Forum 2002-2013

Anssi Kela 24.5.2003 11:55 Epikriisi Torstaina 15.5. kello 15.30 elämäni muuttui: ajoin Formula 3 -autolla Jurvan Botniaringin kakkosmutkassa ulos. Tein ajovirheen ajautuen hieman leveäksi n. 150 km/h:n vauhdissa, pyörät putosivat hiekalle ja auton perä karkasi hallinnastani. Pyörähdin hiekalta takaisin radalle ja ajauduin takaperin radan poikki sen sisäpuolella olevalle ulosajoalueelle. Siellä auto jatkoi pyörimistään vaakatasossa samalla kun vauhti hidastui. Arviolta 50 km/h nopeudessa auto osui oikea kylki edellä maassa olevaan kuoppaan, joka heitti formulan ilmaan ja ylösalaisin takaisin maahan. Turvakaari upposi 19:n sentin verran pehmeään maaperään aiheuttaen sen, että osa auton painosta kohdistui maan sijasta pään kautta suoraan selkääni.

Tilanteen sinänsä ei olisi pitänyt olla vaarallinen: spinnaaminen kuuluu moottoriurheiluun ja virheitä sattuu maailmanmestareillekin. Monet ovat minua ennen pyörähtäneet tässäkin mutkassa samalla tavoin ilman minkäänlaisia seurauksia. Tällä kertaa olosuhteet olivat kuitenkin minua vastaan ja jouduin maksamaan pienestä virheestä vähän kovemman hinnan.

Tunsin välittömästi iskun saatuani, että nyt selkä meni paskaksi. Satutin lisäksi oikean ranteeni ojentaessani typeränä primitiivireaktiona käteni ulos vastaanottamaan auton painoa sen kaatuessa. Auto pysähtyi nurinpäin. Moottori oli sammunut ulosajossa ja ensimmäinen pelkoni oli, että valuuko jostain bensaa. Väänsin virrat pois ja totesin, että mitään ei taida valua eikä syttymisvaaraa ole. Totesin myös olevani jumissa: auto oli uponnut sen verran maahan, ettei sieltä mahtunut kömpimään ulos. Irrotin ratin ja turvavyöt jääden odottamaan apua.

Selkään ja käteen sattui. Heiluttelin jalkojani ja huomasin helpotuksekseni, että kaikki toimii. Olin yllättävän rauhallinen. Sanoin itselleni, että ei mitään hätää - kaikki järjestyy. Sitten ajattelin, että auto meni rytäkässä varmaankin täysin romuksi ja Kelan pojan ajelut taitavat olla nyt ajetut. Näillä budjeteilla ei makseta tällaisia tärskyjä. Tätä harmitellessani tallipäällikkö Marko Koiranen ryntäsi ensimmäisenä paikalle huutaen jo kaukaa olenko kunnossa. Vastasin, että selkään sattuu enkä pääse ulos. Marko sai kallistettua autoa sen verran, että mahduin lopulta ryömimään pois. Lisää ihmisiä saapui paikalle ja jäin hetkeksi tantereeseen laskeskelemaan raajojeni lukumäärää. Yläselkä oli helvetin kipeä. Riisuin maatessani kypärän, hupun ja hanskat. Ilmoille heitettiin ajatus ambulanssin hälyttämisestä. Sanoin, että odotellaan nyt hetken aikaa ja katsotaan.

Vedettyäni henkeä viiden minuutin ajan, yritin nousta istumaan. Onnistuin ja jatkoin inventaariota istualtani. Tässä vaihessa näin ensimmäistä kertaa auton, joka oli nyt käännetty takaisin pyörilleen. Takasiipi oli hiukan lintassa, mutta muuten ei minkäänlaisia vaurioita - uskomatonta! Tämän nähtyäni tuli hiukan parempi fiilis ja hetkeä myöhemmin pyysin, että minut autettaisiin jaloilleni. Nousin seisomaan ja alkoi tuntua siltä, että ei tässä mitään ambulansseja tarvita. Selkään sattui mutta se nyt on varmaankin vain tärähtänyt - tuskinpa sieltä luita on murtunut. Tein samantyyppisen diagnoosin ranteeni suhteen: hiukan turvonnut, mutta ei sekään voinut olla oikeasti murtunut. Kova täräys, ei mitään sen kummempaa. Nousin henkilöauton kyytiin ja ajoimme varikolle tiimin motorhomeen.

