Biografia

Anssi Kela (s. 29.7.1972) kasvoi musiikin keskellä. Hänen molemmat vanhempansa olivat muusikoita, äiti kanttori ja isä Pro Fide -yhtyeen kosketinsoittaja. Musiikki oli osa arkea: kotona Kauniaisissa oli piano, jota varsinkin isä soitti paljon tehdessään sävellystyötä. Näin Kela pääsi jo pienenä seuraamaan sivusta prosessia, jossa hajanaisista sävelistä kiteytyy valmiita lauluja.

Kuusivuotiaana hän sai viulun ja lähti soittotunneille. Vuoden päästä viulu vaihtui selloon, jota Kela sahasikin seuraavat kuusi vuotta. Sello-opinnot olivat kuitenkin pelkkää tervanjuontia: unelmissaan hän soitti sähköbassoa – Kela halusi seurata isänsä jalanjäljillä ja soittaa bändissä.

1987
Keikalla vuonna 1987

Unelmista tuli totta Anssi Kelan perheen muutettua Vihtiin vuonna 1984. Hänen uudessa koulussaan luokkakavereiksi sattui poikia, joilla oli samanlaisia haaveita. 13-vuotiaana Kela perustikin näiden kavereidensa kanssa bändin, jonka nimeksi annettiin Yhdeksäs Hetki. Ensimmäisen keikkansa yhtye soitti Nummelassa, lokakuussa 1986.

Yhdeksäs Hetki alkoi keikkailla säännöllisesti ja Anssi Kela ryhtyi kirjoittamaan bändille lauluja. Hän oli aluksi vain yhtyeen basisti, mutta otti vuonna 1991 hoitaakseen myös laulusolistin tehtävät. Samoihin aikoihin bändi vaihtoi nimeään: siitä tuli Pekka ja Susi.

Vuonna 1993 Pekka ja Susi teki demonauhan, joka lähetettiin Rock SM -kilpailujen karsintaan. Bändi kelpuutettiin mukaan ja se selvitti lopulta tiensä finaaliin satojen yhtyeiden joukosta. Syksyllä 1993 Pekka ja Susi voitti rockin suomenmestaruuden, pitkälti Kelan kirjoittaman Karhun elämää kappaleen ansiosta. Yhtye solmi levytyssopimuksen BMG:n kanssa ja alkoi valmistella ensimmäistä levyään.

Pekan ja Suden debyyttialbumi julkaistiin syksyllä 1994. Karhun elämää oli jonkinasteinen radiohitti, mutta muuten levy osoittautui pettymykseksi. Yhtye julkaisi vielä singlen Tähtilaulu vuonna 1997, mutta hajosi lopulta musiikillisten ristiriitojen repimänä tammikuussa 1999.

Pekka ja Susi vuonna 1994
Pekka ja Susi vuonna 1994, Anssi Kela etualalla (Kuva: Petri Artturi Asikainen)

Anssi Kela alkoi kirjoittaa uusia lauluja puhtaalta pöydältä. Hän uudisti tyylinsä täydellisesti: Pekan ja Suden sanoitukset olivat olleet vaikeaselkoisia ja symbolisia, nyt Kela alkoi kirjoittaa suoraviivaisia tarinoita. Hän muutti myös laulutyyliään pehmeämmäksi ja puhemaisemmaksi. Tällä reseptillä Kela teki viiden kappaleen demonauhan, jota lähti soittamaan BMG:n Asko Kalloselle. Kallonen innostui nauhasta välittömästi ja jo neljän kuukauden kuluttua Pekan ja Suden hajoamisesta alettiin työstää Anssi Kelan sooloalbumia.

Mikan faijan BMW julkaistiin ensimmäisenä singlenä heinäkuussa 2000. Se alkoi syksyn kuluessa hiljalleen kerätä vauhtia radiokanavilla ja seuraava single, tammikuussa 2001 julkaistu Kaksi sisarta, nousikin saman tien radioiden voimasoittoon.

Vuonna 2000 (Kuva: Jouko Lehtola)
Promokuva vuodelta 2000 (Kuva: Jouko Lehtola)

Anssi Kelan ensimmäinen albumi, Nummela, julkaistiin maaliskuussa 2001. Se debytoi albumilistan sijalla 14, poukkoili monta viikkoa kärkikymmenikössä, kunnes lopulta kesäkuussa, viisitoista viikkoa julkaisunsa jälkeen, nousi Suomen albumilistan ykköseksi. Nummela pysyi listalla lopulta 57 viikkoa, joista se oli ykkösenä 16 viikkoa. Levy on myynyt viisinkertaista platinaa, yhteensä n. 160 000 kappaletta. Sen yhdeksästä kappaleesta nousi neljä suurta hittiä: jo mainittujen lisäksi myös Puistossa sekä nimikappale Nummela saivat massiivista radiosoittoa.

