Televisiopäivä

| Aiheet: Jumittelu | Kirjoittaja:

Huomisesta (19.10.) on jostain syystä tullut musiikkialan terminologiaa käyttääkseni promopäivä – vaikkei minulla edes ole mitään promottavaa. En tiedä miten tässä pääsi käymään näin, mutta esiinnyn peräti kahdessa suorassa tv-lähetyksessä:

Ensimmäisen kerran karvaisen habitukseni voi bongata tv-ruudulla TV1:llä klo 18.30. Ohjelman nimi on ajankohtaan sopivasti Puoli Seitsemän.

Jälkimmäinen tv-esiintyminen tapahtuu Nelosella klo 22 alkavassa Maria!-ohjelmassa.

Kerää koko sarja!

Kommentit

 1. Mahtavuutta! Maria!:ssa ainakin syntynee mehevät keskustelut; tuo Puoli seitsemän on minulle vieras sarja. Täytyykin huomenissa ankkuroitua töllöttimen ääreen.

 2. Hei, oikeesti,

  asiaakin. Eli, ihan totta. Ottaa enemmän kuin itsetunnon päälle, ettei musatähdet välitä hevon kuustostakaan, jos niille jotain meiliä yrittää heittää. EsiM. Dave Lindholm on tästä sarjasta yli kaiken ylidissaajuuden. Heippa, siis, sä tosi oikea Runoilija, voisit edes sanailla meille pikku diggajille, että: ok, oon huomannu teidät, koska me ihan oikeesti rakastetaan sun sanotuksia ja sun saatanallistakin tuhat kertaa parempia sävllyksiä. Ethän sä edes kuole koskaan!!!

 3. Teillä taitaa olla sellainen vika, ettei viestejä voi poistaa, kuten monissa muissa paikoissa voi?

  Tehkääpä asialle jotain, kiitos!

 4. Mun mielestä on toisaalta hyväkin, että näitä ei voi ite täältä poistaa..tuleepahan ainakin siten vähän edes mietittyä, mitä tulee kirjoitettua ja mitä jättää kirjoittamatta. Silloin se on kyllä vähän ärsyttävää jos huomaa tehneensä jonkun tosi tylsän kirjoitusvirheen tai jotain..

 5. Anssi, senkin linssilude!

  Pitääköhän sitä ekaa kertaa sortua katsomaan Mariaa. Yritän aina olla ennakkoluuloton, mutta tuo nainen (ainakin tuossa showssa) on aina vaikuttanut jo kaukaa niin ärsyttävältä, että oksat pois. Toisaalta, ehkä saamme kuulla meheviä juoruja!

 6. Urpolle, eli anonyymille:

  Kommentteja ei tosiaan voi poistaa nykyisellä alustalla. Kukin on siis vastuussa omista kirjoituksistaan.

 7. Anssi,

  olisiko mitenkään mahdollista että järjestäisit keikan myös meille alaikäisille kuulijoille? Pakko päästä kuulemaan Nummelaa livenä!

 8. Siiri, Anssi ei järjestä keikkoja vaan keikkapaikat. Ota niihin yhteyttä ja toivo ikärajatonta keikkaa.

 9. Saarakin taisi vilahtaa ruudussa Jussi Raittisen ohella.

 10. Hienoa Anssi, miten nostat itsesi muiden yläpuolelle puhumalla suorissa lähetyksissä Suomesta, jota et tunne omaksesi ja jossa vallitsee vihan ilmapiiri… ja tietenkin kampanjoimalla Pekka Haavistoa. Ja tottakai Kampanjaan mukaan lähtenyt kokonainen tekotaide-eliitti.

  Alkaa kyllä hiljalleen menemään maku tähän viihdeteollisuuden vihajahtiin.

 11. @Jasso: Diggaan sitä, että nostat asioita esiin mielistelemättä tai sortumatta ”urpouteen”. 🙂 Toivon mukaan ajattelenkin nyt näin, että olemme Suomessa jo hyvää vauhtia menossa terveeseen suuntaan, jossa konflikteja ei pelätä, esimerkiksi vain siitä syystä, ettei nähdä niiden kasvattavaa ja parantavaa vaikutusta…? Siis nähdä enemmän kuin vain yksi nurkkakuntainen mielipide asoihin kuin asioihin.

  Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että tekotaide saa mennä sinne, mihin se kuuluukin: roskikseen!

 12. Sain sellaisen käsityksen, että koet Anssi nykyisen Suomen ilmapiirin ja vihapuheet epämiellyttäviksi. Eli et siis ilmeisesti pidä siitä, että Suomen maahanmuuttopolitiikkaa kritisoimaan?

  En itse itse ymmärrä termiä vihapuhe, sillä maahanmuuttopolitiikan kritisoiminen ei tarkoita, että vihaisi maahanmuuttajia. Mielestäni olisi hyvä, että asioista saisi keskustella ilman rasistin leimaa. Esimerkiksi Soini ei ole ikinä esittänyt yhtään rasistista kommenttia.

