Uusi levytyssopimus

| Tagit: | Aiheet: Musiikki | Kirjoittaja:

Paljastin Matkamuistoja-kirjassa olevani ilman levytyssopimusta. Diiliä olisi ollut Sonyn kanssa jäljellä vielä yhden albumin verran, mutta tuo sopimus purettiin omasta aloitteestani pari vuotta sitten Singlet 2000–2010 -kokoelmalevyn julkaisun jälkeen. Syitä päätökseeni en aio sen kummemmin puida julkisesti. BMG/Sony oli minulle hyvä levy-yhtiö, mutta oli tullut aika lyödä yhteen lukuun piste ja aloittaa seuraava.

En alkanut etsiä itselleni uutta levy-yhtiötä mitenkään erityisen kiivaasti. Keskityin kirjoittamaan uusia biisejä ja kirjaa. Ajan kuluessa jutustelin tietysti eri firmojen edustajien kanssa ja huomasin ilokseni, että minusta oltiin kiinnostuneita: seitsemän eri levy-yhtiötä kosiskeli minua riveihinsä. Erään ison levy-yhtiön kanssa etenin neuvotteluissa lähes maaliin asti, mutta saamani sopimustarjous ei lopulta tyydyttänyt minua ja jätin puumerkkini vetämättä. Yritin pitää pään kylmänä.

Odottaminen kannatti sillä sopiva yhteistyökumppani ilmestyi pelilaudalle yllättävästä kulmasta, kun ohjelmatoimistoni Live Nation päätti alkaa julkaista levyjä. Istuimme neuvottelupöytään ja ymmärsin nopeasti, että kyseessä oli minulle paras vaihtoehto. Live Nationin tarjoama sopimus oli ensinnäkin artistin vinkkelistä reilu. Toiseksi se, että keikat ja levyt hoidetaan samasta talosta käsin, antaa mahdollisuuden paketoida asiat jatkossa entistä tehokkaammin. Live Nationilla on suuren talon resurssit, mutta se on kuitenkin pieni levy-yhtiö: julkaistavia levyjä on niin vähän, että yhtiö voi antaa jokaiselle albumilleen sataprosenttisen huomionsa.

Tärkein syy oli kuitenkin se, että Live Nationissa on intoa tehdä minun kanssani suuria asioita.

Allekirjoitin sopimuksen eilen. Joimme perään kakkukahvit. Minä join teetä. Kakku oli kinuskia.

Nyt alkaa työnteko. Tähtäin asetettiin siihen, että seuraava levyni ilmestyisi ensi keväänä. Uusia biisejä on tällä hetkellä 22 ja päässä sinkoilee satoja erilaisia ideoita. Odotan malttamattomana sitä, että pääsen veistämään raaka-aineista albumia – minulla on tällä hetkellä valtava palo tehdä urani paras levy.

♠    ♠    ♠

Seuraavassa Live Nationin tiedote:

Live Nation Finland –levy-yhtiön kotimaisten artistien perhe kasvaa kolmella uudella artistikiinnityksellä.

Live Nation Finland –levy-yhtiö sai alkunsa tammikuussa 2012. Labelin ensimäinen julkaisu oli räp-maailman superkokoonpano GG Caravanin albumi, joka nousikin heti ensimmäisellä listaviikollaan suuren suosion kannattamana Suomen Virallisen Albumilistan sijalle #3. Karavaani kulkee ja pyllyt pyörii kun GG Caravan sekoittaa Suomen festarikansan päät huikealla meiningillään.

Live Nation Finland –labelin syntyaikoihin signattiin myös Don Johnson Big Band, jonka jäsenet sätkivät studiossa koko kesän valmistellen uusia entistäkin jäntevämpiä musiikkikappaleita tulevaa kokopitkää äänilevykokonaisuutta varten julkaistavaksi vielä tämän vuoden aikana.

Label-perhe lisääntyy nyt kolmella uudella hienolla artistilla. Levy-yhtiö on kiinnittänyt alkukesästä rosteriinsa Anssi Kelan, Martti Servo & Napanderin sekä Flesh Roxonin. ”Meidän monipuolinen, hillitty ja hallittu lisääntymisemme on tinkimättömän laaduntarkkailun ja artistien scouttauksen tulosta. Paskaa emme käsistämme maailmalle päästä!”, sanovat labelin ydinhahmot Mikko, Juha ja Elisa yhdestä suusta. Uusien artistien albumijulkaisut ovat odotettavissa vuodenvaihteesta alkaen.

Kommentit

 1. Hienoja Uutisia, Minulla on ilo olla Anssi Kelan FB-Kaveri.
  Jään mielenkiinnolla odottelemaan <3

 2. Jee Anssi! Onnittelut kinuskikakusta, se on herkkua!

  (Junassa. Tekee mieli aplodeerata järville, mutta hillitsen itseni.)

