ANSSIN SANOITUS IDOLS-KATRIN LEVYLLÄ

15.6.2006

Idols-kilpailusta suuren yleisön tietoisuuteen ponnahtaneen Katri Ylanderin 14.6. julkaistulta debyyttilevyltä löytyy Anssin lyriikkaa yhden biisin verran. Kyseessä on ensimmäinen kappale, jonka Anssi on sanoittanut tilaustyönä jollekin muulle artistille.

Kappaleen nimi on Hyvästit ja huutomerkit ja sen ovat säveltäneet Patric Sarin ja Jukka Immonen, joka tuotti myös Anssin Rakkaus on murhaa -levyn. Anssin kitaransoittoa kuullaan hänen sanoittamansa kappaleen lisäksi raidalla nimeltään Mansikkamäki.

Anssin päätymisestä levylle voidaan syyttää Jukka Immosta:
– Jukka soitti ja sanoi, että nyt on tilanne päällä: he ovat tekemässä Katrin levyä ja pariin biisiin ei ole kitaroita; voisinko tulla saman tien vetämään?
Siispä Anssi paineli Fried Music -studiolle, soitti kitarat ja kuuli, että toisesta kappaleesta puuttuu vielä sanoitus, vaikka levy olisi tarkoitus miksata seuraavalla viikolla.
– Lupasin auttaa kaveria hädässä ja tein pikaisesti jonkinlaisen tekstin, Anssi kuvailee.

Jukan studiolla äänitetyissä kolmessa kappaleessa soittaa muitakin tuttuja: Anssin bändin basisti ja rumpali eli Antti Karisalmi ja Kelly Ketonen. Levyn biisien teossa mukana ovat olleet myös mm. Lasse Kurki, Petri Munck, Edu Kettunen ja Stella-yhtye. Melkoisen nimekäs taustakaarti tällä uudella laulajakyvyllä, joka vielä vuosi sitten tarjoili harjavaltalaisessa ravintolassa täysin tietämättömänä tulevasta albumistaan!