Vaihdoin siviilit ja keskustelimme tiimin kesken jonkin aikaa tapahtuneesta. Totesin, etten pysty lupaamaan varmasti olevani ajokunnossa ensi viikolla ajettavassa SM-sarjan avauskilpailussa. Varsinkin käsi huolestutti: sillä tulisi olemaan vaikea vaihtaa vaihteita. Tuumimme, että taidettiin sittenkin selvitä aika vähällä, mutta olisi varmaankin fiksua käydä esittäytymässä terveyskeskuksessa. Tallikaverini Sipe lähti heittämään minua Kauhajoen terveysasemalle. Matkalla arvelin, että eiköhän tässä viikossa toivuta hyvinkin ajokuntoon.

Kauhajoella pääsin suoraan tutkittavaksi. Lääkäri ryhtyi hakemaan selästäni kipupistettä ja äkkiä polveni menivät täysin veteläksi ja meinasin pyörtyä. Minut autettiin tutkimuspöydälle ja siihen kavutessani tajusin, että selkä on NIIN kipeä, että jotain täytyy oikeasti olla vialla. Kauhajoella ei voitu ottaa röntgenkuvia, joten minulle kirjoitettiin lähete Seinäjoen keskussairaalaan ja nostettiin ambulanssin kyytiin. Sipe lähti peesaamaan ambulanssia henkilöautolla.

Seinäjoella minusta otettiin promokuvia röntgenillä ja niitä tutkinut röntgenlääkäri sanoi, että ei hätää - pistetään mies maitojunalla kotiin. Hoitava lääkäri näki samat kuvat hieman toiselta kantilta: selkärankani on murtunut ja on olemassa halvausvaara, pitää leikata. Melkoisen eriävät mielipiteet! Minusta otettiin vielä lisää kuvia. Röntgenlääkäri oli jälleen sitä mieltä, että levollahan tuo hoituu, ei muuta kuin kotiin. Nyt hoitava lääkärikin hiukan pehmensi kantaansa ja sanoi, että leikkausta tuskin tarvitaan, mutta ollaan nyt yön yli tässä ja aamulla isompi porukka lääkäreitä arvioi tilanteen uudestaan.

Tässä vaiheessa on annettava kunniamaininta Sipelle, joka oli todellinen ystävä hädässä. Hän piti minulle sairaalassa seuraa koko illan hakien meille välillä grilliltä syötävää. Lopulta hän päätti itsekin jäädä Seinäjoelle yöksi, jotta minulla olisi aamulla kyyti mikäli minut päästettäisiin lähtemään. (Sipe joutui tosin matkaamaan peräti Vaasaan löytääkseen itselleen yöpuun - kaikki Seinäjoen majapaikat kun olivat jostain syystä täyteen buukattuja. Vaasan Radisson SAS: 160 euroa/yö...)

Aamulla joukko tohtoreita piiritti vuoteeni. He tutkivat papereitani ja totesivat, että neljäs rintarankanikama (joka nimestään huolimatta sijaitsee selässä) on painunut 50 prosenttisesti kasaan ja tunkeutunut kolmen millin verran selkäydinkanavaan. Vamma on vakava, mutta ei kuitenkaan vaadi leikkaushoitoa. Ranteessani on pieni luusiru, joka niinikään ei vaadi sen kummempaa hoitoa - ei edes kipsaamista. Minut pidettäisiin pari päivää tarkkailussa Seinäjoella, jonka jälkeen pääsisin lähtemään kotiin. Hyviä uutisia!

Parin tunnin päästä olin nauttimassa lounasta kun yksi lääkäreistä tuli vakavan näköisenä takaisin luokseni. He olivat lähettäneet kuvani konsultoitavaksi Töölön sairaalaan, jossa ovat Suomen johtavat selkävammaekspertit. Sieltä oli vastattu, että tämä potilas pitää välittömästi siirtää tänne leikattavaksi. Lounastarjotin nykäistiin edestäni pois. Nyt ei saa enää syödä mitään, eikä sängyn pohjalta nousta mihinkään. On oltava täysin paikallaan. Reiteeni iskettiin piikki, joka pisti pään sekaisin, joten ambulanssimatka Seinäjoelta Helsinkiin sujui rattoisasti.

