Pyyntö ja gallup helsinkiläisille

| Tagit: | Aiheet: Keikat, Musiikki | Kirjoittaja:

Konsertoiminen jatkuu perjantaina Helsingin Virgin Oil Co. -ravintolassa. Kuvaaminen on tuttuun tapaan sallittua: peräänkuulutan jälleen keikalta kuvattuja videoita mahdollisimman nopeasti YouTubeen, käytän parhaita paloja keikkaraportin höysteenä.

Ennakkotiedoissa esiintymisajan mainitaan olevan puoliltaöin. Kuten tunnettua, nämä ennakkotiedot antavat aina vain jonkinlaista osviittaa, ne eivät ole kirkolliskokouksessa kanonisoitua faktaa.

Ajattelin tässä yhteydessä myös tarjota kuulijoilleni mahdollisuutta vaikuttaa ohjelmiston sisältöön. Järjestetäänpä pieni gallup!

Seuraavassa on lista biiseistä: kolme kappaletta jokaiselta albumiltani (paitsi uusimmalta, sen biisejä kun soitetaan joka tapauksessa) ja pari bonusta. Nämä ovat keikoillani hieman harvemmin kuultuja numeroita – suurinta osaa ei tänä syksynä ole esitetty vielä kertaakaan. Haluaisinkin tietää mitkä kappaleet keräävät kannatusta tulevia keikkoja ajatellen: äänestyksen voittaja kajahtaa perjantaina Virgin Oilin lavalta (tuloksista riippuen myös muitakin kandidaatteja saatetaan nostaa settiin).

Gallupin tulokset otetaan huomioon myös tulevien keikkojen biisilistoja räätälöitäessä. Kannattaa siis ilmaista mielipiteensä vaikkei olisikaan tulossa perjantain keikalle – tässä haetaan nyt ns. kansan ääntä.

Jokainen luultavasti huomaa, ettei ao. listalla ole lainkaan isoimpia hittejäni. Tämä johtuu siitä, että millat, nummelat, 1972:set yms. tullaan soittamaan joka tapauksessa.

♠    ♠    ♠

Mitkä harvemmin esitetyt kappaleet haluaisit kuulla Virgin Oilin keikalla? Voit valita kolme suosikkiasi.

 • Karhun elämää (13%, 48 Ääntä)
 • Faijan haamu (13%, 47 Ääntä)
 • Harhaa (11%, 41 Ääntä)
 • Rva Ruusunen (11%, 40 Ääntä)
 • Rock-unelma (10%, 36 Ääntä)
 • Kaunotar ja Basisti (8%, 31 Ääntä)
 • Älä mene pois (8%, 30 Ääntä)
 • Uudet autot (8%, 28 Ääntä)
 • Kipinöitä (8%, 28 Ääntä)
 • Kaveria ei jätetä (6%, 21 Ääntä)
 • Suomalainen (5%, 20 Ääntä)

Ääniä kaikkiaan: 147

Loading ... Loading ...

Kommentit

 1. Mies ja meri olisi nasevaa kuulla pitkästä aikaa, mehevällä soololla varustettuna tietenkin…;)

 2. Hyvä gallub!
  Kipinöitä, Harhaa sekä Kaunotar ja Basisti nappasivat ääneni.

 3. Kiva tämä gallup! Mielestäni tuo Karhun elämää saisi kyllä olla listalla ylempänä! Nyt on taas tunnustettava tyhmyyteni ja kysyttävä, että mikä ihmeen Suomalainen?! Multa on vissiin mennyt jotain pahasti ohi.. 🙂 Tuon listan ulkopuolelta olisin vielä ehdottanut Hakaniemen harmaata miestä.

  Ihanaa, että päästään taas perjantaina keikalle, sillä kirurgikaan ei minua vielä ole hyppysiinsä kutsunut. Jos olisin taikauskoinen, en välttämättä uskaltaisi perjantaina lähteä mihinkään, mutta enpä onneksi ole.

 4. Faijan Haamu ja Rock-Unelma saivat minun ääneni, molemmat kuuluvat lempi biiseihini, vaikka en ole kyllä tuolle keikalle tulossa. Oletkos mahdollisesti jossain vaiheessa tulossa Lahteen päin keikalle? En tiedä mitä biisejä yleensä soitat keikoilla mutta Suuria Kuvioita ja Laulu Petetyille olisivat myös molemmat hienoja kuulla mielestäni.

 5. Äänestin kappaleita Faijan haamu, Kaunotar ja b sekä Uudet autot.

  Listan ulkopuolelta toivon (perinteiseen tapaan) kappaleita Viisi vuotta ja Nolla.

