Rundin varrelta

| Aiheet: Keikat, Musiikki, Valokuvat | Kirjoittaja:


Kesän keikat ovat vaihtumassa syksyn keikoiksi. Tässä vaiheessa on hyvä kaivaa kännykät taskuista ja tarkistaa kuvagallerioista, mitä tähän mennessä on tullut tehtyä.

Seuraavassa puhelimiin suoritetun elonkorjuun kauneinta satoa.

♠    ♠    ♠

Virtsa-Ville

Kiertueen alussa maa oli vielä valkoinen ja bussipysäkkien edustat keltaiset.

Käsidesi

Minulle mielellään tätä vähän stydimpää kamaa.

Huppujäbät

Ville ja Tuomas ostivat viralliset kiertuehupparit. Selkiin on tussattu kiertueen nimi: ”Pakulla stadionille 2013”.

Hattu-Saara

Kosketinvelhotar. En tiedä mistä hattu on ilmestynyt tähän kuvaan, eihän Saaralla ole hattua. Luultavasti maahiset ovat taas keppostelleet.

Hammas-Keijo

Hammas-Keijo.

Pallopää

Antti vetäytyi palloon puntaroimaan menneitä ja tulevia. Taustalla J. Karjalaisen keikkabussi.

Millennium Falcon

Me liikumme Karjalaista pienemmällä budjetilla: ajelemme tällä Millennium Falconilla, jolla on tänä kesänä lennetty useampikin ennätys Kesselin reitillä. Ensimmäistä kertaa bändikeikoista jää käteenkin jotain. Aikaisemmilla kiertueilla kaikki liksat poltettiin keikkabussien vuokriin ja polttoaineisiin. Olimme nuoria, emme tarvinneet rahaa.

Hyttipirskeet

Bändin lisäksi pakuun sulloutuu kolmen hengen henkilökunta. Vasemmalta: miksaajamme Terttu, paitamyyjä Maia, Ville sekä monitorimiksaaja/backliner Esa. Jos Terttu ja Esa ovat estyneitä, niin heitä tuuraavat Mylly ja Pave, joista ei valitettavasti löytynyt potrettia tähän hätään.

Esan valtakunta

Miksaajan ja paitamyyjän tehtävät kaikki varmasti ymmärtävät, mutta monitorimiksaaja/backliner lienee monille oudompi ammattinimike. Esan toimenkuvaan kuuluu miksata esitys soittajien korvanappeihin. Jokainen meistä tarvitsee kuunteluunsa hiukan eri asioita – yleensä omaa suoritusta kovempaa kuin muiden. Monitoroinnin lisäksi Esa huolehtii keikan aikana minun kitaroistani: virittää ne, avustaa kitaroiden vaihdossa ja vaihtaa katkenneet kielet. Jos lavalla menee jotain vikaan, niin Esa ryntää hätiin.

Saara shreddaa

Saara räjäyttämässä Eruptionin tulille.

Costellon viesti

Costello Hautamäki liittyi kolmanneksi musketööriksi Lahden kitarabattleen. Keikan jälkeen takahuoneen pöytäliinasta löytyi tervehdys ja kourallinen Popeda-plektroja. Arvostamme!

Terkut VHB:lle

Tässä oma viestimme Von Hertzen Brothersille, kun huomasimme Kuopion Henry’s Pubissa, että he esiintyivät seuraavana päivänä samassa paikassa.

Kolme amigoa

Antin bravuurinumerona on polttaa muiden röökit. Minä puolestani tein kiertueen alla periaatepäätöksen, etten osta tällä rundilla itselleni lainkaan karkkia. Päätös on pitänyt. Aluksi söin Saaran karkit, nyttemmin hän on alkanut ostaa kaksi pussia: toisen itselleen, toisen minulle.

Toto-Nalle

Luonnostelin Rukalla biisilistan taakse kilpailijan Hevisauruksille: Toto-Nalle!

