? Voisitko ratkaista ongelmamme?
Saatiin (vähän)yleisöä muuten kun puistossa laulettiin ja soiteltiin kitaralla sun biisejä vaimon kanssa perjantai-iltana..Coveritkin puree!
Palautit uskon kotimaiseen musaan

Ruusunen?????? 29.06.2001

Anssi vastaa
Ruusunen on nimenomaan sukunimi. Hienoa kuulla, että biisini pärjäävät maailmalla!

11.07.2001

Kysymys
1. Ootko sä Helsingistä?
2. Onko sulla kotieläintä?
3. Miten vanha oot?
4. Mikä on paras kappale minkä oot laulanu?
5. Teetkö itse kappaleesi?
6. Lempi musiikki?
7. Mix kaikki oli apinoita Mikan faijan BMW musiikki-videossa?
8. Noloin keikkatapahtuma?
9. Mitä muita kieliä osaat ku suomi?
10. Mitä teit ennen ku alotit laulamisen?

SUN MUSIIKKI ON PARASTA!!! 🙂

Marika ja Miranda 28.06.2001

Anssi vastaa
1) Olen viettänyt lapsuuden Kauniaisissa, nuoruuden Vihdin kirkonkylässä ja vanhuuden Nummelassa…
2) On. Kusti -koira.
3) Vielä parin viikon ajan 28.
4) Lapsuudessa, ennen äänenmurrosta, bravuurinumeroni oli ”Yönkuningattaren aaria” Mozartin Taikahuilusta!
5) Jep.
6) Neil Young toimii aina.
7) Gorillat olivat ohjaaja Finn Anderssonin neronleimaus.
8) Käy lukemassa keikkapäiväkirjasta vaikkapa raportti Muuvi -gaalan tapahtumista 29.3. Erittäin nolo esiintyminen! Ja onhan siellä muitakin tukalia tilanteita…
9) Englantia.
10) Soitin bassoa.

11.07.2001

Kysymys
1)Paljonko nostat penkistä? 🙂
2)Paljonko nostat pankista? 😉
3)Moneenko kysymykseen tänään vastasit? =)
4)Mikä olet sotilasarvoltasi?

juki 28.06.2001

Anssi vastaa
1) Suurin saavutukseni voimailun alalla on se kun punnersin yläasteella penkistä pelkän tangon ilman painoja! Tiukkaa teki, mutta ylös nousi vapisten!
2) Pankista nostan yleensä 300 markkaa. Sillä pärjää aina vähän aikaa.
3) Tänään onkin kieltämättä ollut aika helvetillinen vastaussessio! Lasketaanpa… Tuli näköjään tällä kertaa vastattua 40:ään kysymykseen! Aivoistani nousee savua!
4) Siviilipalvelusmies.

11.07.2001

Kysymys
Mikä mätti?

Olin eilen Kaivolla kuuntelemassa keikkaasi, jonka oli määrä alkaa kello 23.00. Sadat ihmiset seisoivat pakkautuneena lavan eteen toista tuntia kuunnellen liian kovalla soivaa musiikkia ja Radio Novan mainoksia. Tulitte lavalle puolenyön jälkeen yli tunnin myöhässä. Pieni anteeksipyyntö myöhästymisestä olisi ollut siinä vaiheessa paikallaan. Osa kuulijoistasi kyllästyi odottamiseen jo ennen lavalle pääsyäsi ja lisää kuulijoita lähti kesken konsertin. Harva jaksaa seistä kolmatta tuntia ahdettuna kuumalle kaivon tanssilattialle, josta ei päässyt edes hakemaan välillä juomista. Et ole vielä yhden levyn jälkeen niin iso tähti, että sinulla olisi varaa seisottaa ihmisiä arki-iltana toista tuntia odottamassa, että suvaitsisit saapua lavalle ilman minkäänlaista anteeksipyyntöä.
No eiköhän tämä vuodatus jo riitä. Jäämme innolla odottelemaan seuraavaa levyäsi!
Pidä lippu korkealla,

