ANSSIN KIRJA PAINOSSA – JULKAISU 14.8.

9.7.2008

Anssin esikoisromaani Kesä Kalevi Sorsan kanssa on valmis ja se on mennyt painoon. Julkaisupäivä on 14. elokuuta, joten odottavan aika ei ole enää pitkä!

Kirjoitustyö alkoi lokakuussa 2006. Tarinan Anssi viimeisteli jo viime vuoden puolella, mutta tekstin editointiin ja viilailuun tarvittiin vielä kuusi kuukautta ja tahti vain tiivistyi loppua kohden. Teokseen kertyi kirjoittajan laskujen mukaan 283 sivua.

”Viimeistelyvaihe kävi lopulta deadlinen lähestyessä melko tukalaksi. Vielä viimeisenä päivänä kirjoitin aamusta iltaan joitakin suuria muutoksia ensimmäiseen lukuun. Painoon lähti käsikirjoituksen seitsemäs versio. Tällä hetkellä olen helpottunut, iloinen ja ylpeäkin siitä, että sain kuin sainkin urakan valmiiksi”, Anssi hehkuttaa.

Ymmärrettävistä syistä Anssi ei haikaile juuri nyt kirjoittamisen pariin: ”Olen samalla kurkkuani myöten täynnä koko kirjaa. Enpä taida haluta lukea sitä kun saan sen painosta – näkisin kuitenkin vain asioita, jotka olisi sittenkin pitänyt tehdä toisin.”

Muut pääsevät ahmimaan juonenkäänteitä pian Anssinkin edestä. Kirjan alkuasetelma on kutkuttava: onnettomuudessa muistinsa menettänyt nuori mies saa avukseen Suomen pitkäaikaisimman pääministerin haamun. Kirjan kustantaja Teos kuvailee romaanin olevan ”hauska ja koskettava kertomus ystävyydestä, toiseen luottamisesta ja toiselta oppimisesta. Tarina kasvamisesta ja ihmismielen rajattomista kyvyistä.”