Töölön sairaalassa minusta otettiin vielä lisää kuvia ja osoittautui, että neljännen rintarankanikaman lisäksi myös kolmas nikama on painunut kasaan ja olen onnekas, että minulla on ylipäätään vielä toimivat jalat. Ranteeni on niinikään murtunut kunnolla, mutta murtumalinja on niin siisti, että muutama viikko tukilastan käyttöä riittää hoidoksi. Selkä on kuitenkin leikattava ja painuneiden nikamien tueksi rakennettava titaanista tukirakenne, joka ruuvataan vaurioituneiden nikamien ylä- ja alapuolella oleviin terveisiin nikamiin. Leikkaus on useita tunteja kestävä vaativa operaatio, jonka riskinä ovat jälkeenpäin mahdollisesti ilmenevät halvausoireet. Hyvänä puolena on se, että se mahdollistaa nousun jalkeille suhteellisen nopeasti - parissa päivässä - mutta tosiasia on kuitenkin se, että tiedossa on nyt kuukausien kuntoutus ja formula-ajot on syytä unohtaa vähäksi aikaa.

Minut leikattiin lauantaina. Kaikki onnistui hyvin ja minut siirrettiin osastolle elpymään. Sunnuntai-iltana kuulin, että Iltalehdellä on vihiä tapahtuneesta ja he yrittävät onkia Markolta tietoja maanantain lehteen. Päätimme laatia lehdistötiedotteen ja kertoa avoimesti missä mennään. Näin asiat tulevat julkisuuteen meidän ehdoillamme, eivätkä pelkkinä huhuina ja spekulaatioina. Maanantaina olinkin lööpeissä ja sänkyni vieressä ollut puhelin alkoi soida lähes tauotta. Nautin edelleen melko roimaa kipulääkitystä ja annoin mm. Nelosen uutisille puhelimitse erittäin lääkehuuruisen lausunnon. Maanantaina lääkärit tutkivat kuviani uudelleen ja löysivät vielä aiemmin huomaamatta jääneen vamman: myös niskassani on murtuma! Minulle lyötiin välittömästi kaulan ympärille sietämätön tukikauluri ja sanottiin, että tuota on käytettävä seuraavat 6-8 viikkoa. Samana iltana nousin hoitajien avustuksella ensimmäistä kertaa jaloilleni sängyn vieressä. Uskomatonta, miten muutamassa päivässä ennen niin yksinkertaisesta ja itsestäänselvästä liikkeestä voi muodostua maailman vaativin urheilusuoritus! Seisoin hetken aikaa huojuen; pyörrytti ja joka paikkaan sattui.

Tiistaina kuntoni oli kohentunut jo niin paljon, että pääsin käymään omin voimin suihkussa. Peseytyminen tuntui todelliselta ylellisyydeltä! Selkäsäryt olivat edelleen leikkauksen jäljiltä kamalia, mutta tein päätöksen, etten enää turvautuisi kipupiikkeihin. Minulle oli sanottu, että heti kun tulisin kivun kanssa toimeen normaaleilla särkylääkkeillä, niin voisin lähteä sairaalasta kotiin. Keskiviikkoaamuna kivut olivat entistäkin pahempia, mutta en pyytänyt piikkiä. Lääkärit olivat sitä mieltä, että torstaina onnettomuudesta olisi kulunut tasan viikko ja se voisi olla sopiva ajankohta kotiuttamiselle. Seuraavana aamuna minulle ilmoitettiinkiin, että olisin vapaa lähtemään sairaalasta. Nuo sanat olivat todellista musiikkia korvilleni!

Tätä kirjoittaessa on lauantai, eli leikkauksesta on kulunut tasan viikko. Selkää särkee edelleen, mutta se on kuitenkin joka päivä aina hiukan paremmassa kunnossa. En voi olla jalkeilla kovin pitkiä aikoja kerrallaan; suunnilleen vartin välein on käytävä sänkyyn selälleen huilaamaan. Niskatuki hankaloittaa elämää melkosesti ja oikea käsi on kutakuinkin poissa pelistä, mutta olen kuitenkin elossa ja liikuntakykyinen. Minulla oli kaikesta huolimatta valtavasti onnea - se oli milleistä kiinni...