  Mies ja meri olis kans kiva. Mietin äsken, että onko sitä lainkaan soitettu vuoden 2004 tsunamin jälkeen, mutta onhan sitä, kertoo harhaa.comin biisilistat.

  Laulua petetyille ja Suuria kuvioitaa kuulisi myös mielellään.

  Älä mene pois -kappaleen toivon soitettavan keikan puolivälissä, jolloin musiikin ystävät voivat käydä vessassa menettämättä mitään.

 6. Tämähän menee jännäksi! Tilanne on mielenkiintoinen: Faijan haamu pitää letkan kärkipaikkaa. Yllättävää, en olisi odottanut tällaisia väliaikatietoja. Luulin tietäväni mitä biisejä äänestäisitte eniten, mutta täytyy myöntää ennakkokaavailujeni menneen pahemman kerran ohi maalin. Mutta vielähän tässä on reilulti äänestysaikaa.

  Sami:
  Viisi vuotta -nimisen biisin muistan hämärästi, mutta tuo Nolla ei kyllä kilistele minkäänlaisia kelloja. Mikä hemmetin Nolla?

  Kari:
  Lahteen tulisin kernaasti, mutta jostain syystä sieltä päin ei ole osoitettu ohjelmatoimistoni suuntaan kiinnostusta tilata minua keikalle.

 7. Mä laitoin ääneni Faijan Haamulle ja Harhaalle. Listan ulkopuolelta täytyy ehdottaa vielä Ensilumea. Se on mun mielestä yksi Anssin kaikkien aikojen parhaimpia biisejä, mut siitä on kyllä todella kauan kun se on viimeksi kuultu keikalta.

  Vielä tuosta keikkapaikkojen sijainnista, että tässä asiassa kannattaa olla itsekin aktiivinen. Mä olen esimerkiksi lähettänyt Sibeliustalolle palautetta että olisi mukava saada Anssi sinne keikalle. Tuolla foorumin puolellahan on viestiketju (https://www.anssikela.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=2313), jossa voi kertoa mihin musiikkiareenalle on lähettänyt toiveen Anssin keikasta. Jos mahdollisimman moni toivoo keikkaa samasta paikasta, niin on suurempi mahdollisuus että se toive oikeasti otetaan huomioon.

 8. Täällä flunssan kourissa minäkin äänestin Rva Ruususta, Karhun elämää sekä Rock-unelmaa 🙂
  Pe en pääse keikalle mutta toivon olevani ensi vkon ke terve että Järvenpäähän kävisi matkani 😀

 9. Tuossa gallupissa olisi pitänyt ehdottomasti olla tyhjä ruutu, johon olisi saanut ehdottaa MITÄ TAHANSA biisiä, jonka haluaa ehdottomasti kuulla.

  Marire, yhdyn sinun toiveeseesi Ensilumi-kappaleesta. Muistan joskus Anssilta kuulleeni perusteluina sille, ettei ko. kappaletta ole esitetty, sellaisen epämääräisen kommentin kuin ”kappale ei kuulosta musiikilta”. Joku tilastonikkari voisi kaivaa esiin faktatiedon, millä keikoilla kappaletta on yleensä esitetty!? Ei ainakaan yhdelläkään sellaisella keikalla, jolla itse olen käynyt (ja toiveena olen sen aika monta kertaa heittänyt!)

  Anssin antamista vaihtoehdoista äänestin kappaleita Älä mene pois, Karhun elämää sekä Suomalainen. ÄMP:in olen kuullutkin useamman kerran, mutta Suomalaista en koskaan livevetona. Musta se on levyversion perusteella mukaansatempaavan kuuloinen kipale. Karhun elämää on joskus esitetty (ehkä parikin kertaa), mutta sen lisäesittäminen ei olisi pahitteeksi. 🙂

 10. Kuuntelen tässä juuri sitä alkuperäistä Faijan haamu -duuriversiota. Olisiko tätä versiota mahdollista kuulla vielä livenä? Voithan soittaa vaikka molemmat. 😉

 11. No johan on, ettei mies muista omia kappaleitaan. Nollahan on yksi niistä viidestä biisistä (kuten myös Viisi vuotta), joita tarjosit levy-yhtöille P&S:n jälkeen.

