Forum 2002-2013

Mari 19.11.2005 16:19 Helsinki Clubin keikka 18.11. Kun muut tapausta todistaneet näyttäisivät vielä olevan unessa, niin aloitetaan nyt tämä keikan analysointi tästä. Paikka oli siis Sokos Hotel Helsingin alakerrassa oleva yökerho. Tilaisuuden nimi oli SuomiPopin syyskiertue ja siellä oli Anssin lisäksi muutama muukin esiintyjä.

Itse hipsin paikalle kun Lovex (että mikä???) oli lopettelemassa keikkaansa. Aika kamalaa mökää, jos saa olla rehellinen. Laulaja näkyi kuuluvan samaan lahkoon kuin jonkun Uniklubin ja Negativen laulajat. Seuraavaksi yleisöä ilahdutti noin puolen tunnin setillä idols-stara Christian Forss bändeineen. Voikohan keskinkertaisempaa musiikkia olla? Siis kyllähän siinä reviteltiin ja taputettiin kädet ilmassa tahtia, mutta siinä ei ollut kerrassaan mitään kiinnostavaa. Hamstrasin itselleni heidän biisilistansa, jossa kaksi viimeistä biisiä olivat nimeltään River ja Hungry Heart. Ei valitettavasti kumpikaan Bruce-covereita. Miten muuten tässä listassa voi olla peräti 10-11 biisiä jos soitettiin vain 30 minuuttia?

Anssi nousi lavalle niinkin aikaisin kuin klo 1.07 ja soitti myös aika tarkalleen puoli tuntia. Ihan alkuun vaikutti vähän siltä, että mitähän tästä tulee, mutta kun Martin D-28:sta rävähtivät ekat soinnut, niin homma oli sillä selvä: hyvä tulee. Setti oli odotetusti hittipitoinen:

Jennifer Aniston
Milla
Mikan faijan BMW
1972
Karhusaari
Nummela

Itsellä meni eka biisi vähän menoa ihmetellessä. Millan aikana havainnoin, että yleisöstä alkoi raikua valtava yhteislaulu. Anssikin huomioi tämän ja tokaisi kai ekan kertsin jälkeen "Mahtavaa!". Viimeisessä säkeistössä Anssi antoi yleisön laulaa muutaman rivin ihan yksin, kun lauluhaluja kuului olevan. BMW:ssä sama tahti jatkui. Nuo vanhemmat biisit on kyllä todellisia suomirokin aarteita. Kun yleisöstä suurin osa oli varmaan ahkeria radion kuuntelijoita (kun olivat onnistuneet voittamaan lippuja) niin sellaisilla on nuo radiohitit hallussa. Ei tule mieleen keikkaa, jolla yleisö ois laulanut noin komeasti mukana. Pitäis mennä kai johonkin vuoteen 2001, että löytyis vertailukohtia. Anssi tietysti nautiskeli tilanteesta ja näkyi viihtyvän lavalla erittäin hyvin.

Yhteislaulua riitti koko keikan ajaksi ja yleisö oli muutenkin innokkaasti tunnelmassa mukana - tuuppimistakin oli kuin keskiverto kapakkatappelussa. Melua oli sen verran paljon, että ainakaan eturiviin ei aina saanut selvää välispiikeistä. Soitto kuului kyllä ihan hyvin ja kuulostikin hyvältä. Millan alussa Anssi totesi jotain, että "mulla on kaksi biisiä, nopea ja hidas, tää on taas se nopea". Joku huusi Rock-unelmaa ja me yritimme vaatia Murhista, mutta tietty sieltä tuli taas perinteinen lausahdus "soitan vielä yhden biisin, se kertoo pienestä gallialaisesta kylästä" eli Nummela. Plaah.

Kaikin puolin oikein kotoisa tunnelma ja hyvä meininki, ihan kuin pala pohjoisempaa Suomea ois laskeutunut Helsingin keskustaan. Ja eturiviläisten rappiotilaa kuvastaa se, että artisti joutui itse kysymään keikan jälkeen, että onko jotain nimikoitavaa. Kaikkea ei voi ikinä muistaa... :) Kiitos ja kumarrus.

Niin, Juha Tapio soitteli lavalla bändeineen vielä Anssin häivyttyä paikalta. Sillä taitaa olla ihmeen paljon toisiaan muistuttavia biisejä. Ihan kelvolliselta kuulosti, ainakin kun oli sellanen pleksilasi välissä.