Levyn triplaplatinapainoksen kunniaksi marraskuussa 2001 julkaistiin single Milla, josta tulikin Kelan tähänastisen uran suurin hitti. Single julkaistiin sekä irrallisena levynä että kylkiäisenä Nummelan uudessa painoksessa. Millaa pidetäänkin Suomen äänitehistorian myydyimpänä singlenä: sitä myytiin 10 000 kappaletta itsenäisenä singlenä ja lähes 50 000 osana Nummelaa.

Albumista julkaistiin myös kustannusyhtiö Liken toimesta marraskuussa 2001 nuottikirja Nummela – erään albumin anatomia, joka piti nuottien lisäksi sisällään lyhyet esseet levyn kappaleista, studiopäiväkirjan sekä Anssin vastauksia faniensa kysymyksiin. Nummelan jälkimainingeissa myös Pekan ja Suden kahdeksan vuoden takainen levy kaivettiin naftaliinista ja julkaistiin uudestaan maaliskuussa 2002 osana Rannalla-nimistä kokoelmaa, joka sisälsi yhtyeen debyyttialbumin lisäksi runsaasti julkaisematta jäänyttä materiaalia. Rannalla onkin melkoinen erikoisuus: tuplakokoelma yhtyeeltä, joka on julkaissut vain yhden levyn.

Voitokkaan debyyttinsä jälkeen Kela teki yhtyineen parisataa keikkaa ja alkoi sitten keskittyä seuraavan levynsä tekemiseen. Äänitykset kuitenkin katkesivat toukokuussa 2003 Anssi Kelan loukkaannuttua vakavasti Jurvan Botniaringillä tapahtuneessa Formula 3 -luokan testiajossa. Autourheiluharrastuksen aloittanut Kela oli valmistautumassa ensimmäiseen kilpailuviikonloppuunsa, kun hänen ajamansa auto syöksyi radalta, kääntyi ympäri ja jäi nurinpäin radan sivuun. Formulaansa puristuksiin jäänyt Kela loukkasi pahasti selkänsä ja oli vaarassa halvaantua. Hänet kuitenkin leikattiin menestyksekkäästi ja jo muutaman viikon kuluttua onnettomuudesta Kela kykeni niskakaulurissaan jatkamaan toisen levynsä äänityksiä.

2003
Promokuva vuodelta 2003 (Kuva: Jouko Lehtola)

Suuria kuvioita julkaistiin elokuussa 2003. Se debytoi suoraan albumilistan ykkösenä ja levyn ensimmäinen single, 1972, oli jättimäinen hitti. Albumilta ei Nummelan tapaan noussut useampia hittejä, mutta Suuria kuvioita myi kuitenkin platinaa, yli 50 000 kappaletta.

Kuntouduttuaan selkävammastaan Anssi Kela jatkoi kilpa-autoilua: vuosina 2004–2007 hän ajoi 31 kilpailua F3-luokan SM-sarjassa. Ajamissaan kilpailuissa Kela saavutti 4 voittoa ja 13 palkintopallisijoitusta.

Anssi Kelan kolmas albumi, Rakkaus on murhaa, julkaistiin lokakuussa 2005. Levy otettiin vastaan albumilistan neljäntenä ja sen raidoista hiteiksi nousivat Karhusaari, Älä mene pois ja Jennifer Aniston. Levymyynti oli jo tähän mennessä huomattavasti rauhoittunut: Rakkaus on murhaa oli arvostelumenestys, mutta myi enää hiukan yli 15 000 kappaletta, jolla se ylitti kuitenkin kultalevyrajan.

Tämän albumin ja sitä seuranneen keikkailun jälkeen Anssi Kela tunsi motivaationsa hiipuneen. Toukokuussa 2007 hän vielä julkaisi Suomalainen-singlen osana EU:n rasisminvastaista kampanjaa. Sen jälkeen olisi pitänyt alkaa kirjoittaa kappaleita taas seuraavalle levylle. Laulujen sijaan Kelan kynä kuitenkin alkoi piirtää jotain aivan muuta.

