Pekka Haavisto presidentiksi!

| Tagit: | Aiheet: Mielipiteet | Kirjoittaja:

Haavisto presidentiksi 2012 -kampanja julkaisee tänään uusia jäseniä kansalaisvaltuuskuntaansa. Myös oma nimeni on tällä listalla — tuen Pekka Haavistoa seuraavaksi presidentiksi.

Miksi Haavisto?

Kamppailuhan on vielä edessä, toistaiseksi vasta kolme ehdokasta on ilmoittautunut mukaan. En kuitenkaan usko, että puskista parrasvaloihin voisi rymistellä yhtään Haavistoa sopivampaa ehdokasta. Uskallan lukita ääneni jo tässä vaiheessa.

Pekka Haavisto on kiikkunut tietoisuudessani jo 80-luvulta lähtien. En silti ollut ottanut hänestä tarkemmin selvää, ennen kuin viime syksyn kirjamessuilla päätin hetken mielijohteesta ostaa hänen Hatunnosto-kirjansa.

Se olikin iloinen yllätys: jotain aivan muuta kuin perinteiset pölyiset ja pompöösit poliittiset muistelmateokset. Kauniisti kirjoitetun kirjan sivuilla esittäytyy maanläheinen, vaatimaton, humaani ja viisas mies. Hänen silminnäkijäkertomuksensa maailman kriisipesäkkeistä piirtävät suoria linjoja katastrofialueiden ja pohjoisen lintukodon välille. Pienillä kuvauksilla Haavisto avaa silmät näkemään miten tärkeää on olla lähimmäisille läsnä — eikä ainoastaan lähipiirissä, vaan myös siellä missä inhimillinen hätä on suurinta.

Presidentti käyttää tämän päivän Suomessa enää hyvin ohutta valtaa, Kekkosen monarkismi on mennyttä maailmaa. Tätä taustaa vasten voisi jopa ajatella, että on melko samantekevää kuka keltaisessa linnassa istuu.

Suomi tarvitsee kuitenkin selkeän arvojohtajan. Presidentin, joka on läsnä julkisessa keskustelussa, ja joka uskaltaa kansallisena kiropraktikkona naksautella yhteiskunnan henkisen selkärangan kipeitä kohtia.

Minä uskon, että Pekka Haavistolla on tähän parhaat edellytykset. Kansainväliset tehtävät maailman sotatantereilla ovat tuoneet näkökulmaan syvyyttä. Sitä tarvitaan, kun yritetään rakentaa siltoja erilaisten kuilujen ylitse. Rauhantekijän on oltava idealisti, mutta samalla myös realisti.

Tätä maata ollaan repimässä rikki monelta eri taholta, henkinen pahoinvointi ja katkeruus on suurta. Tarvitsemme keulakuvaksemme rakentajan ja kokoajan. Siksi annan ääneni Pekka Haavistolle.

www.pekkahaavisto.com

Kommentit

 1. ”Tätä taustaa vasten voisi jopa ajatella, että on melko samantekevää kuka keltaisessa linnassa istuu.” Näinpä. Eipä suuria tunteita herätä että kuka siellä istuu. Mielestäni kuitenkin presidentin pitää olla koko kansan presidentti ja uskon että Haaviston vihreys ja rekisteröity parisuhde miehen kanssa on monelle Teboilin Reijolle&Jormalle liikaa ja en usko miehen mahdollisuuksiin. Eiköhän se Niinistö tule olemaan, ei sekään huono ole.

 2. Presidentin seksuaaliselle suuntautuneisuudelle osoitinkin yo. kirjoituksessani arvoisensa huomion.

  Sanottakoon siitä nyt kuitenkin sen verran, etten itse pysty mitenkään näkemään sitä miinuksena — päinvastoin. Vähemmistöön kuuluva presidentti pystyisi epäilemättä tarkastelemaan maailmaa tarvittaessa pienimpien vinkkelistä, eläytymään syrjittyjen asiaan.

