09.09.09

| Tagit: , | Aiheet: Musiikki | Kirjoittaja:

Seuraavan levyni kansi on tässä – tättädää:

Aukio

Albumin kannet on suunnitellut ja piirtänyt sarjakuvataiteilija Sami Makkonen, valokuvan otti Risto Vauras. 24-sivuisessa kansivihkosessa jokainen levyn kappale on kuvitettu Samin piirroksella. Aukiohan on ns. konseptialbumi, jossa yksittäiset kappaleet kuljettavat eteenpäin isompaa, epäonnekkaasta kaivosmiehestä kertovaa tarinaa (valaisin juonikuvioita hiukan enemmän aikaisemmassa postauksessani). Biiseihin kytketyt piirrokset tekevät kansista satukirjamaisen, olenkin niistä todella innoissani: en muista itse nähneeni vastaavanlaista kokonaisuutta kovinkaan monessa levyssä. Musiikkia kuuntelemalla, kuvia katselemalla ja tekstejä lukemalla on mahdollista sukeltaa reiluksi 41 minuutiksi sisään kummalliseen tarinaan – vähän kuin kuuntelisi kuunnelmaa.

Tässä on esimerkki Sami Makkosen kuvituksesta, tämä piirros liittyy Ihme-nimiseen kappaleeseen:

Sivu 18

Aukion virallinen julkaisupäivä on 09.09.09. Sitä odotellessa ei kuitenkaan tarvitse pelkästään pyörittää peukaloita: kuukautta ennen levyn ilmestymistä alan esittää tällä paikalla albumin äänityksissä kuvattuja lyhyitä videopätkiä. Luvassa on uusi video jokaisena arkipäivänä, ne toimivat eräänlaisena joulukalenterina julkaisupäivään. Näitä videoita katsellessa pääsee jo ennakkoon virittäytymään Aukion tunnelmiin.

Luvassa on myöskin aivan erityistä herkkua tämän blogin lukijoille, albumiin liittyen. Kerron kuitenkin tästä tarkemmin vasta muutaman viikon päästä.

Ja jos joltain on vielä mennyt ohi, niin levyn ensimmäisen singlenhän voi katsastaa vaikka tästä:

Kommentit

 1. Jopa on muuten kihtova kädenjälki tuolla Makkosella. Tuo konseptialbumi ajatuksena on muutenkin huippu, mutta jos muut kuvat on tota luokkaa, niin tämä levyhän tulee varmasti olemaan klassikko jo syntyessään.

 2. Erilainen levynkansi, mutta erittäin onnistunut!
  Syyskuun yhdeksättä odotellessa 🙂

 3. On kyllä hieno kansi!
  Mielenkiinnolla jään odottamaan minkälaisen kuvituksen muut levyn biisit saa =)

 4. Tuo ”Ihme”-kuva on tosi tunnelmallinen.
  Joulukalenteri, jee! Vähän jännitystä elämään 😛

 5. Ideanahan tämä on aivan loistava. Tästä taitaakin tulla sellainen albumi, jota tulee kuunneltua sohvalla kansilehtistä pläräillen.

 6. Kansi on hieno, mutta nuo perhoset olisi ehkä voinut jättää pois… Varmasti hienoja kuvituksia lisää kansilehtisissä.

 7. Tulee vähän uskonnollinen tunnelma tuosta kannen valosta, mikä ei ole kiva juttu. Koko kansiläpyskä on varmasti hieno.

 8. Mikä, Anssi, on kuunteluohjeesi? Onko parempi ensin kuunnella levy muutamaan kertaan ilman kuvia ja oheisaineistoa vai heti ensikuuntelukerrasta lähtien höysteiden kera?

 9. Tuollaisilla kansilla varustettu levy pitäisi saada vinyylinä.

 10. Sami:
  Kehoittaisin suorittamaan ensikuuntelun kansivihkosen kanssa; nauttimaan täydellisen Aukio-kokemuksen. Koko albumi ehdottomasti kerralla, alusta loppuun. Debyyttikuuntelussa kannattaa ehkä keskittyä enemmän tarinaan, levyn musiikilliseen nerokkuuteen ehtii kyllä syventyä myöhemmillä kuuntelukerroilla. Tarinan käänteet sen sijaan yllättävät vain ensimmäisellä kerralla.

  JMN:
  Tai c-kasettina.

 11. JULISTEENA!!! Vähintään samaa kokoa kuin Suuria kuvioita ”se on kuule niin tiukasti kiinni ettei se lähde irti” -julisteet!

 12. ”JULISTEENA!!! Vähintään samaa kokoa kuin Suuria kuvioita “se on kuule niin tiukasti kiinni ettei se lähde irti” -julisteet!”

