Forum 2002-2013

Hilkka 20.11.2005 16:36 Tavastia 8.12.2005 Minulla olisi maksettu lippu Anssin keikalle 8.12. Tavaastialle. Itselleni tuli pakollinen matka muualle Suomeen, enkä siten pääse konserttiin. Antaisin lipun jollekin forumilaisille. Kuka lipun haluaisi, voisi kirjoittaa minulle yksityisen sähköpostiviestin, lähettäisin lipun sitten postissa MAKSUTTA ensimmäiselle kirjoittajalle. :!: :D
Hilkka 20.11.2005 17:02 Meni jo yhdelle nopealle N:lle :D :) :lol:
a9800362 23.11.2005 6:33 Anssille tiedoksi, kun sitä Tavastian keikkaa niin suosittelit ja mainostit, että lippu sinne on nyt hommattu. :)

Univajetta tulee siitäkin varmasti, kun kello raksuttaa pitkälle yli puoltayötä, ennen kun meikäläinen sieltä sit kotiutuu, mut mitäpä siitä, viime yönäkin tuli nukuttuu sellaset 4 tuntii... Kello oli jotain yks, ennen kun vihdoin sain unta ja viiden aikaan heräsin eikä enää vaan saanu unta!!!
Norsku 23.11.2005 10:26
a9800362 kello raksuttaa pitkälle yli puoltayötä, ennen kun meikäläinen sieltä sit kotiutuu


Mä olin kotona viime Tavastian keikan jälkeen klo 5:30. :roll:
a9800362 23.11.2005 11:00
Norsku
a9800362 kello raksuttaa pitkälle yli puoltayötä, ennen kun meikäläinen sieltä sit kotiutuu


Mä olin kotona viime Tavastian keikan jälkeen klo 5:30. :roll:


Okei, tohon on paha sanoa enää mitään! Olen hiljaa jatkossa mahd. univelasta....
Trientale 23.11.2005 12:49 Minäpä pistän sitten vielä paremmaksi.. :wink: Viime syksyn Lemonatorin Turun keikalta tulin kotiin klo 8 aamulla, sinä yönä ei tullut nukuttua sekuntiakaan. Päivällä kyllä vähän väsytti, mutta seuraavana yönä vasta menin nukkumaan. Kyllä keikan jälkeen ihmeesti jaksaa valvoa ja seuraava päivä menee sitten siinä sivussa... :roll:
Ilona86 30.11.2005 11:22 Jee Jee. Nyt on sitten tämäkin tytteli hankkinut Tavastialle kaksi lippusta. Ensin en olis meinannut lähteä, mutta lopulta tuli niin houkutteleva tarjous, että oli ihan pakko :D

Oli se muuten vaikeaa tilata lippuja. Säädin netissä tilausta, enkä tietystikään sitten lukenut niitä toimitusehtoja... Ensin tuli vaihtoehto että olisin hakenut Tiketistä liput 3.12. Ja hah. Sit soitin Tikettiin että voisinko saada ne lähetettynä. Se sit poisti koko tilauksen ja kehoitti minua lukemaan toimitusehdot ja sitten vasta tilaamaan. Taisin piristää sen tädin päivää :D

Mutta, epäonnistumisten jälkeen voittajaks ja Tavastialle. :D
a9800362 30.11.2005 11:47 Mäkin tilasin lipun netistä, mutta ei se niin vaikealta tuntunut. Hieman kyllä harmitti, että lipun toimittaminen kotiin maksoi kokonaiset 5,50 euroa, mut ei ollu oikeen muita vaihtoehtoja, kun ei meikäläisellä tule tuolla keskustassa liikuttua oikeastaan IKINÄ.

Toivottavasti Tavastia on sitten jonkinmoinen spektaakkeli, kun mutkin tänne keikalle ylipuhuttiin. Aluks vähän mietin, tulenko, kun se on niin lähellä sitä Järvenpään-keikkaa... Eli toivottavasti on sen arvoinen! :D Ja sanottakoon vielä, että hommasin sen lipun vähän (tai itse asiassa aika paljonkin) sen varaan laskien, että Tavastialla kuullaan sit se herkkä tulkinta Huoneessa-biisistä.
Ilona86 30.11.2005 12:04 [quote:3q464qvx]Ja sanottakoon vielä, että hommasin sen lipun vähän (tai itse asiassa aika paljonkin) sen varaan laskien, että Tavastialla kuullaan sit se herkkä tulkinta Huoneessa-biisistä.[/quote:3q464qvx]

Heh, minä en taida uskaltaa toivoa mitään enää julkisesti. Ei vaan. Minä elän tällä kertaa "Kahden Siskon" toiveessa :D Mutta ei siitä sen enempää. Kaksi Sisarta ja kahdet rummut :wink:

Ok, jäämme odottelemaan... :)
Susa 1.12.2005 6:44 "Karhun elämää" olisi kiva kuulla.
yori 2.12.2005 8:48 Mihinköhän aikaan artisti nousee "lauteille" Tavastialla torstaina? Kun on tuollainen torstaikeikka, niin pitääkö varautua tulemaan aikaisin paikalle...?
a9800362 2.12.2005 11:17
yori Mihinköhän aikaan artisti nousee "lauteille" Tavastialla torstaina? Kun on tuollainen torstaikeikka, niin pitääkö varautua tulemaan aikaisin paikalle...?


Welldonen puolelta katsoin Anssin keikkakalenteria ja siellä luki kellonaika klo 23.00. Tässä kyseinen linkki

http://www.welldone.fi/domestic_artists ... ig_id=7961
Riinuska 4.12.2005 21:26 hehe, Ostin veljelleni 19-vuotis syntymäpäivä lahjaksi lipun Anssin Tavastian keikalle. Hän ei ole ikinä ennen kuullut Anssia livenä, mutta ajattelin että nyt asia täytynee korjata. Itse kun en tavastialle ihan vielä ikäni(17) puolesta pääse :( Jos jonkun biisi toiveen saa esittää, niin tiedän, että veljeni lempi kipale on kissanpäivät ja hän olisi varmaan mielissään jos kyseinen kappale kuultaisi sinä iltana ;) Muthei bongailkaa sitä ;) sil o piiitkä parta, pulisongit ja viikset :D

jeps, näillä eväillä :)
a9800362 7.12.2005 13:00 Kirjoitin aiemmin tänään lisää painostavia viestejä liittyen Tavastian keikkaan ja Huoneessa-biisiin tuonne Terveisiä Anssille -otsakkeen alle, vaikka tännehän ne oikeasti kuuluvat... Tässä argumentteja kyseisen ehdotuksen tueksi:

Kun kuulin ensimmäistä kertaa Huoneessa-biisin radiosta, sen tunnelman aitous ja käsinkosketeltavuus sai mut liikutuksesta lähes kyyneliin. Biisistä kuulee, miten Anssi on pannut itsensä likoon tulkitessaan biisiä... Älyttömän herkkä biisi, joka sulattaa kenet tahansa. Jos biisin radioversio jo saa lähes kyyneliin, mitä tekee live-versio? Haluaisin kokea sen.

Soitathan Anssi kyseisen biisin Tavastialla? (Ei mitään painostusta edelleenkään...... :wink: )
Mari 7.12.2005 16:35 Höpön pöpön...

Jos jotain saisi toivoa, niin ehdottomasti Anssin tuotannon aliarvostetuinta helmeä eli Harhaa-teosta livenä! Sitä ei ole kuultu sitten syksyn 2003 konserttisalikiertueen (jolloin se oli keikan kohokohta), joten ois jo aika korjata näin törkeä puutostila. Eikä voi väittää etteikö porukka haluaisi kuulla sitä, Harhaa sijoittui samannimisen sivuston äänestyksessä Nummela-levyn parhaaksi singlenä julkaisemattomaksi kappaleeksi. Siinä on biisi, joka toimii Gretschien kanssa paremmin kuin loistavasti!

Ja keikka vois kestää vähintään puolitoista tuntia...
Trientale 7.12.2005 16:50 Biisitoiveita en taida hirveästi esittää, mutta toivon pitkäkestoista keikkaa! Meinasimme muuten toivoa Harhaa:ta esitettäväksi jo Järvenpäässä, mutta totesimme, että sitten sitä ei ainakaan esitetä Tavastialla, joten toivomus jäi siihen. Siksi voisin yhtyä biisin toivojiin nyt. Ja toinen pakollinen toive on tietysti Ruusunen, jota myöskään ei olla iäisyyksiin kuultu!

Miksei sinänsä Huoneessakin... Siinä on vain yksi ongelma: Aikanaan Sellosalissa kuultiin niin täydellinen versio kyseisestä biisistä, että jos nyt ei kuultaisi vähintään yhtä hyvää versiota, voisi pettymys olla kova... Ja kovasti mietityttää, pystytäänkö biisistä ikinä esittämään edes yhtä hyvää versiota kuin Sellosalissa... Toivottavasti... Bändiversio voisi toki olla mielenkiintoinen, vaikkakin kai aika epätodennäköinen. Vai?

Ja jos vielä jotain voi toivoa, niin J. Cashin Man In Black nauhalta ennen keikan alkua! Anssin Tavastian keikat eivät ala kunnolla ilman sitä biisiä, on se sen verran perinne... Kiitos!