 3. Mahtavaa, oikein paljon onnea! Kuulostaapa hyvältä! Jostainsyystä mulla on kokoajan ollut tosi positiivinen kuva tuosta Live Nationista. Vaikka enhän mä siis näistä jutuista mitään ymmärrä..muuten kuin hieman sivusta seuranneena esim.lapsuuden koulukaverini työskentelyä siellä..

 4. Hienoa että löytyi sinua itseäsi kiinnostava ja kunnioittava sopimuskumppani!

 5. Hyvä Anssi! Tuon luulisi poikivan myös lisää keikkoja koko bändille 🙂 Kovasti tsemppiä tulevaan!

 6. Hyvä kuulla, että paras löytyi, ettei jää uusia levyjä tulematta 🙂

 7. Hieno homma! Jäädään odottelemaan uutta levyä – uskoisin senolevan aika mielenkiintoista.

 8. Onnea uudelle tielle, eiköhän se tuota hedelmää.

 9. Mahtavaa, uutta albumia ootellessa 🙂 Paljon onnea ja virtuaalikukkaset uuden sopimuksen ansiosta! :))

 10. Uskon, että Live Nation oli oikein hyvä valinta. Innolla odotan uutta levyä, tulevia keikkoja ja tuotantoa!

 11. Upeaa Anssi! Olen odottanut tätä uutista jo kauan. Kauemmin kuin arvaatkaan. Olen ollut fanisi jo kauan ja seurannut paitsi musiikillista uraasi ja elämääsi, myös blogiasi intensiivisesti. En ole vain saanut aikaiseksi kirjoittaa kommentteja.

  Minun on jo pitkään pitänyt kirjoittaa sinulle, että musiikkisi on pitänyt minut järjissäni läpikäydessäni ehkä elämäni pahinta kriisiä: Päädyimme mieheni kanssa naimisiin aivan liian varhain osittain ulkopuolisten painostuksen vuoksi, ja meille syntyi myös kolme lasta. Kun me molemmat aloimme pohdiskella kolmekymppisinä, mitä elämältä oikeasti haluamme, niin sakea soppa oli valmis.

  Kun sain lapsukaiset illalla nukkumaan, riisuin naamioni ja vetäydyin yksin kuuntelemaan musiikkia, pyörittelemään peukaloita ja käsittelemään ahdistustani. Erityisesti Suuria kuvioita – levy tarjosi minulle hyvät ainekset käsitellä niitä vähemmän sallittuja tunteita, joiden edessä olin aivan avuton. Moni kappale antoi sanat ahdistaville asioille, joita läpikävin totaalisen yksin. Tätä vaihetta kesti kamalat 1,5 vuotta.

  Nyt perheemme voi taas hyvin ja selvisimme lopulta oikein hienosti, vaikka ainekset olivat koossa jo pahempaankin katastrofiin. Nautimme yhteisestä elämästämme ja upeista lapsistamme, ja pohjamudat vahvistivat meitä elämään juuri sitä elämää, mikä meille itsellemme sopii. Mieheni totesi taannoin, että on se vaan surullista, kun Anssi Kelakaan ei levytä, vaikka hän on paitsi aivan ilmiömäinen lauluntekijä, myös huipputaitava muusikko. Eli tee nyt nummelat ja räjäytä pankki uudelleen. Meitä mukanaolijoita on enemmän kuin uskotkaan!

  Onnellista ja hyvää kesää!

 12. Onnittelut uudesta levy-yhtiökiinnityksestä. Kerrassaan mainio uutinen. Toisinaan elämässä (myös työ-) kaivataan ympäristömuutoksia. Uudet kuviot saavat tututkin jutut tuntumaan taas tuoreilta. Toivotan virtaa taas seuraavalle taipaleelle!

  Live Nationin artistilista kuulostaa Rataksen vastaavan (mm. Nurmio, Hakulinen ja Elwoodit) ohella valikoivaan ja laatutietoiseen korvaan maamme kiinnostavimmilta. Olisi komeata, jos jossain vaiheessa pääsisimme nauttimaan Live Nationin minifestareista esimerkiksi Hämäläistentalolla. Laittakaapas viestiä Merimaalle.

 13. Millaiset ovat ne seikat, joihin et ollut tyytyväinen muissa neuvottelutilanteessa?

  Esim. artistirojalti, break-even…

  Mitä kannattaa huomioida sopimusneuvotteluissa, että ei kusta silmään?

  Ville

 14. Onnea Anssi uuden sopimuksen johdosta!

 15. Tiedätkös Anssi mistä johtuu suosiosi hiipuminen?

  Tee jotain uutta ja vähän erilaista. Sun pitäisi uudistua oikein kunnolla.

  Nää Nummelat on jo kuunneltu puhki ja uudet samanlaiset ei oikein iske.

  Usko vaan. Kuuntele vaikka kokeneempia muusikoita.

