Forum 2002-2013

Mari 19.9.2012 18:00 Anssin Fb-tykkääjien keikka 18.9.2012 En viitsinyt kirjoittaa otsikkoon, että Anssi Kelan Facebook-tykkääjien keikka Korjaamon Vintillä Helsingissä ja livelähetyksenä netissä tiistaina 18.9.2012 sen kunniaksi että kasassa on 5000 tykkääjää. Mutta sama asia siis.

Itse pyörin Korjaamon kulmilla pari minuuttia yli seitsemän, jolloin ovien piti aueta. Hortosin hetken Vaunusalin ovella, kunnes sisältä huudettiin tottuneeseen sävyyn, että "Anssin keikalle pääsee sisäpihan puolelta, jatka kulman ympäri". :) Ja kun tulin sisäpihalle, siellä oli seinästä seinään (tai ovelta ovelle) jono... peukut vaan Vaunusaliin, jos he saivat ohjeistaa nuo kaikki oikealle ovelle. Jonon loppupäässä kyseltiin, että onkohan tämä Anssi Kelan keikkajono, johon kaikki olettivat, että varmaankin.

Sali oli melko samankokoinen kuin Semifinal, ehkä hitusen isompi ja ehdottomasti paljon tyylikkäämpi. Isot kaari-ikkunat ja upeat lamput sekä reilunkokoinen lava, jolla Anssin mikki, sähköpiano ja pari monitoria näyttivät hiukan orvoilta. Kynttilät lepattivat pöydillä. Siinä vaiheessa kun pääsin saliin, lähes kaikki tuolit oli jo miehitetty ja seisomakatsomo alkoi kasaantua takarivin tienooseen. Anssi tupsahti lavalle aika tarkalleen 19.33 lavan oikealla nurkalla olleesta ovesta ja istahti aluksi pianon ääreen. Tässä biisilista niin kuin sen kirjasin:

1. Kuolematon laulaja (piano)
2. Kipinöitä (piano)

Tässä kohtaa Anssi tarttui Martin-kitaraan ja kertoi, ettei hänellä ole biisilistaa ja yleisöstä alkoi ropsahdella toivebiisejä.

3. Faijan haamu (A:"Duurissa vai mollissa?" Vaativa stereovastaus yleisöstä:"Duurissa!")
4. Milla (A:"Yks hitti, ettei mene ihan spedeilyksi.")
5. Ensilumi (A:"Mennään riskillä.")
6. Mikan faijan BMW
7. Parasta aikaa (toivottiin uutta biisiä)
8. Harhaa (A:"En yleensä esitä tätä akustisena soolona...")
9. Murhaballadi

Murhiksen aikana kitarasta katkesi kieli. Biisin jälkeen Anssi tiedusteli, onko yleisössä kitaristeja, jolloin muutama käsi nousi. Hän sanoi, että joku voisi vaihtaa kitaraan kielen, hän soittaa sillä aikaa pianoa. Kielenvaihtajaksi valikoitunut mieshenkilö sai käteensä Martinin ja Anssi ohjeisti: "Takahuoneessa on hopeanvärinen salkku, siellä on kieliä." Siinä kaikki. Mies katosi kitaroineen takahuoneen ovesta. Anssi alkoi soittaa hempeää Älä mene pois -balladia. Pian takahuoneen ovi avautui ja kielenvaihtaja seisoi kysymysmerkkinä oven raossa. Näin jatkui hetken aikaa. Sitten keltapaitainen ääniteknikko loikkasi lavalle, noukki sähköpianon takaa hopeanvärisen salkun ja kiikutti sen takahuoneen ovelle. Yleisö remahti raikuvaan nauruun ja Anssikin keskeytti pianotulkintansa taivastellakseen salkun matkaa ja tokaisi jotain, että eipä se näemmä ollutkaan takahuoneessa... Sitten jatkettiin ÄMPiä kertsistä hyvin herkissä tunnelmissa. :D Ehdottomasti paras versio Älä mene pois -kappaleesta ikinä!

Murhiksen kohdalla taisi katketa myös se nettiyhteys ja Anssia pyydettiin kertomaan vitsi. Taisi tulla parikin vitsiä, vaikka hän kuulemma osaa vain yhden. Vettäkin kiikutetiin jossain vaiheessa kaksi tuoppia lisää.

10. Älä mene pois (piano)
11. Jazzia pianolla (Anssi esitteli, kuinka pianolla on helppoa soittaa taiteellista jazzia - ei ole niin nuukaa, mihin koskettimelle sormi osuu!)
12. Laulu petetyille (kitara taas kehissä)
13. 1972 (Anssi halusi kokeilla yhteislaulua ja taputusta, yleisö oli hanakasti mukana)
14. Kaksi sisarta

Tässä kohtaa nettiyhteys maailmaan saatiin jälleen toimimaan ja livelähetyksen katsojat pääsivät mukaan.

15. Rakkaus on murhaa
16. Mitä tapahtuu? (toivottiin uutta biisiä)
17. Nummela (Anssi hoksasi, ettei ole soittanut huuliharppua vielä yhtään ja sanoi soittavansa nyt biisin, jossa on huuliharppuintro. Kun Nummelan huuliharppumelodia tuli kertaalleen, yleisö intoutui taputtamaan. Anssi siihen, että "Sitten seuraava biisi..." Nummelan jälkeen hän totesi ihan oikeutetusti, että kovinta yleisön työskentelyä ikinä.)
18. Aamu (toivottiin jotain Aukiolta)
19. Albin Stenman (toivottiin lisää Aukiolta)
20. Kaunotar ja basisti
21. Hey Hey My My
22. Holy Diver
23. Stonehenge (Anssi on kuulemma yllytyshullu. Yleisö teki nummien tuulen ääntä.)
24. Karhun elämää
25. Jennifer Aniston (A:"Ainiin, mähän lupasin soittaa sen jo kauan sitten...")

