Meitä spammataan!

| Tagit: | Aiheet: Internet | Kirjoittaja:

Illalla:

Istahdin hetki sitten aateekooni ääreen ja ilahduin: sähköpostilaatikon pohjalla lepäsi kymmenen uutta Jumittelua-kommenttia. Tarkempi tutkimus kuitenkin keikautti hymyn nurinpäin – jokainen noista viesteistä olikin roskapostia. Jo nyt on jumalauta! Tähänkö tämä menee? En osaa itse tehdä tilanteelle mitään muuta kuin poistella spammeja yksi kerrallaan. Suoritin jo yleishälytyksen blogin tekniselle ylläpitäjälle, toivottavasti hän saapuu nopeasti tuholaismyrkkyineen.

Mikä jengiä vaivaa? Miksi tällaista roskaamista ja kiusantekoa pitää harjoittaa? Ei astu meikäläisen aivoon. Nyt tulleissa viesteissä on mainostettu mm. hormoneja, jääkaappeja ja kotiteatterisysteemejä – mikäli jotain teistä kiinnostaa shoppailla mainittuja artikkeleja, niin voin kyllä kaivaa yhteystiedot roskapostilootasta.

Tätä tekstiä näpytellessä spammia on tullut edelleen lisää, sitä saapuilee jo jatkuvalla syötöllä. Varsinainen Ilmestyskirjan vitsaus! Sen sijaan, että poistelisin koko yön noita pikku perkeleitä, minun pitäisi kuitenkin mennä nyt nukkumaan. Pelkäänkin, että minulla on aamulla melkoinen sotku siivottavana.

Hip hei – taas tuli kolme uutta kaupallista tiedotetta! Otsikoista päätellen jotain saisi todella halvalla. Nyt painun kyllä jyrisemään vuoteen pohjalle. Ihmetellään sitten aamulla millaiseksi tunkioksi tämä blogi on muuttunut.

♠   ♠   ♠

Aamulla:

Onneksi konehuone oli yöllä valppaana ja otti ongelman hoitaakseen lähes heti ylläolevan tekstin kirjoitettuani. Tuli nukuttua hieman huonosti, mielessä pyöri valtava roskapostitsunami, joka hukuttaa pienen blogini alleen.

Tällä hetkellä kommentoinnin yhteydessä on rekisteröimättömille kirjoittajille otettu käyttöön roskapostivarmenne. Tämä on toivottavasti vain väliaikainen ratkaisu: kokeilemme pian spammifiltteriä, joka toimiessaan pitää kommentoinnin yhtä mutkattomana kuin ennenkin.

Täytyy kyllä ihastella noiden spammipettereiden neuvokkuutta. Minun sähköpostissani asusteli muutama vuosi sitten melko paha roskapostin pirulainen: silloisen internet-operaattorini suodatin ei oikein pelittänyt ja lopulta minulle ropisi yli 200 jäteviestiä päivässä. Katkaisin tuon asiakassuhteen, vaihdoin palveluntarjoajaa ja sain uuden sähköpostiosoitteen. Mikä oli ensimmäinen viesti, joka kolahti vastaperustettuun sähköpostilaatikkooni? Cheap Viagra!

Onneksi tämän operaattorin roskapostisuodattimet ovat tuon kehnon alun jälkeen toimineet mainiosti.

Mutta on tuo spammaaminen joka tapauksessa huimaa hommaa. Joidenkin arvioiden mukaan jopa 90 prosenttia koko maailman sähköpostiliikenteestä olisi roskapostia. Kai se sitten menee niin, että kun upottaa verkkoon miljoona viestiä, niin jos niiden vastaanottajista yksikin prosentti riehaantuu edullisesta potenssilääkkeestä, niin se tekee jo 10 000 asiakasta. Tuntuu vain niin järjenvastaiselta ajatella, että jossain voisi olla joku, joka oikeasti lueskelee saamiaan roskaposteja suurella mielenkiinnolla.

Ehkä heitä kuitenkin on esim. Utahissa.

Kommentit

 1. Tuo mainitsemani roskapostivarmenne on nyt poistettu, katsotaan josko pelkkä spammifiltteri pitäisi paikat siistinä.

 2. Tuota kotimaisista yökerhoistakin tuttua käyttäytymismallia tuntuvat monet soveltavan myös pariutumistarkoituksessa 🙂

 3. Mahtava pointti – ihmisten välisessä kanssakäymisessäkin voi spämmätä! Mikäli todella menee yökerhossa kysymään sadalta naiselta sen kummempia kiertelemättä, että ”lähdetäänkö harrastamaan seksiä?”, niin voihan se olla, että yksi noista sadasta oikeasti lähtee. Onhan tuo ainakin edullisempi tapa vongata, kuin se, että keskittäisi paljon aikaa, rahaa ja voimavaroja yhteen naiseen.

 4. Me täällä pohjolassa ollaan niin totuttu siihen, että kaupankäyntiin ei liity minkäänlaista viestintää (”me vaan katsellaan”), että tuntuu hämmentävältä, että joku reagoi ylipäätään mihinkään kaupallisiin viesteihin.

  Arviot roskapostin tehokkuudesta vaihtelee suuresti:
  http://www.tekniikkatalous.fi/ict/article154265.ece?s=l&wtm=-14112008
  http://www.digitoday.fi/tietoturva/2008/08/21/yli-neljannes-on-ostanut-tavaraa-roskapostin-perusteella/200821613/66

 5. Onko tää spämmiä: tarjoan peniksen pienennyksen!

 6. Mainittakoon jälkikirjoituksena, että reilu vuorokausi roskapostisuodattimen käyttöönoton jälkeen on roskalaatikkoon jysähtänyt 252 viestiä. Jokainen on peräisin osoitteesta Videocodezone.com. En suosittele asioimista kyseisellä saitilla.

 7. Heh 🙂 Mä vähän odottelinkin että milloin sä alat Bloggaamaan, olisin oikeastaan odottanut että olisit ryhtynyt siihen jo ennen romanistiksi rupeamista 😉

 8. Tuohon yökerhospämmäämiseen… Tilanne on sikäli erilainen että yökerhospämmissä käy helposti niin päin että spämmääjästä itsestään tulee se asiakas joka saa mukaansa pelkkää sekundaa 😀

 9. Tekstiurakoitsija: jostain syystä roskapostisuodatin oli häätänyt kommenttisi roskalaatikkoon. Onneksi kurkkasin sinne ja sain kaivettua ne esiin. Mikäli joidenkin muiden viesteille on käynyt samoin, niin ilmoitelkaapa! Katson tästä lähtien roskakorin hiukan tarkemmin.

  Spämmifiltterissä lienee siis vielä pientä säädettävää.

 10. Roskaposti on kyllä ikävä asia. Itse olen törmännyt ainoastaan enklanninkieliseen.

  Anssi, voiksä tehä blogikirjoituksen sun Martinista? 😀

  By the way, kuluuko sulta nauhat miten herkästi niistä ja osaatko vaihtaa itse?

 11. Tämä blogi on taas ollut parin viimeisen vuorokauden aikana säälimättömän roskapostihyökkäyksen kohteena. Yön aikana viestejä oli tullut parisataa, yhteensä viikonlopun aikana varmaankin lähemmäs tuhat. Spämmifiltteri on hoitanut noista suurimman osan, mutta kymmenkunta viestiä on päässyt läpi ja tullut julkaistuksi. Olen sitten napsinut noita jälkeenpäin pois.

  Mikäli minulta kysytään, niin tällaiset spämmipetterit ovat viemäriin luistanutta ektoplasmaa.

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.