Sisko muuten kysyi juuri, mihin aikaan olemme Tavastialle lähdössä. Höh, tyhmä kysymys - tietysti olemme siellä heti kun ovet avataan! :wink:
Joz 8.12.2005 12:05 Kun muutkin, niin kai minäkin sitten tapojeni vastaisesti esitän biisitoiveen.

Eli kuten joskus taannoin taisin jo mainitakin, niin se Bemarin blues-sovitus (dvdltä tuttu) olisi kyllä weret seisauttavaa kuulla.
Norsku 8.12.2005 12:48
Joz se Bemarin blues-sovitus (dvdltä tuttu) olisi kyllä weret seisauttavaa kuulla.


TOTTA.
a9800362 9.12.2005 1:03 Kello on jo yli kolme aamuyöllä ja aamulla soi kello heti kuuden jälkeen. Kuitenkin tuntuu siltä, ettei uni tule, ellen kirjoita päällimmäisiä fiiliksiä illan keikalta.

Keikka oli aivan MAHTAVA, juuri sellainen spektaakkeli, jota sen toivoin etukäteen olevan. Täytyy kuitenkin todeta, että muuten mulla oli muuten tosi paska päivä ja kaikki tuntui menevän pieleen. Univelkaa tuli jo edellisestä yöstä, kun lapsi valvotti ja olin koko päivän tosi väsynyt ja alamaissa... Junassa matkalla Tavastialle manasin, että tulipa lähdettyä keikalle, vaikkei ole mitään fiilistä (eikä rehellisesti sanottuna ollutkaan).

Fiilis tuli sitten Tavastialla, kun päästiin lavan eteen notkumaan. Silloin tuli tunne, että ONNEKSI tulin tänne. Anssi bändeineen esitti niin megalomaanisen mahtavan keikan ettei mitään rajaa! Oli taas niin rajua rypistystä ja intensiivistä meininkiä et sitä oli todella ilo katsella ja kuunnella. Anssin hevispiikki oli ihan yks kohokodista, vaik toi Älä mene pois ei olekaan niin hevibiisi. :wink:

Tällä kertaa jopa minä (!!) huomasin, että ainakin Rock-unelmasta unohtui sanoja, mutta sehän on enemmän sääntö kuin poikkeus. Hyvä meno on tärkein eikä se, että muistaa joka sanan kohdalleen.

Sitten täytyy tietysti lausua suunnattoman suuret kiitokset Huoneessa-biisin esittämisestä (vaikka todennäköisesti olisit Anssi sen esittänyt joka tapauksessa, olin sitä toivonut tai en). Kirjoitin aiemmin tämän otsikon alla, että haluaisin kokea Huoneessa-biisin liveversion ja nähdä, vaikuttaako se muhun samalla tavalla kuin radioversio. No sanotaanko näin, että vaikutti vielä voimakkaammin. Noloa myöntää tällaista (ja sanotaanko näin, et jos kirjottasin tätä viestiä huomen aamulla enkä nyt aamuyöllä, en todennäköisesti kirjoittaisi tällaista) , mutta mulla alkoi jalat täristä, kun Anssi alkoi laulaa kyseistä biisiä. Liikutuin syvästi eikä se kyynelkään kaukana ollut. Todella hienoa, että pystyt Anssi antamaan niin paljon itsestäsi ulos tuon biisin välityksellä. Todella herkkä tulkinta, sai todellakin lähes kyyneliin. KIITOS!

Oli ilahduttavaa kuulla, että niitä välispiikkejäkin löytyi enemmän kuin Järvenpäässä. Anssin tarinointia on ilo kuunnella. Niin, ja hauska idea se "Jennifer Anistonin" haahuilu siellä lavalla saman nimisen biisin aikana. :D

Kiitokset myös siitä Anssi, että olit vastaanottavainen yleisön aplodeille ja muille suosionosoituksille Nummelan jälkeen ja saavuit vielä vetämään Rva Ruususen yksin. Huomaavainen juttu ja varmasti kaikki kuuntelijat olivat enemmän kuin tyytyväisiä! Kiitos Anssi ja bändi ikimuistoisesta keikasta, ei harmita aamulla n. kolmen tunnin yöunen jälkeen lainkaan, että pitää herätä väsyneenä töihin, tuo keikka oli taatusti kaiken sen univelan arvoinen!!!! Niin, ja kiitos "sille nimeltä mainitsemattomalle henkilölle", joka suostutteli mut tulemaan kyseiselle keikalle! :D

Älkää muuten ärsyytykö, tämä viesti on aika "kiitos-voittoinen", mut just sellaset on fiilikset just kotiutumisen jälkeen.

Huomenna sit lisää kommentteja, ehkä kritiikkiäkin? Nyt nukkumaan...
a9800362 9.12.2005 6:27 Itse itseni kanssa kommunikoiden... Jatkan edellistä viestiä "hyvin ja pitkään" nukutun yön jälkeen.

Keikan pituushan ei ole sinällään mikään itseisarvo, mutta eilisen keikan kohdalla täytyy sanoa, että keikan kesto (yli puolitoista tuntia, en nyt mitenkään tarkasti kellosta aikaa sihdannut...) oli kans tosi iso plussa! Mut silti kyl aina viimesen biisin jälkeen on sellanen fiilis, et "nytkö se taas loppu"... Mut siinäpä hyvä syy tulla taas seuraavalle keikalle!

Oli myös erittäin miellyttävää kuulla Murhis livenä ekaa kertaa elämässä, vaikka en sitä nyt nauhaltakaan montaa kertaa ole kuullut. On siinä kyllä sellaset sanat, et ei voi kun miettiä, miten Anssi on keksinyt tuollaista. Silloin kun näin biisin live-taltioinnin levyn dvd-puolelta, niin kieltämättä ensireaktio oli järkytys, tunnelma oli niin kalsea ja synkkä. Tietysti siinä oli ne mustavalkonen kuva, kynttilät palamassa ja dramaattiset jouset tuomassa omalta osaltaan todella synkkää tunnelmaa. Nyt eilisellä keikalla kuultuna biisi oli suorastaan kaikessa synkkyydessäänkin mieleenpainuvaa kuunneltavaa. Biisi on kyl ihan klassikko, ei voi muuta sanoa!!!

Odotan ENEMMÄN KUIN INNOLLA, mitä Anssi kirjoittaa keikasta keikkapäiväkirjaan!!!! Ja odotan tietysti innolla myös sitä, että saan lukea teidän muiden keikalla olleiden kommentteja! :P
Ilona86 9.12.2005 8:14 Huh. 4 tunnin yöunet ja yli 300km takana... Ehkä ei siis ole ihan parhaimmat fiilikset alkaa kirjoittaa mitään. Mutta yritänpä silti.

Tavastia oli aika mielenkiintoinen kokemus. Rock-unelma oli loistokappale aloittajaksi! Aika paljon oli mukana ns. hemppiskappaleita (ehkä luulin että Tavastialla olisi tykitetty enemmän :) )

Toki niitä meneviäkin biisejä oli! Esimerkiksi oli mahtava laulaa 1972 sanojen tahdissa. Siinä oli menoa, kuten oli Jennifer Anistonissa! Ja erityisesti kaiken kruunasi se melkein aito Jennifer... :D

Nummelasta kuulin jälleen hieman erilaisen version, mutta lopun tykitys oli aivan mahtava! Kerrassaan loistava. Oli mukavaa, että mukana oli enemmän kappaleita "Nummela"-levyltä. Esimerkiksi Esko Riihelä oli makoisan kuuloinen kappale.

Ja huipun illasta toki teki Kaksi Sisarta! Kiitokset siitä.

Ilta oli mielestäni onnistunut. Kitaraa kuultiin hyvin ja soitto meni niin sanotusti tuubiin (siis hyvin). Mahtava kokemus.

Hmm... Pitää ehkä kommentoida lisää, kun vaan muistaisi biisilistan ja illan kulun kokonaan :wink:

Tattikset.
Joz 9.12.2005 10:20 Takkar ok pokkar. Harmi et jouduttiin lähteen ennen Ruususta pois. Keväällä sit paremmalla ajalla.Oli kiva olla pitkästä aikaa Anssin keikalla ja ainakin mä tykkäsin kovastikin. Ainakin musta näytti siltä, että bändistäkin oli kiva olla lavalla. Ihan huippu oli tietysti Älä mene poisn esittely :lol: . Ja huippua et bändi soittaa biisilistaan tehtyjä muutoksia 8) . (vaikkakin se oli "väärä" versio). No keväällä sitten sekin asia kuntoon. Kiitos Anssi+bändi+Jennifer.


(Olin sit niin kipee aamulla, et peruutin tarkastuksen. Sain sentään nukuttua yhteensä ehkä kuus tuntia. t. Ei-enää-niin-kuollut.)
Norsku 9.12.2005 10:37 Koko keikka meni ihan ohi mut uskotaan teitä muita, kait se oli ihan hyvä. Kiitokset pändille.

Joz (Olin sit niin kipee aamulla, et peruutin tarkastuksen. Sain sentään nukuttua yhteensä ehkä kuus tuntia. t. Ei-enää-niin-kuollut.)