  Lisäksi minusta olisi mahtavaa jos Suomi voisi homoseksuaalisen presidentin valitsemalla toimia maailmalle tasavertaisuuden ja ihmisoikeuksien majakkana. Tässä olisi kansakunnalle loistava kasvun ja suuruuden osoittamisen paikka. Ylpeilemme aina naistemme asemalla päätöksenteossa, tämä on seuraava askel. Pääsemme eteenpäin ainoastaan ihmisten erilaisuuden hyväksymällä ja sitä kunnioittaen.

 3. Niin, aika surullista, että jo heti ekassa kommentissa astutaan presidentin makkariin, joka ei kuulu asiaan millään tavalla eikä tosiaan ansaitse huomiota puolesta eikä vastaan. Äänestän Haavistoa pitkälti samoista syistä kuin Anssi ilmoittaa äänestävänsä, mutta en halua kytkeä äänestyspäätökseeni mitään sateenkaarivähemmistö oikeuksien edistämisagendaa. Vähemmistöön kuuluminen ei tee kenestäkään automaattiseti enemmistöön kuuluvaa ehdokasta parempaa vaihtoehtoa ja toivon, että tämä muistetaan myös vaalikampanjoinnissa.

 4. No mutta Anssihan juuri sanoi, että Pekan homous on vaan etu, joten vähän sateenkaaripohjaista argumentointia tosiaan!

 5. Jos palaan vielä että minustakin olisi mahtavaa jos Pekka Haavistosta tulisi presidentti samoilla majakka perusteluilla. En vain oikein usko mahdollisuuksiin, maailmanrauhaki olisi mahtavaa mutta nii…

  On aika naiivia ajatella että ehdokkaan rekisteröity parisuhde ei tulisi ensimmäisenä esille kansan syvissä riveissä, juurikin nämä samat Teboilin ReijoJormat josta Suomi pitkälle koostuu.Ja ne äänestää.

  Niija sitten tietty tämä viimekeväinen ”Jytky”…

  Mutta enivei, en laita ollenkaan pahaksi jos minut osoitetaan vääräksi ensi vuoden alkupuolella.

 6. Haavistosta ei tule koskaan presidenttiä, se on yhtä varmaa kuin että huomenna Aurinko nousee idästä ja laskee länteen.

 7. Pakko kommentoida tuohon edelliseen ”esan” lausuntoon, koska taitoimme tästä aiheesta peistä taannoin kaverini kanssa. Jokainen vähänkään luonnonilmiöitä tarkkaillut henkilö tietää, että Suomessa aurinko ei tähän aikaan vuodesta todellakaan nouse idästä ja laske länteen.

  Ei taida tuo nimimerkki olla ainakaan European Space Agencystä johdettu. 😀

 8. Onko tämä joku vitsi? Miten homo voi olla joku hyvä arvojohtaja kun on omat elämänarvot ihan sekaisin? Kamalaa kun nuoria kannustetaan pienestä pitäen johonkin homouteen ja sanotaan, että se on normaalia. 🙁

 9. Kirottua! Nimimerkki No huh huh on päässyt maailmanlaajuisen homosalaliiton jäljille!

  Asiasta onkin jo vaiettu tarpeeksi pitkään. Nykyäänhän päiväkodeissa lasten vasuun eli varhaiskasvatussuunnitelmaan lisätään vanhemmilta salaa tavoitteita, joilla mahdollisimman suuri prosenttiosuus lapsista pyritään käännyttämään homoseksuaaleiksi. Esikoulun opetusmateriaaliin on piilotettu salaisia viestejä, joissa hehkutetaan miesten välisen toiminnan ihanuutta.

  Peruskoulussakin käännytystyö jatkuu. Siihen suuressa sammiossa valmistettavaan perunamuusiin kätketään samoja itiöitä, joita löytyy myös legendaarisen homokaasun koostumuksesta. Tällä varmistetaan se, että viimeistään lukio- tai ammattikouluiässä merkittävä osa väestöstä on hyvinkin altista samaan sukupuoleen ihastumiselle.

  Perussuomi 2011 – mikä ihana paikka.