Stefan Richter kyökissä

Vantaan keikalla söimme vähän paremmin, kun Stefan Richter tuli kameraryhmän kanssa tekemään meille pöperöä. Nautimme sen mitä suurimmalla kernaudella.

Kesäkaverit 2013

Kesätapahtumia kierrellessä joihinkin artisteihin tuli törmättyä päntiönään. Jonne Aaronin kanssa polkumme risteytyivät viidesti, hänestä tuli vuoden 2013 kesäkaverini.

Ikurin Turbiini ja Pate Mustajärvi

Nappasin Kemissä kaverikuvan Antista ja Pate Mustajärvestä. Hetkeä myöhemmin todistin erikoisen skenaarion: turisin Paten kanssa koirajuttuja, kun hiukan humaltunut naishenkilö kiilautui kameransa kanssa väliimme saadakseen Ikurin Turbiinin jakamattoman huomion. Ennakko-odotuksista poiketen rouva ei kuitenkaan halunnut päästä kuvaan Paten kanssa, vaan vaati tätä toimimaan kameramiehenä potretissa, jossa nainen poseeraa Kaija Koon kanssa. Näin myös tapahtui.

Muistomerkillä

Kiertueella on aikaa ihailla nähtävyyksiä.

Dannyn vihta

Lieksasta löytyi kaikkien aikojen kovin nähtävyys: Dannyn käyttämä vihta! Hätätilanteessa riko lasi. Ison D:n peflettipaperi on esillä Torinon käärinliinan vieressä.

Hevijätkiä

Kuvan nähtyäni mietin pitkään, että mitä tässä olikaan meneillään. Sitten muistin: tältä näyttää vajaaksi jäänyt heviposeeraus.

Vajaa Lars

Vajaaksi jäänyt Lars Ulrich -poseeraus.

Tukkarehtorit

Eivätkös nämä ole joitakin Eaglesin hanuja?

Ja tästähän tässä kaikessa on kyse. Tämä on parasta aikaa.

♠    ♠    ♠

Kiertue jatkuu – nähdään keikoilla!

Kommentit

 1. Hymy karehtii kasvoilla, kun näitä kiertuekuvia katselee.

  Saaran hattu-episodi sattui Tampereella 16.5, Klubin keikalla. Pieni hipsteri porukka linnoittautui Saaran kulmalle lavan reunaan. Miten hattu päätyi Saaran kutreille en päässyt todistamaan, mutta liike oli mainio. Hattu oli kuin tehty Saaralle.
  Esalle myös kiitos monen kuorovideon tallentamisesta.
  Kesä vaihtuu syksyksi, ja musisointi siirtyy sisätiloihin. Villen ja Tuomaksen kiertuehupparien iskulause näyttää yhtyeen tulevaisuuden. Suomen suurimpia pikkujouluja vietetään Hartwall areenalla A. Kelan yhtyeen musiikista nauttien. http://www.eventsclub.fi/suomen-suurimmat-pikkujoulut.html

 2. ”Anssi Kela on täällä hetkellä iloinen mies. Kovan työn jälkeen keikkailu maistuu taas, yleisö tykkää ja hyviä lauluja syntyy. Vuosien varrella asiat ovat kuitenkin olleet myös toisin. Nummelasta kaikki kuitenkin alkoi vuosituhannen alusta, eikä mikään ollut sen jälkeen entisellään. Anssi Kelan tapasi Markus Turunen.”

  http://areena.yle.fi/radio/2017587

 3. Tekninen kysely voi alkaa: Kuunteleeko jokainen in-eareilla teidän porukasta? Mimmosia nappeja ja muuta käytätte? En tiedä olenko ainoa, mutta olisi kiva lukea joku kiertueen tekniikkaan perehtyvä juttu; mitä soittokamoja kukin käyttää ja miten monitorikuuntelut ym hoidetaan ja mitä näitä on.

 4. Hyviä kuvia! Kun näitä katselee, voisi ihan luulla, että teillä on ollut hauskaa! Itselleni ainakin nousi hymy huulille.

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.