Forum 2002-2013

MagicRat 25.4.2005 14:31 Kamarimusiikkikeikka! Kas kun kukaan ei ole vielä ryhtynyt spekuloimaan Keski-Uusimaan muutama päivä sitten julkistamaa uutista Anssin siirtymisestään kamarimusiikin pariin tulevana kesänä Kuusiston veljesten kamarimusiikkifestareilla täällä Tuusulanjärven rannalla. Suunniteltu konsertti pidetään lehden mukaan Tuusulan kirkossa ja sisältää bluespohjaista materiaalia. Koko festivaalin teemana on tänä vuonna amerikkalainen musiikki. Ehkä tämä enteilee tulevina vuosina myös Anssilta myös Puistobluesin päälavan valloitusta, on varovainen veikkaukseni.
Hilkka 26.4.2005 12:54 "Anssin siirtymisestään kamarimusiikin pariin tulevana kesänä Kuusiston veljesten kamarimusiikkifestareilla"
Huomasin uutisen ja mielestäni se osoittaa tämän sukupolven ennakkolulottomuutta musiikin eri lajien yhdistämisestä. Se on hienoa! Olihan toinen Kuusiston veljeksistä Anssin konsertissa Tawastialla viime vuonna. Anssilla ja Kuusiston veljeksillä on varmaan enemmänkin yhteistä toimintaa. Aion mennä Tuusulan kirkkoon kuuntelemaan Anssia ym. :lol: :lol: :lol: :lol:
Anssi Kela 26.4.2005 14:38 En oikein tiedä mistä tuo blues-pohjaisuus oli uutiseen livahtanut. Puhetta on ollut pikemminkin country-vaikutteiden esillepanosta. Tällainen kirkkokonsertti on joka tapauksessa ensi suvena tulossa! Ohjelmisto ym. yksityiskohdat selvinnevät allekirjoittaneellekin vasta lähempänä esitystä - tai viimeistään sen aikana...
Hilu 3.5.2005 20:09 Anssi Kela Unplugged, keskiviikko 3 elokuu 2005, klo 22.00
Tuusulan kirkko, Tuusula

http://www.ticketservicefinland.fi/Lippu.html

Liput ovat jo myynnissä, 20 euroa kipale.
Hilu 17.5.2005 10:47 Eilisessä Ilta-Sanomissa kerrottiin, että Anssilla on keikka heinäkuussa Alahärmän Power Parkissa?
Anssi Kela 17.5.2005 19:53 Tuo Power Park -keikka on jälleen Kallion Ilen säätöjä. Kyseessä on saman tyyppinen sapluuna kuin viime kesänä Konnevedellä, eli esiinnyn Ilen bändin solistina muutaman biisin ajan. Ehkä joitakin omia ralleja ja joitakin covereita - en vielä tiedä. Esitys ei kuitenkaan ole tässä mielessä varsinainen "anssikela" -keikka.
Trientale 17.5.2005 20:08 Power Parkista piti minunkin kysymäni kun siitä Iltiksestä luin, mutta vastaus ehtikin tulla ensin... Tuo olisi kyllä ihan oiva merkintä keikkakalenteriini (joka sitäpaitsi tämän kesän osalta näyttää suorastaan erittäin huolestuttavan tyhjältä!), viime vuoden Konneveden keikka oli nimittäin varsin mukava kokemus.
Mutta minkä hiivatin takia noiden keikkojen pitää aina olla jossain korvessa, tuokin kaikista maailman paikoista juuri Alahärmässä! Sinne ei tietenkään taida kesällä ainakaan olla mitään yhteyksiä oikein millään julkisilla kulkuvälineillä... Pitääkö ruveta harrastamaan liftausta? Tai asuuko kukaan foorumilainen siinä lähellä, voisin tuppautua kylään... :wink: Tätä kun onnistuneesti harrastin jo viime kesänä mm. juuri Konneveden keikan aikana...
Norsku 18.5.2005 10:47
Trientale Tuo olisi kyllä ihan oiva merkintä keikkakalenteriini (joka sitäpaitsi tämän kesän osalta näyttää suorastaan erittäin huolestuttavan tyhjältä!)