 10. Ei nyt leimata kaikkia Teboilin käyttäjiä kuitenkaan. Ei voida teeskennellä että seksuaalisella suuntautuneisuudella ei olisi mitään vaikutusta äänestyspäätökseen. Toivotaankin hyvin kiusaantuneita ja vaivaantuneita hetkiä tv-vastaanottimien ääreeen, mikä olisikaan parempi tapa saada ihmiset kohtaamaan ennakkoluulonsa.

 11. [5senttiä] Hyvässä tilanteessa Pekka voisi olla presidenttinä, mutta nykyinen hälytystila on kaikkien muiden kuin arvojohtajan, joka on käynyt patsastelemassa kriisialueilla ja sitten ravintolan kautta ykkösluokassa Suomeen, heiniä.

  Tällainen maailmanhalailu tarkoittaa että meidän taskut tyhjennetään toimituksen yhteydessä. Niin kuin on tapahtunut. Tämä on vain karu totuus ja meidän pitäisi pitää enemmän puoliamme, koska kukaan muu ei sitä tee. Todiste: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010103012598560_uu.shtml

  Ei todellakaan olla mikään rikas kansa koska valtio ottaa joka vuosi 52miljardin budjetista 7mrd velkaa. Kuntien kriisitilanteesta puhumattakaan. Lisäksi 90% veloista on ulkomaisten käsissä, joka tarkoittaa huonon tilanteen tullen kovia aikoja, koska haluavat vain tuottoa sijoituksilleen. Tämä tarkoittaa että Suomen tulevaisuus ei ole meidän käsissä vaan velkojat sanelevat mitä teemme.

  Lähde: http://www.talouselama.fi/uutiset/miksi+goldman+mainitsi+suomen+vuotaneessa+kohuraportissaan/a679983

  PS. Vihapuhe -puheet ovat ainoastaan ajamassa vain sensuurin asiaa, koska termiä ei määritellä tarkasti, joten se antaa vapaat kädet toimia ja sensuroida lähes kaikkea mielivaltaisesti. [/5senttiä]

 12. Pekka Haavisto on täysin sopimaton presidentiksi. Sukupuolinen suuntautuminen on numero 1. Kuka tahansa saa tykätä kenestä tahansa, mutta homo ei voi olla Suomen presidentti. Olen keskustellut sotaveteraanien kanssa ja eivät olisi aikoinaan taistelleet Suomen itsenäisyyden puolesta, jos olisi ollut pelko, että kaikki valuu homon presidentin käsiin. Näin kertoivat. Toinen ongelma on vihreiden ”terroristi” toiminta. Vihreät hyväksyvät ja kannustavat lainvastaisiin toimintoihin, kettutytöt, ydinvoimalahäiriöt, jne. Uskon, että tämä toiminan hyväksyminen lisää kouluvihaa ja rotusortoa, jne., koska toiminta ihannoin lain rikkomista ja demokratian ohittamista eli suoraa toimintaa. Ehkä Norjan tragedian esimerkki löytyi vihreästä linjasta – tiedä sitä, mutta lainvastaisen toiminnan ihannoiti lisää lainvastaista toimintaa. Ja tätä Haavisto kannattaa, jos ole oikein ymmärtänyt.

 13. Mun äitini yksi serkku on lesbo, eli aika iäkäs jo..Enkä kyllä usko alkuunkaan, että mun vaarini ja pappani olisi jättänyt sotimatta jonkun seksuaalisen suuntautuneisuuden vuoksi. Eiköhän ne syyt lähteä sotaan ollu aika painavat ja jos oikein oon ymmärtäny, vaihtoehtojakaan ei paljoa taidettu antaa näille nuorille miehille. Voihan tietysti olla, että mun isovanhempani on puhuneet mulle ihan palturia..ollaanhan me vähän persoonallista sukua..

 14. Mun on pakko vielä lisätä tuohon edelleiseen, vaikka en oikein jaksaisikaan..mutta mun työkaverini, erikoislääkäri, ihan huipputyyppi ja huippuammattilainen, on myös lesbo, että tekeekö se hänestä jotenkin huonomman lääkärin ja huonomman ihmisen sitten. Mä en ole huomannut ainakaan mitään. Meidän sairaala olisi ainakin ihan pulassa ilman häntä..