Ja kuviakin otettiin, vaikka valaistus oli aika kökkö ja kuvat sen mukaisia... Ei nyt laiteta tähän linkkiä...
Trientale 19.11.2005 16:47 Ihan ensimmäiseksi täytyy todeta, että vaikka biisilista oli noinkin "tylsä", niin keikka oli todella mahtava! Tuhat kertaa parempi kuin olisi voinut toivoakaan! Tämä on siinä mielessä hieman ihmeellistä, että yleisö tosiaan tuuppi (Anssikin totesi keikan jälkeen, että arpihousuahan siellä pelattiin. :) ), huusi kuin syötävät ja lauloi koko ajan mukana (joku minun lähelläni tietysti kammottavan epävireisesti...). Se ei kuitenkaan häirinnyt yhtään, Anssin laulusta ja soitosta sai tosi hyvin selvää ja tunnelma yleisössä oli joka tapauksessa erittäin hyvä. Ja se mukana laulaminen ei tietenkään ole mitenkään negatiivista, vaan luo toki hyvää tunnelmaa. Ainoa ongelma oli se, että välillä yleisö melkein lauloi kovempaa kuin Anssi. Mutta niin kuin jo totesinkin, hyvin sen Anssin laulun kuitenkin sieltä erotti.

Vieressäni seisoi joku omituinen mies, joka muun mukaan tuijotti koko ajan omituisesti, kun vilkaisi sinne päinkään... Tämän jälkeen minunkin piti pari kertaa vilkaista sitä sivusilmällä, ja totta - se tuijotus oli aika pelottavaa! Samainen mies alkoi jossain vaiheessa selittää seuralaiselleen (?), kuinka Neil Young on aivan uskomattoman hyvä muusikko, ja seuraavan kerran kun Niilo tulee Suomeen, niin hänen keikalleen on aivan pakko päästä...

Jennifer Aniston kuulosti aivan tolkuttoman hyvältä, se saattoi olla jopa parhaita live-esityksiä kyseisestä biisistä! Aivan mahtava meininki, tosi vahva, voimakas esitys, loistavaa!
Eivätkä muutkaan biisit huonoilta kuulostaneet, vaan päin vastoin niistä kuultiin oikein hyvät versiot kaikista. Kaiken kaikkiaan erittäin oivallinen minikeikka, propsit Anssille! :D

Ensimmäiset naurut muuten saatiin, kun Anssi ennen Anistonia selitti, miksi istuu esiintyessään tuolilla. No, hänhän oli unohtanut kitaran hihnan kotiin! :lol: Eipä siinä sitten auttanut muu kuin kannatella sitä kitaraa ihan käsien varassa ja reiden päällä. Eturivin kolmikolla oli jostain syystä hyvin hauskaa... Jäämme edelleen odottamaan sitä, koska Anssi unohtaa tuoda keikalle itsensä.. :wink: Huuliharppu sentään oli tällä kertaa muistettu ottaa mukaan.

Mari Ja eturiviläisten rappiotilaa kuvastaa se, että artisti joutui itse kysymään keikan jälkeen, että onko jotain nimikoitavaa. Kaikkea ei voi ikinä muistaa... :)

Minulla oli kyllä tussi jo valmiiksi esille kaivettuna, mutta kun en yksinkertaisesti kehdannut häiritä artisti-parkaa, jolla oli kummatkin kädet soittimille varattuina! Kiitoksia Anssille siitä, että otti asian puheeksi, sain kuin sainkin sitten sen perinteisen nimmarin käsivarteen.
Mari 19.11.2005 17:15
Trientale vaikka biisilista oli noinkin "tylsä", niin keikka oli todella mahtava!

Harkitsin siinä BMW:n jälkeen keikan sijoittamista peräti kaikkien aikojen top10:in, mutta se keikan loppupuolisko oli sitten vähän löysempi. BMW uhkaa kyllä nousta yhdeksi keikkasuosikikseni.

Trientale huusi kuin syötävät ja lauloi koko ajan mukana (joku minun lähelläni tietysti kammottavan epävireisesti...)

Erittäin kuvaava ilmaus. Minunkin oikeaan korvaani kirkui joku ihanan epävireinen naislaulaja muutaman biisin verran. Ja sanotaan vielä tässäkin, että kyllä Anssi sai yleisön monin verroin paremmin mukaan yksikseen kuin muut artistit bändikokoonpanoissa. Eli ihan hyvin voi keikkailla ilman bändiäkin! Tai se on jopa suositeltavaa vaihtelua.

Trientale Vieressäni seisoi joku omituinen mies, joka muun mukaan tuijotti koko ajan omituisesti, kun vilkaisi sinne päinkään...

Joo, tätä tyyppiä ei voinut olla huomaamatta. Oli tullut hengailemaan siihen eturiviin ja katseli enemmän yleisöön kuin lavalle päin. Oli siellä muutakin hiukan omituista porukkaa...

Trientale No, hänhän oli unohtanut kitaran hihnan kotiin!