Hyvähyvä, täällä sit taas on yks aika-v*tun-kuollut... :D
a9800362 9.12.2005 10:50 Missä on Marin ja Trientalen kommentit illan keikasta...? :D Kai teiltä ainakin irtoaa kunnon hehkutusta?

Taitaa kaikki vaan nukkua jossain sängyn pohjalla univelkoja pois *sanoo kateellisena*. Redbullin voimalla jaksetaan pakertaa töissä, vielä 3 tuntia jälellä.......... :x
Trientale 9.12.2005 11:58
a9800362 Missä on Marin ja Trientalen kommentit illan keikasta...? :D

:lol: No hyvä on, yleisön pyynnöstä...

Ongelmahan on taas ainoastaan se, etten ole vielä saanut oikein ajatuksia kokoon, ja siksi keikasta kirjoittaminen on hieman ontuvaa. Mutta siis... Missäs on biisilistani? Hetkinen... No niin. Ei tuon listan katsominen kyllä auta yhtään. Keikka oli kokonaisuudessaan niin loistava (niinkuin aina Tavastialla!), että yksittäisiä huippukohtia on todella vaikea nostaa esille.
Ihan ensiksi kuitenkin kiitos siitä, että se Man in Black kajahti ilmoille ennen keikan alkua. Sekunnin murto-osan ajaksi ehdin jo huolestua, etteikö sitä muka tulekaan, mutta tulihan se. Perinteistä on syytä pitää kiinni! Tuli heti hyvä mieli, ja minun keikkani alkoi juuri niin hyvin kuin toivoinkin.

Rock-unelma on minusta edelleen mainio aloitusbiisi (Okei, jengi!), ja ne unohtelut pistivät taas hymyilemään.
Älä mene pois -biisin bändiversio kuulosti ihan yhtä hyvältä kuin Järvenpäässäkin, ja vaikka kaikki eivät ehkä olekaan asiasta samaa mieltä, niin hehkutan edelleen sen kaksiäänisen kitarasoolon puolesta. Se on ihan huippu! Myös biisin spiikkaus oli kerrassaan mahtava!
Yksi hieno juttu oli tietysti se, että Esko Riihelä soitettiin pitkästä aikaa. Tajusin itseasiassa, että en kai koskaan aiemmin ollutkaan kuullut siitä livenä bändiversiota, Anssin sooloesityksiä kylläkin, joten oli tosiaan kiva, että biisi oli eilen mukana setissä.
Seuraavana biisilistassa lukeekin "Andy Aniston", ja biisin aikana tosiaan Aniston nähtiin siellä lavalla hymyilemässä ja keimailemassa. :D Loistava keksintö, kyllä taas suupielet kääntyivät ylöspäin! Ja hienosti sekin biisi meni muutenkin, se on kyllä ehdottomasti niitä biisejä, jotka toimivat keikalla vallan mainiosti.
Insomnia oli myös kiva kuulla pienen tauon jälkeen.
Ja Rakkaus on murhaa toimi taas todella hyvin! Siitä on nyt saatu sovitettua erittäin onnistunut keikkaversio.
Huoneessa täytynee myös lukea illan kohokohtiin, kyllä tämänkertainen versio kelpasi erittäin hyvin! (Vaikkakin minusta varmaan aina ja ikuisesti se Sellosali tulee olemaan se paras veto, niin ei tämä silti sille mitenkään hävinnyt, en todellakaan ollut pettynyt! :wink: ) Huudahdin muuten innostuksissani "Martin!", heti kun tutun näköinen kitara saapui lavalle... Erittäin hauskaa, että keikalla kuultiin pitkästä aikaa myös akustista soitantaa!
Murhis oli myös ihan mahtavaa kuulla pitkästä aikaa livenä, on se vaan niitä Anssin teosten helmiä.
Oli myös kiva, että Bemari lisättiin settiin, vaikkei se alkuperäisessä biisilistassa ollutkaan.
Ja se toinen encore oli kyllä ihan mahtava päätös keikalle! Anssi esitti soolona sellaisen luennan Rva Ruususesta, että moista ei kyllä ihan vähään aikaan olekaan kuultu! (No, koko biisiä ei kyllä olla kuultu pitkiin aikoihin...) Mutta tämä versio oli todella mahtava! Mitä kitaransoittoa!! Ruususta on tosissaan esitetty viime aikoina liian harvoin, sillä se on ihan mahtava livebiisi! Ja eilen Anssi todellakin todisti, että jos se on sitä bändin kanssa vedettynä, niin on se sitä myös Anssin sooloesityksenä!

Kaikenkaikkiaan keikka oli todella loistava päätös (nyyh!) tämän vuoden keikoille, juuri sellainen show kuin Anssin keikat parhaimmillaan ovat! Levylaulaja bändeineen oli mainiossa vireessä ja energia virtasi lavalla. Myös keikan pituus oli erittäin ilahduttava. Tästä irtoaa taas muistelemista pitkäksi aikaa. Kiitos koko poppoolle!

Kiitokset myös Villelle nimmarista, Antille nimmareista ja valtavan hienosta piirustuksesta kädessä (sen kanssa on vain tosi vaikeaa nukkua, oli käsi missä asennossa tahansa, niin osa piirustusta koskee aina johonkin... Se kuluu liian nopeasti pois! Lisäksi siitä oli erittäin hankala saada otettua minkäänlaista valokuvaa! :wink: ), sekä tietysti Anssille nimmareista ja kaikista mahdollisista raapustuksista. Hirveä läjä meillä taas töhrittävää olikin. Kärsivällisesti Anssi jaksoi raapustella, vaikka takahuoneessa oli tarjolla piparkakkuja, joiden parista Antti julmasti kävi hakemassa Anssin meitä ilahduttamaan. Tavastian poke sen sijaan ei hirveästi ilahtunut, vaan lopulta kylmäverisesti käski meidän jo jättää artistin rauhaan, jotta paikka saadaan suljettua... Vaikka kello ei ollut vielä lähelläkään kahta! :wink:

Valokuvat onnistuivat myös hyvin, siellä on joitain valtavan ihania otoksia... Ja vihdoinkin sain kokoelmiini myös muutaman kuvan, joissa Antti raapustelee meikäläisen käteen.

Riinuska, kai terveiset tulivat perille? Veljesi oli helppo tunnistaa kuvauksesi perusteella! :D

Tässäpä nyt sitten ensimmäiset jutut, muuta ei nyt vielä kerta kaikkiaan irtoa, mutta myöhemmin sitten lisää.
Norsku 9.12.2005 12:06 Hei muistan hämärästi Riihelän! Se oli mielettömän hyvä!!
balisa 9.12.2005 14:23 Onneksi Tavastialle pääsee kittiläläinen yhtye. Toivottavasti äijillä menee hyvin, soittavat äijärokkia, tsemppiä äijät. Arttu ja Perttu, Ville ja Mika. olen hengessä mukana. Yliluonnollisena olentona. Mitä vitun synkkiä täällä ollaan, hyi pois se meistä. Arttu kasvata partaa lisää....
Nappisimmu 9.12.2005 15:30 Kiitos meikäläisenkin puolesta keikasta, oli kyl erittäin buenon pitunen setti (ja Kellyä kaiketi saa kiittää Bemarista)! Keikka alko lähes minuutilleen ajallaan, olin hyvässä seurassa (tosin eturivin paikka aiheuttaa aina pientä niskasärkyä), välispiikkejä pukkas, Antti taas hymyili ja... :)
Kovin oon tyytyväinen enkä mitn kauheen fiksua osaa sanoa (saati osaanko sit muulloinkaan). Kritiikkiä pitänee esittää siitä, et nimmareita ym ku ooteltiin ni piti sit lähtee pois et ehittiin junaan. Ois sitä ny pari sanaa ollu mukava vaihtaa levylaulajan kanssa. Ja sitten kotimatkalla junassa kuulu tosi kova ja ärsyttävä ääni aina tasasin väliajoin ja ku se oli juoppojuna ni 50kilsan matka kesti yli tunnin :x
En tiä muista, mut mun korviin kuulu Villen kitara vähän liiankin kovaa muiden soittimiin nähden...
muu 9.12.2005 15:44 Huhhuh! Tää menis kyllä ehdottomasti "parhaat keikat evör" -listalle, jos mulla sellanen olis.. Ei ollu vähään aikaan tullu kuunneltua edes levyä, ja keikkaki oli mulle vasta toinen tänä syksynä, joten oli kyllä oikeen piristävä kokonaisuus! Keikan kohokohtia oli Älä mene pois -spiikki & ite biisi sekä Andy Aniston :D Säikähdin eka garseesti ku katoin et mikä vääristyny hirviö lavalle könyää.. Sit nauroin koko loppubiisin sille hoipertelulle, näytti ihan aidolta ja hiuksetki oli viimesen päälle :P Oli nähty vaivaa!

Rakkaus on murhaa oli paras versio mitä oon kuullu. Ja Ruusunen ehkä myös, ainaki erikoisin :P Mieleen jäi myös Kellyn ja Anssin pitkällinen henkinen taistelu jonku biisin aikana, Kelly nyökytteli ja Anssi puisteli päätään (mikähän mahto olla myllyn aihe ja syy..?).