Henkiset vammat ovatkin sitten toinen juttu. Tällä hetkellä Alastarossa ajetaan kauden ensimmäistä F3 -kilpailuviikonloppua. Huomaan olevani todella masentunut: en olisi uskonut, että sivuun jääminen voisi olla näin vaikeaa! Radalta tulee jatkuvasti viestejä ja sain juuri tiedon, että Sipe on ajanut aika-ajoissa itsensä mahtavasti kolmanteen ruutuun. Tunnelmani ovat hyvin ristiriitaiset: olen yhtäältä iloinen Sipen puolesta ja toisaalta noin hyvä tulos masentaa vielä enemmän, koska tiedän hyvin mikä oma vauhtini on ollut testeissä Sipeen verrattuna... Haluaisin olla mukana!

En ole kuitenkaan tehnyt minkäänlaista päätöstä ennenaikaisen kolauksen kokeneen formulaurani jatkon suhteen. Sairaalassa tuli kieltämättä mieleen, että onko se autolla kovaa ajaminen oikeasti tämän kaiken arvoista? Ehkä ei. Tervehdyttyäni toivottavasti loppukesästä ajokuntoon, tulen kuitenkin ajamaan testin, jonka jälkeen vasta teen päätöksen joko jatkamisesta tai lopettamisesta. Tällä hetkellä keskityn vain saamaan itseni kuntoon. Tälle ei nyt kertakaikkiaan voi mitään. Asiani voisivat tosiaan olla aika paljon huonomminkin. Kaipa niitä enkeleitä oli kuitenkin kyydissä...
Mari 24.5.2003 12:56 Tervetuloa takaisin Anssi! *varovainen halaus*
Todellinen koettelemusten kymmenen päivää takana... suunta on kuitenkin parempaan päin. May The Force be with you!

(Mitenkähän kauan tuon kirjoittamiseen yhdellä kädellä on mennyt aikaa?!)
Gimma 24.5.2003 14:44 Oli kattava kuvaus tapahtuneesta. Kyllä varmasti harmittaa, mutta täytyy kuitenkin olla kiitollinen, ettei onnettomuudesta jää pysyviä vammoja. Pahemminkin olisi voinut käydä. Pikaista toipumista, mutta kiiruhda hitaasti ja pidä lääkärien ohjeet mielessä, ettei tule takapakkia. Äläkä jää kipulääkekoukkuun.

Yksi asia epikriisin luettuani ihan hirvittää. Miten lääkärit voivat tulkita röngtenkuvia niin erilailla ja antaa niin erilaisia diagnooseja? Tuli mieleen, että onneksi asuu pääkaupunkiseudulla, jossa pääsee onnettomuuden sattuessa nopeasti parhaimpaan mahdolliseen hoitoon. Eipä silti, oma isäni kuoli vuosia sitten juuri Töölön sairaalassa, joten eipä aina auta parhaat mahdolliset lääkäritkään.
keva 24.5.2003 15:10 a.
erkki 24.5.2003 16:58 8)
Maarkus 24.5.2003 18:23 Hienoa että Anssi olet jo päässyt kotiin!
Todellakin selvisit aika vähällä verrattuna esim. siihen, jos olisit halvaantunut kokonaan. Toivon sinulle pikaista paranemista ja jaksamista!

Miten aiot Anssi aikaasi nyt kuluttaa, lueskeletko tai pelaatko pleikkaria (yhdellä kädellä ;)), katsotko elokuvia tai vastaavaa?
Lari 24.5.2003 18:40 :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: P i k a i s t a :arrow: P a r a n e m i s t a :arrow: :arrow: :arrow:

Olihan tuo aikamoinen uutinen, kun näin iltapäivälehtien lööpit. Onneksi Teidän organisaatiossa tiedonkulku on aina ollut kunnossa ja todella saimme lukea faktatietoa emmekä toimittajien omia arvauksia tapahtumasta... Nyt vain lepoa, eikä turhan nopeita starttiharjoituksia...Kaikkea hyvää!
Sini 24.5.2003 20:19 Pikaista paranemista!!!

On ihan pakko kysyä: saitko sairaalassa mustat vaatteet?
Jonna88 25.5.2003 11:08 Hyvä kun oot jo päässy kotiin!!

Pikaista paranemista!
A.K. 25.5.2003 12:51
erkki Nythän sulla on hyvää aikaa väsätä uusia biisejä tulevalle levyllesi - kunhan käsi paranee. Eiköhän tuosta kokemuksesta ammenneta jo melkoisia tarinoita laulettavaksi.