:lol: Sellainen ulko-oveen teipattava muistilista vois olla aika kova sana.
Trientale 19.11.2005 19:14
Mari BMW uhkaa kyllä nousta yhdeksi keikkasuosikikseni.

Eilinen BMW:n versio oli kyllä todella hyvä. Tiedä sitten johtuuko se siitä, että viime aikoina on Bemarista tullut kuunneltua lähinnä sitä Tuusula-versiota dvd:ltä, mutta eilinen versio tuntui yllättäen jotenkin kovin tuoreelta ja raikkaalta. Se oli ehdottomasti eilisen toinen kohokohta Anistonin lisäksi.

Mari Ja sanotaan vielä tässäkin, että kyllä Anssi sai yleisön monin verroin paremmin mukaan yksikseen kuin muut artistit bändikokoonpanoissa. Eli ihan hyvin voi keikkailla ilman bändiäkin! Tai se on jopa suositeltavaa vaihtelua.

Ihan totta, yleisö oli todella hyvin mukana koko Anssin setin ajan! Harvoin tuollaisia yhteislaulusessioita saa olla todistamassa.
Ja soolokeikat ovat tosiaan kivaa vaihtelua bändikeikkojen väliin, eikä niitä suinkaan tarvitse vain konserttisaleissa pitää, vaan myös tuollainen hyvin rokkaava, vaikka jossain klubissa soitettava setti toimii soolona erittäin mallikelpoisesti! Mietin itseasiassa juuri, miten monipuolinen esiintyjä Anssi oikeasti on. Yhtä hyvin sujuvat niin bändikeikat, rokkaavat, lähinnä vain musiikkiin keskittyvät soolokeikat kuin sitten sellaiset intiimit yleisön kanssa eri tavalla keskustelevat soolokeikat, joissa on paljon myös tarinankerrontaa ja hitaampia balladeja. Näitä kaikkia kun tulee sopivassa suhteessa, niin mitä sitä muuta ihminen voi enää kaivatakaan? :)

Mari Oli siellä muutakin hiukan omituista porukkaa...

Tuntui tosiaan olevan... Kerrottakoon tässä yhteydessä myös tilanteesta, kun BMW:n lopussa pari jossain vasemmalla puolellani ollutta henkilöä tekivät suunnitelman, että biisin loputtua sitten yhteistuumin huudetaan toiveeksi 1972. Bemarin saamien taputusten jälkeen toinen näistä taisi sitten oikein laskea merkiksi "yks, kaks, kolme...", ja sitten kajahti suurella äänellä heidän yhteishuutonsa "yheksäntoistaseittemänkaks!"
Tämän jälkeenhän Anssi kyseisen biisin sitten soittikin, taisipa spiikata, että seuraavaa biisiä on huudeltu... Ja sitä tosiaan huudettiinkin koko ajan siihen asti, kun se sitten tuli. Ja huudettiin siellä muitakin biisejä tasaiseen tahtiin. Sekä tietysti keikan loppupuolella "Milla uudestaan!" :lol:

Mari Sellainen ulko-oveen teipattava muistilista vois olla aika kova sana.

Juu, se voisi toimia, edellyttäen, että muistaisi aina katsoa siihen oveen ennen lähtöä. Meillä on ulko-ovessa sellainen A4 -kokoinen lappu "Muista avain!", mutta silti olen avaimet pari kertaa unohtanut kotiin... Ehkä syy on siinä, että sen lapun on vuosien saatossa nähnyt niin monta kertaa, ettei sitä juurikaan huomioi enää.
Kerrottakoon myös, että on minullakin muistilista keikoille lähtiessäni; kamera, tussi, lippu ja niin edelleen... :wink: Olen kyllä niin monta kertaa laukun keikalle pakannut, että pitäisihän nuo nyt muutenkin muistaa, ja varmaan muistaisinkin, mutta yleensä listaan ne silti ja vielä merkkaan listaan aina kun olen jonkun tavaran jo pakannut...

Spiikeistä vielä sen verran, että Bemarista Anssi taisi sanoa, ettei ensin meinannut esittää sitä lainkaan, mutta takahuoneessa painostettiin, että biisi pitää kuulla, ja niin Anssi sitten päätti soittaa sen, koska kyseessä oli kuitenkin SuomiPopin bileet ja SuomiaPop oli ensimmäisiä kanavia, joka rupesi biisiä enemmissä määrin soittamaan. (Ja todettakoon nyt vielä kerran, että kerrankin on pakko sanoa, että on todella onni, että biisi sitten loppujen lopuksi kuului settiin!)

Niin, ja muistaakseni 1972:n ensimmäisen säkeistön jälkeen Anssi totesi, että nopeutetaan vähän, kun biisi alkoi vähän hitaasti.