Kiitos pändille ja takahuoneessa kriittiset pari minuuttia liian kauan viihtyneelle levylaulajalle loistavasta keikasta!! Ja herra Basistille terkut onnekkaalta vedonlyönnin voittajalta (vaikka säännöissä oliki ehkä vähän tulkinnanvaraa) :twisted:
Norsku 9.12.2005 16:51
Trientale Oli myös kiva, että Bemari lisättiin settiin, vaikkei se alkuperäisessä biisilistassa ollutkaan.


Olihan se (alkuperäsessä) settilistassa kun sen siihen lisäsin. :P Sun tussilla vielä!

Kiitos Trientale vessaseurasta, en olis pärjännyt ilman sua. <3
Trientale 9.12.2005 17:32
Norsku Olihan se (alkuperäsessä) settilistassa kun sen siihen lisäsin. :P Sun tussilla vielä!
Tosiaan, totta kyllä. Olihan se siellä sittenkin! Olis pitänyt lisätä siihen listaan myös muita valikoituja toiveita, niin ehkä ne olis esitetty siinä ohimennen myös.

Nappisimmu ja Kellyä kaiketi saa kiittää Bemarista
Eikä mitä, kun siitä biisistä kuuluu tietysti kiitokset Norskulle ja Jozille (sekä luonnollisesti sille meikäläisen tussille)! :wink:

Norsku Kiitos Trientale vessaseurasta, en olis pärjännyt ilman sua. <3
Buah, eipä kestä! Tavastian vessa on kyllä niin pelottava paikka, ettei sinne kukaan tietenkään halua yksin mennäkään!
Susa 9.12.2005 19:18 Kiitoksia vaan Anssille ja bändille hienosta keikasta. Itse pidin erityisesti kaikista muista biiseistä paitsi Esko Riihelän painajainen ja Insomniakin sai haukottelemaan. Osasyynä saattoi kyllä olla tupakansavukin, joka sai keuhkorakkulat huutamaan hoosiannaa.

Hevispiikki oli hauska kuten myös "Jennifer Aniston", varsinkin kun siinä oli sit jossain vaiheessa kolme setää kitaran/bassojen kanssa rivissä. Huoneessa oli koskettava paitsi lopussa kun "Aurinko laski huoneeseen", hassua. Anssin poistuminen paikalta kitaran kaikkien efektien ollessa mahdollisesti päällä oli aika rock.

Oli mullakin yksi nimikointia vailla oleva levynkansi varattuna mukaan, mutta savuinen ilma sai minut päättämään, että on parempi poistua paikalta mahdollisimman pian. Ahistaa vieläkin, mutta kyllä se varmaan tästä. Onneksi ei sentään tarvinnut tänään nousta kovin aikaisin töihin.
Riinuska 9.12.2005 21:47 "Riinuska, kai terveiset tulivat perille? Veljesi oli helppo tunnistaa kuvauksesi perusteella! :D
.[/quote]"

Kiitoksia terveisistä, kyllä tuli perille! kiva kun "löysitte" toisenne tai miten se menikään veljeni kanssa :) Hän ei vain tiennytr että olin antanut foorumilla tuntomerkit veljestäni ja oli aika ymmällään, kun tunnistitte hänet ennen kuin hän edes oli ehtinyt edes esittäytyä :) Oli kyllä kuulema todella hauska keikka ja myös veljelleni mieleenpainuva syntymäpäivälahja. Hän olisi vain halunnut kuulla kovasti kissanpäivät kipaleen, mutta se jäi tällä kertaa kuulematta.

Kiitos minunkin puolesta anssille keikasta,vaikka en siellä itse ollukkaan :)
Nappisimmu 10.12.2005 8:39
muu Mieleen jäi myös Kellyn ja Anssin pitkällinen henkinen taistelu jonku biisin aikana, Kelly nyökytteli ja Anssi puisteli päätään (mikähän mahto olla myllyn aihe ja syy..?).


Käsittääkseni nimenomaan se Bemari, jota ei tietääkseni kenenkään tussilla ollu kirjotettuna Kellyn biisilistaan...
Mari 10.12.2005 16:18 Dudii, nyt tekeekin mieli kirjoittaa niin pitkä selostus, että se riittää helmikuuhun saakka... eli ottakaa hyvä istuma-asento jo tässä vaiheessa. Jos vaikka ensin puidaan keikka biisi kerrallaan. Tässä se paljon puhuttu biisilista kaikessa komeudessaan, Ruususta ja Bemaria ei ollut merkattu alkuperäisiin papereihin. (Tai ainakaan kaikkiin papereihin, Andy kantoi meille myöhemmin myös Kellyn listan, jossa sitä biisiä ei ollut, kuten ei Saarallakaan...)

1. Rock-unelma
2. Milla
3. Karhusaari
4. Faijan haamu
5. Älä mene pois
6. Puistossa
7. Joki
8. Esko Riihelän painajainen
9. Jennifer Aniston
10. Insomnia
11. Kaksi sisarta
12. Rakkaus on murhaa
13. 1972
----------
14. Huoneessa (akustinen sooloesitys)
15. Murhaballadi (akustinen sooloesitys)
16. Kipinöitä
17. Mikan faijan BMW
18. Nummela
----------
19. Rva Ruusunen (sooloesitys Gretschillä)

Nappisimmu En tiä muista, mut mun korviin kuulu Villen kitara vähän liiankin kovaa muiden soittimiin nähden...

Tätä pitää kommentoida heti alkuun, on sen verran oleellinen juttu. Kyllä se kitara kuului harvinaisen lujaa ja luulin että se johtui vain siitä että seisoin Villen edessä. Mutta tämä kakkoskitaran kuuluminen oli mun mielestä todella iso plussa, koska Villen kitarasta oikeasti tulee niin loistavia juttuja ja ne on yleensä just se biisien suola. Järvenpäässä minua haittasi se, että Villen kitaraa (ja Antin laulua) ei kuulunut juuri ollenkaan. Nyt oli tämä juttu ainakin korjattu!

Muutenkin Tavastian keikka oli jo lähtökohdiltaan (lue: seisomapaikaltaan) ihan erilainen kuin Järvenpään keikka: nyt en ollut Antin silmäilyjen ulottuvilla vaan Anssin ja erityisesti Villen mulkoiltavana. Järvenpäässä sain otettua hyviä kuvia kaikista muista paitsi Anssista ja Tavastialla homma kääntyi ihan päälaelleen: hyviä kuvia vain Anssista!

Mutta siis biisi kerrallaan...

Rock-unelman sanat... ne heitti sellasen kuperkeikan, ettei mulle ainakaan selvinnyt mitä siinä tapahtui, mutta Jay näytti hyvältä kaksi kertaa.

Millasta ei tainnut jäädä muuta mieleen, kuin että jossain niillä paikkeilla yleisö alkoi ihan kelvollisesti availla lauluääntään. Riinuskan veljen mukaan kakkosrivissä ei kuulunut yleisön laulua, mutta kyllä eturivissä kuului! Eturivissä muuten oli erityisen vahva edustajisto foorumilta... harhaa-paitojakin keikalla näkyi peräti neljä.

Karhusaaressa olen parilla viime keikalla kiinnittänyt huomiota lähinnä Kellyn hauskaan tyyliin soittaa rumpuja - keikkuu puolelta toiselle. Kelly ottaa kyllä paikkansa hyvin haltuun, ilo katsella...

Faijan haamussa sanat meni aivan täydellisesti! Hyvä Anssi! Ja muutenkin kuulosti loistavalle.

Älä mene pois -kappaletta enemmän jäi mieleen se loistava spiikki. Anssi kertoi pitäneensä Antin kanssa jonkun hevinkatseluiltaman jossa he olivat todenneet, että heviyleisö vannoo kappaleet (heilutti nyrkkejä ilmassa) ja että hevikappaleet spiikataan huutamalla. Anssi sit heitti esimerkkinä hevityylisen kappale-esittelyn karjumalla jotenkin näin: "Seuraava biisi on uudelta levyltä RAKKAUS ON MURRRRHAAAAA! ÄLÄ MENE POIS!" Ja asiaankuuluvat tuuletukset siihen perään. Hauskaa oli! Varsinkin kun biisi ei ole niin kovin heviä tavaraa... eikä se kuuluisa kitarasoolo kahdella kitaralla...

Puistossa kirvoitti taas hyvin yhteislaulua. Tässä vaiheessa vasemmalle puolelleni lavan reunaan änkesi pari tyttöä, joiden toiveesta huolimatta en siirtynyt keskemmälle päin... Nämä tytöt sit raikuvalla äänellä lauloivat "legendaa" siinä kohdassa jossa Anssi pitää aina pikku tauon laulussa.

Joki kuulosti mun korvissa paremmalta kuin ikinä. Siihen on kaksi mahdollista syytä: joko bändi on petrannut tai sitten se johtui Villen kitarasta, jonka kuuleminen paransi kaikkia biisejä enemmän tai vähemmän.