Kirjailijakuva vuodelta 2008 (Kuva: Heini Lehväslaiho)
Kirjailijakuva vuodelta 2008 (Kuva: Heini Lehväslaiho)

Elokuussa 2008 kustannusyhtiö Teos julkaisi Anssi Kelan esikoisromaanin Kesä Kalevi Sorsan kanssa. Kirja kertoi onnettomuudessa muistinsa menettäneen Johanneksen yrityksistä palauttaa elämänsä raiteilleen mielikuvitusystävänsä Kalevi Sorsan avustuksella. Romaani herätti ilmestyessään runsaasti huomiota ja sai suurimmalta osalta arvostelijoista positiivista kritiikkiä. Esikoisteokseksi kirjaa myös myytiin mukavasti, reilut 4 000 kappaletta.

Kela oli romaanin kirjoittamisen aikana ottanut tietoisesti etäisyyttä musiikintekemiseen. Saatuaan vihdoin kirjan pois käsistään hän huomasi olevansa taas täynnä uutta intoa laulujen kirjoittamiseen. Toista kertaa urallaan Anssi Kela päätti aloittaa puhtaalta pöydältä ja tehdä asiat uudella tavalla. Kirjan tekeminen oli avannut tuoreita näkökulmia tekstittämiseen ja niiden innoittamana Kela alkoi luonnostella ideaa konseptialbumista: levystä, jonka jokainen kappale olisi osa suurempaa tarinaa.

Promokuva vuodelta 2009 (Kuva: Risto Vauras)
Promokuva vuodelta 2009 (Kuva: Risto Vauras)

Anssi Kelan neljäs albumi, Aukio, julkaistiin syyskuussa 2009. Levy nousi julkaisuviikollaan lupaavasti albumilistan neljänneksi, mutta putosi nopeasti listalta kokonaan pois. Vastaanotto jäi vaisuksi, myynti tyrehtyi jo 4 000 kappaleen kohdalla. Suuri yleisö ei innostunut taiteellisesti hiukan haastavammasta kokonaisuudesta. Aukio antoi kuitenkin Kelalle jälleen yhden hitin Aamu-kappaleen rientäessä single- ja radiolistojen kärkisijoille. Se ei kuitenkaan korjannut uran syöksykierrettä: Aukion jälkeinen kiertue kutistui lopulta vain kahdeksan keikan mittaiseksi, joista osan Kela yhtyeineen soitteli tyhjille seinille. Yleisö oli kadonnut.

Anssi Kelan ura oli vaikeassa vaiheessa. Levy-yhtiö Sony reagoi tilanteeseen julkaisemalla maaliskuussa 2010 kokoelmalevyn Singlet 2000 – 2010. Pakettiin kuului kokoelman lisäksi kaksi ennen julkaisematonta kappaletta sekä Viking Isabellalla helmikuussa 2010 äänitetty livelevy Elossa ruotsinlaivalla. Kokoelma ei korjannut kurssia: se käväisi albumilistan sijalla 21 ja romahti pois. Radiot eivät tarttuneet uusiin biiseihin ja julkaisu katosi lähes jälkiä jättämättä.

Artistin reaktio oli irtisanoa levytyssopimuksensa. Kela koki tarvitsevansa eteensä puhtaan pöydän ja siipien alle uusia tuulia. Hän päätti ottaa aikalisän ja kirjoittaa urastaan ja kokemuksistaan kirjan. Kirjoitusprosessia kuitenkin hidasti loppuvuodesta 2011 tehty kiertue: Nummelan julkaisusta oli tullut kuluneeksi kymmenen vuotta ja Kela lähti bändeineen kiertämään maata Pieni juhlakiertue -otsikon alla. Keikoilla tunnelin päästä alkoi vihdoin erottua valoa: yleisöä tuli enemmän kuin vuosiin, kiertueen viimeisillä keikoilla alkoi näkyä jo täysiä tupia.

Samoihin aikoihin Anssi Kelasta tuli yllättävä hitti sosiaalisessa mediassa: hänen ja Tommy Lindgrenin viiksienkasvatuskilpailu eturauhassyöpäkampanja Movemberin hyväksi herätti huomiota tv:n uutislähetyksiä myöten. Kelan YouTubessa julkaisema humoristinen Sykkivä eturauhanen -kappale levisi Facebookissa kuin ebola-virus. Hän oli myös näkyvässä roolissa Pekka Haaviston presidentinvaalikampanjassa. Kelan kampanjaa varten kirjoittamia blogipostauksia jaettiin sosiaalisessa mediassa kymmeniä tuhansia kertoja ja hän oli mukana järjestämässä tukikonsertteja, jotka huipentuivat loppuunmyytyyn Helsingin Jäähalliin helmikuussa 2012.