  Nyt haluaisin tietää, oliko Anssi mielestäsi kovin tahdikasta naureskella Soinin ja Väyrysen kustannuksella? Vai onko toisten mollaaminen se tapa, jolla Haavisto haluaa teidän kannattajieb tekevän vaalityötä? Miksi maahanmuuttajia ei saa kritisoida mutta yhtä henkilöä saa mollata kuinka paljon vaan? Onko se mielestäsi oikein?

 13. Nythän on ollut juttuja, että myös tyttöihin kohdistunut vihapuhe on yleistynyt viimeisen vuoden aikana.

 14. @Ihmettelempä vain:

  En puhunut tuossa Maria!-haastattelussa ns. vihapuheesta tai maahanmuuttokritiikistä mitään. Älä laita sanoja minun suuhuni.

  Tarkoitin vihamielisellä ilmapiirillä sitä yleistä aggressiivisuutta ja ilkeyttä, jolla ihmiset nykyisin kohtelevat toisiaan, erityisesti netissä. Tämän ei tarvitse liittyä mihinkään tiettyyn aiheeseen; vihamielisyys voi räiskähtää silmille vaikkapa tietulleista tai luomuruuasta puhuttaessa. Aiheesta ja katsantokannasta riippumatta meillä on jostain syystä suuria vaikeuksia käyttäytyä ihmisiksi ja kunnioittaa erilaisia mielipiteitä.

  Tällainen kunnioituksen puutteen ilmapiiri minua nykyisin ahdistaa. Käytin haastattelussa ensimmäiseksi mieleen tullutta termiä ”vihamielinen”, joka ei ehkä ollut onnistunein mahdollinen ilmaus.

  Mitä tulee muiden mollaamiseen. Sanoin Marialle ennen haastattelua, että haluaisin mieluummin puhua vain Haaviston puolesta, en ketään vastaan. Väyrynen kieltämättä lipsahti suustani hiukan mollaavassa hengessä, sitä pahoittelen – ei tosiaan ollut tahdikasta. Halosestakin Maria kysyi mielipidettäni, vaikka olin toivonut voivani puhua vain Haavistosta.

  Lopuksi Maria esitti kysymyksen: ”Mitä jos Timo Soinista tulee presidentti?” Vastaukseni: ”Ei sit mitään. Sit mennään niillä jäykkyyksillä.”

  Siinä kaikki, sanatarkasti. Miten tuo on mollaus? En aio äänestää Timo Soinia presidentiksi, mutta jos hänestä sellainen tulee, niin asian kanssa pitää vain elää ja mennä eteenpäin. Sitä vastaukseni tarkoitti.

 15. Timo Soinia arvostan juuri siksi että tietää mistä on kyse mutta en hänen näkökulmiaan, varsinkaan abortista mutta se on hänen henkilökohtainen mielipide, joka ei kansakuntaamme vaikuta. Nykyiset poliitikkomme tekevät päätöksiä jotka koskevat lastenlapsiamme, koska suostuvat ottamaan velkaa kymmeniä miljardeja joita tulla maksamaan vuosikymmenissä. Tämä myös tarkoittaa että joudumme pian karsimaan rajulla kädellä kuntien ja valtion palveluita, koska velastamme 90% on ulkomaisten käsissä. Tämä tarkoittaa samalla sitä että velkojat sanelevat mitä teemme ja voi olla että sanelevat jo nyt, koska poliitikkomme yrittävät tanssia heidän pillin mukaan. Tämä kyllä selittäisi monet päättäjiemme tekemät päätökset.

  Voi olla että Soinin tai kenen tahansa muun mielipiteet vaihtuisivat, koska velkojat eivät muuksi muutu oli vallassa kuka tahansa.

 16. Lopuksi Maria esitti kysymyksen: “Mitä jos Timo Soinista tulee presidentti?” Vastaukseni: “Ei sit mitään. Sit mennään niillä jäykkyyksillä.”

  Sanatarkasti sinä ilmaiset Anssi tuossa aika selvästi negatiivisen suhtautumisen asiaan, vai mitä tuo ”jäykkyys” sitten ikinä tarkoittikaan. Ja olettaisin sinunkaltaisen, hieman tavanomaista enemmän kameroiden edessä viihtyvän persoonan nyt osata vastata mihin tahansa kysymykseen neutraalisti, varsinkin, jos kysymys alkaa sanoilla ”mitä mieltä sinä olet”.

 17. Jos tuo ”mennään niillä jäykkyyksillä” vaatii täsmentämistä, niin se tarkoittaa samaa kuin ”mennään niillä säädöillä”. Ei siinä ole mitään negatiivista.

  Kokonaan toinen kysymys sitten onkin se, miksi minun ylipäätään pitäisi puhua positiiviseen – tai edes neutraaliin – sävyyn ehdokkaista, joita en haluaisi nähdä presidenttinä? En minäkään odota, että esim. Niinistön kannattajat puhuisivat Haavistosta vain ylistävään sävyyn. Toisten mielipiteiden haastaminen ja kyseenalaistaminen on normaalia ajatustenvaihtoa, josta on vielä todella pitkä matka mainitsemaani vihamielisyyteen.

