Ennakkokuuntelun jälkilöylyt

| Tagit: , | Aiheet: Internet, Musiikki | Kirjoittaja:

Semifinalin ennakkokuuntelutilaisuus saatiin alkuvaikeuksien jälkeen lopulta vietyä onnistuneesti maaliin. Valmistautumisaikaa paikan päällä oli liian vähän, eikä streamausta ehditty kunnolla testata. Niinpä h-hetkellä täällä blogissa näkyi tietysti vain klassinen musta ruutu. Vähän aikaa näytti todella pahalta, mutta kulissien takana tapahtuneen helvetillisen säädön jälkeen katsojat saatiin kuitenkin ohjattua sivulle, joka välitti elävää näkymää Semifinalista. Ohjelman aloitus viivästyi jonkin verran, mutta saipa neuvokas ylläpitäjämme lopulta lähetyksen toimimaan täällä blogissakin.

Nyt olo on helpottunut ja onnellinen – ensi kerralla lienemme tällaisen operaation järjestämisessä paljon viisaampia. Sulimmat kiitokset kuuluvat joka tapauksessa Olli-Pekka Komoselle, joka rehki pyyteettömästi illan teknisen toteutuksen eteen. Tattis OP!

Semifinaliin saapuneet saivat täytettäväkseen kyselyn, jossa tiedusteltiin heidän mielipidettään seuraavasta sinkkubiisistä. Kansalaiset kuulivat Aamun lisäksi singlepotentiaalia seitsemässä muussakin kappaleessa. Seuraavassa kannatusta saaneet biisit ja niiden prosenttiosuudet annetuista äänistä (niin siistiä, kun pääsen taas vähän tilastoimaan):

1. Albin Stenman, 33%
2. Huuto, 15%
=  Paluu, 15%
4. Romahdus, 12%
5. Kaivos, 9%
=  Haaveilua, 9%
7. Ihme, 6%

Kansa on puhunut. Nämä tulokset otetaan ehdottomasti huomioon tulevia strategioita laadittaessa.

Seuraavassa vielä otanta kuulijoiden tiedustelulomakkeeseen kirjoittamista ensivaikutelmista kuuntelun jälkeen. Mainittakoon, että kaikki olivat luonteeltaan positiivisia, en ole vain poiminut parhaita päältä. Luultavasti negatiivisia arvioita ei kehdattu kirjoittaa – tai sitten Aukio on vain niin hyvä!

♠    ♠    ♠

”Olipas surullinen tarina! Mutta kaunis toki… Tykkäsin siitä, että tarinan miljöö oli niin tavallinen vaikka itse tarina olikin sadunomainen.”

”Hieno levy ja hienoja tekstejä.”

”Mykistävää, onnittelut!”

”Hyvä levy! Hienoa, että ’albumiraidat’ eivät jääneet ensimmäisen sinkkubiisin varjoon, päin vastoin. Tarina toimi hyvin, tuli mieleen vähän vastaavan tyyppinen, Absoluuttisen Nollapisteen ’Suljettu’-levy. Riimittömyys hämäsi välillä, mutta toisaalta eniten sellainen biisi, eli ’Albin Stenman’ oli ehkä kovin biisi levyltä.”

”Mahtavan levyn olette tehneet.”

”Loistava! Osuu napakymppiin juuri tähän ajankohtaan!”

”Erittäin onnistunut kokonaisuus, ehkä Anssin paras albumi tähän mennessä. Anssi on hyvin onnistunut tekemään erityylisiä kappaleita (hitaampia ja menevämpiä) ja ne kuulostavat kaikki tosi hyviltä.”

”Ensikuulemalla levy on koskettava. Löytyi monia kohtia, jotka olivat kuin omasta elämästä. Kiitos!”

”Loistava! Useampikin potentiaalinen singlebiisi, toimivat hyvin omillaankin.”

”Huima tarina – hieno kaari. Jotenkin elokuvamainen fiilis.”

”Levy vaatinee useamman kuuntelukerran ennen kuin siihen osaa syvällisemmin ottaa kantaa. Yleensä hyvät levyt eivät aukea heti.”

”Tarina kulkee ja on hyvin ajankohtainen. Hieman surullinen syksyyn. Mutta toisaalta ehkä juuri siksi sopii surumieliseen vuodenaikaan…”

”Ei pysty näin äkkiseltään sanoa muuta kuin että tykkäsin tosi paljon. Tarinasta sai musiikin ohella hienot fiilikset. Levy ylitti kaikki odotukset. HIENO!”

”Varmasti levy, josta vielä sadannenkin kuuntelun jälkeen löytää uusia syvyyksiä. Naisen korva tykkää kovasti, kun miesäänet laulavat kauniita stemmoja.”

