Ilmaista musiikkia

| Tagit: | Aiheet: Keikat, Musiikki | Kirjoittaja:

Esiinnyn mainion Runkkaavat suntiot -yhtyeeni kanssa Tavastialla 20. toukokuuta. Tämä ei tietysti ole mikään uutinen, siinä ei ole mitään mitä varten pitäisi alkaa meuhkata jo yli kuukautta aikaisemmin. Paitsi tämä: iltamiin on vapaa pääsy. Ilmainen keikka Tavastialla! NYT HUUDETAAN!!!

Kyseessä on mielenkiintoinen kokeilu. Juttelin taannoin bändin poikien (ja tytön) kanssa, että olisipa hauskaa soittaa taas pitkästä aikaa Tavastialla. Siellä kun on aina hienoa vetää: salissa on hyvä soundi ja lavallakin olosuhteet suosivat soittajaa. Se on myös niitä harvinaisia baareja, joihin yleisö tulee yleensä kuuntelemaan musiikkia, ei pelkästään rellestämään. Tuumailimmekin, että Tavastialle voisi mennä soittamaan ihan puhtaasta soittamisen ilosta, ei siitä tarvitsisi välttämättä saada edes liksaa.

Muutama päivä tämän keskustelun jälkeen minulla välähti: järjestetään sellainen konsertti, johon yleisöllä on ilmainen sisäänpääsy, mutta jossa kuulijat voivat halutessaan keikan jälkeen maksaa yhtyeelle tippiä.

Näin se menee: Jos pidät keikasta, niin tipauta kolehtihaaviin haluamasi summa – sellainen minkä katsot bändin esityksestään ansainneen. Jos keikka taas on mielestäsi epäkelpo, niin kävele ulos maksamatta mitään, eihän huonosta kannata maksaa. Voit toki jättää maksamatta vaikka pitäisitkin kuulemastasi – maksu perustuu täydelliseen vapaaehtoisuuteen.

Minulla ei ole ennakkoon minkäänlaista käsitystä siitä miten yleisö tulee tällaisessa tilanteessa käyttäytymään: pääsemmekö voitolle vai tuleeko dunkkuun? Saapuuko ketään ylipäätään paikalle? Voisi kuvitella, että ilmainen keikka houkuttelisi salin pullolleen, mutta itse asiassa usein käy juuri päinvastoin: väkeä tuleekin vähemmän kuin silloin, jos lippu maksaisi esim. kympin. Danny sanoi minulle kerran: ”Muista, Anssi – yleisö on outo ankka.” Iso D on ihan oikeassa.

Luulisin joka tapauksessa, että mikäli mielimme tällä keikalla päästä palkkioille, niin meidän on syytä pistää parastamme. Välinpitämättömästi vasurilla huitaistulla keikalla ei varmasti saada kolehtihaaveja täyteen. Laitetaan siis kovat piippuun!

Keikkaan on vielä aikaa, mutta se kannattaa ilman muuta jo merkata allakoihin. Toukokuun 20. päivä on torstai, joten arki-ilta otetaan huomioon soittoajassa: ovet aukeavat klo 19 ja mekkala lavalla käynnistyy viimeistään klo 20.30. Näin myös työssäkäyvät kelpo kansalaiset voivat tulla manner-eurooppalaiseen tyyliin nauttimaan musiikista – ehkä parista oluestakin – ja olla taas seuraavana aamuna reippaina sorvin ääressä, ilman massiivista päänsärkyä.

Pääsette myös vaikuttamaan biisilistaan: järjestän täällä hiukan lähempänä h-hetkeä äänestyksen biiseistä, joita haluatte kuulla.

Tapahtuma löytyy myös Facebookista, täällä. Siellä voit katsella kuvia menneistä Tavastian-esiintymisistäni ja tietysti kutsua myös omat kaverisi ottamaan osaa ilonpitoon.

Palataan siis asiaan tuonnempana.

Kommentit

 1. Joo,tosi mahtava idea!!Täytyypi ruveta järjestelemään allakkaa siihen malliin että 20.pvä toukoa muksut on hoidossa ja meikäläisellä suuntana Tsadi!!Tavastialla eipä oo vielä tullu käytyä ja mikäpä onkaan paras tapa korkata se kuin sun keikka!!Lepakossa kerkesin käymään…

 2. upea idea! Siitä vaan sitten vetämään sellainen springsteenmäinen 3.5h keikka niin eiköhän kassa kilise….hatuttaa kyllä ihan vietävästi sillä näillä näkymin ite olen duunimatkalla juuri tuolloin.

 3. Nyt muuten vetäsit oikeesta narusta! En oo koskaan jostain syystä eksynyt sun keikalle, vaikka levyt löytyy hyllystä ja oon kuitenki diggaillu musaas vuosia. Mut tätä ei enää voi millään kyllä ohittaa. Täytyy raivata kalenteriin tilaa ja varata reilusti kolehtirahaa taskunpohjalle siltä varalta että livemeno on just niin kohdillaan kuin voisin kuvitella 😉

 4. Olin jo muutenkin tulossa tuolle keikalle, mutta nyt sinne on kyllä pakko pääst,jos vain suinkin kynnelle kykenen. Ei sitä kovin usein tarjota ilmaista keikkaa. Vaikka voin kyllä jo luvata antavani kolehtiakin, jollei Anssi nyt seuraavan kuukauden aikana yhtäkkiä kadota kaikkia taitojaan.

 5. Vanha kunnon lippuriskikeikka siis! Rock-unelma on kyllä ilmeinen mutta lienee pakollinen soitettava. Viimeinen biisi jossa lopulta lavalle jää vain kanttori itse?