  😀 Ahhah! Oi niitä aikoja 😛

 13. Näyttää mystisen mielenkiintoiselta.

  ”by teh way”: missä voi seurata levy- tai singlemyyntiä.Esimerkiksi aamu-kappaleen myynti kiinnostaa minua.

 14. Täsmennys:

  Toivomme siis levynkannesta hyvälaatuiset 90x90cm julisteet SEKÄ paikan, josta ne voi repiä suhteellisen luvallisesti irti. Esim. levynjulkaisukeikka suuren tavaratalon aulassa. 😀

 15. Jehs, itellä aina tuloo luettua juuri kansivihkosen kanssa ensikuuntelu läpi 🙂

 16. Sami Makkonen on mainio valinta kuvittelijaksi 🙂 Ovela veto julkaista 9.9.. kenties lukemattomat hääparit voivat pitää Aukiota omana levynään

 17. Onko tuo se sama nahkatakki, joka on Nummelan ja Suurien kuvioiden kannessa myös?

 18. Kahden ensimmäisen levyn kansissa pidetty palttoo hapertui niin turskiin kuntoon, että se on heivattu garderobista jo vuosia sitten. Tämä kuvan takki ei siis ole sama.

 19. Aa perhoset siis liittyy levyn tarinaan, no sitten 🙂

 20. aivan helvetin hienoa jälkeä toi kansi! ja koko levyn idea on kaikkea muuta kuin kaupallista(ei sillä että olisit anssi ollut koskaan mikään massankosija) hienoa!

 21. Onpas todella hieno ja onnistunut kansi! Waude!

 22. Kysymys Aamun muusikoista: Kuka on ruutuaitainen, vaaleatukkainen kitaristi/bassonsoittaja?

 23. Voisin itseasiassa näpytellä arvostelun tonne mun blogiin. Onhan tällainen konseptialbumin julkaisu sentään aika ennenkuulumatonta. Kokeilut on olleet aika vähissä, eikä paketti kait koskaan ole ollut noin loppuun asti hiottu kokonaisuus. Parasta tässä on se, että nuista on vittumaista vääntää pirattejakaan, kun sisäsivut on oikeasti tärkeitä.

 24. Huu, siisti kansi-idis! Just tällaisia levyjä kaipais enemmänkin tehtävän. Itselläkin on vähän samantyyppinen projekti menossa. Tosin paljon pienemmässä mittakaavassa 🙂 Itse tuo kansikuva on vähän…liian söpö. Tuli ekana vähän sellanen ”njääh” olo. Ehkä arvioin uusiksi nähtyäni/kuultuani kokonaisuuden. Aamu-biisiä nyt pari viikkoa auton radiosta ja muualtakin useasti kuulleena odotan kyl innolla miten tarina jatkuu.

 25. Täytyy sanoa että odotan innolla uutta levyäsi. Aamu on kelpo kappale ja kansitaide mainiota..(niin on muuten Roger Deaninkin työt eräillä vuoden 72 klassikoilla The Magigians birthday&Demons and Wizards). ´Rakkaus on murhaa´-levy oli mielestäni kauden 2005 parasta kotimaista antia. Pidän sen sanoituksista, sävellyksistä ja sovituksista.. niissä on paljon asioita jotka pitävät mielenkiintoa yllä. Nummela-levylle nostan hattua massiivisesta myyntimäärästä jolla pääsit jo pelkästään suomi-artistien historiaan, mutta sen saaman suosion paikalle olisi tämä vuoden 05 levy mielestäni kuulunut….En tiedä miksi, mutta tuli tuota aamu-videota katsellessa myös jotenkin George Harrison mieleen vuoden ´71 luukissaan vetämässä My sweet lordia..parta olisi vain vähän pidempi..:)

 26. Zero Ninen 9. levy ilmestyy myös 09.09.09.

 27. Ja Mamban. Ja Yön. Myös sellainen yhtye kuin ”The Beatles” on päättänyt julkaista asioita huomenna.

 28. Toivotaan onnea ja menestystä myös kaupallisella saralla. Musiikillisestihan tämä on onnistunut levy. Biisit (vai pitäisikö sanoa piisit) ovat myös kehittyneet jos vertaa edellisien levyjen kappaleisiin. Näissä on enemmän sointuja 🙂

 29. Minusta vaan kuulosti hauskalta, että yhtye nimeltään ”09” julkaisee 09:nnen levynsä 09.09.09. Tiesin toki nuo muutkin.

 30. Itse asiassa meikäläinen oli niin daiju, ettei tuo nollaysi-juttu edes äsken tullut mieleen…

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.