Esko Riihelä oli kieltämättä keikan isoin yllätys. Versio oli hitusen hapuileva (muihin biiseihin verrattuna), mutta mukavaa kuultavaa joka tapauksessa. Olin kuulevinani lievää v-ttuilua siinä, että soitetaan tällänen biisi, joka on yleensä nettiäänestyksissä jäänyt viimeiseksi. Samalla tuli mieleen, että niinpä taisi jäädä Harhaa taas kuulematta. On se kumma, että se biisi on niin tiukassa!

Andy Aniston... hehhehe. Minulta jäi se Andyn lavalle astuminen näkemättä, kun olin just ottamassa Villestä kuvia ja ihmettelin miksi se nyt yhtäkkiä alkoi virnuilemaan. No, syy selvisi... :D Sit Anssikin alkoi repeillä. Loistava koreografia. Oliko siinä naamarissa edes silmänreikiä? Jos oli, niin ne oli tosi pienet kuvista päätellen.

Insomniakin kuulosti keskivertoa paremmalta versiolta. Se Kellyn kilkutus ei kuulunut niin häiritsevän kovana kuin Martinuksessa. Nämä takanani jossain välissä täyttä kurkkua huutaneet Paranoid-miehetkin kommentoivat innoissaan Kellyn kaljapullonkäyttöä.

Kaksi sisarta. Tää oli ilmeisesti se biisi, jossa Anssilla ja Antilla oli jotain tuijotuskilpailun tynkää tai jotain vastaavaa pariinkin otteeseen. Hauskaa seurattavaa!

Rakkaus on murhaan alussa katselin kauhuissani, kun bändi vaan kokoontuu jonnekin rumpujen tuntumaan kättelemään. Haloo - keikan paras kohta, keskittykää nyt siihen soittamiseen! Se Järvenpäässä niin kauniilta kuulostanut eka säkeistö meni sit hiukan ohi, mutta kertsi... kertsi... Ay carramba. Ei olekaan vähään aikaan kylmät väreet kulkeneet jaloissa saakka! Se oli taatusti se Villen kitara. Varmaan paras bändiversio tähän mennessä. Nyt aletaan olla oikeilla jäljillä tän biisin suhteen.

1972 jäi vähän edellisen biisin varjoon ja siinä oli se perinteinen "oli kiva nähdä - ja hyvää yötä!" jonka jälkeen bändi katosi lavalta varsin liukkaasti. Tässä vaiheessa aloin miettiä, että mitä biisejä ne mahtaa vielä soittaa. Tai siis sieltähän voi Tavastialla tulla Nummelan lisäksi ihan mitä vaan, mutta toivoin sellaisia kappaleita kuin BMW, Kaveria ei jätetä ja Harhaa.

Andy näkyi pitelevän lavan takaosassa akustista kitaraa, mikä kirvoitti myös meidän puolelta lavaa huudahduksen. Sit Anssi könysi lavalle takaisin Martin D-45:n kanssa ja alkoi esittää Huoneessa-kappaletta. Njääääh. Ainakin yhdelle kuulijoista keikan isoin notkahdus negatiivisessa mielessä. Tää itkuvirsi pudotti tunnelmani jonnekin Semifinalin vessan lattian rakoon, eikä sieltä ihan heti noustu. Nätti biisi sinänsä, eikä esityksessä mitään vikaa. Paranoid-miehet innostuivat kommentoimaan: "Tää on sen paras biisi." mikä ihmetytti kovasti.

Murhaballadi nosti tunnelman jo Semifinalin tasolle, kaikin puolin keikkaan sopiva biisi. Paranoid-miehet kommentoivat asiantuntevasti: "Tätä biisiä se soittaa tosi harvoin!" ja kun Anssi päästeli kitarastaan joitain minun korvaani uusilta ja todella hyviltä kuulostaneita sointuja, takaa kommentoitiin: "Hyvä Anssi, lisää riitasointuja!" ja huokailtiin heti perään. :)

Bändin palatessa lavalle Anssi heitti kohtalokkaat sanat suustaan: "Me soitetaan vielä pari biisiä, ainakin." Tämä sai aikaan suoranaisen kauhun, koska jos enää tulisi kaksi biisiä, niin siihen ei voi mahtua noita aiemmin luettelemiani kappaleita. Nummelahan on se toinen. Suoritettiin muun kanssa koreografioita harhaa-paidan kanssa, mutta se ei tainnut auttaa. Kun bändi alkoi soittaa Kipinöitä, niin se tuntui ehkä maailman turhimmalta kappaleelta siihen paikkaan. En oikeastaan ole ikinä ymmärtänyt, miksi sitä on näinkin usein soitettu bändin kanssa. Mutta tästä huolimatta biisin lopussa tunnelmat palasivat taas hyviksi (takaisin Tavastialle) kun Anssi revitteli Gretschinsä kanssa hymyssä suin.

Mikan faijan BMW oli iloinen yllätys! Kiitokset lisäyksestä biisilistaan. ;) Versiona se ei mitenkään erottunut aiemmista, mutta hyvä että tämä soitettiin, toinen BMW-rajoitteinen keikka peräkkäin ois ollut ihan liikaa.

Ja Nummela... jonka aikana kamerani muistikortti teki yllättävän tenän ja täyttyi. :shock: Olin siis hyvistä aikeistani huolimatta räpsinyt yli 200 kuvaa. Tarkoitus oli keskittyä kuuntelemaan, minkä mielestäni teinkin. Eihän siinä muu auttanut (vaikka seisoikin vieressä), kuin alkaa poistamaan epätarkimpia otoksia. Sama jatkui biisin jälkeen, kun ihmiset taputtivat bändiä takaisin lavalle. Nummelan lopussa oli muuten sellainen hauska episodi, että Anssin ja Antin biisilistat nykäistiin salamannopeasti yleisöön, jolloin Antti ryntäsi lavan reunalle ja yritti astua kenkänsä paperien päälle. Ei tietenkään onnistunut. :D

Jos Tavastian eka encore on yllätyksellinen, niin toinen on tuplasti yllätyksellisempi. Anssi asteli takaisin Gretschinsä kanssa ja ilmoitti bändin vetäneen letkut irti. Ja sanoi että tämä on sitten viimeinen kappale. Hmmh... Kommentoin muulle intron aikana hiukan pettyneenä, että tää on varmaan Kissanpäivät. Mutta kylläpä ilme kirkastui kuin laulu alkoi!!! :D Taisi käydä vähän samalla lailla kuin viimeksi Tavastialla, että innostuu jostain ihan liikaa ja unohtaa kuunnella sitä kappaletta. Siis olihan se loistava versio, varmaan toiseksi paras ikinä, verrannollinen vain siihen mun mielestä kaikkien aikojen parhaaseen versioon Nosturissa. Anssi kyllä loistaa soittotaidoillaan ja eläytymisellään varsinkin ollessaan yksin lavalla. Ja se rock-henkinen lopetus, että heti laulun loputtua astellaan takahuoneeseen ja viedään pörisevä kitara Andylle, joka saa tulla polkemaan efektejä sammuksiin. Paranoid-miehetkin kommentoivat, että oli kaikki efektit päällä. Mahtavaa!

Keikan jälkeen aloin taas poistaa huonoimpia kuvia ja aina yhtä ihana Andy toi mulle peräti kaksi biisilistaa (ja muut oli syystäkin kateellisia ;)). Lahjoitin toisen kyllä eteenpäin. Sit koko eturivin poppoo olikin jo ottanut jalat alleen ja meitä oli enää vaivainen neljän porukka, jonka voimin ryhmityimme takahuoneen oven lähistölle. Keikka muuten kesti noin klo 23.03:sta (jolloin Man In Black alkoi) klo 00.48:aan.

Antti tuli ekana ilahduttamaan meitä piirroksillaan. Lähinnä just tämä Trientalen käteen loihdittu atleetti oli työn alla ja atleetin jalkoja varten kättä piti kääntää, että Antti sai lisää piirustustilaa. Suurteos siis. Tän jälkeen meillä oli Antin kanssa pitkällinen kättelysessio, jonka aikana onnittelin kaikesta mitä mieleen tuli. Näihin aikoihin muu oli häipymässä kuuden minuutin päästä lähtevälle bussille ja Antti ilmoitti Kelan saapuvan neljän minuutin kuluttua. Toivottavasti se koko nimi meni perille.

Sit tää Kelakin saapui piparia mutustaen ja sai eteensä paljon kirjoitettavaa. Se on kai niin, että vaikka porukka vähenee, niin silti nimmareiden määrä pysyy vakiona... Kiitokset levylaulajalle, että uskalsi tuoda aina yhtä hurmaavan hiuspehkonsa ulottuvillemme. Anssin palauduttua takahuoneeseen Tavastialla sammuteltiin jo valoja ja meidät suunnilleen työnnettiin ulos. Ulkona oli vastassa siperialainen sää: miinus neljä ja hyytävä viima.

Norsku Koko keikka meni ihan ohi mut uskotaan teitä muita, kait se oli ihan hyvä.