Kuinka tämä on mahdollista, tuleehan Brucekin Eurooppaan ihan kohtsillään? 8) :twisted:
jassu 18.5.2005 13:33
Trientale Viime vuoden Konneveden keikka oli nimittäin varsin mukava kokemus.
Mutta minkä hiivatin takia noiden keikkojen pitää aina olla jossain korvessa, tuokin kaikista maailman paikoista juuri Alahärmässä! Sinne ei tietenkään taida kesällä ainakaan olla mitään yhteyksiä oikein millään julkisilla kulkuvälineillä... Pitääkö ruveta harrastamaan liftausta?


Eihän tuo nyt Jyväskylästä katsottuna niin hirmusen kaukana ole, mutta mutta...
Millä sinne pääsee? Enkä minä uskalla yksin lähtä törttöilemään ties mihin :roll:
Tosiaan tuo viime kesäinen Konneveden keikka oli mukava kokemus. Oli mukava kuulla covereita Anssin omien biisien lisäksi.
Täytyy Trientale vissiin kokeilla tota liftausta, ei olekkaan tullut vielä kokeiltua.
:wink:
Trientale 18.5.2005 17:21
Norsku Kuinka tämä on mahdollista, tuleehan Brucekin Eurooppaan ihan kohtsillään?

Pakko myöntää, että joku Brucen Euroopan keikoista olisi tietysti ihan mahtavaa kokea, mutta taitaa meikäläisen rahavarat toistaiseksi riittää kuitenkin vaan täällä Suomessa kiertelyyn... :roll:


jassu Täytyy Trientale vissiin kokeilla tota liftausta, ei olekkaan tullut vielä kokeiltua.

Jos tehdään niin, että tulen sinne Jyväskylään sitten, niin liftataan yhdessä! :wink: Eikös meillä jotain samantyyppisiä suunnitelmia ollut jo tuon Konnevedenkin kanssa jossain vaiheessa...
Sitten kun meitä on kaksi, niin ei ole ainakaan ihan niin pelottavaa liftata kun yksin. Ja jos pistetään ne Harhaan Anssi-paidat päälle, niin kukaan ei ainakaan uskalla tehdä meille mitään pahaa! :lol: Taidankin tästä lähteä askartelemaan näkyvää kylttiä "Alahärmä"...
Norsku 19.5.2005 17:45
Trientale Pakko myöntää, että joku Brucen Euroopan keikoista olisi tietysti ihan mahtavaa kokea, mutta taitaa meikäläisen rahavarat toistaiseksi riittää kuitenkin vaan täällä Suomessa kiertelyyn... :roll:


Sairauspäivärahat on pop. 8) Vaikka Kelan pentele laittoi mun rahavirran poikki justiinsa kun eivät hyväksyneet enää lisää sairaslomaa, vaikka lääkäri olisi antanut sitä tämän vuoden loppuun saakka. :roll:
Anzelika 15.6.2005 12:59 Onneksi tuo Alahärmä on noin lähellä. Voisi pyöräillä oikeastaan keikalle...

Mutta minkälainen tuo oikein on, kun Antti Tuiskun foorumilla puhuttiin että siellä on samana päivänä myös Antti Tuiskun keikka, ja lippu sinne maksaa 10 euroa. Eli kuuluukohan siihen tuo Anssi Kelan esiintyminen?
Anzelika 21.6.2005 19:03 Voi ei, tuo keikka onkin K18. :S
jassu 1.8.2005 6:47 Lätkästään tää viesti nyt tänne elikkä satuin just äsken avaamaan telkaarin ja siellä oli menossa ohjelma Ykkösen aamu-tv, jossa oli haastateltavana Pekka ja Jaakko Kuusisto. Haastattelun aiheena oli tietysti tämä Tuusulanjärven kamarimusiikki tapahtuma. Ja puheeksi tuli tietysti yksi esiintyjistä eli Anssi Kela. Tapahtuman teemana on Pohjois-Amerikka, mutta oli puhetta siitä, että tapahtuma ei välttämättä oli niin tarkkaan rajattu, esim. Anssi voi soittaa Johnny Cash:in biisin/biisejä. (En nyt muista sanatarkkaan miten toi juttu meni, mutta joten sinne päin :) )
Toimittaja kyseli, että miten Anssi on pyydetty esiintymään kamarimusiikki tapahtumaan, eli voiko Anssin musiikin luokitella kamarimusiikiksi. Pekka selitti tähän hienon määritelmän kamarimusiikista, mutta en nyt muista miten se meni. Mutta kuulemma myös Anssin musiikkia voi pitää kamarimusiikkina.