♠    ♠    ♠

Suuret kiitokset kaikille, jotka jaoitte tämän kokemuksen kanssani, niin Semifinalissa kuin kotona tietokoneiden äärelläkin. Olen vilpittömän onnellinen palautteestanne, se valaa uskoa minun ja yhtyeeni tekemään työhön. Nähtäväksi jää, miten albumi lopulta otetaan vastaan, mutta ainakin tällaisista lähtökohdista on mukavaa lähteä ponnistamaan. Kiitos!

Kommentit

 1. Omasta puolestani vielä suuret kiitokset Antti Tuuralalle ja Janne Timoselle, sekä Floobsin väelle, jotka myös säätivät webcastia toimimaan propelit hatuissa pyörien.

  OP Komonen

 2. Minultakin kiitokset OP:lle, joka tänäkin yönä pakertaa meille videoita katsottavaksi.

  En malttanut pidätellä kommentointivimmaani edes yön yli.
  http://www.harhaa.com/ajankohtaista.php#1251752892
  (Ensikommentti paras kommentti?)

  Singleäänestyksestä voin ainakin omalta kohdaltani sanoa, että vaikea on noin monesta hyvästä valita. Pitänee siis julkaista useampia singlejä…

 3. Niin, tosi vaikeaa oli nimetä vain yhtä biisiä singleäänestyksessä. Kun ne kaikki on niin hyviä! Iso kiitos vaan Anssille ja muille mukavasta illasta, olitte nähneet paljon vaivaa!

 4. Kiitos vaan Anssille että järjestit tuon tilaisuuden. Oli hieno kokemus kuunneella uusi levy ekaa muiden fanien seurassa. Pääsin itse kotiin vasta puolenyön jälkeen, mutta kyllä ehdottomasti kannatti matkustaa sinne vähän pitemmänkin matkan takaa, sen verran hauskaa oli.

 5. Tänä iltana näin sinut pitkän tauon jälkeen
  Lauloit jälleen tiesi sydämeeni
  Täytit sieluni aukion tuhansilla perhosilla
  Ja muistutit minua siitä kuka minä olen

  Saat minut unohtamaan mitä teen työkseni
  Jopa senkin, että olen jonkun äiti
  Saat minut olemaan minä-itse
  Tyytyväinen itseeni

  Sulimmat tattikset!

 6. Runkkaavat Suntiot kuulostaa paremmalta kuin koskaan! Syvempään analyysiin ei yhden kuuntelukerran jälkeen uskalla lähteä. Mukava tapahtuma. Pienenä miinuksena joidenki ihmisten puheliaisuus. Mun vajavaisella keskittymiskyvyllä muutama biisi meni täysin ohi. Tällaisissa tapahtumissa olisi tärkeää että kuuntelun aikana nimenomaan kuunneltaisiin, eikä luokkatoverin kanssa kerrattaisi viikonlopun tapahtumia. Putkiaivoisia, kuten allekirjoittanut, saattaa moinen häiritä.

 7. Jälleen kiitokset Anssille, propellisankareille ja ehdottomasti bändille & co:lle. Nämä on niitä juttuja, jotka pitävät suurista kuvioista huolimatta meiningin mukavan maan läheisenä. Eilen olisi tehnyt mieli laittaa Semifinaalin penkit rinkiin ja nuotio keskelle ennen levyn kuuntelemista. Olemme taas kokemuksen rikkaampia matkallamme maan alle. Blogissa ja eilen paikan päällä ehdotetun Lohjan kaivoksen unplugged-keikan lisäksi myös Outokummun kaivosmuseo (Joensuun lähistöllä) voisi olla keikkapaikkana kokemisen arvoinen http://www.kaivosmuseo.net/index.php. Siellä on tarjolla myös matkustusmahdollisuus aidolla kaivosjunalla 😉

 8. Kiitokset täältäkin ennakkokuuntelusta. Oli mukava päästä netin välityksellä tilaisuuteen mukaan. Hienosti toimivat yhteydet alkujännityksen jälkeen.

  Ja loistava levyhän tuo tuntuu olevan. Hyvä!

 9. Haluan myös kiittää onnistuneesta tilaisuudesta ja siitä että oli mahdollista kuulla tuo levy jo ennakkoon! Itse ainakin pidin kuulemasta erittäin paljon!!!
  Niinkin paljon, että yöllä biisit soivat heräillessäni päässäni… 🙂
  Kaunis kiitos siis!

 10. Todella paljon kiitoksia tilaisuuden lähettämisestä netin kautta. Arki unohtui täysin, kun keskittyi musiikkiin. Mahtavan levyn olette väsänneet.

 11. Kiinnostaisi tietää, koska itse ei päässyt paikanpäälle, että kuinka paljon ihmisiä oli paikanpäällä ennakkokuuntelussa. Netistä katsoen ei oikein saanut yleisön koosta mitään käsitystä.

 12. Me pikaisesti laskettiin, että meitä olisi ollut reilut 30..mutta en tiedä sitten, meillä kun on ollut aina tosi surkeat laskupäät..

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.