Anistonin aikana kitarasta katkesi taas kieli. Anssi riiputti murheellisen näköistä Martinia yleisön edessä ja sanoi, että tämä taitaa olla kaikkeuden(?) tapa ilmoittaa, että keikka on hyvä päättää tähän. Yleisö ei ollut samaa mieltä. Anssi epäröi, mutta kielenvaihtajamies pääsi taas vauhtiin. Anssi yritti tappaa aikaa ilman kitaraa, pianobiisit oli kuulemma jo soitettu. Joku kysyi levystä ja Anssi kertoi, että siinä on kuultavissa kaikuja juurilta eli 80-luvulta, jolloin hänen lemppareitaan olivat Michael Jackson ja Duran Duran. Meni sitten kai siinä yhteydessä uhoamaan, että sitten kun 10000 tykkääjää tulee täyteen, hän esittää Duran Durania. Yritti kai kitaran saatuaan hiukan tapailla Billy Jeania, mutta luopui yrityksestä.

26. Rva Ruusunen (erittäin maukas huuliharpulla höystetty blues-jurnutus - tämä biisi taipuu mihin vaan!)
27. Puistossa (koska Anssi halusi vielä kuulla yleisön laulua, hyvin lauloikin tämä porukka)

Sitten aplodeerattiin hirmuisesti, seisaaltaan. Anssille kiikutettiin pieni kitara, johon oli kerätty kolehtia yleisön joukossa. Anssi kiitteli, että tämä tuli kyllä ihan yllätyksenä. Yleisö läiskytti vinhasti tahtia kun Anssi laskeutui muutaman portaan alas lavalta, pääsi yhden rouvashenkilön halaukseen ja siihen takahuoneen ovelle saakka, mutta kääntyikin sitten takaisin ja lupasi vielä yhden biisin.

28. Suuria kuvioita (viisaasti huutoäänestetty, Anssin pisin kappale! :D)

Sen jälkeen taas aplodeerattiin vimmatusti ja tällä kertaa artisti katosi takahuoneeseen klo 22.10. Nappasi sieltä vesipullon ja palasi tervehtimään fanejaan hikeä valuen, hiukset pörrössä ja suu isosti hymyssä.

Hieno live-esiintyjä featuring upea yleisö! Enpä muista koskaan olleeni keikalla, jossa yleisö lähtee noin helposti mukaan kaikkeen mitä artisti keksii pyytää. Kun lavalta pyydetään taputuksia, yleisö on mukana heti seuraavasta tahdista, yhtenä kätenä. Nummelat, Karhut ja Puistossat meni ihan oikeaoppisesti, että kävi kyllä Ketosesta, Karisalmesta ja Metsbergistä tuo kööri. 1972:ssa lavalla oli hauskaa, kun Anssi itse yritti laulaa kertsiä väärillä sanoilla ja yleisö jyräsi yli oikealla sanoituksella. Taisi volyymi vielä kasvaa siitä Anssin virnuilusta. Ja Bemarit sun muut kuunneltiin ihan hipihiljaa, että Anssi sai kuiskata lavalla ja kaikki kuulivat. Vieläpä tuli kunnon biisiehdotuksia, kerrankin kukaan ei toivonut Millaa. (Joka soitettiin siitä huolimatta - kauheeta spedeilyä!) Kyllä ois kaikki ansainneet ne Anssin ekassa spiikissään kuvailemat erittäin vaaralliset "Anssi Kelan Facebook-tykkääjät"-fleeceliivit, ehkä niitä pitää teettää sinne seuraavalle pyöreiden lukujen keikalle.

Anssi muuten sanoi keikan jälkeen, että seuraavaan tällaiseen juhlakeikkaan ei anneta kulua sitä kymmentä vuotta. :) Jeeeee!
NikoA 19.9.2012 19:10 Oli kyllä timanttinen keikka. Varsinkin Nummelan gospelhenkisyys oli rautaisaa :D Myös keikan aloitus oli helvetin hyvä (Kuolematon laulaja & Kipinöitä).
op777 20.9.2012 1:12 Eikö siellä tapailtu Rushin YYZ:aa, eikä Billie Jeania. Vai muistanko ajankohdan väärin.

op777
Mari 20.9.2012 19:59
op777 Eikö siellä tapailtu Rushin YYZ:aa, eikä Billie Jeania. Vai muistanko ajankohdan väärin.


Rushista en tiedä, mutta ainakin tuolloin kitaransa juuri saaneena kuulin Anssin ähisevän, että "ääh, en muista Billie Jeania", varmaan sitten tapaili jotain muuta tilalle.

Ja se loistava Rva Ruususen aloitusriffi oli tietysti ZZ Topin La Grangesta lainattu. Kaikenlaista on Ruususeen soitettu ja aina tuntuu, että nyt tuli se paras versio. Ehkä siinä on aina ollut taustalla tuo biisi, kun jo aikain alusta siinä on muristu hau-hau-hau-hauta. :) Nyt viittaus vaan vedettiin niin pintaan kun sen voi vaan vetää. Hitto ko hyvä. Ja vielä huuliharppua väliin. Nam. Ensilumikin oli muuten poikkeuksellisen hyvä, ainakin tuolla lailla akustisella kitaralla säestettynä se kuulosti erittäin paljon musiikilta!