Sinä taisitkin kokea useamman Valaistumisen illan aikana? ;) Laskujeni mukaan Valaistumisen koki illan aikana 10 ihmistä. Valaistuminen suoritettiin katselemalla jonkun spottivalon alla pideltyä Kasettia.
Norsku 10.12.2005 18:41 Melko kattava raportti Marilta, kiitos siitä. :P

Mari
Norsku Koko keikka meni ihan ohi mut uskotaan teitä muita, kait se oli ihan hyvä.

Sinä taisitkin kokea useamman Valaistumisen illan aikana? ;) Laskujeni mukaan Valaistumisen koki illan aikana 10 ihmistä. Valaistuminen suoritettiin katselemalla jonkun spottivalon alla pideltyä Kasettia.


Kyllä, koin Valaistuksen lisäksi monta valaistusta ja ne olivat siiderien muodossa, taisin tosiaan kokea niitä ehkä vähän liian monta...
Trientale 10.12.2005 19:15
Mari Riinuskan veljen mukaan kakkosrivissä ei kuulunut yleisön laulua, mutta kyllä eturivissä kuului!

Joo, siis jopa meikäläisen sisko lauloi mukana monessa biisissä! Olin melkein järkyttynyt, ei hän ole ollenkaan sellainen ihminen, jonka kuvittelisin hirveästi laulavan keikoilla biisien mukana. Mutta hyvä näin.
Sisko muuten järkyttyi keikalla myös, jossain vaiheessa hän nimittäin bongasi yleisön joukosta jonkun "hirveän nörtin" Helsingin yliopiston kemian laitokselta, ei kuulemma olisi ikinä uskonut, että kyseinen henkilö voisi käydä keikoilla... Yleisön joukosta bongattiin lisäksi ainakin Ellen Jokikunnas...
Yleisön laulamisista piti lisäksi sanoa, että Huoneessa -biisin aikana, varsinkin biisin alkupuoliskolla takanani joku naishenkilö innostui laulamaan biisiä hieman turhan kovaäänisesti... Ja lienee sanomattakin selvä, että täysin epävireisesti! Hetkeksi tunnelma vähän latistui, olisin mieluusti keskittynyt sen biisin kuuntelemiseen ihan rauhassa, mutta onneksi se mölyäminen loppui, ja sain sitten taas kuunnella ihan vaan Anssia.

Mari Älä mene pois [...] Varsinkin kun biisi ei ole niin kovin heviä tavaraa... eikä se kuuluisa kitarasoolo kahdella kitaralla...

Tapellaanko?! :lol: Siis tuon kitarasoolon suhteen. Se spiikki oli kyllä ihan huippu, erityisesti siksi, että sillä esiteltiin juuri tuollainen vähän rauhallisempi kappale, mistä tuskin kenellekään tulee mitään kovin heviä mieleen... (Järvenpäässä tosin ehdottelin, että kun jotkut eivät ole siitä imelyydestä niin pitäneet, niin voisihan kyseisestä biisistä toivoa instrumentaali-heviversiota...)

Mari Suoritettiin muun kanssa koreografioita harhaa-paidan kanssa, mutta se ei tainnut auttaa.

Me myös siskoni kanssa suoritimme kyseistä koreografiaa pariin kertaan keikan aikana, kun niin kauniisti pyydettiin. :) Mutta eipä valitettavasti tuottanut tulosta.


Mari Keikan jälkeen aloin taas poistaa huonoimpia kuvia ja aina yhtä ihana Andy toi mulle peräti kaksi biisilistaa (ja muut oli syystäkin kateellisia ;)). Lahjoitin toisen kyllä eteenpäin.

Se toinen biisilista on muuten edelleen minulla omani lisäksi, vaikka se tulikin lahjoitetuksi siskolleni. Mutta pöllin sen omiin käyttötarkoituksiini, kun siinä on hienompi Antin nimmari kuin omassa listassani! :lol: Kerroin kyllä Antillekin jo silloin, että se lista tulee vielä päätymään minulle... Omassa listassani sen sijaan on myös Villen nimmari, mitä ei siskon listassa ole.
Mutta ei ole siskokaan sitä takaisin pyydellyt, vaikka niin uhkailikin. Ehkei vaan ole vielä muistanut. Tosin se tulee tietenkin keikka-albumiini, missä se säilyy parhaiten.

Mari Valaistuminen suoritettiin katselemalla jonkun spottivalon alla pideltyä Kasettia.

Minä tunsin kokevani suorastaan tuplavalaistumisen, kun sain myös koskettaa ihan alkuperäistä The Kasettia. Ah, elämäni kohokohtia. Tietokoneeltani löytyy myös kuva, jossa näkyvät sekä Anssi että Kasetti. Ja Anssin paita, joka oli tosi rock!

Riinuska Kiitoksia terveisistä, kyllä tuli perille! kiva kun "löysitte" toisenne tai miten se menikään veljeni kanssa

Veljesi tuli tosiaan keikan jälkeen kyselemään meidän pieneksi käyneeltä takahuoneen oven läheisyydessä päivystäneeltä porukalta, että olemmeko mahdollisesti foorumilaisia, ja Marihan sen ensimmäisenä hoksasi että "Ja sinä olet se veli!"
Suosittelen vielä hieman koulutusta veljellesi, hän kun arveli basistin olevan uusi jäsen bändissä... :D
Nappisimmu 10.12.2005 20:14 [quote="TrientaleYleisön joukosta bongattiin lisäksi ainakin Ellen Jokikunnas...[/quote]

Ja Egotripin Mikki
Sami 11.12.2005 9:36 Tavastia 8.12.05

Rock-unelma - sopiva aloitusbiisi, ja Tavastialla tämä biisi sujui hyvin
Milla – erittäin hyvä
Karhusaari – erittäin hyvä
Faijan haamu – erittäin hyvä
Älä mene pois – ihan ok, mutta kyllä tästä biisistä pystyy saaman paremmankin
Puistossa - erittäin hyvä
Joki – erittäin hyvä
Esko Riihelän painajainen – erittäin hyvä
Jennifer Aniston – erittäin hyvä
Insomnia – erittäin hyvä
Kaksi sisarta – sama vika kuin aina: jumputtava ja hätäisesti juostu, virkamiesmäinen vasemman käden versio
Rakkaus on murhaa – erittäin hyvä; Anssin biisien aatelia
1972 – erittäin hyvä, sopiva (varsinaisen setin) lopetusbiisi

Huoneessa – erittäin hyvä; sanaton lauluosuus kuulosti hienolta, tuli Bruce mieleen; Anssin biisien aatelia
Murhaballadi – hyvä, mutta on kuultu paljon parempiakin versioita; Anssin biisien aatelia
Kipinöitä – Kipinöiden bändilivesovitus on erinomainen, huippuversio tänäkin iltana
Mikan faijan BMW – Villen kitarointi biisin alkupuolella tekee biisistä huonon ja koomisen, se pilaa hyvän ja merkityksellisen biisin, muilta osin hyvä esitys
Nummela – erinomainen

Rva Ruusunen – aivan mieletön, Anssin keikkahistorian kruununjalokiviä, ehkä Anssin paras live-esitys mistään biisistä koskaan, hämmästyttävää, että joku pystyy tällaiseen intensiteettiin, total experience, sanat loppuvat (jos jollakulla on videolla tää Ruusus-esitys, pyydän ottamaan yhteyttä)

Monesti on vuosien varrella meinannut mennä usko Anssiin, lähinnä siksi, että hän liian usein laittaa riman liian matalalle. Yhtä usein hän on kuitenkin pystynyt palauttamaan uskon, tämä keikka oli jälleen yksi niistä teoista.

Tavastia 8.12.05: kaikkien aikojen parhaita keikkoja.

Kiitos, Anssi!
Ilona86 11.12.2005 10:35 Minä näin lähtiessä Tavastialta Joel Melasniemen... Oli puhumassa portsarin kanssa ulko-ovella.
Mari 11.12.2005 15:21
Sami jos jollakulla on videolla tää Ruusus-esitys, pyydän ottamaan yhteyttä

Ja jos jollain on tämä kappale cd:llä tai muussa siirrettävässä formaatissa, niin minuun saa ottaa yhteyttä. Myös se edellisen Tavastian keikan äänite ois kiva saada jostain tällä vuosikymmenellä.

Trientale Tapellaanko?! :lol: Siis tuon kitarasoolon suhteen.

Siis onhan se soolo todellinen hevisoolo, jos verrataan flyygelitorveen...

Trientalen jutuista Tavastialla muistui mieleen sellainen huomio, että Kelly kuulemma halaili joitain henkilöitä (en ota kantaa, koska en nähnyt tätä), mistä päätellen keikka oli nk. halikeikka, eli heti toiseksi parasta laatua pusukeikan jälkeen.

Trientale Tietokoneeltani löytyy myös kuva, jossa näkyvät sekä Anssi että Kasetti. Ja Anssin paita, joka oli tosi rock!

Kaikki samassa kuvassa?! Lähetä tännepäin! Mukaan saa laittaa myös sellasen Järvenpään aseman Perttu-kuvan. Huomautit kyllä siitä paidasta nimmarisession tuoksinassa, mutta keskittymiskyky ei sillä hetkellä riittänyt levylaulajan selkäpuolelle saakka, kun etupuoli törkki tussilla oikealle ja vasemmalle. Anssille pitää muuten antaa erityismaininta näkemyksellisestä biisilistan nimikoinnista. Mun nimihän on nykyään Elmari. 8)

muu Tää menis kyllä ehdottomasti "parhaat keikat evör" -listalle, jos mulla sellanen olis..