Anssi soittaa (ilmeisesti) akustisesti ja kuulemma Anssin seurana saattaa olla joku toinenkin muusikko. Mutta nähtäväksi ja kuultavaksi jää mitä on tulossa.
Mari 3.8.2005 22:22 Eksyinpä tänne, tekosyynä vois olla kuvien lataaminen tietokoneelle... tai se ettei nukuta yhtään. Melkoinen Tuusula experience oli. Tässä joitakin mietteitä.

Pekka Kuusiston *kumartaa* vois siirtää Anssin bändiin vakijäseneksi. Tai paremman puutteessa hommata nykynelikolle Pekka-naamarit ja viulut. Bändi ois sitten Anssi ja Pekat, loistava jatkumo sille yhdelle bändille.

Lupasin kai ohimennen syödä harhaa-paitani (ladyfitin) jos eräästä murha-aiheisesta biisistä tule hittiä. Siihen liittyi ehtona ainakin se, että kyseisestä biisistä tehdään single. (Se toinenkin murhabiisi oli upea, oi kyllä kiitos jousisoittoa!) Haloo, kuuliko hra artisti miten yleisö aplodeerasi? Se biisi on paras ikinä. Jenniferistä en tajunnut yhtään mitään, mut se tais kuulostaa 1972:lta.

301-177= mun keikkakuvien määrä, en jaksa laskea. Tsiissus mikä kuvauspaikka. *kumartaa mustatakkisen miehen suuntaan* Kauhistus mikä keikka ja mitä versioita. Floppejakin kyllä ilmeni, tietty. Nyt pitää vilkaista niitä kuvia tarkemmin... Muut saa jatkaa aiheesta.

Tähän vielä jotain ylisanoja joita en tähän hätään löydä.
Hilkka 4.8.2005 4:00 Anssille kiitokset eilisestä Tuusulasta, erityisesti Millasta, Nummelasta ja Murhaballaadista! Lisäksi viimeksi mainitussa ja yleensäkin koko ohjelmistossa Pekka Kuusiston viulu oli elämys! Kevyesti jaksoi polkea sen jälkeen kotiin, vaikka kellokin oli jo vaikka mitä. Liekö johtunut myöhäisestä nukkumaanmenoajankohdasta heräsin sitten vastaavasti aikaisin tänä aamuna. Ja kas kummaa, ihan kuin jatkeeksi eilisiltaiselle tänä aamuna heti klo viiden uutisten jälkeen alkoi radiossa soida Karhusaari!! Anssin studioon tänään meneville foorumilaisille toivotan hyviä hetkiä, levylle tulee varmaan eilisiltana kuultuja muutamia uusia biisejä. PS. Anssin kampaus oli ihan jees, vaikka pidänkin enemmän siitä Suuret kuviot -mallista! :lol: :lol: :lol: :P :P
Hilkka 4.8.2005 7:40 " tänä aamuna heti klo viiden uutisten jälkeen alkoi radiossa soida Karhusaari!! " ja heti perään klo seitsemän uutisten jälkeen Ylen aikaisella!! :lol: :lol: :lol: :P :P
Mari 4.8.2005 8:17 Liekö johtunut myöhäisestä nukkumaanmenoajankohdasta heräsin sitten vastaavasti aikaisin tänä aamuna.

