ANSSI VIIDENNEKSI F3-SARJASSA

Syyskuu 2004

Viimeisetkin kauden 2004 F3-lähdöt on ajettu, finaalit käytiin Hämeenlinnan Ahvenistolla 4.-5.9. Anssin paikka sarjan viidentenä oli melko vakaa, mutta mitalisijat ratkesivat vasta sunnuntain maaliintulon jälkeen. Niin uutta mestaria kuin Anssiakin vaivasi epäonni viikonlopun ajan.

Lauantaina ajetuissa aika-ajoissa Anssin autosta sammuivat sähköt ja ilman tulosta jääneenä hän joutui starttaamaan kisaan viimeisenä, mutta nousi tiukalla ajamisella kuudenneksi. Sarjaa johtaneen Teemu Tannisen vetoakseli temppuili kisan aikana ja häntä kierroksella ohittamaan tullut Anssi teki ajovirheen ja spinnasi, ollen kuitenkin maalissa kuudes. Tallikaveri Sipe Santapukki nousi hyvän kisan ansiosta uhkaamaan jopa Tannisen SM-kultaa.

Ensimmäinen kilpailulähtö:
1. Koivisto, 2. Santapukki, 3. Mäkilä, … 6. Kela

Sunnuntaina kisattiin mitalisijoista, mutta Anssin kisa oli päättyä heti hyvän lähdön jälkeen ensimmäiselle kierrokselle. Hän lähti neljäntenä ollessaan tekemään ohitusta, joutui radan likaiselle puolelle ja pyörähti nurmikolle. Saatuaan autonsa radalle Anssi ajoi kisan loppuun, tuloksena kahdeksas sija. Tannisella oli sunnuntaina ongelmia hajonneen kytkimen kanssa ja hän joutui starttaamaan varikolta. Tämä ei kuitenkaan riittänyt pitelemään miestä, joka ohitteli itsensä joukon hänniltä kakkoseksi ja näin formula kolmoset saivat uuden mestarin. Sipe toi Koirasten tiimiin kauden päätteeksi SM-hopeaa.

Toinen kilpailulähtö:
1. Koivisto, 2. Tanninen, 3. Santapukki, … 8. Kela

Formula kolmosten SM-pisteet 2004:
1. Tanninen, 171; 2. Santapukki, 148; 3. Taimi, 128; 4. Joutvuo, 123; 5. Kela, 110

Anssin suunnitelmat ensi F3-kaudelle ovat vielä epäselvät. Ahveniston viikonloppuna keikkatauolle jäänyt Anssi aikoo varata alkavan syksyn ja tulevan kevään uusien biisien tekemiseen aikaisintaan vuoden päässä häämöttävälle kolmoslevylleen.