Forum 2001-2002

erkki 13.8.2002 19:22 MUTTA MISSÄ ON ELVIS? Elvis kuoli 25 vuotta sitten. Olin kymmenvuotias, istuin lattialla ja katoin uutisia. Muistan että vanhemmatkin tulivat keittiöpuuhistaan katsomaan telkkaria ja kauhistelemaan. Mä luulin silloin et se oli joku Idi Amin tai vastaava. Myöhemmin tuli sitten seurattua kaikki Elvis-leffat telkkarista, ja olin fani. Faijalla oli yksi tupla-lp-levy jonka kuuntelin puhki. Ja sitten meillä oli jonkun espanjalaisen bändin cover-versioita sisältävä levy. 70-luvun Elvis oli mulle murrosikäisenä se esikuva johon samaistuin Elviksessä oli karismaa ja tunnetta, mitä en sen jälkeenkään ole tavannut kuin Lou Reedissä. Telkkarista tuli hieno australialaisdokumentti, jossa elvisfanit matkustivat esikuvansa esiintymispaikkoihin Las Vegasiin, Sun-studioille memphisiin, Elviksen synnyinkotiin slummialueelle ja haastattelivat mm. elviksen vanhaa turvamiestä. Oli outoa nähdä miten kaupalliseksi Elviksen legenda oli muodostunut. Kaikesta rahastettiin ja kaikenlaista elviskrääsää oli tarjolla. Elvarin haudalla järjestettiin vielä mahtava kynttiläkulkue. Tuli mieleen joku kiihkouskonnollinen seremonia. Missäköhän menee kulttisankarin palvonnan ja kaupallistamisen raja? Lepää Elvis rauhassa. Perjantaina taitaa tulla Elviksen konsertti telkkarista! http://personal.inet.fi/musiikki/velderado erkki latva
Mari 13.8.2002 19:49 Hehhehhee... (Anteeksi, en tänään kykene parempaan! Ympyrä on vihdoin sulkeutunut.)

Minulta jäi tuo dokkari näkemättä mutta tiedän kyllä mitä se on. Kauheeta krääsää joka paikka täynnä. Ja sitten kun kysytään mitä mieltä on Elviksestä niin joillekin tulee just se kaupallinen krääsätouhu mieleen ja kaikki Elvis elää-jutut ynnä muu.
Olin itse muuten paikan päällä Elvis The Concertissa muutama vuosi sitten. Ideahan oli että Elpin 70-luvun bändi soitti lavalla ja itse päätähti esiintyi videolta käsin. Taas täytyy myöntää että oli hieman hämäävä tunnelma... jos alkoi etsiä lavalta sitä laulavaa pikku-ukkoa joka näkyi isolla ruudulla, eihän sitä ollutkaan. Oli hauska nähdä kun isolta screeniltä näkyi 70-luvun kitarointia ja samaan aikaan sivusreeniltä livenä sama soolo lavalta sillä hetkellä soitettuna. Yllättävän hyvin se muutenkin toimi, mutta eihan se nyt sama voi olla kuin oikea konsertti.
Niin, toivottavasti muistetaan että sieltä kaiken roskan alta löytyy lahjakas ja hyvä ihminen eikä mikään rokin kuningas.
Kaikki kunnia Elvikselle minun suunnaltani!
Ja jos perjantaina tulee konsertti niin nauha pitää varata valmiiksi. :)

Sarianna 13.8.2002 20:55 Elvis jäi auton alle Suomessa.

Terveisiä Litmaselta!Koulu on alkanut ja minä olen vielä lomalla!Entä muiden laita?
erkki 15.8.2002 8:36 Ai jaa, Elvis elää sittenkin! Videoscreenillä!! Aika mahtava idea laittaa artisti videoscreenille ja vanha bändi soittamaan taustalle. Aika hassua ajatella tommosta vaikka Anssi Kelan kohdalle. Täytyy tietenkin olettaa että artisti kuolee ennen bändiä. Kaikkea ne amerikkalaiset keksii. Toisaalta eipä se paljon eroa muutenkaan nykykonserteista joissa on iso videoscreeni ja kymmeniätuhansia ihmisiä, ja jostain kaukaa voi nähdä vain pienen muurahaisbändin - ja tuon videoscreenin. Ja osa musiikistakin saattaa tulla valmiilta taustanauhoilta, eli siinä mielessä tuo Elviksen juttu on jopa parempi. Toisaalta taas kuva ja Elviksen laulu tulee nauhalta. Mutta ehkä sitä laulua voidaankin tulevaisuudessa muokata, niin että se vaihtelee fiiliksen mukaan. Eikä Elvis tällä tavalla kuole koskaan.