Joo, tätä on liikkeellä. Viisi tuntia on kuitenkin ihan kelpo määrä unta. Pitäis yrittää herätä tässä muutaman tunnin sisällä.

Päästelin päällimmäisiä höyryjä täällä:
http://www.harhaa.com/ajankohtaista.php#1123141878

Pitää mainita vielä ainakin kaksi ikimuistoista hetkeä eilisillalta.
1) Pomppiminen Älä mene pois -soundcheckin jälkeen kirkon pianonpuoleisen ikkunan alla ja vaivihkainen kurkottelu sakastin ulko-oven kynnyksen yli kohti uusien biisien säveliä ja sanoja.
2) Poistuminen kirkkomaalta keskiyöllä. Ei puuttunut kuin Hyvät pahat ja rumat -tyyppinen taustamusiikki, kun neljä hahmoa asteli melkein pilkkopimeää hiekkatietä kohti hautuumaan porttia. Hahmot seisahtuvat. Neljä varjoa lankeaa kiinni olevaan porttiin. Plan B: neljä huligaania loikkii kiviaidan yli.
jassu 4.8.2005 8:57 Mä olen vieläkin totaalisen sekaisin tosta keikasta, enkä tiedä osaanko tässä nyt sanoa mitään järkevää, mutta yritetään nyt kuitenkin...
Ihan näin alkuun totean että keikka oli aivan mahtava, upea, (jotenkin nämäkään sanat eivät kunnolla kerro miten hieno se keikka oikeasti oli) voisin ylistää tätä keikkaa loputtomiin. :)
Anssi ja Pekka soittivat erittäin hyvin yhteen ja viulu sopi mainiosti näihin biiseihin.
Ihastuin tähän BMW:n erilaiseen versioon, mahtava!
Ihanaa oli kuulla myös aivan uusia kappaleita, erityisesti Rakkaus on murhaa oli kerrassaan upea.

Anssin ja Pekan jutustelu oli hauskaa kuunneltavaa, naurua riitti tietysti keikan alusta loppuun. :D

Erityiskiitokset pukumiehelle! *Kumarrus*
Kiitos Pekalle ja Anssille nimmareista!

Tää oli nyt tässä en osaa tosiaan sanoa oikein mitään järkevää vielä, ehkä sitten kun palaan takaisin Jyväskylään niin osaan jo kertoa jotain vähän järkevämpää, tai sitten en...
En ole vielä ehtinyt edellisestäkään toipumaan, niin kohta pääsee lähtemään jo studiolle. Kaikki tapahtuu liian nopeasti... :roll:
Trientale 4.8.2005 9:09 Juu, tuotah... :wink:
No siis, keikkahan oli fantastinen, parempi kuin olisi koskaan voinut toivoakaan. Sitä kuvaillakseen täytyisi kyllä käyttää erilaisten loistavuudesta kertovien sanojen superlatiivimuotoja. Uusista biiseistä erityisesti Rakkaus on murhaa oli erityisen hienoa kuultavaa, toki myös Jennifer Aniston ja Älä mene pois kuulostivat hienoilta. Uudesta levystä on pakko tulla hyvä!

En varmasti ikinä unohda soundcheckin kuuntelua ja sakastiin kurkottelua... Enkä muiden ihmisten katseita! :D Ja unohtumaton oli myös paikalta poistumisemme, sitä ei voi kiistää.