Kirjakin valmistui: kustannusyhtiö Teoksen julkaisema Matkamuistoja ilmestyi toukokuussa 2012. Kirja herätti lukijoissa haltioitunutta palautetta, monet kuvailivat Kelan itseironista kiertuekuvausta hauskimmaksi koskaan lukemakseen kirjaksi. Superlatiiveja vilisevästä lukijapalautteesta huolimatta Matkamuistojen myynti jäi varsin vähäiseksi, alle tuhanteen kappaleeseen.

Promokuva vuodelta 2013 (Kuvaaja: Rami Saaristo)
Promokuva vuodelta 2013 (Kuva: Rami Saaristo)

Oli taas musiikin vuoro. Anssi Kela oli kaikessa hiljaisuudessa solminut uuden levytyssopimuksen Live Nationin kanssa ja käynnisti viidennen sooloalbuminsa äänitykset yksin kotonaan kesällä 2012. Hän päätti ottaa musiikkinsa kanssa riskin ja vaihtaa rohkeasti tyyliä. Synkästi arjesta laulanut vakava folk-laulaja oli poissa – tilalle tuli 80-luvun soundimaailma ja kiihkeä, tanssittava poljento. Kela kaivoi juurensa esiin ja puki musiikkinsa lapsuudestaan ja nuoruudestaan tuttuun muotoon, vanhoja suosikkiartistejaan kunnioittaen. Anssi Kela -nimen saanut albumi syntyi puhtaasta tekemisen ilosta.

Levyn ensimmäinen single, Levoton tyttö, julkaistiin helmikuussa 2013. Vastaanotto oli räjähtävä. Levottomasta tytöstä tuli vain muutamassa viikossa yksi Anssi Kelan uran suurimmista hiteistä. Se oli keväällä 2013 radioiden soitetuin kappale, video keräsi YouTubessa lyhyessä ajassa satoja tuhansia katseluita.

Anssi Kela julkaistiin maaliskuussa 2013. Levy debytoi virallisella albumilistalla sijalla 2.

Kommentit

 1. On äijä muuttunu aika paljon vuosien aikana:D Hianoja kuvia! Olen kans tosi tyytyväinen, et löysin kesällä kirpparilta ton Erään albumin anatomian, ja ostin sen, vaikken osaakkaan soittaa (paitsi rumpuja (n. vuas reenii takan)). Jos Anssi sattuu vastaamaan tähän kommenttiin, ni haluisin kysyy, jo oot tulos ”runkkaavien suntioiden” kans josai vaihees jonku näkösel keikal Turkuu? Olis tosi hiano päästä kaverin kaa kattoo! Aukio on muuten tosi hiano kokonaisuus!

 2. Argh! Löysinki keikat, mut kaikki joko laival tai k-20 paikois, et tais 17v poikaselta jäädä välii:( Toivottavasti josai vaihees pian tulee hyvä keikka turus! Sitä ootellessa, pitäkää kivaa ja pistäkää Kelly hakkaa lisää lehmänkelloo! 😀

 3. Anssi hei,

  kiitos paljon kun olet tuonut julki ettet hyväksy sikojen väärinkohtelua. lämmitti lukea sun juttusi.

  t.erkka

 4. Voisko Anssi Kela joskus keikkailla Kuopiossa sellasessa paikassa että määkin pääsisin sinne kun oon 12v…

 5. Terve!

  Oon tuossa muutamaan kertaan googlaillut tuota sun skittasivua, ei oikein löydy. Kiinnostaa aivan varmasti mun (skitttoja since 1978) lisäksi muitakin kitaristeja. Vrt Setzer, ym sivut… Laita kuntoon ja jos löydät mulle hyvän Gretschin 1957 tai alle (5120…tms) ilmoittele. Ei kiirettä… Ilmoittele… Tsemppiä!!!!

