Forum 2002-2013

pekkapoika 28.10.2003 9:06 Missä kaikki 3kymppiset miehet Kaikissa näissä Anssi Kela-aiheisissa nettikeskusteluissa mulla rassaa aikalaillakin tämä meikäläisten in-putin vähäisyys. Toki suomalainen mieshän ei puhu, mutta silti.

Jos on alusta asti seurannut Anssin uraa ja liikkeitä, kuunnellut laulun sanoja, jotka kaikki vois olla meidän omasta elämästä elämän vaiheineen, ihmissuhteineen kavereineen jne. niin mikään mitä viime aikoina on raportoitu ei yllätä. En koe minkäänlaista ristiriitaa sanojen ja tekojen välillä, sillä elämä ei todellakaan ole mustavalvoinen, vaan täynnä harmaan sävyjä. Periaatteet murtuvat omassa käytöksessä ja silti se ei tarkota sitä, etteikö niiden vahingollisuutta tai ns. huonoutta ei itse tunnustaisi tai tunnistaisi.

Vaikka järjenkäyttö onkin suositeltavaa, niin aina se ei vaan ole mahdollista. Kaikista eniten tietysti ottaa päähän nämä 2-kymppisten äimistelyt laulun sanojen ja eletyn elämän välisestä ristiriidasta. Totuus on se, että niissä ei ole mitään ristiriitaa, vaan tunteet ja ajatukset voivat olla täysin aitoja, rehellisiä ja vahvoja, vaikka jostain selittämättömästä syystä omassa elämässään löytääkin itsensä ihan erilaisesta tilanteesta, kuin mihin olisi 20-vuotiaana toivonut päätyvänsä.

Ideaalit voivat edelleen olla olemassa ja rakkaat ihmiset edelleen yhtä rakkaita, vaikka oma elämä heitteleekin sinne tänne. Eli en usko, että Anssin kaltaisessa elämän tilanteessa oleva mies elää "elämänsä onnellisinta aikaa", mutta hyvinkin voi olla sitä mieltä, että näillä korteilla pelatessa tässä tilanteessa on paras olla.

Ja vilpittömästi en usko, että kovin moni missään kosketuksessa oman elämänsä kanssa oleva 3kymppinen mies olisi valmis tuomitsemaan radikaalejakaan ratkaisuja tässä vaiheessa.

Biisintekijänä Anssi on äärimmäisen hyvin osannut tulkita mitä miehen päässä liikkuu ja minusta kaiken tän jeesustelun keskellä muiden miesten tehtävä on ainakin omalla R-kioskillaan kohauttaa kulmakarvojaan kun kuuntelee teinityttöjen kauhistelua laulajatähden elämäntilanteesta.

Toisaalta sanoja ei tietenkään tarvita, mutta silti omasta puolesta Anssille tiedoksi, että voimia veli, et ole yksin ajatustesi kanssa. Mutta sen varmaan jo tiesitkin.
anska 28.10.2003 14:09 Olen täysin samaa mieltä!
3-kymppisenä alkaa jo olla sen verran elämää takana että osaa suhtautua tällaisiin asioihin.
taina 15.11.2003 14:22 totta,tuntuu huvittavalta kun alle 20.set puhuu elämän kokemuksesta ja viel neuvovat,eihän sitä ole karttunut heille joten miks arvostella
Nappisimmu 17.11.2003 7:34 Näin 2kymppisenä totean että kuulopuheiden mukaan 4kymppisenä ihmetellään kuin naiivi oli 3kymppisenä, niin se vaan menee. :roll:
jassu 17.11.2003 12:57 No tottakai mitä enemmän sul on ikää, niin sen enemmän elämänkokemusta :!: Mut musta on turha alkaa kiisteleen, et 20 :llä ei oo elämänkokemusta, tai ylipäätään kellä on kellä ei, tää on vaan mun mielipide. Tottakai se menee niin et, jos on enemmän ikää ja elämänkokemusta niin tietää asioista jotain, ja varsikin jos on henk. koht. kokemusta.
masura 21.11.2003 20:27 Ihan on pakko kommentoida tähän ikä- ja kokemuskysymykseen, että kyllä se elämä kouluttaa ja muovaa ja muuttaa ajatuskantoja. Se on fakta, mille ei voi mitään. Toisia se kouluttaa vähemmän, toisia enemmän.
Vaikka on paljon vaikeuksia, kuitenkin jopa niistä vaikeuksista kehittyy hyviä ja valoisiakin pikkuasioita.
Ilman mitään jeesusteluja tms, niin voin omasta kokemuksestani kertoa sen verran , että menneen vuoden aikana ja pienen poikani sairauden myötä , en oikein itseäni vanhaksi äkkijyrkäksi ja silti araksi ihmiseksi tunnistaisi. Entisen aristelijan takana on nykyinen tiukkis, jonka yli ei muuten jyrätä!!!! :D
Olen myös pahoilla mielin seurannut Anssin tuomitsemista....nämä vain ovat asioita, mitkä eivät muille kuulu, muut eivät tiedä kaikkea ja plaa plaa.
Kun se elämä vaan kääntyilee ja sen ehkä sitten tässä kolmenkympin ( ja sori sori, olen jo yli) tienoilla vain huomaa ja ymmärtää. Kun kaksikymppisenä olin ainakin itse hyvin ehdoton ja selvät kuviot, mitä elämästäni toivoin....nyt toivon, että saisin pitää pojan hengissä ja sitten sen jälkeen tulee näitä " normaaleja" toiveita...entinen materian tavoite on muuttunut enemmän henkisen hyvinvoinnin puolelle.....
:wink:
masura 21.11.2003 20:29 P.s
Pakko lisätä, että anteeksi, että liikun miesalueella, vaikka naisihminen olenkin....lainasin vähän tätä palstaa.... :oops: