Forum 2001-2002

Raikkis 20.10.2001 18:24 sivujen toiminnasta... moicca kun vierailin täällä kelan kotisivuilla niin rupesi vähän pollaa kuumentamaan se että nämä sivujen oikeassa reunassa olevat kelauspalkit ei toimi muuten kuin ylöspäin! tekstiähän yleensä luetaan ylhäältä alaspäin, ei alhaalta ylöspäin niinkuin tätä palkkia olisi ollut helpoin käyttää... Kun koitin vierittää sivua alaspäin, teksti pomppi ja ei ollut ikinä selvillä että missä oltiin menossa... Mutta muuten ihan siistit kotisivut ja hyvää jatkoa vaan kelalle jos sattuu tätä lukemaan...
Anssi Kela 21.10.2001 1:42 Kritiikkisi on ihan aiheellista tuo scrollaussysteemi ei tosiaan ole mikään maailman käyttäjäystävällisin. Olen jo maininnut asiasta sivujen teknisestä toteutuksesta vastaavalle henkilölle ja tilanteeseen on varmaankin luvassa parannusta jossain vaiheessa.

Täytyy silti mainita, että kyllä minun koneellani sivuja pystyy vierittämään myös ylöspäin. Scrollausnappulathan ovat aika huomaamattomat, mutta kyllä niitä kaksi pitäisi olla - ylös ja alas.

Roux 21.10.2001 12:08 Onhan tuo systeemi vähän huono... Kyllä ne täällä ainakin toimivat sekä ylös että alas, mutta hiiren vieritysrullalla ei täällä tee mitään.

Essi 21.10.2001 13:08 Kummaa.Mun koneella toimii ihan hyvin.
Mörri 21.10.2001 17:55 Mulla scrollaus toimii joskus ja joskus ei.. Riippuu paljon selaimesta. Joskus netscapella ei voi selata kumpaankaan suuntaan..

:D
Mörri 21.10.2001 17:57 Niin ja kuva-osiossa kuvia ei saa aina näkyviin, se vaan näyttää sitä lataushommaa..

:D
jykke 21.10.2001 22:36 Mulla ei näy Netscapella esim. keikkakalenteri ollenkaan. Muutenkin voisi tietenkin harkita, kannattaako sivujen sisään laittaa erillistä vierityspalkkia, kun se on valmiina jo tuossa selaimessa.

Gina 22.10.2001 13:09 Kyllä nää KELAA ja lataa ihan kunnolla. Se on vaan masiinasta kii.
@nna 22.10.2001 17:08 voisko joku kertoo mulle miten saan oman kysymyksen sinne kysymykset/vastaukset paikalle

Roux 22.10.2001 17:33 quote:
voisko joku kertoo mulle miten saan oman kysymyksen sinne kysymykset/vastaukset paikalleEt mitenkään. Se on lakkautettu...
Mutta voit kysyä kysymyksesti Anssilta tämän foorumin kautta.
Ja vastauksen saatat saada jo vaikka seuraavana yönä...

zippo 23.10.2001 1:24 Muutama ihan tekniseen toteutukseen liittyvä seikka on tosiaan pistänyt silmään näillä uudistetuilla sivuilla. Suurimmat onkelmat koskevat varmaankin vanhemmilla koneilla surffaajia, mutta osa on myös kokonaan käyttäjän konetyypistä riippumattomia ja luultavasti paranneltavissa pienellä sivujen kehityksellä.

Vanhemmilla selaimilla tai ilman macromedian flash-plugineja surffaaville sivujen anti jää tosiaan aika heikoksi. Flashin käyttö tekee sivuista muutenkin melko lailla edeltäjiään raskaammat, mutta samalla mahdollistaa tukun uusia ominaisuuksia, joten luultavasti oikeaan suuntaan ollaan menossa. Toki nykyään flash-tuki selaimissa on aika yleistä, tekniikkakin kehittyy ja koneet nopeutuvat, mutta vanhat sivut vain olivat mielestäni omalla tavallaan kauniit juuri yksinkertaisuutensa ja sen yksinkertaisista asioista rakentuvan tyylinsä vuoksi.

