Forum 2002-2013

marire 21.3.2005 15:36 F3 2005 Onko Anssi kilpailemassa ensi kaudella? Koiranen Bros. on ainakin lopettanut F3-tallinsa.
Anssi Kela 21.3.2005 17:08 Tällä hetkellä autourheilurintama vaikuttaa aika nihkeältä. Minun oli tarkoitus ajaa Koiranen brosin kuljettajana Formula Renault -luokan Saksan sarja. Kaikki näytti hyvältä ja tiimikin valmisteli minulle jo omaa autoa, kunnes tammikuun lopulla merkittävä yhteistyökumppani yllättäen vetäytyi hankkeesta. Suunnitelmiltani putosi pohja pois ja nyt vaikuttaa pahasti siltä, että en ensi kesänä ajele välttämättä yhtään missään. Pientä vääntöä ja sitä kautta toivoa kuitenkin vielä on... Kevät on ehtinyt jo aika pitkälle, joten rahoituksen löytäminen tässä vaiheessa on erittäin vaikeaa. Kirves ei kuitenkaan ole vielä kaivossa!
Hilu 21.3.2005 21:58 Saksan sarja? Ai oikein ulkomaille... :shock:

Kausi alkaa jo huhtikuun lopulla, joten kiire tulee, jos aikoo mukaan. Pääsisi ajamaan tunnetuille F1-radoille, Hockenheimringille ja Nürburgringille. Olisi varmaan kiinnostavaa!
Anssi Kela 11.5.2005 10:03 Nyt on vihdoinkin pientä kerrottavaa tältä rintamalta: tänään vahvistui, että olen mukana tulevana viikonloppuna SM-ratakauden avauksessa Alastaron moottoriradalla. Osallistun Porsche 911 GT3 -autolla Scandinavian Carrera Cup -sarjan kilpailuun.

Olen ns. VIP-kuljettaja, eli mukana samassa hengessä kuin Mika Häkkinen viime vuonna Ahvenistolla. Mika ajoi tuolloin kilpailulähdöissä sijoitukset 1. ja 2., mutta omat tavoitteeni ovat kieltämättä hieman matalammalla... Olen täydellinen untuvikko tällaisen auton ratissa, joten lähden lähinnä keräämään kokemusta. Mukana on jo kokeneita sekä koviksi osoittautuneita Porsche-kuskeja Suomen lisäksi muistakin pohjoismaista, joten en edes haaveile kärkisijoituksista. Tavoitteeni on pitää auto radalla ja nokka menosuuntaan - ja siinä sivussa yrittää nauttia ajamisesta.

Muita tämän sarjan kilpailuja ei varmaankaan ole luvassa, mutta LMS-tiimin kanssa on ollut puhetta ainakin parin kisan ajamisesta Super 2000-luokan Audi A4:lla. Kävinkin kolmisen viikkoa sitten testaamassa pikaisesti tällaista menopeliä ja kokemus oli rohkaiseva. Joten nyt näyttää siltä, etten tällä kaudella pääse ajamaan täyttä sarjaa missään luokassa, mutta joitakin yksittäisiä kilpailuja kuitenkin. Mikä on ihan mukavaa, sillä edellistä viestiä kirjoittaessa näytti pahasti siltä, etten pääsisi tulevana suvena lainkaan ratin taakse. Joten ei muuta kuin Alastaroon kannustamaan!
marire 11.5.2005 11:01 Minunkin pitää viimein käydä katsomassa Anssia kilparadoilla. Vanhempien luulis olevan onnelisia kun mä haluun välillä katsella kotimaan sarjoja, enkä matkustaa Monacoon katsomaan F1-kisoja. :D
keva 11.5.2005 14:59 a.
jassu 11.5.2005 15:56 Onkohan Motor forumissa tulossa jotain juttua tuosta?
Hilu 15.5.2005 21:14 Miten kisaviikonloppu sujui?
sari-e 16.5.2005 10:55
Hilu Miten kisaviikonloppu sujui?


1.lähtö lauantaina: Anssi viimeinen maaliin päässyt (9.), ero -1 kierr.

2.lähtö sunnuntaina: Anssi viimeinen maaliin päässyt (9.) ero -2 kierr.

Kokemusta varmaan sitäkin enemmän :wink: Tsemppiä jatkoon.
Anssi Kela 16.5.2005 12:45 Tulokset ovat tuolla tavalla ilmaistuna melko karua kertomaa ja pitävät toki sinänsä paikkansa. Vauhtini ei kuitenkaan ollut ihan niin huonoa kuin tulosten perusteella voisi äkkiseltään päätellä!

Pääsin Porschen rattiin ensi kertaa perjantaina, jolloin oli aikaa käydä muutamaan otteeseen pikaisesti radalla. Totesin heti kärkeen auton olevan formulaan verrattuna niin erilainen ajettava, että harjoitusaika ei tule millään riittämään. Opeteltavaa oli todella paljon - koko ajotyyli piti muuttaa täysin erilaiseksi.