Vähäunisen yön jälkeen ja studiovierailun odotuksen huumassa en kyllä osaa vielä minäkään oikein muuta kirjoittaa, ajatukset eivät todellakaan ole vielä täysin selkiintyneet. Kiitän kuitenkin istumapaikkamme järjestämiseen osallistuneita henkilöitä, joista ainakin toinen epäilemättä lukee tämän viestin ja tunnistaa itsensä.. :wink: (Parempia paikkoja ei olisi voinut toivoa, joten nämä henkilöt ansaitsevat kyllä erittäin suuret kiitokset! Kuvaamisenkin kannalta paikat olivat erittäin hyvät. Mistä tulikin mieleeni, että odotan innolla Marin ja Jarin kuvia, tahtoo nähdä niitä pian! Etenkin niitä ennen keikkaa otettuja kuvia..! :roll: )
Sekä luonnollisesti parhaimmat kiitokset Anssille ja Pekalle (joiden soitto oikeasti sopi tosi hyvin yhteen ja odotan suurella mielenkiinnolla uuden levyn jousisovituksia! Murhikseenkin jouset sopivat todella hyvin, paremmin kuin osasin odottakaan.) loistavista biisivalinnoista, hauskoista ja rennoista spiikeistä, mukavista juttutuokioista ja tietysti nimmareista!
marire 4.8.2005 12:29 Tosi siisti tuo Anssin uusi kampaus! Toivotavasti hän ei mene leikkaamaan sitä ennen seuraavaa kiertuetta
Lellu 4.8.2005 15:27 [quote:kh90uq4j]No siis, keikkahan oli fantastinen, parempi kuin olisi koskaan voinut toivoakaan. [/quote:kh90uq4j]
Ei yhtään kade, ei.. :wink:
melina 10.8.2005 15:13 Voisitteko kertoa eräälle onnettomalle, joka ei päässyt Tuusulan keikalle, enemmän kappaleesta Rakkaus on murhaa? Mikä tekee siitä "maailmankaikkeuden hienoimman" biisin? Sanat ehkä? Paljastakaa hiukan enemmän tarinasta! Vaikea jaksaa odottaa lokakuuhun asti tietämättömänä...
Mari 10.8.2005 17:15 Jaah... minä taisin kirjoittaa tuollaista, joten pitää kai yrittää vastatakin, vaikka hiukan on hankala kysymys. Mutta sattumalta mietin tätä jo kerran tänään.

Rakkaus on murhaa on maailmankaikkeuden paras biisi, koska...
- se on elokuvallinen, biisin tapahtumat vain näkee silmiensä edessä
- sen nimi ja idea ovat kerrassaan nerokkaat, niin totta
- se tapahtuu siellä missä tulee joskus itsekin käveltyä (kuten tänään)
- sen esittää erittäin lupaava laulaja-lauluntekijä A. Kela
- siinä soittaa kuusi jousisoitinta, joiden nuotit on kehitellyt ah niin mahtava Pekka Kuusisto - silkkaa neroutta
- siinä on ehkä kaunein ikinä tehty intro (pöllitty Lähellä sua:sta)
- sen säkeistöt ovat sopivan rauhallisia
- siinä on järjettömän tarttuva ja hieno kertosäe, joka vyöryy yli ja jää mieleen
- lyriikat loppuvat hieman yllättävästi
- siinä on hurjin lopuke ikinä (siis tää atonaalisin ihanuus ikinä)
- se ei ole mikään tylsä pliisuilu vaan dramaattinen suurteos, legendaarisen Asko Kallosen sanoja lainatakseni "ei mitään muniin puhaltelua", vaikka kukaan ei kuolekaan

Tarinasta en osaa muuta sanoa, kuin että se alkaa mystisesti roskapussin hajusta ja sitten ikään kuin hiippaillaan kaupungilla ja ihmetellään ainakin nuorta pariskuntaa, Tornin edessä huutavia ihmisiä ja laitapuolen kulkijaa puistossa, jossa vaahterat vihertää. Loppupuolella vaikuttaa siltä, kuin levylaulaja itse tulisi kuvaan mukaan tv-ruutujen välityksellä, paita nurinpäin ja tukka sekaisin. Ja se roskapussi haisee edelleen. Saa korjata, jos jollain on selkeämpää näkemystä.

Siinä nyt joitakin pohdintoja täältä kaakaon ääreltä.