  Keikka päättyy ennen aikojaan
  Vain neljä maksanutta katsojaa
  ”Lippuriski, ei tuu liksaakaan”

 6. Radiohead mullisti In Rainbowsillaan levymusiikin kaupankäynnin, tekeekö Anssi Kela nyt saman keikkojen kohdalla?

  Tavastia vetää tietääkseni vajaan tuhat katsojaa, joten jos tupa tulee täyteen ja jokainen katsoja jättää kirstuun edes muutaman hilua isomman lantin, niin siitähän kertyy jo tuhansia euroja.

  Mitenhän verottaja suhtautuu tähän vai tekeeköhän Kela & Runkkaavat Suntiot keikkansa pimeänä?

  Lykkyä menoon! Toivottavasti väkeä riittää ja sali tulee täyteen.

  Odotan keikkaraporttia mielenkiinnolla jo nyt.

 7. läski: ”Mitenhän verottaja suhtautuu tähän vai tekeeköhän Kela & Runkkaavat Suntiot keikkansa pimeänä?”

  Kolehtihaavin sisältö toimitetaan ohjelmatoimistolle, jonka kautta se kiertää ihan asianmukaisia reittejä pitkin lopulta pankkitileillemme.

 8. Anssi on pahinmaanluokan idiootti ja mammonantavoittelija minkä tiedän.e

 9. arvoisa Hra Panssi, pahinmaanluokan kirjoitetaan erikseen ”pahimman luokan” jos sitä tarkoitit tuolla ”pahinmaalla”? Ja eiköhän tuollainen kokeilu ole kaukana mammonasta sillä voihan olla että kukaan ei jätä kolehtiin mitään. Mistä sitten se mammona tulee? Vai provosoiduinko tässä liikaa eli oliko tuo sun kirjoitus ironiaa? (näitä kun on vaikea tulkita nettikirjoittelussa, kuten ollaan täälläkin keskusteltu) Ja mitä tarkoitta tuo .e lopussa? Euro?

 10. Samaa mieltä Rane sun kanssa!Eipä voi mammonentavottelijaksi haukkua jos antaa yleisön päättää että maksaako vai ei!!Ellei sitten hra Panssi tarkoita itseään…

 11. Ehkäpä olisi myös paikallaan kirjoittaa sana ”idiootti” tässä yhteydessä tikkukirjaimin, koska sitä kirjoittaja haluaa lauseessa korostaa.

 12. Hra Panssi kertoi tuolla yhdellä virkkeenkuvatuksella itsestään todella paljon.

  Toivoisin edelleen kommentointiin rekisteröitymispakkoa.

 13. Hyvä idea! Olet innovatiivinen.

  Tosta bändin nimestä tuli mieleeni..

  ..oletko Anssi koskaan masturboinut?

  Heppa

 14. Samaa mieltä Marin kanssa: erittäin tyhmä nimi bändillä.

 15. Myös samaa mieltä Marin ja Hilun kanssa. Nimi on jotain koulupoikahuumoria, joka ei taatusti pure muuhun kuulijakuntaan. Ehkä on jopa omiaan karkottamaan kuulijoita.

 16. Nimi on just hyvä, kaikkien huonon huumorin ystäville!

 17. Niin ja muutenkin! Bändin nimen keksiminen on todella vaikeaa (ainakin jos haluaa hyvän). Paras bändin nimi, minkä itse äkkiseltään keksin on luokkaa The Humback Whale, eli suomeksi ”Se Ryhävalas” 😀

 18. niin, totta on että eihän tuo nimi ole kyllä kovin mukaansatempaava. Mutta tarviiko sen olla? Ja sillä voi toisaalta osallistua ”Mauttomin bändinimi”-kisaan 🙂

  Varmaakin olette miettineet jotain sanaleikkiä Reel-sanan ympärille? Reel – relata? Voisko olla vaikka ”Reelaavat Siuntiot”? Roll on myös eräänlainen kela, rulla -> reel and roll band? no olipas varsin innovatiivinen tämäkin postaus….

 19. Reelin’ In The Years. Kun julkaiset kokoelmasi englanniksi, siinä nimi.

 20. Tuota bändin nimiasiaa ei minusta kannattaisi ottaa ihan noin vakavasti. Orkesterillehan on mietitty nimeä jo vuodesta 2001. Koska sellaista ei ole löytynyt, niin tuo Runkkaavat suntiot on ollut eräänlainen lempinimi, jota on epävirallisissa yhteyksissä joskus käytetty – ikään kuin kavereiden kesken. (Nimen historia: Karisalmi möläytti sen ravintola Ilveksen pöydässä Nummela-albumin levynjulkistamiskeikan jälkeen, maaliskuussa 2001. Jostain syystä se on jäänyt elämään.)

  Virallinen nimi tuo ei ole, sitä ei tulla koskaan näkemään levyjen kansissa tai keikkajulisteissa. Se on siis tavallaan sisäpiirin kutsumanimi.

 21. […] olkaa maksamatta jos siltä tuntuu” -keikka Tavastialla, olkoon kaikki sen eteen tehty, että outo ankka on saatu tuntemaan itsensä halukkaaksi erota rahoistaan esiintyjän iloksi. AKPC_IDS += […]

 22. Voisiko tuota vapaaehtoista tippiä kutsua vaikkapa ”KELA-maksuksi”? Idea on bueno ja saattaa poikia ihan hyvänkin potin mutta onhan se kuitenkin vähän sellainen omalla riskillä-keikka. Onnea matkan!

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.