Kokemusta ei siis ehtinyt karttua alkuunkaan riittävästi ennen lauantain aika-ajoa. Pelkäsin jääväni koko joukon hännänhuipuksi, mutta olin kuitenkin tyydyttävästi seitsemäs. Kärkeen eroa tosin tuli lähes kolme sekuntia (toisaalta ykkösen ja kakkosen välistä eroakin oli jo sekunti), mutta näytti kuitenkin siltä, että pystyisin hieman petraamalla nousemaan viiden parhaan joukkoon. Starttien harjoitteleminen jäi myös pariin pikaiseen kokeiluun, mikä näkyi välittömästi ensimmäisen kilpailun lähdössä: jäin sutimaan paikalleni ja tipahdin ensimmäiseen mutkaan mennessä koko letkan viimeiseksi! Lähdin kuitenkin ajamaan rauhassa tuumaillen, että kyllä täältä vielä noustaan. Parin kierroksen jälkeen kärkiryhmässä taistellut Ilmari Ullakko kolaroi ja ajoi ulos. Hän palasi hiekoilta radalle suoraan minun eteeni ja levitti rikkoutuneesta autostaan nesteet pitkin rataa. Osuin lätäkköön ja Porscheni lipesi saman tien lepikkoon. Pöllyttelin hiekkoja oikein huolella. Ajoin suoraan varikolle sillä mekaanikkoni oli ennen viikonloppua tähdentänyt, että mikäli auto menee pahasti hiekoille, niin on tultava välittömästi sisään puhdistettavaksi. Hiekan puhdistamisessa meni aikaa niin kauan, että palatessani radalle olin jo kierroksen muita perässä. Köröttelin siinä sitten vain tatti otsassa maaliin.

Sunnuntain kisaan startattiin lauantain lähdön nopeimpien kierrosaikojen määräämässä järjestyksessä ja lähdin taas tutusta seiskaruudusta. Nukuin jälleen valojen vaihtuessa ja menetin ainakin pari sijaa. Taistelu oli kuitenkin kovaa ja sijoitukset vaihtuivat ensimmäisten kierrosten aikana tiuhaan tahtiin. Tein nousua ja lähdin ohittamaan Lemminkäisen mutkassa viidentenä ajanutta Jorma Vanhasta. Automme osuivat tiukassa taistelussa yhteen ja ajauduin tilanteessa sen verran leveäksi, että sisäpuolelta tuli ainakin pari Porschea ohi. Jouduin jälleen ohitushommiin ja nousin uudestaan Vanhasen kantaan. Tällä kertaa pääsin siististi ohi ja lunastin viidennen paikan. Neljäntenä ajanut Mara Huttunen oli tässä vaiheessa päässyt karkaamaan jo usean sekunnin päähän. Puristin muutaman kierroksen ajan ja huomasinkin saavuttavani Huttusta, mutta liian hitaasti. Totesin, etten tulisi jäljella olevien kierrosten puitteessa kuitenkaan saamaan eroa kiinni, joten rauhoitin ajoni ja ajattelin ottavani kilpailusta varman viidennen sijan. Ajelin leppoisaa sunnuntaiajelua kunnes pari kierrosta ennen maalia tyrin taas: tein todella typerän vaihtovirheen. Tarjosin Porschelle kolmosen sijasta ykköstä ja hänhän tykkäsi kyttyrää... Moottori huusi hetken aikaa hoosiannaa, jonka jälkeen koneen käyntiääni muuttui pahaenteiseksi ja auto alkoi täristä. Totesin merkkien olevan nyt sellaisten, että lienee parasta heittää pyyhe kehään. Olisin varmasti päässyt vielä maaliin, mutta en nähnyt siinä mitään järkeä. Olin kuitenkin ajamassa vain tätä yhtä kisaa vieraskuljettajana eikä saavuttamillani pisteillä olisi ollut kenellekään mitään merkitystä. Miksi ottaa riski moottorin totaalisesta hajoamisesta? Kurvasin siis varikolle ja jätin leikin kesken.

Viides sija olisi maistunut perjantain ja lauantain vaikeuksien jälkeen lähes voitolta. Sunnuntain kilpailusta jäi kuitenkin hyvä maku suuhun. Värikäs koitos, jonka aikana taisin ohitella lähes saman verran kuin koko viime F3-kautena yhteensä. Pystyin pistämään kampoihin huomattavasti minua kokeneemmille kuskeille ja osoitin ansainneeni tämän mahdollisuuden. Harmittamaan jäi lähinnä se, että juuri kun ajo alkoi vihdoinkin hiukan sujua, niin kuljettajapesti päättyi! Pienellä harjoittelulla voisi tulostakin kukaties alkaa syntyä. Ehkäpä vielä joskus...