 15. Pekka Haaviston presidenttiys ei ole tavoiteltavaa homouden tai vihreän puolueen vuoksi vaan siksi, että kyseessä on pitkän uran tehnyt kielitaitoinen diplomaatti. Varteenotettavimpina vastaehdokkaina on kaksi murahtelijaa, palloliiton pankkiiri ja kaasuyhtiön konsultti. Ja Paavo Väyrynen.

 16. ja nykyinen presidentti-instuutio nimenomaan on sovelias lähinnä kunniapestinä vanhoille valtiomiehille.

 17. Minä olen itse homo ja ääneni menee varmasti aivan jollekin muulle kuin Haavistolle. Oli hän miten homo tahansa. Entisestä SETAlaisesta meillä on jo parikin kautta kokemusta, vaikka hyvin pitkälti samoilla argumenteilla siitä(kin) haluttiin tehdä presidentti ja minkä seinäruusun me saimmekaan?

  Alkaa vähitellen ottamaan kaaliin toi seksuaalisella suuntautumisella politisointi. Enemmän me katutasolla olevat homot saamme vain kuulla ivailua siitä, miten meidän presidenttikin on jo homo ja sille asialle ei edes Haavistokaan voi tehdä mitään. Homofobia ei katoa presidentin myötä.

 18. Miks tää homous tai ei-homous on nyt joku keskeinen juttu tässä..mä en ainakaan jaksa päätäni vaivata tuon mun työkaverini mieltymyksillä. Mulle riittää se, että työt sujuu hänen kanssaan ja potilaat tulee hyvin hoidettua. Eikä hän tee mitään numeroa itsekään seksuaalisesta suuntautuneisuudestaan, eikä tarvitsekaan. Sillä ei ole ainakaan mulle mitään merkitystä, että kenen kanssa hän on suhteessa tai ei ole..No joo, se siitä..

 19. Nyt tuli Magnumia tai jotain ihania syyskuvia ikävä tai jotain..

 20. Jukka Haromalle tiedoksi, että sotaveteraanien joukossa on monenlaisia näkemyksiä. Joidenkin sotaveteraanien mielestä on vastenmielistä, että heidän nimissään vastustetaan homoseksuaalien, maahanmuuttajien tai kenenkään muun tekemisiä.

  Jasson kommenttiin vastaisin, että käsittääkseni Haavisto ei ole politisoinut seksuaalista suuntautuneisuuttaan, eikä Anssikaan sitä ole postauksissaan nostanut esiin, ja miksi olisikaan. Kommentoijien puolesta asia sen sijaan jatkuvasti nostetaan esiin. En myöskään ymmärrä, miksi Haavisto olisi huono vaihtoehto presidentiksi sillä perusteella, miten Halonen on tehtävänsä hoitanut. Kyseessä on kaksi eri ihmistä.

  Ja vielä tsemppiä Reterille Aapisen lukemiseen! Vielä pari vuotta kun jaksat sitä päntätä, niin varmasti yhdyssanatkin alkavat sujua.

 21. Eikös Pekka Haavisto ole Ohmi Sexuel?

  Se olisi aika paksua nyt presidentiksi ihan..

  Miettikääpä, mitä siellä makuuhuoneessa tapahtuu?

 22. ”Miettikääpä, mitä siellä makuuhuoneessa tapahtuu?”

  Minäkin käytän melkoisen osan vapaa- ja työajastani presidenttiehdokkaiden makuuhuone-elämän mietiskelemiseen.

  Tämä on kyllä melko jännittävä seikka homofobikoiden (tai en minä tiedä edustaako nimimerkkki MiksiOhminlakiaKunnioitamme kyseistä joukkiota, sillä viittaus ohmiseksuaalisuudesta on jokseenkin hämärä) toiminnassa: heitä tuntuu kiinnostavan miesten välisen rakkauden pohdiskelu hyvinkin paljon. Siis nimenomaan sen itse fyysisen suorituksen kuvitteleminen.

  Panee miettimään, että näinköhän väittämät homokammoisten kaapissa olosta pitävät sittenkin paikkansa.

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.