Mulla on sellanen ja olen harkinnut tätä keikkaa sijalle 10. Toisaalta olen harkinnut tätä myös bottom10-listalleni. Yläasteen poikien liikunnanopettajaa siteeraten: "Se on asenteesta kiinni, pojat!" (huusi tämän ajaessaan autolla ohi kun pojat juoksivat verenmaku suussa jotain ihmeen maratonia)

Jotkut arvostelivat sitä Tavastian tupakankatkua... kamalinta on ehkä se, että jopa kamera haisee tupakalle keikan jälkeen! Huh. Kuviakin olen vihdoin lähetellyt eteenpäin, eli kunhan ne ilmaantuu harhaa.comiin, niin voitte käydä katsastamassa ainakin "Anssi vauhdissa"-otoksen, josta pidän ihmeen paljon, vaikka se onkin epäselvä töhry.
Anssi Kela 12.12.2005 9:13 Kävin laittamassa keikkapäiväkirjaan kuvia Tavastialta. Valitettavasti aika ei anna nyt myöden tuon perusteellisempaan raportointiin, mutta kyllähän noista kuvistakin välittyy kaikenlaista...
Anssi Kela 12.12.2005 9:32
Nappisimmu En tiä muista, mut mun korviin kuulu Villen kitara vähän liiankin kovaa muiden soittimiin nähden...


Minä se jaksan aina ihmetellä sitä teikäläisten tarvetta tulla siihen äärimmäiseen eturiviin seuraamaan esitystä. Kyllähän siitä tietysti näkee hyvin, mutta keikan kuuntelemisen kannalta eturivi on varmaankin huonoin mahdollinen valinta. PA-laitteiden puhaltaessa korvienne ohi, kuulette lavan edestä oikeastaan vain sen mitä suoraan lavalta tulee. Eli meidän bändimme tapauksessa tämä tarkoittaa Kellyn rumpuja ja Villen kitaraa. Oma kitaravahvistimeni on erittäin pienitehoinen, joten siitä ei kuulu lavalle paljoakaan. Bassoa, kosketinsoittimia sekä laulua ei tule lavalle lainkaan! Meillä musikanteilla on käytössämme korvamonitorit, joihin kuulemme kaiken haluamamme, joten lavalle ei ole tarpeen tuutata mitään ylimääräistä - tämä helpottaa huomattavasti miksaajan työtä.

Joten jos seuraavalla kerralla soundimaailma tuntuu epätyydyttävältä, niin kannattaa kokeilla säätää sitä mieleisekseen liikuttamalla omia jalkoja. Suositeltavin paikka soundien kannalta lienee yleensä miksauspöydän tienoo.

Tämä siis jos haluaa hifistellä keikoilla - artistin ja yleisen tunnelman kannalta olisi tietysti kovin valitettavaa, mikäli koko yleisö pakkautuisi aina miksauspöydän liepeille, eikä lavan edessä olisi koskaan ketään...
a9800362 12.12.2005 9:47
Anssi Kela Valitettavasti aika ei anna nyt myöden tuon perusteellisempaan raportointiin, mutta kyllähän noista kuvistakin välittyy kaikenlaista...


Kiirettä siis puskee. Kuvat olivat erinomaisia, mutta rehellisesti sanottuna odotin kyllä suurella innolla jonkinlaista kirjallistakin sepustusta. No voisko sinne lisäillä jotain tarinaa sitten jossain vaiheessa, kun kiireet helpottaa...? :roll: Musta olis äärettömän mielenkiintoista lukea kirjallisessa muodossa Tavastian keikasta näin levylaulajan näkökulmasta!!
Anssi Kela 12.12.2005 10:06 Ongelmana on tosiaan ajan puute, mutta myös se, että tuosta keikasta olisi vaikeaa kirjoittaa yhtään mitään. Noita raportteja tehdessä on loppujen lopuksi helpompaa (ja hauskempaa!) kirjoittaa asioista varsinaisen keikan ympärillä. Tavastian yhteydessä näin ei voi menetellä, koska nämä kirjoittamista inspiroivat elementit puuttuvat. Ei ollut keikkamatkaa, ei vierasta kaupunkia, ei hotellia, ei harrastetoimintaa jne. Oli vain itse keikka, josta on hyvin hankalaa kirjoittaa mitään järkevää. "Keikka alko Rock-unelmalla ja meikä veti ekassa kertsissä C:n ku olis pitäny vetää Cis!"

Yleensä itse keikoista ei sitä paitsi edes muista jälkeenpäin paljoakaan. En esimerkiksi pysty nyt sanomaan Tavastian keikasta, että mikä biisi olisi mennyt erityisen hyvin ja mikä huonosti. Hyvä keikkahan se oli, mutta tuon toteaminen ei kai oikein riitä raportiksi. Siksi onkin aina mukavaa lueskella näitä teidän raporttejanne esityksen detaljeista. Minä keskityn sitten omissani horisemaan ympäripyöreitä ja jonninjoutavia.
Hilkka 12.12.2005 10:08
Anssi Kela
Nappisimmu En tiä muista, mut mun korviin kuulu Villen kitara vähän liiankin kovaa muiden soittimiin nähden...


Anssi kirjoitti:
"Minä se jaksan aina ihmetellä sitä teikäläisten tarvetta tulla siihen äärimmäiseen eturiviin seuraamaan esitystä. "

Hei, Anssi! Keikoilla Sinun ja bändin näkeminen mahdollisimman läheltä on useille ihailijoillesi kyllä erittäin tärkeää. Sen vuoksi moni haluaakin tulla heti siihen lavan eteen. :P :D :lol:
Hilkka 12.12.2005 10:16 Ai, miten hyviä kuvia Tawastialta :lol: :lol: :lol:
Mari 12.12.2005 10:17
Anssi Kela Minä se jaksan aina ihmetellä sitä teikäläisten tarvetta tulla siihen äärimmäiseen eturiviin seuraamaan esitystä.

No ei kai meikäläiset pakkautuisi siihen eturiviin kerta toisensa perään, jos paikkaa ei olisi todettu hyväksi. Tuo on täyttä totta, että äänimaailma ei takuulla ole paras mahdollinen, mutta kaikki muu on paremmin kuin missään osassa salia.

Plussaa eturivipaikasta:
- kukaan ei peitä näkyvyyttä, ei pompi varpaille, ei työnnä hiuksia suuhun, yleisö ei ala ärsyttämään, eikä keikka mene pilalle sen takia
- loistavan näkyvyyden ansiosta on helppo seurata lavan tapahtumia, ilveilyjä ynnä muita häppeninkejä ja ottaa niistä kuvia
- lava on hyvä pöytä: siihen voi kasata käsistä ylimääräisen tavaran kuten juomalasit ja kamerat, ja kun seisoo yhdessä paikassa (toisin kuin yleisön keskellä), voi laukunkin huoletta laskea lattialle (tiedätkö miten kivaa on olla reppu selässä tungeksivan yleisön keskellä?)
- ennen keikkaa on mukava istuskella lavalla
- keikan jälkeen pystyy kahmimaan biisilistan omakseen, mikä on muuten turhan haastavaa
- eturivistä yltää tekemään muutoksia biisilistaan ja voi hyvällä tuurilla tulla kuulluksi niistä korvamonitoreista huolimatta
- tunnelma on paras eturivissä
- yltää tarvittaessa kättelemään vaikka basistia
- kaikki tutut on eturivissä, joten miksi mennä muualle? Joz kyllä esitti kokelemisen arvoisen idean, että mentäis seisomaan takaseinää vasten ja näyttämään keskisormea koko keikan ajaksi. :D

Ja siinä kuuluvuudessakin on salikohtaisia eroja, mun mielestä Tavastia on niitä paikkoja joissa eturiviin kuuluu kaikki erityisen hyvin. Ja voihan siinäkin käyttää jalkojaan: jos haluaa kuulla kunnolla bassoa ja Anssin kitaraa, niin menee Antin puolelle ja jos tykkää enempi koskettimista ja Villen kitarasta, niin asettautuu Saaran puolelle. Järvenpäässä tein sellaisen huomion, että kuulin hyvin kuinka Antin jalka löi tahtia lavalla. Herättää tietysti kysymyksen, että mitenkähän lujaa mahtoi varsinainen musiikki silloin kuulua...