Olen samaa mieltä! :D Anssi on taas yhtä kokemusta rikkaampi, ja eiku siitä tarinoita raapustamaan. Varmasti löytyy nyt inspiraatio pariinkin tarinaan. Ja, vielä se, että...
Parane pian! ;D
balisa 25.5.2003 13:08 Halajatko sinä tosiaan niin paljon kuolemaa että pistät peliin kaiken?
En ymmärrä.
Minuakin ilkutaan siitä että, vertailen tosi formula-ajajien tekosia tähän tapahtuneeseen? Haistatellaan jne.
Etkö ymmärrä? Mielihalusi tappaa sinut, mielesi uhmata kuolemaa on älytön!
Sinua on nyt varoitettu, ja minun mielestäni sinun pitäisi nyt unohtaa kokonaan formulat ja keskittyä perheeseesi ja tee lauluja. Tee lauluja.. tee,, TEE LAULUJA! Älä edes mene koeajoon...

PS. enkeleitä oli tosiaan kyydissäsi paljon, paljon. Sillä niskaan ja selkärankaan kohdistunut paino (auto) saa paljon pahaa jälkeä aikaan, esmes, et kävelisi metriäkään tai olisit kuollut. Ole kiitollinen jos mitään jälkiseuraamuksia ei ole. Pysy poissa formuloista!!!

PYSY POISSA!
Chride83 25.5.2003 19:19 Täytyy kyllä sanoa että oli sinulla kyllä iso joukko niitä siivillä varustettuja tyyppejä mukanasi!
Näin kyllä maanantaina( vai milloinkohan olisi ollut?) ensimmäisen kerran onnettomuudesta lööpeissä, mutta silloin mieleen joulahti enemmänkin että "OK, käsi ehkä murtunut tai jotain sen kaltaista", sillä lehdillähän on taipumus heittää vähän lisää dramaattisuutta lööppeihiin. En ostanut lehteä.
Mutta nythän tapahtumasta sai ihan kattavan version, ja lukemani perustella ei voi kuin kiittää että meillä on Nummelan trubaduuri vielä joukossamme. Kuten balisa jo totesi, niin niska ja selkäranka ovat herkkiä ja erittäin tärkeitä ruuminosia (ainakin mitä nyt lääkiksen sisäänpääsykokeisiin lukeneena nyt tiedän =).
Tämä versio korjasi ainakin sen mitä itse uskoin, nimittäin että Anssia oltiin jouduttu ambulanssilla hakemaan auton alta, eli hän ei olisi itse pystynyt kävelemään.

Täytyy kyllä vain todeta että tuon koettuahan varmaan huomaa sen että elämän pienet asiat (käveleminen, suikussa käyminen etc...), jota me muuten ehkä emme koe niin kallisarvoisiksi, todellakin ovat.

Mutta nyt ei muuta kuin toivotan että Anssi paranee pian, ja että näemme hänet jaloillansa! Tsemppiä vain!
marire 26.5.2003 7:01 Mua kiinnostais tietää vaikuttaako tuo onnettomuus mitenkään levyntekoon? On muuten aika kumma ettei heti huomata että niskassa on häikkää. Sehän pitäisi tutkia ensimmäisenä.
A.K. 26.5.2003 12:35
marire Mua kiinnostais tietää vaikuttaako tuo onnettomuus mitenkään levyntekoon?

Ei sen kuulemma pitäisi.
Mari 26.5.2003 14:46 Miten lääkärit voivat tulkita röngtenkuvia niin erilailla ja antaa niin erilaisia diagnooseja?

Minulla on sellanen käsitys, että selkärangan murtumia ym. vammoja on vaikea havaita röntgenkuvista, tai voi olla ettei ne näy ollenkaan. Muista kuvausmenetelmistä ei ole mitään käsitystä, paitsi että ne varmaan on kalliimpia ja siksi niitä tehdään varmaankin vasta kun ollaan varmoja kuvauksen tarpeesta.

Maanantaina olinkin lööpeissä ja sänkyni vieressä ollut puhelin alkoi soida lähes tauotta.

Tämähän nyt on kerrassaan järjetöntä. Varsinaisia häiriköitä. Piuhat irti!!

annoin mm. Nelosen uutisille puhelimitse erittäin lääkehuuruisen lausunnon.