  En oo siis koskaan kuullut kumpaakaan ja siksi ois kiva joskus kuulla. Tiedän toki, ettei niitä tuolla keikalla tulla soittamaan. Ehkä jollain rarities-kokoomalevyllä joskus…

  Tässä vielä ”nollatietoa”:

  Nolla oli mukana sillä viiden biisin demolla, jota Anssi Pekan ja Suden hajoamisen jälkeen tarjosi levy-yhtiölle. Nummela-albumille sitä ei kuitenkaan missään vaiheessa harkittu: ”Nolla karsiutui pois jo demovaiheessa; se ei vain yksinkertaisesti ollut kovinkaan kummoinen biisi.” Nolla on syntynyt ennen Esko Riihelän painajaista, joka on Nummela-albumille päätyneistä lauluista vanhin. Anssin vastaus kysymykseen ”Mistä Nolla ja Viisi vuotta kertovat?”: ”Molemmat ovat tavallaan tilityksiä epäonnistuneista ihmissuhteista. Tekstit eivät ole varsinaisesti tarinoita, eivätkä myöskään varsinaisesti kovin hyviä…” (harhaa.com)

 12. Se on se Anssin legendaarinen muisti..no, eipä ole omassa muistissanikaan hurraamista. Eilen tosiaan mietittiin päämme puhki, että mikä ihmeen biisi on toi Suomalainen. Kun mieleen ei tullut muuta kuin se joku suomihumppa kenenlie esittämänä..Täällä me jo kauhisteltiin, että et kai sä nyt sitä meinaa esittää!

  Kai muistit jo kotiuttaa pedaalilautasi kuitenkin? 🙂

 13. täälläkin taitaa olla muistin kanssa ongelmia..
  en ole siis vielä ensi ke:na menossa Järvenpäähän 😉

 14. Huono äänestys. Minä äänestäisin pois 1972:n, Millan, Nummelan ja muutaman muun turhakkeen ja jättäisin kaikki nämä ”harvemmin kuullut” settiin, paitsi ÄMPin.

  Synti ja häpeä on, jos bändin kanssa luukutetaan aina vaan perusralleja eikä soiteta sellasia eeppisiä ja Gretsch-hämyttelyyn taipuvia biisejä kuin ROM ja Loukussa. Ruusunen tuossa listalla jo olikin ja sitä äänestin. Harhaa menee samaan kategoriaan.

 15. no aivan täysin listan ulkopuolelta olisi kiva kuulla muutama Springsteenin biisi. Miten onnistuu?

 16. niin ja siis mun suosikki listalta oli hieno Uudet Autot. Karhu olis kiva kulla kanssa.

 17. Rock-unelman haluan kuulla Huittisissakin. Nekin sanat vaan jotenkin tuovat paljon muistoja mieleeni =)

  Noi muut ovat oikeastaan ihan samat, kaikkia kuuntelen mielelläni.

 18. Mari:

  Jos setti muodostettaisiin noilla sinun määrittelemilläsi parametreilla, niin 95 prosenttia yleisöstä poistuisi paikalta hampaat irvessä. Setin laatiminen on taiteilua asiakaspalvelun ja omien taiteellisten ambitioiden välissä. Lopullisena pyrkimyksenä on se, että kaikilla olisi kivaa.

 19. Pakko kommentoida vielä tuosta, että tunnetuimmat biisit jätettäisiin setistä kokonaan pois…

  Eräs vanha hevi-bändi, jota olen lähes koko ikäni fanittanut, käväisi heittämässä keikan Treella vuonna -06. Vasta 34-vuotiaana sain livenä nähdä tuon unelmieni bändin ja mitkä fiilikset keikan jälkeen valtasivat mieleni, enpä sitten kuullut yhtäkään lemppari kappalettani =( Onneksi kesällä 2008 tilanne korjaantui, sen keikan tulen muistamaan vielä dementia-osastollakin =)

 20. Tämä äänestys täytyy nyt lyödä illan keikan osalta nippuun, en ehdi enää tarkastaa tilannetta tämän jälkeen.

  Tällä hetkellä tilanne on se, että Karhun elämää on kärjessä – se tullaan siis kuulemaan tänä iltana Virgin Oilissa.

  Pidän kuitenkin gallupin auki, joten voitte edelleen äänestää biisejä. Tällä on vaikutuksensa tulevien keikkojen biisilistoihin.

 21. Näinhän se on, mutta vähemmistön pitää olla äänessä, muuten se joutuu täysin jyrätyksi, eikä kukaan kyseenalaista mitään.

  Karhun elämää. 🙂 Ainakin.

 22. Olipas erinomainen keikka, kiitos! Vedot ne vaan näköjään paranee! 🙂

 23. Kotiuduin juuri itsekin ja olen samaa mieltä Nooran kanssa.

  Yritän taas jossain välissä raapaista jonkinlaisen raportin. Kameran akku osoittautui ennen keikkaa täysin kuolleeksi, joten omaa kuvamateriaalia ei tällä kertaa ole. Myös rumpalin perinteinen näkökulma jäi akkuongelman vuoksi harmillisesti taltioimatta. Joten jos jollain on Virgin Oilin keikalta kuvaa tai videota, niin julkaisisin sitä mielelläni raporttini höysteenä.