 16. Mä vaihdan kanavaa välittömästi jos sun biisejä tulee vaikka radiosta. En voi sietää tuollaista viherpipertäjä-hihulia, jonka arvot on, miten sen nyt sanoisi nätisti: ”PERSEESTÄ!”. Boikotoin myös tulevaisuudessa, ja tiedän aika monta muutakin jotka tekevät samaa. Turhaan ihmettelet miksi suosio hiipuu. Heh 🙂 Sitä saa mitä tilaa 🙂

 17. Kauheen kivaa on olla niin kohtelias toisille. Yleensä noista kohteliaisuuksista saa oman sitä-saa-mitä-tilaa-osuutensa kuitenkin aikanaan..tai ainakin edestään löytää..on meinaan kokemusta jonkinverran..tottakai saa sanoa mielipiteensä, mutta tuleeko siitä jotenkin hyvä mieli, kun saa sanottua toiselle jotenkin edes rumasti. Sitä mä vähän kummastelen tässä maailmassa..että onko ihan kaikkea pakko edes sanoa ääneen, vaikka ajattelisikin..no, se siitä, kunhan oksensin nyt oman mielipiteeni tähän.

 18. Joo siis olen sitä mieltä, että hyvä muusikko Anssi on. Silleen vielä hyvällä tapaa alalle itse oppinut. Silleen sitä tleensä tulee erottuvampi, kun ei ole Konsan opit tms. taakkana.

  Mutta kuten totesin, niin uudistuminen on tämän kaverin ongelma.

  Jaksa vaan puristaa niin kyllä se kampäkki sieltä vielä tulee.

 19. Nyt kun Anssi olet tarpeeksi itkenyt lehdistölle kuin ankeaa elämäsi on ja kuinka kiittelet tekijänoikeuskorvauksia joilla olet pystynyt töitä tekemättä tähän asti niin ihan mielenkiinnosta olisin halunnut tietää että kuinka usein joudut ottamaan Kotilaiselta poskeen nykyisen elämänlaadun ylläpitämiseksi? Onhan hittilevystäsi kuitenkin jo turhan pitkä aika että sillä kenenkään pitäisi enää pysty elämään.

 20. Simo: Elämäni on kaikkea muuta kuin ankeaa, olen hyvinkin onnellinen mies. Minuakin ärsyttävät lehtijutut, joissa kerta kerran jälkeen vaikutan ruikuttavalta reppanalta. Mutta sillä tavalla lehdistö toimii: vaikka haastattelu olisi kuinka positiivinen tahansa, niin otsikoihin täytyy aina nostaa jotain negatiivista. Paha mieli myy valitettavasti paremmin kuin hyvä.

  Mitä tulee kysymykseesi poskeen ottamisesta: en tunne tätä mainitsemaasi Kotilaista, joten en usko tarjonneeni hänelle suuseksiä.

 21. Ei hyvää päivää sentään! Enpä olisi käyttänyt viittä minuuttia (arviolta) kommunikointiin Simo Sossun kanssa. Mieluummin raapustaisin kollektiivisen kiitosviestin ystävällisiä kommentteja jättäneille levyn odottelijoille. Eli ei kannata antaa Simojen ja Jormien ym. vanhojen herätysliikekavereiden latistaa tunnelmaa ja vaivata ajatuksia. Kotilainen? Teija Kotilainen?

 22. Antti ”Edes Suomen laista ei tarvi välittää kunhan kaikenlaisia tekastuija korvauksia saa kerätty kulttuurin nimissä” Kotilainen, Gramexin ja TTVK RY:n puuhamies ja mitä ilmeisimmin Anssin salarakas koska heti kielsi tuntevansa ja ajastusmaailmakin tuntuu kummasti kohtaavan.

 23. Muusikon ammattihan ei siis vissiin ole oikeaa työtä lainkaan, ei..Klamydiallakin on oivallinen kappale ko.aiheesta. Lähipiirissäni on eräs ammatikseen musiikkia tekevä ja keikkaileva artisti, joka on tämän lähipiirini ainoa, jolla on todettu ja diagnosoitu mahahaava..stressiperäinen sellainen ilmeisesti..että ei taida olla ihan joutopuuhaa kuitenkaan.

 24. Touko: Olet aivan oikeassa, haluan kiittää kannustavista kommenteistanne! Lueskelin niitä ylöspäin ja niitähän on varsin runsaasti. Olen viime päivinä ehtinyt käydä täällä vain harvakseltaan ja nyt sattuessani paikalle tuli vain tartuttua tuoreimpaan, Simo Sossun, kommenttiin. Kiitokset siis teille muille ja Simolle hyvää kesänjatkoa.

 25. Mahtava uutinen, Anssi! Kuten joku jo aiemmin kirjoitti, musiikkisi ja juurikin tämä Suuria kuvioita on ollut valopilkkuna myös minun elämässäni silloin kun kaikki ei edennytkään niin tyylikkäästi kuin piti. Minulla ei ole mitään käsitystä, mistä lähteestä sinä ammennat kaiken paperille ja levylle, mutta taustalla täytyy olla erityinen kyky eläytyä tavallisen tollon elämään. Toivon sinulle ja levyllesi mitä parhainta onnea!

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.