erkki latva
erkki 17.8.2002 11:41 Kyllä oli Elviksellä energiaa ja fiilistä. Hauska ja mukavan tuntuinen mies. Olisi ollut mukava tuntea ja jammailla yhdessä. Meininki oli kyllä mahtava noissa livepätkissä vuonna 68. Ja Elvishän soitti tosi hyvin kitaraa! Uskomaton keikka, aika menetti merkityksensä eilen telkkaria katsoessa. Kaikilla oli hauskat bootsit jalassa rytmiä lyömässä.

erkki latva
Sarianna 17.8.2002 14:52 Kakkosella on kai parhaillaan menossa joku Elvis-Dikumentti?

Terveisiä Litmaselta!Koulu on alkanut 13.10.02 ja minä olen vielä lomalla!Entä muiden laita?
Mari 22.8.2002 19:16 Noniin, nyt ehtii kommentoimaan tähänkin.

Eli ne jotka tarkkaavaisina seurasivat ohjelmaa tietävät viimeistään nyt keitä ovat Scotty Moore ja D.J.Fontana. Ne oli ne kaksi heppua, jotka soitteli siinä vapaamuotoisessa sessiossa. Luin jostain että Scotty oli aivan kauhuissaan kun kesken session Elvis halusi vaihtaa kitaroita ja otti haltuunsa Scottyn mikäliemerkkisen hienon kitaran. Presleyllä oli kuulemma tapana naarmuttaa kitaroita pahasti ja Scotty oli tosi tarkka soittopeleistään... ja sehän (Scotty) sanoikin jossain vaiheessa ohjelmaa että I quit tms. :)

Ja melkein samaan hengenvetoon pitää kertoa myös siitä että minulla oli ilo nähdä molemmat herrat Scotty ja D.J. livenä lavalla muutama vuosi sitten. Siis SE se vasta kummallista oli! Kun kuulee livenä tismalleen samat kitarasoolot ym. kuin kuulee joltain 50-luvulla tehdyiltä rokkiäänityksiltä, jotka ovat niin vanhoja ettei silloin vielä tunnettu sanaa rock`n roll. Esim. That`s All Right Mama sai kieltämättä hiukan kylmiä väreitä kulkemaan selässä. Niin eleetöntä kitaransoittoa en ole koskaan nähnyt. Se harmaahapsi kyllä osaa soittaa! (Ihan kuin tuota nyt vois millään epäilläkään!)
Ja kylläpä ärsyttää edelleen kun olin HÖLMÖ enkä jahdannut nimmareita, kuvia sentään tuli otettua. Heh... jos oiskin päässyt kättelemään itse Scottya... :O

kimiguitar 22.8.2002 19:42 quote:


Se harmaahapsi kyllä osaa soittaa! (Ihan kuin tuota nyt vois millään epäilläkään!)
Ja kylläpä ärsyttää edelleen kun olin HÖLMÖ enkä jahdannut nimmareita, kuvia sentään tuli otettua. Heh... jos oiskin päässyt kättelemään itse Scottya... :O




Scotty o hieno soittaja-herrasmies, ei
häpee yhtään nykysille tilulilu-veikoille.
Laitas pari kuvaa meilinä mulle, voisin
hyötykäyttää ja laittaa saitilleni

Jos ihmisten typeryys voitaisiin valjastaa energialähteeksi,
emme tarvitsisi enää hiiltä tai öljyä.
Mark Twain
Mari 23.8.2002 19:14 Laitas pari kuvaa meilinä mulle
Duoda duoda... ensinnäkin ne kuvat sijaitsevat jossain laatikossa X jotain 500 km täältä pohjoiseen. Toiseksi skannerin käytössä havaitsin viime joulun paikkeilla sellaisia ongelmia että... öhm... en esim. tiedä missä tällä hetkellä sijaitsee lähin toimiva skanneri.
Niitä kuvia on ehkä 6 tai 7, joista yksi on muistaakseni vähän parempi kuin muut ja jossain jopa näkyy vähän rumpalin päätäkin. Pitääpä joskus kaivaa ne kuvat takaisin päivänvaloon, mutta mitään en lupaa.