Anssi on vihdoin saavuttamassa rock-uskottavuutta! :)

Viime viikolla soitettiin radiossa Nummelaa YleQ:lta ja Suomipopilta, molemmissa tapauksissa radiotyypit toivoivat että artisti paranee hyvin ja nähdään vielä keikkalavoilla.
Paranee kunhan malttaa lepäillä tarpeeksi...
jassu 26.5.2003 15:50 TERVETULOA takaisin :lol: mä oon sitä mieltä että niitä enkeleitä oli kyllä kyydissä :D mutta vielä kerran koita nyt parantua ja haleja :lol:
Harry 26.5.2003 16:18 Ei muuta kuin pikaista paranemista! =)
Gimma 26.5.2003 18:24 En ole seurannut urheilu-uutisia. Miten Sipen muuten kävi itse kisassa?
tuisku 26.5.2003 19:41 Onhan heitä enkeleitä! a user uploaded image

Hienoa ettei käynyt sentään tämän pahemmin, vaikka paremminkin voisi toki olla.
Nyt on Anssin sitten aika lepäillä ja koota uutta levyä ja itseään... :wink:
neito 28.5.2003 11:27 Koita parantua pikaisesti! :!: :D
Mites sä nyt sairaalassa kestit ilman mustia vaatteita? :wink:
A.K. 28.5.2003 11:35
neito Mites sä nyt sairaalassa kestit ilman mustia vaatteita? :wink:

Niinpä! Siellähän on vähän pakkoa pitää yllä semmoista valkoista 'kaapua'... :P Tulee Anssille varmaan ahdistunut olo.. :)
jassu 28.5.2003 12:20 "on enkeleitä sul ollut kai kyydissä" niin tosiaan sairaalassa on sellasii ahistavia kaapuja :?
Lellu 28.5.2003 17:05 "Enkeleitä, onko heitä...?" Kyllä kuulemma on.
No kaikesta huolimatta, yritä lepäillä ja parantua. Äläkä stressaa sillä levyllä. Kyllä me jaksetaan odottaa, vai mitä...? Tärkeintähän on, että sinä paranet hyvää vauhtia...
neito 29.5.2003 10:54 joo unoha nyt levy asiat hetkeksi ja koita saaha itses kuntoon! :D
ettet ny vaan rasita liikaa sit voi levyn tulo venyä viellä pidemmälle...
ja sitähä me ei nyt kestettäis :wink:
keva 29.5.2003 16:31 a.
jassu 30.5.2003 13:30 mä ainakin jaksan odottaa levyä. mä uskon että toi onnettomuus ei vaikuta levyn tekoon.onhan sen ilmestymiseen vielä 2,5 kuukautta(jos nyt laskin oikein) :D :lol: :wink:
neito 30.5.2003 14:18
keva
neito joo unoha nyt levy asiat hetkeksi ja koita saaha itses kuntoon! :D
ettet ny vaan rasita liikaa sit voi levyn tulo venyä viellä pidemmälle...
ja sitähä me ei nyt kestettäis :wink:Eks toi ollu aika ristiriitasta? :D Ekaks että unoha levy ja taka- ajatuksena oli kuiteski se, että me saatas nopeemmin levy kuuleviin korviimme.. :P Siis niin, jummarratte kyllä..