 18. Pahoitteluni väärinymmärryksestä. Totesit haastattelussa, että ”valtakunnassa kaikuu aika kovaa aggressiiviset ja kiukkuiset sävyt. Puhutaan tavallaan sellaisen Suomen äänellä, jota en koe mun Suomekseni. Tärkeää tässä tilanteessa, että saadaan kuulumaan myös se toisenlainen ääni, vastapainoa vähän sille vihalle, mikä jyllää. Sitä varten nyt on tärkeetä puhua asioista ääneen”.

  Nyky-Suomen tilanteessa kuulija tekee helposti sen päätelmän, että viittaat jollakin tavalla niin kutsuttuihin vihapuheisiin tai perussuomalaisten maahanmuuttokriittisyyteen. Jos et kuitenkaan tarkoittanut tätä, niin miten ajattelet, että nykyisin esimerkiksi internetissä vallitseva aggressiivisuus ja ilkeys liittyvät politiikkaan? Koetko, että Haaviston presidenttiys poistaisi tällaisen käyttäytymisen?

  Toteamuksesi ”sitä varten nyt on tärkeetä puhua asioista ääneen” aiheuttaa hieman ihmetystä. Suomessa on kauan vaiettu esimerkiksi maahanmuuttoon liittyvistä ongelmista. Nyt, kun perussuomalaiset haluaisivat puhua niistä ääneen, se ei olekaan oikein. Mistä asioista sinun mielestäsi pitäisi puhua ääneen?

  Toteat, että meillä on jostain syystä suuria vaikeuksia käyttäytyä ihmisiksi ja kunnioittaa erilaisia mielipiteitä. Itseäni inhottaa nykyisessä tilanteessa se, että esimerkiksi perussuomalaisista, Soinista ja Väyrysestä saa puhua kuinka loukkaavaan sävyyn tahansa. Olisi hienoa, jos me suomalaiset osaisimme kunnioittaa ihmisiä, vaikka heidän mielipiteensä eivät menisi yksiin omiemme kanssa. Myös politiikan henkilöt ovat ihmisiä ja heilläkin on tunteet.

  Tietenkään sinun ei tarvitse puhua Soinista positiiviseen tai edes neutraaliin sävyyn, mutta minun on vaikea uskoa, että aina fiksusti ja filmaattisesti käyttäytyvä Haavisto haluaisi, että hänen presidentinvaalikampanjaansa kuuluisi toisten mollaaminen.

 19. Tuolla ääneen puhumisella tarkoitin ainoastaan itseäni: aikaisemmin olen tietoisesti pidättäytynyt ilmaisemasta esim. poliittisia mielipiteitäni. Viime vuosina on kuitenkin alkanut tuntua siltä, että minun on sanottava ääneen se mikä on sydämelläni.

  Olen kirjoittanut tästä aiheesta kokonaisen postauksenkin:
  https://www.anssikela.com/2011/09/22/mielipiteista

  Haaviston presidenttiys ei tietenkään poistaisi vihapuheita netistä. Uskon kuitenkin, että hän pystyisi presidenttinä syöttämään aidosti innostavia pelinavauksia julkiseen keskusteluun, tarjoamaan uudenlaisia näkökulmia. Pekka Haavisto on sovittelija, henkeen ja vereen. Itse näen, että tulehtunut ajan henki tarvitsee juuri hänenlaistaan johtajaa.

  Yksi ihminen ei voi muuttaa kaikkea – ei, vaikka hän olisi presidentti. Pekka Haavisto olisi kuitenkin askel oikeaan, humaanimpaan suuntaan.

 20. Kommenteista päätellen joku veti herneen nenään Anssin Maria!-vierailusta. Omituista – minusta Anssi oli juuri niin neutraali, kuin Pekka Haaviston puolestapuhuja saattoi olla. Nähdäkseni Anssi ei myöskään solvannut muita ehdokkaita eikä ketään muitakaan.

  Tätäkö se sitten on, kun sanoo ääneen haluavansa asioiden muuttuvan paremmiksi.

  Toivottavasti tänä syksynä on tullut muutama hyvä syyskuva.

 21. @Andy

  ”Tätäkö se sitten on, kun sanoo ääneen haluavansa asioiden muuttuvan paremmiksi.”

  Sitäpä se on. Mikäli kertoo/väittää/antaa ymmärtää vihapuheiden olevan se keskimmäisin ongelma Suomessa, niin en yhtään ihmettele miksi tuollainen herättää monissa (minussakin) närää.

  Keskeisin ongelma on nämä kiiltokuvahumanistit, jotka herättää sokeissa (kuvainnollisesti) ihmisissä toivoa paremmasta huomisesta, vaikka puheet paremmasta huomisesta jäävätkin ainoastaan puheiden tasolle. Kansanedustajilla palkat sen kun nousevat, mutta normaalin duunarin palkka ”pitäisi olla ihan riittävä”. Ruuan hinta, palveluiden hinta nousee ja julkisia palveluita lakkautetaan.

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.