Pena

Pentti Hilkuri 29.06.2001

Anssi vastaa
Olen luonnollisesti erittäin pahoillani aiheutuneesta epämukavuudesta. Olet oikeassa – tunnin myöhästyminen on anteeksiantamatonta käytöstä. Puolustautuisin kuitenkin sen verran, että kyse ei ollut mistään tähteydestä, vaan pikemminkin täysin päinvastaisesta toiminnasta; alistumisesta järjestäjän tahtoon. Olimme takahuoneessa valmiina kello 23.00 kun henkilökunnan edustaja tuli ilmoittamaan, että ulkona on vielä runsaasti ihmisiä jonossa, joten voisimmeko aloittaa vasta kello 24.00? Pienen neuvottelun jälkeen suostuimme. Mikäli olisin tässä vaiheessa tiennyt miten infernaaliset olosuhteet salin puolella vallitsivat (järjetön kuumuus ja väenpaljous!), niin en olisi suostunut ehdotukseen.

Ylipäätään musiikkipiireissä tulisi mielestäni käynnistää vakava keskustelu soittoajoista – keikkojen aloittaminen puoliltaöin arki-iltaisin ei loppujen lopuksi palvele kenenkään intressejä. Minun mielestäni kello 22.00 olisi kohtuullinen keikan alkamisaika, mutta valitettavan harvoin sitä pääsee noin aikaisin aloittamaan…

Toivottavasti sait kaikesta huolimatta esityksestämme irti jotain positiivistakin! Mutta kyllä oli kuuma…

02.07.2001

Kysymys
Ei ole oikeastaan kysyttävää. Tuli tarve kommentoida, koska ostin levysi toissapäivänä, olen kuunnellut sitä, mutta en tiedä mitä ihmettä siitä ajattelisin. Biisien kertosäkeet pyörii päässä. Ne kuristaa, lohduttaa ja koskettaa ja tekee mielen jotenkin surulliseksi, haikeaksi, toivottomaksi, mutta samaan aikaan kapinalliseksi. Ehkä siksi, että tunnistan omat synkät ajatukseni, mutta niitäkin vastaan haluaisin taistella usein niin kovin. Kyllä mielestäni levylläsi on korostettu liikaa kaiken muuttumattomuutta. Vaikka maailma pysyisikin paikallaan, niin yksilönä ihminen muuttuu jatkuvasti. Viimeinen biisi Nummela on onneksi levyn synkän itsemurhasävyn pelastus, se antaa toivoa huomiseen. Levysi todellakin herättää ajatuksia, ja silloin se ilmeisesti on onnistunut tehtävässään.

kaisu 27.06.2001

Anssi vastaa
Hyvä jos jäit levyn kuunneltuasi kuitenkin elämänmyönteisiin fiiliksiin! Sijoitin ”Nummela” -kappaleen levyn viimeiseksi biisiksi juuri tätä varten. Ja löytyyhän sieltä muitakin positiivisia tunnelmia; esim. ihastumisen tunteita ”Kaunottaressa ja Basistissa.” Ainakin yritin saada positiivisia ja negatiivisia asioita keskenään balanssiin; jätin esimerkiksi pari valmista biisiä liian synkkinä kokonaan pois…

28.06.2001

Kysymys
Terve ja kiitosta puhuttelevasta musiikista!
Tiedustelisin onko se sinun kättesi jälkeä se Rod of Mosesin Näkemiin -kappaleen mainionmammuttinen soolo?
Kuulin asian kaveriltani ja ajattelin varmistaa. On nimittän mureaa rokkikukkoilua se soolo (tuo oli kehu..)

Mikko S 27.06.2001

Anssi vastaa
Tunnustan syyllisyyteni! Olikin aika mainio veto; soolohan kestää muistaakseni kahdeksan minuuttia… Oli kerrankin aikaa kehitellä erilaisia teemoja… Ihme, jos sen on joku jaksanut kuunnella loppuun saakka!