 6. Tervehdys Anssi !
  Olen seurannut laulaja/lauluntekijä uraasi,siitä asti kun putkahdit suuremman yleisön tietoon,olen pitänyt musiikistasi..ja olen käymy muutaman kerran kuuntelemassa keikoillasi…mutta viimevuosina on tapahtunut jotain sun musiikissa ja elämässä…jotenkin on saanut sen vaikutuksen että se Anssi jonka olen oppinut näkemään ja keskustellukkin jossain yhteydessä kanssasi…sellanen herkempi puoli on kadonnut johonkin ja muuttunut jotenkin epätoivoiseksi höpöttämiseksi…joka ei jaksa kiinnostaa..tuntuu vaan pahalta…ois mukava kun se aito herkkyys eläisi ja näkyisi

 7. Moi Anssi!
  En fanita sua, mutta tee laulu sairaasta pikkutytöstämme. Tää aihe sopii sulle, siksi ehdotan tätä sulle.
  Laulun sanat voisi olla jotain tälläistä, mutta sä osaat homman paremmin.
  ”Linnea pieni tyttö vasta ei edes neljää vuotta vielä. Melkein lääkärissä asuu, neljä pitää kiinni yksi suoneen piikittää, hän on sairas pikkutyttö tää todella kohtuutonta.
  Tätä ei tahdo kestää, mutta omat tunteet pitää unohtaa, Linnea mua tarvitsee.
  Lapsi tuskissaan istuu pystyy vain telkkaria katsomaan, kysyn jotain, ei pysty kivultaan päätään kääntämään. Taas pitää mennä lääkäriin. Hän on pienityttö vasta ei ymmärrä mitä tapahtuu, olen petturi pidän taas kiinni kun pistettään.
  Tää on hirveää, kunpa ei tarttis mennä lääkäriin, haluaisin jäädä kotiin ja olla vaan. Kyynel silmäkulmassa tyttö kysyy: ”äiti Miksi taas pitää mennä lääkäriin?” Oma sydän vuotaa verta, pitää vahvaa esittää, sisimmässä ajattelen muakin itkettää, kunpa tää loppuis uusi elämä vois alkaa.”

 8. meikku: voisiko jokin esirukouspiiri sopia sittenkin paremmin tilanteeseen? Sulla on itselläsi sanat, joita ei voi paremmiksi muuttaa.

 9. Meikku: Tarinasi koskettaa, en voi muuta kuin toivoa teille voimia lohduttomalta vaikuttavassa tilanteessanne. Tuo on jotain sellaista, jota en isänä haluaisi koskaan joutua kokemaan.

  Täysin ulkopuolisena minun on kuitenkin mahdotonta tehdä tarinastasi laulua. Kuvailemasi tuntuu niin sanoinkuvaamattoman väärältä ja kammottavalta, etten usko sen edes taipuvan laulun sanoiksi, lauseet olisivat liian raskaita. Mutta pikku Linnea on kuitenkin tänä iltana ajatuksissani. Yrittäkää jaksaa.

 10. Hei, Anssi

  Minun mielestäni Nummela albumisi on paras tuotoksesi. Kuuntelin viimeksi sitä kun olin vielä nuori, mutta tänään kattelin cd-kaappia ja löysin levysi sieltä, kuuntelin ja tykkään edelleen.
  Ps. Näytät nuoremmalta lyhyillä hiuksilla. 🙂

 11. Saatoin näyttää lyhyemmissä hiuksissa nuoremmalta myös siksi, että olin tuolloin nuorempi kuin nyt.

 12. Onko laulukilta haudattu ja kuopattu? Eksyin Youtubessa taas siihen ja se oli kyllä loistava!

 13. Laulukiltaa olisi tosiaan syytä jatkaa, jonkun vain pitäisi nähdä tarvittava vaiva. Se joku taidan olla minä – tässä on ongelma.

 14. Arvasin! Nykyaikanahan on kuitenkin tärkeintä, että löytyy syyllinen. Ongelman ratkaisuhan on täysin toissijainen juttu.

 15. Joo, lisää Laulukiltaa! Tähän astiset tulokset ovat olleet sen verran mainioita.

 16. Hei Anssi.
  Kiitos vastauksestasi. Kirjoitit kauniisti ja lämpimästi – sanasi lämmittivät meitä, sait sanoillasi jopa mieheni kyyneliin. Linnealla on nyt parempi vaihe menossa, mutta koskaan ei tiedä minä aamuna taas lähdetään sairaalaan. Näistä hyvistä hetkistä pitää kerätä voimat myös niihin rankkoihin hetkiin.