 24. Jahas, tässä saikin äänestää ihan kolmea vaihtoehtoa. 😀

 25. Loistava keikka! Kiitos!
  Laitoin youtubeen muutaman kappaleen keikalta. Nuo löytää hakusanalla ”Anssi Kela Virgin Oil”.

 26. Kiitos eilisestä keikasta! Enpä tämmöistä galluppia ollut ehtinyt huomata, mutta Karhun elämää oli erittäin positiivinen yllätys ja toimi ku häkä! Sitä en uskaltanut settiin toivoakaan… Dingojen sijaan olisi ollut hauska kuulla Unforgiven, mutta ehkä
  parempi noin…

  Keikoilla lisää mielenkiintoa nuo vanhojen kipaleiden uudenlaiset fiilistelyversiot ja tällä kertaa tuttuun tapaan myös lyriikoissakin haettiin hieman uutta tyyliä 😉 Bändillä näytti olevan hauskaa lavalla ja se tarttui yleisönkin puolelle =)

 27. Lisätään vielä, että Karhun elämää biisin kuulin ekan kerran muinoin Jyrki i&i ohjelman suorasta lähetyksestä ja sittemmin kuunnellut tuota Pekka ja Susi lättyä ja on kyllä ihana ralli!

  Uudet autot ois myös magee kuulla livenä! Aikanaan tuli kyseisen biisin innoittamana tutustuttua Neil Youngin Harvest Moon levyyn ja siitähän se Young innostuskin sitten lähti 😀

 28. Ihan mehevää settiä Virginissä. Teillä on kyllä erinomainen ote biisien sovittamiseen. Suurten kuvioiden uusi riffi oli aivan hulvaton. On pakko kysyä, että onko artisti bändeineen huomannut sen muistuttavan hyvin paljon The Crashin Still Alive -biisin kertosäettä?

 29. ”Luulin tietäväni mitä biisejä äänestäisitte eniten, mutta täytyy myöntää ennakkokaavailujeni menneen pahemman kerran ohi maalin.”

  Mitä luulit yleisön äänestävän? Gallup on siten osoittanut hyödyllisyytensä, jos tulos yllättää.

 30. Ilkka K:

  Suuria kuvioita -versioinnin riffi on pöllitty nimenomaan tuosta Hilun mainitsemasta Gloriasta (josta myös Laura Branigan on tehnyt version). The Crash lienee käynyt kalastelemassa samoilla apajilla.

  Glorian ja Still Aliven lisäksi oli joku kolmaskin biisi, jonka riffi toisti hyvin pitkälti samaa formulaa. En vain nyt saa palautettua millään mieleeni mikä biisi oli kyseessä. Jotain 70- tai 80-luvun tavaraa sekin kuitenkin oli.

  Maantiematelija:

  Veikkasin itse, että Älä mene pois ja Karhun elämää olisivat gallupissa ylitse muiden.

 31. Naputtelin juuri kiireen keskellä raportintynkää Virgin Oilista, mutten vielä ehtinyt liittää siihen kuvia ja videoita. Nyt pitää taas rientää, joten raportin julkaisu jää myöhempään iltaan.

 32. Kiitos, Anssi (ja muukin bändi), upeasta keikasta! Ihan sattumalta huomattiin että satuitte olemaan Virginissä keikalla juuri sinä päivänä kun avovaimon kanssa tultiin kaupunkiin viettämään neljättä vuosipäiväämme.

  Huomasin äänestyksen vähän turhan myöhään, enkä siis saanut masinoitua kampanjakoneistoa käyntiin, jolla olisi minun ja avovaimoni Se Tärkein Biisi eli ”Älä Mene Pois” saatu settilistaan, enkä sitten kehdannut ruveta kesken keikan sitä huutelemaan… Mutta siitäkin huolimatta upea kokemus. Eihän sitä täydellistä keikkaa voi olla, joten siksi sitä biisiä ei kai ollut tarkoitettu kuultavan. 😉

  Härskin hienoja riffilainailuja sovituksissa oli käytetty, parhaiten jäivät mieleen Lick It Upin ja Black Sabbathin lainaukset – pistivät hymyn huulille. 🙂 Ja ihailin mahtavaa oranssia kitaraasi – todella tyylikkään retron (tai ehkä jopa aito vanhus?) näköinen! Minkä merkkinen/mallinen soitin oikein on kyseessä?

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.