nii kai sit... mut tarkotin et lepää nyt hetken miettimättä levyä ni sit jaksaa paremmin... 8) :twisted: :D :shock: :!:
marire 30.5.2003 18:38 Onkos tää vaikuttanu jotenkin singlen julkasuun?Senhän piti ilmestyä toukokuussa, muutta en mä oo kuullu sitä ainakaan Kiss FM:ltä.Mutta mä oon saattanu kuunnella vääräää kanavaakin. :D
tekla 1.6.2003 10:21 voimia Anssille :) Vuosi sitten oli minullakin tukikaulus parikuukauden ajan.Kaulurin kanssa eläminen oli rankkaa,mutta jaksoin ajatella positiivisesti.Minulla oli kahdessa nikamassa murtumia.Mielummin tukikaulus,kun vammautuminen tai kuolema.Onnettomuuteni oli täysin minun tyhmyyttäni.Sen läpikäyminen on minulla vieläkin kesken.Fyysisesti olen toipunut erittäin hyvin.Liikeradat on ainoastaan molemmille sivuille hieman vajaat.Välillä niskassa tuntuu pientä kipua.Masennus,joka lienet aika väistämätöntä vakavan loukkaantumisen jälkeen iski minullekkin.Kävin jutustelemassa ammattiauttajan kans.Ystävien tuki on tullut myös hyödynnettyä.Pari-kolme kuukautta tukikaulusta on rankkaa,mutta jälkikäteen ajateltuna aikana se oli kuitenkin lyhyt.Anssi joutuu käymään omasta loukkaantumisestaan vielä monta monituista ajatusta ja tunnetta läpi.Hänen tulevista lauluistaan saamme varmasti vihiä hänen tunteistaan. :)Hyvää kesää
nasu 1.6.2003 11:32 Tästä oli eilisessä iltasanomissakin juttua, oikein pikaista paranemista munkin puolesta. Onneks ei käynyt vieläkin pahemmin.

marire Onkos tää vaikuttanu jotenkin singlen julkasuun?Senhän piti ilmestyä toukokuussa, muutta en mä oo kuullu sitä ainakaan Kiss FM:ltä.Mutta mä oon saattanu kuunnella vääräää kanavaakin. :D


Korjatkaa jos oon väärässä mut mun mielestä sen piti ilmestyä vasta kesäkuussa eli toivoa vielä on :D
Norsku 1.6.2003 12:44
nasu
marire Onkos tää vaikuttanu jotenkin singlen julkasuun?Senhän piti ilmestyä toukokuussa, muutta en mä oo kuullu sitä ainakaan Kiss FM:ltä.Mutta mä oon saattanu kuunnella vääräää kanavaakin. :D


Korjatkaa jos oon väärässä mut mun mielestä sen piti ilmestyä vasta kesäkuussa eli toivoa vielä on :D


Sen piti tulla jopa toukokuun lopussa, mutta ainakin kesäkuun alussa. Anssin tilasta johtuen se ilmeisesti lykkääntyy... (?)
JMN 2.6.2003 9:15 Olinpa serkkupojan lakkiaisissa Nummelassa tuossa lauantaina ja iltasella lähdin ajamaan kylän keskustaan pilistä(mahoton meininki näytti olevan: suomalaiset teinit osaavat mokeltaa oltiin missäpäin maata hyvänsä) ja kuinka ollakkaan, Lohjantien risteksessä sattui vastaan kävelemään itse levylaulaja Kela perheineen! Hyvin ja ryhdikkäästi näkyi käveleminen sujuvan muhkeasta kaulurista huolimatta, kyllä siitä Anssista taitaa vielä ehjä tulla. Mutta liekö kusi noussut päähän vai mikä kun ei morjestanu vaikka ajoin ohi vain parinkymmenen metrin päästä ja on me sentäs kolmesti tavattu muutaman sekunnin ajan:)...
jassu 2.6.2003 11:35 joo hehee JMN :D :lol: :wink:
erkki 2.6.2003 13:55 Joo se ei varmaankaan huomannut sua. Mutta käykääpä kaikki kuuntelemassa mun uus biisi I saw you. :roll:
Mari 2.6.2003 15:00 Mahtava otsikko! :D Mahtavaa! Karvanaama voi siis melko hyvin, jos vaan kriisi ei ota yliotetta?

JMN Mutta liekö kusi noussut päähän vai mikä kun ei morjestanu vaikka ajoin ohi vain parinkymmenen metrin päästä ja on me sentäs kolmesti tavattu muutaman sekunnin ajan:)...


Ja Anssihan tunnisti sinut viime juhannuksena vesisateen keskellä nahkatakissa kyyristelevänä olionakin! Kyllä nyt Kuselalla on sormensa pelissä... (Jean Pierre)
Gaucho 3.6.2003 14:34
Mari
Ja Anssihan tunnisti sinut viime juhannuksena vesisateen keskellä nahkatakissa kyyristelevänä olionakin! Kyllä nyt Kuselalla on sormensa pelissä... (Jean Pierre)


"Soita Puppe! Palkka juoksee!"
raksu 11.6.2003 8:00 Paranemisia Anssille.