 17. Wau, muutos McGyverin takatukasta Jeesukseen on kyllä ollut huikea vuosien aikana.

 18. Moi Anssi !

  Rakastan biisiä 1972. Kertooko se oikeista ihmisistä ? Olisi upea, jos saisin vastauksen. (:

  <3: llä Tulisydän

 19. Rakastan Anssi Kelan musiikkia…Luin juuri vauvakirjaani ja sielläkin luki että pienenä lauleskelin Anssin lauluja. Anssi tais olla ensimmäinen muusikko kenestä minä pidin 😀 😀

 20. ps. Kun pelattiin sing starsii ni Milla oli ainoa laulu missa voitin kaverini 😀

 21. Muusikon yksityiselämästä ei kirjoitettu mitään. Itse lopetin Kelan kuuntelemisen kun paska jätti vaimon ja lapsen, silloin julkisuus nousi päähän – mutta nyt julkisuuskin on ’idolin’ jättänyt lol

 22. Siis Anssillahan on 11-12-vuotias tyttö?

  Mistä asti tämä nykyinen suhde sitten alkoi?

 23. Mä tas olen aina ihmetellyt, että miksei paarmoilla ole nimiä? Esim. Tauno tai Urpo? Ne tuppaa tunkea, kaikki samanlaisina kärsä korkkiruuvilla sieraimista sisään. Vaikka yleensähän ne kyllä viihtyvät siellä, mihin aurinko ei paista.

 24. Moi Anssi!

  Luin juttusi iltalehdestä jossa pohdit suosiosi muutosta. Älä huoli minä olen aina tykännyt sinusta-Yst terkuin Salla

 25. Olit kesällä esiintymässä tuusulan taiteiden yössä ja se oli ensimmäinen kerta kun olen ollut katsomassa sinua. Ja se oli HUIKEAA! Olen aina tykännyt musiikistasi. Sanoitukset ovat välillä ihanan arkipäiväisiä. Aitoja.
  Ostin kirjasi, että olisi jotain mihin saada nimikirjoitus. Jonossa tajusin, etten ollut hakemassa vain nimen tapaista sutaisua iltalukemiseen, vaan minä olin tapaamassa ensimmäistä kertaa idolini. ja ensimmäistä idoliani.
  Se oli mahtava kokemus, kiitos siitä!

 26. Noh! On se outoa, että jotku jaksaa vaan dissata!
  Jotenkin tulee katkeruus läpi!
  Mun mielestä on aina hienoa, jos onnistuu siinä mitä yrittää..
  Anssille bojot!

 27. Ajattelin tässä vaan, että onko tämä semmonen kohta jota päivitetään vai semmonen mikä jää tähän? Vaikka tiedän kyllä että on ollut kiireitä siellä päin.

 28. Hei, hyvä pointti! Olin unohtanut tällaisen sivun olemassaolon. Tarinaa ei näköjään ole päivitetty neljään vuoteen.

 29. Sinä – hurjan komea, ja taitava.
  Onnea kevääseen! 🙂

 30. Kölö, että tätäkin sivua päivitetään.

 31. Anssi, sinua on kiva kuunnella ja katsella ikäihmisenkin! Olet niin söötti ja tuottelias. Kaikkea hyvää sinulle!

 32. Kiitos taas. Eilen nimmarit ja kuvat Porissa. Tunteellisia biisejä. Elämäni nuorena musertui syöpään. On ihanaa kuunnella laulujasi 🙂 Syksyn jatkoa ja taas törmätään jossain.

 33. Oletko joskus laulanut Tuula nimisesta naisest, Mika biisi?tu

 34. Biiseissäni on seikkaillut monen nimisiä henkilöitä, mutta yhtään Tuulaa ei löydy.

 35. Kiitos, Anssi, loistavasta musiikista!

  Koko viime vuosi oli mulle todella raskas (ero, burnout ja koulun loppuun käyminen samaan aikaan). Varsinkin syksy oli erityisen kova, kun kaikki tuntui kaatuvan päälle. Olin niin uupunut, että en jaksanut aina ees itkeä ja kaikki tuntui vain harmaalta massalta hetken aikaa. Monesti näissä hetkissä just sun biisit antoi mulle voimaa jaksaa eteenpäin. Sun teksteistä paistaa läpi sellainen elämänmakuinen, rehellinen ja vilpitön ote. Niissä on jotain sellaista johon on todella helppo samaistua. Sulla on hieno taito pukea tunteet sanoiksi, pointsit siitä!

  Sulle on selkeästi annettu lahja, ja kiitos että käytät sitä näin upealla tavalla!

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.