Kilpailun jälkeen osoittautui, että moottori oli kunnossa - autostani oli rikkoutunut kytkin. Mekaanikkoni lohdutti toteamalla, että olin n. viidestoista kuski, jolle kävi juuri näin. Viikonloppu oli kaikkiaan todella mielenkiintoinen ja mieliinpainuva kokemus. Pienen Porsche-kuumeenhan se tosin aiheutti!
marire 16.5.2005 14:19 Ihan hyvinhän se meni,ottaen huomioon että oli ensimmäinen ajokerta. Selostuksen perusteella mä uskaltaisin ennustaa Anssille menestystä lajin parissa jos vaan intoa löytyy
jassu 16.5.2005 14:32 Hyvinhän tuo kisaviikonloppu on mennyt.
Pääasia että mukavaa oli ja että sai uusia kokemuksia.
keva 16.5.2005 14:47 a.
marire 28.5.2005 14:24 Anssi kun on ilmeisesti taas viikonloppuna ajohommissa niin mihinköhän aikaan se ajetaan? Ilmeisesti kuitenkin vasta huomenna?
Anssi Kela 28.5.2005 20:12 Perjantaiaamuna tuli hälytys lähteä Ahvenistolle ajamaan Super 2000-luokan Audia. Saapuessani puolilta päivin radalle jotain olennaista tuntui puuttuvan: autossani ei ollut vielä moottoria! Se saapui suoraan Zürichistä myöhemmin iltapäivällä ja pääsin vihdoin viiden aikoihin radalle. Kymmenkunta kierrosta ajettuani rysäytin nyppylän päältä Audin oikein kunnolla kaiteeseen: molemmat kuskin puoleiset kulmat sekä koko vasen kylki paskaksi. Enpä ole varmaan ikinä tuntenut itseäni niin täydelliseksi idiootiksi!

Ajot loppuivat tietysti siltä päivältä siihen. Lehtonen Motorsportin mekaanikot viettivät auton parissa unettoman yön ja saivat kuin saivatkin loihdittua siitä jälleen täksi aamuksi kulkupelin. Ei muuta kuin huikealla kymmenen kierroksen kokemuksella aika-ajoihin työntelemään... Tuloksena olosuhteisiin nähden nipin napin tyydyttävä kahdeksas sija kaksi sekuntia kärjelle jääneenä. Tänään ohjelmassa oli vielä kuuden kierroksen sprinttikisa. Otin startin ylivarovaisesti ja menetin muutamia sijoja. Sain kuitenkin muutaman kierroksen jälkeen hieman juonen päästä kiinni ja petrasin pari sijoitusta. Maalissa seitsemäs.

Huomenna olisi tiedossa vielä toinen kuuden kierroksen sprinttilähtö sekä hieman pidempi, viidentoista kierroksen kilpailu. Odotukset eivät todellakaan ole korkealla. Ynnäilin tuossa juuri, että tämän päivän kilpailu mukaanlukien minulla on nyt autosta kokemusta alle kolmenkymmenen kierroksen verran! Joten ihmeitä on turha odottaa - tarkoituksena on lähinnä yrittää jatkossa välttää kaiteet ja pysyä edes sen verran muiden vauhdissa, ettei tarvitsisi kamalasti hävetä. Jonkun verran kuitenkin hävettää, sillä tuo Audi on oikeasti voittaja-auto. Ei sillä pitäisi ajaa seitsemänsistä sijoista...
balisa 29.5.2005 6:48 "lainaus"

Anssiiiii ota meidät kyytiiin ooooo Anssii sun Audisi myytiin ooooo..
Eihän rallia voiteta jos siellä pelätään maalissa juhlitaan voittajaa laulajaaa Anssiaaa...

Viikonlopuksi autoa etsiessäni otin lainaksi naapurin Sierran, pikatiellä mä rekkaan päin törmätessäni kai törmäsin viimeisen kerran......

kaikki kunnia Göställe, R.I.P
marire 30.5.2005 10:49 Anssilla meni sunnuntaina hiukan paremmin; 6. ja 5. Tai ainakin paremmin kuin Kimillä... (Älkää välittäkö katkeran puheista)
CRG 28.6.2005 15:13 Onko noissa GT3-luokan peleissä suorakytkentälaatikot? Vieraileeko Anssi kesäisin Hyvinkään FK-radalla, vai onko Vihti se ainut oikea?
Anssi Kela 29.6.2005 14:38 Cup-Porscheissa on ihan peruslaatikot.

Hyvinkään radalla tulee käytyä silloin tällöin; tosin edellisestä kerrasta taitaa olla jo lähes pari vuotta. Vihdin radalle järjestyy yleensä kalustoa jolla pääsee tykittämään, joten siellä tulee ajettua hiukan enemmän. Pari karting-kisaa olisi tänä kesänä tarkoitus ajaa!
CRG 29.6.2005 19:50 Joo taitaa olla se Pirkola hieman lähempänä tuota Vihtiä kuin Hyvinkäätä. Supercuppiako meinasit ajaa? :shock:

Mielenkiinnosta pakko kysyä, millasia aikoja olet ajanut Vihdissä ja millä renkailla?
Anssi Kela 30.6.2005 7:49 Pari Leopard-kisaa olisi tarkoitus ajaa juuri Pirkolan autolla. Ajoin viime kesänä kyseisessä sarjassa yhden kisan, mutta en kyllä yhtään muista millaisia aikoja silloin vedettiin. Kävin pari viikkoa sitten vähän harjoittelemassa vuoden tauon jälkeen samalla autolla ja aikani vanhoilla Continentalin renkailla oli muistaakseni 46,7.