Propsit Tapsalle

| Tagit: | Aiheet: Mielipiteet, Musiikki | Kirjoittaja:

Tapani Kansa täyttää tänään 60 vuotta. Eilisessä Hesarin haastattelussaan hän laukoo mm. seuraavaa:

Uusrikkaiden elintaso on tuhat kertaa suurempi kuin varakaskin ihminen kohtuudella ansaitsee. Merbauta [tropiikissa kasvava uhanalainen puu] hakataan saunanlauteiksi näiden patologisten valehtelijoiden perseiden alle. Samaan aikaan maailman keuhkot vetelevät viimeisiään.

Mielestäni tämä on mahtava lausunto. Etenkin, kun sen heijastaa siihen, miten vähän tänä päivänä tehtävässä musiikissa otetaan kantaa yhtään mihinkään. Minä en kuuntele radiota käytännössä lainkaan – en siis tiedä millaisia biisejä tällä hetkellä soitetaan – mutta minulla on kuitenkin sellainen käsitys, että aika harva artisti rohkenee käsitellä lauluissaan esimerkiksi yhteiskunnallisia teemoja. Tämä on mielestäni erikoista, varsinkin kun ottaa huomioon miten paljon tämä surkea aika tarjoaisi materiaalia lauluntekijöille. Luulisi, että juuri nyt olisi tarvetta realistiselle ajankuvaukselle, jopa jonkinlaisille protestilauluille.

Voi kuitenkin olla, että nykypäivän protestilaulajien olisi vaikeaa ohittaa radioiden soittolistojen portinvartijat. Kuulijoiden haastaminen kun ei ole se turvallisin vaihtoehto.

En ole niin naiivi, että uskoisin laulujen voivan muuttaa maailmaa. Yksilötasolla ne voivat kuitenkin parhaimmillaan saada aikaan liikehdintää, sysätä ajatuksia johonkin suuntaan. Siksi onkin niin virkistävää lukea kaikkien Idols-tähtien avautumisten lomassa vanhan veteraanin jykevä jyrähdys. Hyvää syntymäpäivää, Tapsa!

Kuva: www.tapanikansa.fi
Kuva: www.tapanikansa.fi

Kommentit

 1. Vähän samanlaiset ajatukset tuli eilen mieleen kun tv:n sisustusohjelmassa revittiin ”aivan hyvät” parketit irti ja kaatopaikalle, kun olivat väärää sävyä. Samoin nämä MTV:n Cribs ohjelmat, joissa näytetään rikkaiden asuntoja. Ei ihme, että jenkeissä asuntokupla turposi.

 2. Hyvä Tapsa. Hienoa siinäkin mielessä, että varmasti moni ihan keskiluokkainenkin suomalainen samastuu Tapsaan, ja nyt ehkä toivottavasti havahtuu vähäsen. ”Ai toi aattelee tollee. Mut toihan on vähän ku mä. Eihän se sillon ihan kauheen tyhmä voi olla.”

  ”…Yes, and how many times can a man turn his head
  And pretend that he just doesn’t see
  The answer, my friend, is blowing in the wind
  The answer is blowing in the wind ”

 3. hyviä kommentteja myös Sinulta joten pitää panna blogisi ihan lukulistalle.

 4. No johan on tekstiä Tapsalta! Enpä tiennytkään, että miehellä on noin hyviä ajatuksia!!! Menenkin heti lukemaan koko jutun. Kiitän linkistä!

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.