ANSSI DINGON TRIBUUTTILEVYLLÄ

28.4.2008

80-luvun kotimainen pop-suosikki Dingo saa oman tribuuttilevyn. Neumannin tuttuja kappaleita uuteen uskoon ovat muokkaamassa Anssin lisäksi mm. Children of Bodom, Apulanta, Scandinavian Music Group ja Sunrise Avenue. Jokaiselle artistille on annettu vapaat kädet valita itselleen sopivin kappale ja tehdä siitä mieleisensä tulkinta.

”Neumann soitti ja esitti niin sydämeenkäyvän vetoomuksen, että eihän siitä voinut kieltäytyä. Muutenkin coverbiisin äänittäminen tuntui tervetulleelta vaihtelulta tämän hetken arkirutiineihin”, kertoo kirjaansa viimeistelevä Anssi.

Biisivalintaa tehdessään Anssi palasi muistoissaan 23 vuoden taakse: ”Neumann ehdotti laulettavakseni Levotonta Tuhkimoa, mutta päädyin kuitenkin asiaa mietittyäni Kunnian kenttiin. Muistan edelleen hetken vuonna 1985, jolloin kuulin kyseisen kappaleen ensimmäistä kertaa radiosta. En ollut Dingo-fani (sehän oli tyttöjen bändi), mutta tuo kappale teki suuren vaikutuksen ja kertosäkeistö jäi pysyvästi päähän.”

Levyä äänitetään loppukevään ja kesän aikana. Dingon debyyttialbumia mukaillen alustavasti nimetty tribuuttilevy ”Nimemme on Dingo” julkaistaan lokakuussa 2008. Jännittäviä coverversioita odotellessa on siis hyvin aikaa kaivaa sifonkihuivit esiin kaappien periltä!