PS. Eikä se ole juuri helpompaa odottaa lokakuuta, vaikka tietäis mitä on tulossa...
jassu 10.8.2005 17:39 Mari tossa kertoilikin jo olleelliset asia, että miks tää kappale on niin hieno, mutta tässä vielä pari lisää, biisi on niin hieno, koska:
#Kertosäe on niin mahtipontinen ja mukaansa tempaava.
#Kappale kertoo pienistä toisistaan irrallaan olevista hetkistä, jotka kuitenkin kietoutuu eheäksi tarinaksi. (Mutta kappaleessa lauletaan muustakin kuin näistä hetkistä esim. kertsissä lauletaan ihan muusta...)
#Biisin loppua ei pysty mitenkään arvaamaan ja se on yllätyksellinen.

Mulla on soinut tuo kappale nyt tasan viikon päässä, ihan jatkuvasti. Pitäis jaksaa odottaa vielä pari kuukautta, että kuulen sen seuraavan kerran... :?
Trientale 10.8.2005 19:55
Mari - se tapahtuu siellä missä tulee joskus itsekin käveltyä (kuten tänään)

Kaikki Marin ja Jassun mainitsemat syyt Rakkaus on murhaa -biisin loistavuudelle ovat erittäin hyviä ja pitävät minunkin mielestäni ehdottomasti paikkaansa.
Omalta kohdaltani on kuitenkin pakko sanoa, että tämä Marin laittama syy oli itselleni heti ensimmäisen kuuntelun jälkeen yksi tärkeimmistä miksi biisi heti tuntui niin hyvältä, tärkeältä ja myös omakohtaiselta. Biisin elokuvallisuuteen omassa mielessäni vaikuttaa vahvasti se, että olen itsekin oikeasti tavannut Ruttopuistossa noita laitapuolen miehiä, nähnyt lapsiaan ojentavia äitejä, rakastuneita nuoriapareja ja Bulevardin vaahterat. Biisiin pystyy oikeasti samaistumaan kun mielikuvissaan kykenee niin selkeästi näkemään ne tapahtumapaikat. Tuskin samaistuisin siihen samalla tavalla, jos biisi sijoittuisi vaikkapa nyt Rovaniemelle, tai ihan mihin tahansa muuhun kaupunkiin.
Ja kun vielä joskus olen itsekin ihan oikeasti esim. Ruttopuiston läpi kulkiessani mietiskellyt, kuinka rakkaus voi välillä olla todella julmaa, niin... Biisin sanoitus ihan oikeasti osui ja upposi.

Itsekin muuten viimeksi tänään kuljin mm. Bulevardia pitkin, useampaankin otteeseen. Viimeksi mennessäni katsomaan Espan konserttia. Siellä tosin oli niin kamalan jäätävä tuuli, ettei ollut hirveän kivaa. Tosin musiikki oli ihan jees, mutta se sää...
Espan lavan edessä penkillä istuskellessamme satuimme sitten yhdessä vaiheessa kyselemään, minkälaista musiikkia Korento mahtaa esittää, jolloin edessämme istunut nuori mies sanoi, että "Sellasta harmitonta. Ei ihastuta eikä vihastuta. Vähän niinkun joku Egotrippi tai Bilmo"! (Lopulta emme sitten tosin edes kuunnelleet Korennon keikkaa, joten paha sanoa tuohon mitään...)

Niin, ja lopuksi piti vielä mainita, että Rakkaus on murhaa -biisissä yksinkertaisesti kaikki palaset ovat vain loksahdelleet oikeille paikoilleen, siinä se. Tähtien asennot lienevät olleet suotuisat, kun Anssi biisinsä on kirjoittanut..
jassu 22.8.2005 10:55 Jos ette ole vielä käyneet, niin käykäähän katsomassa osoitteessa www.tuusulanjarvifestival.com
kuvia Tuusulan keikalta.
Kuvia pääsee katsomaan kun klikkaa etusivulla olevasta sinisestä mainoksesta jonka päällä lukee punaisella, että katso tuoreet konserttikuvat. Ja sitten klikkaa sivun yläreunassa kohtaa keskiviikko ja sitten vaan rullaa alaspäin kunnes siinä lukee Anssi Kela ja painaa sitä kameran kuvaa.
tuisku 22.8.2005 11:26 Yh... olisipa tuota päässyt kuulemaan. :cry:

Hyviä kuvia.