28.06.2001

Kysymys
Aiemmin kyselin tosta Mikan faijan BMW-biisistä, muttet vastannut… harmi. Tiedän, ettet kerkiä kaikille vastailee, mut kysyn silti uudestaan… millanen todellisuus pohja noilla biiseilläs on? Varsinkin tolla MfBMW:llä? Ei muuten, mutta mulle toi tarina on menneisyyttä… kenties sulle sama juttu??? Jos muistat viime viestini, niin vastaisitko kysymyksiin.. please.

Ansku 27.06.2001

Anssi vastaa
Lienee taas syytä vastata tähän kysymykseen; näitä kun tulee erittäin paljon!

Minä en ala spekuloimaan biisieni todenperäisyydellä. Olen pyrkinyt tekemään sanoitukset siten, että ne kuulostaisivat mahdollisimman todellisilta. Joissakin biiseissä onkin tosielämässä tapahtuneita asioita; niitä on tapahtunut joko minulle, tai olen kuullut niiden tapahtuneen muille. Jotkut tapahtumat ovat puolestaan pelkkää sepitettä. Laulujen kirjoittaminen on pitkälti myös täydellisen illuusion rakentamista ja nyt kun näyttää, että olen tässä onnistunut, niin en tietenkään lähde vesittämään mystiikkaa analysoimalla kaiken kuoliaaksi. En usko, että siitä olisi kenellekään mitään hyötyä. Joten tästä syystä ette ole saaneet tämänkaltaisiin kysymyksiin vastausta. Ettekä tule saamaan! Vien salaisuuden mukanani hautaan…

Ainoan poikkeuksen teen ”Nummela” -biisi kohdalla. Laulu on niin selkeästi omaelämänkerrallinen, että on kaiken analyysin ulkopuolella. Eli ”Nummela” on tosi tarina tämän laulajan elämästä.

28.06.2001

Kysymys
Tuntuu, että olet säilyttänyt oman perspektiivin tähän maailmaan, vaikka oletkin noussut rakettimaisesti suosioon. Sanoituksesi ovat todella koskettavia ja inhimillisiä. Haluankin kysyä, miksi kirjoitat lauluja? Onko sinun ”pakko”?

Toinen kysymys: jos kirjoittaisit elämänohjekirjan, mitkä olisivat 3 tärkeintä asiaa, jotka haluaisit nuoremmille (tyhmemmille) kertoa?

Sinikka 27.06.2001

Anssi vastaa
En tiedä onko siihen laulujen laatimiseen mitään sisäistä pakkoa. Ei se ole oikeastaan minulle mikään purkautumiskeino – tuntuu vain, että se on homma jonka osaan. Välillä tosin näinkin laiska mies joutuu pakottamaan itsensä paperin ääreen, joten ehkä se ”pakko” tulee sitten siitä…
Kolme elämänohjetta?!? Mikä ihmeen oraakkeli minusta on tullut… Nyt äkkiä tulee mieleen vain yksi:
Kaksi miestä kävelee kadulla kun alkaa sataa kaatamalla. Toinen kiihdyttää askeleensa juoksuun ja säntäilee mielipuolisesti ihmisten ja liikenteen seassa. Toinen miehistä jatkaa kulkuaan rauhalliseen tahtiin. Molemmat kastuvat läpimäriksi, mutta vain toinen hengästyy.

28.06.2001

Kysymys
Minkä ikäinen oot?Entä ville?Milloin aloitit laulu uras?oliko se sulla jo pikku poikana mielessä?Missä sun seuravaa keikka on?Sä oot tosi hyvä laulaja.Jatka samaan malliin!

Bono 27.06.2001

Anssi vastaa
Minä olen 28 ja Ville 26. Laulajan ura alkoi vahingossa 90-luvun alussa. Silloisen bändini laulaja lopetti, jolloin ryhdyin itse tuuraamaan siksi aikaa kunnes jostain löytyy ”oikea” laulaja. Sillä tiellä ollaan edelleen…

28.06.2001