Ehkä lapa ei noussut siksi, että perhe-elämä vei huomiota, ettei kaikkia autoilijoita ennätä tiirata.
marire 11.6.2003 15:53 Olis se kyllä kummajos nyt kuuluisuus nousis päähän kun Nummelan menestyksestä selvis hyvin. Mutta eiköhän Anssi ollu vaan mietteisään,eikä sen takia huomannut JPM:n morjestusta. 8)
keva 11.6.2003 18:21 a.
marire 13.6.2003 6:30 Nyt nolottaa :lol: !! :oops:
Gimma 13.6.2003 8:37 Anssi on näköjään käynyt ottamassa lantionheilutusoppia Ricky Martitnilta eilen Kaisaniemen konsertissa. Molemmissa iltapäivälehdissä on asiasta juttua. Lehtitiedon mukaan sinkkubiisi Suuria kuvioita olisi sitten ensi viikolla radioasemilla soitettavana. Uskoo, ken kuulee.

ps. Anssi, kyllä niitä särkylääkkeitä voi kohtuudella ottaa... kärsimys ei jalosta
Mari 13.6.2003 14:18 Eikä mitään pillereitä... :twisted: akkain vouhotuksia.
Voi että niitä kuvia päivän lehdissä.....!!! Mukava nähdä että letti sen kun venyy. Kohta Sipellä ja Anssilla on samanlaiset pehkot. Jos Sipe kasvattaa viikset (!?) ja vaihtaa farkkunsa mustiksi, niin siinä on kuin kaksi marjaa, kun Sipekään ei ole mikään maailman suurin mies.
Ja jos formulatoipilas tänne joskus ennättää, niin kovasti kiinnostais tuo uusimman biisin aihe... mutta eiköhän sekin aikanaan selviä.

Eilen kun änkesin siellä Kaivarissa järjettömän ihmismassan keskellä, ihmettelin että kuka kumma siellä lavalla oikein on... oli just lopettelemassa... huusi jotain "see you again Finland" tms. ja häipyi. Sitten sanoivat että Ricky Martin. ??? Olin ensin ihan varma että se oli joku feikki, Ricky Martiniahan kuulee vain radiosta. Pitänee katsoa sitten joskus telkkarista... Apulanta oli taas selkeästi paras. Ja Toni sanoi illan parhaan kommentin Piiskatessaan ihmisiä hyppimään: "Upotetaan tämä helvetin puisto Itämereen!" Toinen ihan hyvä oli pojan kommentti kun hän kaverinsa kanssa pyristeli katua vastavirtaan Daruden lopetettua: "Missattiiks me jotenki tää konsertti?"
Essi 13.6.2003 18:40
Gimma Anssi on näköjään käynyt ottamassa lantionheilutusoppia Ricky Martitnilta eilen Kaisaniemen konsertissa. Molemmissa iltapäivälehdissä on asiasta juttua. Lehtitiedon mukaan sinkkubiisi Suuria kuvioita olisi sitten ensi viikolla radioasemilla soitettavana.

Se konsertti oli muuten Kaivopuistoissa, Kaisaniemen konsertti oli viime lauantaina.
Iltasanomissa sanottiin tuosta Anssin Suurista kuvioista, että se tulee näillä näkymin radio soittoon ensi viikolla. Tuo "näillä näkyminen" ei kuulosta vakuuttavalta...
Rosso 10.7.2003 18:08 Viikot kuluvat ja formulakausi etenee... Onko Anssi jo ollut harjoituksissa vai onko kisat kisailtu tältä kaudelta (enpä ole juuri seurannut autourheilua viime aikoina)?
Anssi Kela 11.7.2003 6:11 Tällä hetkellä olen Vetelin Kemorassa, mutta vain Sipen datainsinöörin roolissa. Omasta ajamisesta en vielä osaa sanoa. Mieli tekisi, mutta tällaisesta vammasta ja leikkauksesta paraneminen näyttää ottavan aikansa...
Mari 11.7.2003 11:38 No voe kukkanen! Tuonpa kun ois vähän aiemmin tiennyt. Melko täydellinen ristiin ajaminen. (Ristiin ajaminen???)
Datainsinööri..... :) Muistakaa kaataa se kuohujuoma sinne pohojaalaaseen ojanpohjaan jos sellaista teille tarjoillaan.
keva 11.7.2003 16:23 a.
Anssi Kela 11.7.2003 17:34 Tarkoitus olisi tulla.