Ihan niistä oikeista käytettävyyskukkasista pari tärkeintä:

-Kehysten tekstiä ei voi scrollata näppäimistöltä. Varsinkin pitempien tekstien kanssa hiiren kanssa rullaus on tuskaa, erityisesti jos ei satu olemaan rullahiiren onnellinen omistaja, tosin rullahiirikään ei kaikilla tunnu toimivan. Miten olisi ihan perus-windows vierityspalkki? Ruma mutta toimiva.

-Keskustelufoorumi. Aukeaa aina omaan ikkunaansa joka sinänsä on ideana erinomainen ja toimiva, mutta miksi ihmeessä foorumi-ikkunasta on karsittu kaikki navigointipainikkeet pois? Varsinkin Back-nappulaa tulee jatkuvasti ikävä. Kyllähän tuo onnistuu hiiren oikealla napillakin ja valikosta Edellinen sivu, mutta hankalasti. Katsokaa vaikka www.muropaketti.com ja sieltä murobbs, samantyyppinen keskustelufoorumi, näette mitä ajan takaa. (juu, ei ollut maksettu mainos)

Lieväksi yllätyksekseni sivut näyttävät toimivan hyvin myös netscapella (v.6.1) kokeiltuna, tästä kiitos. Nykyään törmää valitettavan usein sivuihin, jotka saa näkymään vain IE 5:llä.

Kaikenkaikkiaan uusien sivujen yleisilme on kuitenkin kiitettävän yhtenäinen. Vanhoihin sivuihin verrattuna uudet näyttävät paljon enemmän ammattimaisemmilta, niin hyvässä kuin pahassakin. Kun vielä käytettävyyttä ja nopeutta saisi parannettua niin sivut alkavat olla kohdallaan.

Kaikesta teknisestä kritiikistä huolimatta kiitos sivujen sisällöstä, se on yhtä antoisaa luettavaa kuin ennenkin.

Essi 23.10.2001 15:12 quote:
-Kehysten tekstiä ei voi scrollata näppäimistöltä. Varsinkin pitempien tekstien kanssa hiiren kanssa rullaus on tuskaa, erityisesti jos ei satu olemaan rullahiiren onnellinen omistaja, tosin rullahiirikään ei kaikilla tunnu toimivan. Miten olisi ihan perus-windows vierityspalkki? Ruma mutta toimiva.


Ei se rullahiirikään auta täällä mitään,sekin tarvitsisi tuon
perus-vierrityspalkin toimiakseen.
AKnsuperfani87 17.1.2002 18:21 mun ainakin täytyy sanoo et mulla toimii ainakin tosi hyvin nää sivut mitä joskus tietokone vettää tilttin.. eihän se oo ees suuri ongelma....

*koti on siellä missä telkkari on*
Chride83 17.1.2002 18:34 Tabermannin Tommylla on muuten aika tyylikkäät sivut, mustat ja vähän samankaltaiset kätsät kun Anssilla...

Angelos 17.1.2002 19:50 Hallelujah!

Vihdoin nämä sivut saatiin kuntoon! Jo kauan sitten valitin siitä, että niinkin antiikkisella selaimella kuin IE6.0:lla ei pääse lukemaan kuin tätä aivotonta keskustelupalstaa, mutta mitään muutosta ei tapahtunut. Nyt on homma näköjään korjattu. Ainakin luulisin, että muutos on tapahtunut ylläpito-päässä en ainakaan ole tietoisesti ladannut mitään uusia plug-inejä selaimeeni.

Vihdoin pääsee lukemaan muutakin kuin mÄ o0n aNssI fAni!11!! VäHÄnxx anSSi on HuiPpu!11!!!!...

Kiitosta vain asianosaisille!