(Lisäyksenä tähän, että ainakin Lemonatorin keikoilla kuuluu basso hurjan hyvin eturivissä siinä basistin kohdalla. Jos kerran anssikela-bändissä bassoa ei pitäis kuulua lavalla ollenkaan, niin en ala väittämään vastaan.)
balisa 12.12.2005 11:54 Minä olen Anssin kanssa samaa mieltä, mitä iloa on lukea vuodesta toiseen saman Tavastian keikkoja ja mikä meni pieleen ja mikä meni hyvin ja päläpäläpäläpälä ja huussi käynnit ketään kiinnosta.
Pitäs saada jotain erikoista. Eihän sitä saa. Ei ja ei ja ei. Onneksi älysin itse joskus muinoin, Anssin vieraillessa Hullu Poro Areenalla , valita paikkani miksauspöydän äärellle.
Gimma 12.12.2005 16:15 Anssi ihmettelee, mitä ne fanit siinä jaloissa pyörii, heh hee. Ei tajua vieläkään, että innokkaimmille faneille on tärkeämpää tillittää idolia ihan vierestä, musiikista viis. Ei kai fanit nimmareitakaan nimmareiden takia halua, vaan, jotta pääsee lähikontaktiin idolinsa kanssa.
jassu 12.12.2005 16:32
Gimma innokkaimmille faneille on tärkeämpää tillittää idolia ihan vierestä, musiikista viis.


Joo näinhän se varmaan onkin. Eiköhän ihmiset mene keikalle nimenomaan juuri sen musiikin takia, eikä siitä syystä että ne pääsis eturiviin!
Trientale 12.12.2005 17:37
Sami (jos jollakulla on videolla tää Ruusus-esitys, pyydän ottamaan yhteyttä)

Minulta löytyy pätkä, mutta valitettavasti todellakin vain pätkä. Muistikortti kun veteli siinä vaiheessa jo aika viimeisiään, niin en voinut koko biisiä nauhoittaa. Jos olisin tajunnut, millainen esitys on luvassa, olisin taatusti vaihtanut toisen muistokortin tai tuolta kyseiseltä kortilta poistanut huonompia kuvia. Jälkeenpäin kyllä harmittaa ihan vietävästi, etten tajunnut tehdä niin!

Mari Ja jos jollain on tämä kappale cd:llä tai muussa siirrettävässä formaatissa, niin minuun saa ottaa yhteyttä. Myös se edellisen Tavastian keikan äänite ois kiva saada jostain tällä vuosikymmenellä.

Juu, peräänkuulutan samaa...

Mari Kaikki samassa kuvassa?! Lähetä tännepäin! Mukaan saa laittaa myös sellasen Järvenpään aseman Perttu-kuvan.

Kaikki samassa kuvassa, mutta se kuva on kyllä huono, kun se on niin takaviistosta otettu. Mutta kun piti saada se paita näkymään siinä kuvassa myös! :wink: Pistän niitä tulemaan tässä jossain vaiheessa...

Anssi Kela Minä se jaksan aina ihmetellä sitä teikäläisten tarvetta tulla siihen äärimmäiseen eturiviin seuraamaan esitystä. Kyllähän siitä tietysti näkee hyvin, mutta keikan kuuntelemisen kannalta eturivi on varmaankin huonoin mahdollinen valinta.

Hahhahhaa, ihana! :D Mari antoikin jo varsin pätevät perustelut siitä, miksi eturivi on se paras. Tavastialla tosiaan eturiviinkin kuuluu kaikki ihan hyvin, ainakin sikäli kuin itse siitä mitään ymmärrän. Muistan kyllä myös sellaisia paikkoja, missä ääni eturivissä on aika puuroa. Mutta jos paremmin haluaa kuunnella, niin aina voi tosiaan siirtyä taaemmas. Minä en kuitenkaan enää osaisi olla keikoilla oikein missään muualla kuin siinä vakipaikalla eturivissä.

Gimma Anssi ihmettelee, mitä ne fanit siinä jaloissa pyörii, heh hee. Ei tajua vieläkään, että innokkaimmille faneille on tärkeämpää tillittää idolia ihan vierestä, musiikista viis. Ei kai fanit nimmareitakaan nimmareiden takia halua, vaan, jotta pääsee lähikontaktiin idolinsa kanssa.

Ei muuten pidä paikkaansa. Kyllä se musiikki on se, miksi sinne keikalle mennään. Mutta keikasta tulee kaikkein kokonaisvaltaisin (tämä on muuten aika avainsana sen eturivin valinnan suhteen!) kun sen näkee siitä eturivistä! Eikä taaempaa tällainen lyhyt mitään näkisikään... :roll: Olen sen verran monta kertaa Anssin nähnyt, ettei se todellakaan ole mikään itseisarvo sinänsä nähdä Anssia läheltä, ihan yhtä hyvin voisin katsella kauempaa, jos se tekisi keikkaelämyksestäni jotenkin paremman.
Ja ainakin minä haluan kyllä niitä nimmareita ihan niiden nimmarien takia.
Gimma 12.12.2005 18:07 Ok. Uskotaan tämä eturivin homma, mutta nimmarijuttu ei mene kyllä läpi. Jos näin olisi, niin idolithan voisivat jättää pinon valmiiksi kirjoitettuja nimmareita keikkapaikalle ja innokkaat niitä jonottaisivat.
Nappisimmu 12.12.2005 19:03
Anssi Kela Minä se jaksan aina ihmetellä sitä teikäläisten tarvetta tulla siihen äärimmäiseen eturiviin seuraamaan esitystä.


Ainahan tosiaan voi toteuttaa Jozin idean... :wink:
tarkoitin siis sitä, että Jäkessä ollessani samassa kohdassa se Villen kitara ei kuulunut niin kovaa. Ja pitihän mun jotain järkevääkin saada kirjotettua pelkän hehkutuksen lomaan.

Marilla olikin kattavat perustelut eturivin valinnalle ja varsinkin komsu "tiedätkö miten kivaa on olla reppu selässä tungeksivan yleisön keskellä?" osu ja uppos (varsinkin kun on tällänen tappi).

Gimman komsua "innokkaimmille faneille on tärkeämpää tillittää idolia ihan vierestä, musiikista viis" en sen sijaan allekirjota. Moni asia puhuu eturivin puolesta ja kyllä se musiikki siinäkin kuuluu buenosti, tarkoitin todellakin vain sitä, että nyt se kitara kuului Jäken keikkaan verrattuna huomattavasti enemmän.

Ja, Gimma, mitä niihin nimmareihin tulee niin jos niitä laittais vinon pinon johonkin keikan jälkeen valmiiks niin ei se oo sama asia ku se sun oma levy esimerkiks missä niitä raapustuksia sitten komeilee.
Trientale 12.12.2005 20:46
Gimma mutta nimmarijuttu ei mene kyllä läpi. Jos näin olisi, niin idolithan voisivat jättää pinon valmiiksi kirjoitettuja nimmareita keikkapaikalle ja innokkaat niitä jonottaisivat.

No kun idea on nimenomaan siinä, mihin sen nimmarin pyytää! Ei ole ollenkaan sama asia saada nimmaria vain jossain paperilla kuin saada sitä omistuksen kera levynkanteen, biisilistaan, valokuvaan tai johonkin muuhun itselle tärkeään ja merkittävään paperiin. Siinähän se koko idea on! Levyistä jne. tulee itselle heti paljon (tunne)arvokkaampia, kun niissä on niitä mustia tussinjälkiä mukana!
Gimma 13.12.2005 5:34 Joo, onhan se tietenkin keräilyä tuo nimmareidenkin keräily ja jos keräilee muutakin krääsää kuten biisilistoja ja julisteita, niin kai ne sitten on arvokkaampia nimmarilla varustettuina. Toki innokkaat fanit haluavat fanittamaansa idolia tapaamaan ja muutenkin lähelle, oli se sitten keikalla tai nimmareita hakemassa. Se kuuluu asiaan, joten ei sitä kannata kieltääkään. Tällaiset ulkomusiikilliset tekijät kuuluvat fanikulttuuriin.

Niin, ja olenhan minäkin kerran nimmarin hakenut. Popedan keikan jälkeen Patelta toiseen rintaani... kun nyt ei sattunut mitään paperiakaan mukaan.
- jari - 23.12.2005 19:30 Tavastian tunnelmaan voi päästä myös näin jälkikäteen . No ensiks vedetään semmonen Tavastia känni .Se on suunnilleen sopiva kun silmäluomet liikkuu auki asentoon noin kolmen sekunnin välein.Jos silmät vilkkuu tiheämpään lisää hieman annostusta .Seuraavaksi riko muutama juomalasi lattialle .Laita tupakkituotteita palamaan ympäri huonetta .Jos sulla sattuu olemaan ystäviä niin pyydä niitä tönimään sinua koko ajan.
Sitte laitat R on M levyn soimaan TÄYSILLÄ !!! Ja avaat sivun http://heikkila.1g.fi/kuvat/Iso+A/tavastia05/ ja klikkaat aloita esitys namiskaa. Aina kun kappale vaihtuu niin huudat täysillä SOITA PARANOID !!! Jatkat tätä vaikka pari tuntia niin se on siinä .

Ja jos saa vielä toivoa niin joulupukki voitko järjestää että vielä joskus kuulisin Rouva Ruususen uudestaan , joo sen Tavastian version . Ihan kyllä eniten paras koskaan .

Hyvää Joulua !
Ilona86 29.12.2005 9:53 Loistavia kuvia sekä Järvenpäästä että Tavastialta! 8) Itselle kävi vähän kökösti Tavastialla, kun oli uusi kamera... En sitten ollut vielä lukenut käyttöohjeita... Olisko yks kuva paristakymmenestä onnistunut.