Kevätjuhla Pressassa 26.4.2014.

| Aiheet: Yhteisö | Kirjoittaja:
Parasta aikaa
Parasta aikaa

Jotenkin niin pökerryttävä keikan jälkeinen fiilis, ettei oikein osaa sanojakaan toistensa perään ees kirjoittaa. Pakottava tarve kuitenkin yrittää jonkinlaista reportaasia saada skriivailtua.

Pressa, keskellä Helsinkiä on tapahtuma tantereena. Joku bändiskaba oli ennen Kelan keikkaa. Eli roudaus ja soundcheck oli tuon takia klo 22 jälkeen.

Lavan edustalla oli ilman ala viileä ennen keikkaa ja jottei ihan jäätyisi piti harrastaa pienimuotoista liikuntaa tanssin muodossa.
Aikalailla klo 24 Suuret kuviot iskee salaman lailla keikan käyntiin. Muuten illan kattaus on seuraava: 2.Milla 3.Puistossa 4.Miten sydämet toimii 5.Kevät tulee 6. Kaksi sisarta 7.Aamu 8.Kaatua kuin puu 9.Karhun elämää 10.Levoton tyttö 11.Nostalgiaa 12.Mikan faijan BMW 13.1972 14.Maitohapoilla 15.Nummela  -encore- 16.Jennifer Aniston 17.Parasta aikaa.
Kevään päätös juhlassa esitettyä
Kevään päätös juhlassa esitettyä
Tiedättehän et avioparitkin vanhemmiten alkavat muistuttaa toisiaan. Jo aiemmilla keikoilla saattoi huomata Wäinölälle ilmaantuneen viikset. No nyt noille Kela paitaisille naisihmisille, jotka ovat käyneet ihan luvattoman paljon Kelan keikoilla, oli ilmestynyt hyvin Anssimaiset viikset. Seura tekee kaltaisekseen, vai olisko ollu jo jotain Vappukujeilua mielessä. Muutamassa Anssin biisissä viikset mainitaankin. Tälläkin keikalla kuullaan 1972:”…yrittää vieläkin viiksiään kasvattaa…” Tänä yönä Antti tämän biisin jälkeen kättelee Anssia.
Nyt ei ees eletä Movember-aikaa joten ei sekään viiksien ilmaantumista selitä. Tosin kiva noita juttuja Anssin ja Lindgrenin Tommyn eeppisestä viiksi battlesta on muulloinkin kattella. Monella tavallahan Anssiin noi viikset liittyy, yhtenä tulee mieleen rikkaan mielikuvituksen tuote Magnum muhkeine viiksineen. No mut hei nythän mä muistin syyn iloon ja viiksien ilmaantumiseen just tälle keikalle, viiksillähän on nimipäivä 6.5. ja tätähän täytyi kera viiksien näin etukäteen juhlistaa (kts. Magnum, Syytä iloon).
Kevät tulee, Anssi kertoo tän kappaleen kuuluvan tän vuodenajan esityksiin ja nyt on kevään viimeinen bändi keikka. Tulossa ainakin Toukokuun mittainen keikkatauko. Seuraava bändi keikka näkyisi keikkakalenterin mukaan olevan vasta 14.6.2014. Tänään on myös Emilian viimeinen päivä äitiysloma lomittajana, seuraavalla keikalla koskentinsoittimien takana nähdään Saara. Kiitos Emilialle kiitettävin arvosanoin suoritetusta pestistä! Jäähyväiskättelyitä näkyykin lavalla.
Taukoa keikoissa ja Emilian lähtöä ei voi tänä yönä ajatella, tässä ja nyt pidetään hauskaa. Kaipausta ja eroahdistusta voi potea sitten seuraavaan keikkaan asti, mutta keikan aikana se on mahdotonta. Esitys on sitä luokkaa, että kaiken maallisen murheen olemassaolon unohtaa ja nauttii elämän parhaasta ajasta.
pressa-Anssi
Tuomas Wäinölä löytää sisäisen eläimensä Kevät tulee biisin aikana ja heiluu kieli pihalla roikkuen. Shown aikana lavalla musiikin ilmoille tuomisen lisäksi hypitään, pyöritään, heittäydytään, lähetellään lentosuukkoja, nauretaan, hymyillään, tehdään vesisuihku, kisataan paremmuudesta, laitetaan feng shuit kuntoon ym. ym.
pressa-14 MUN
Keikkahan ei ole ikimuistoinen, jos ei mitään rutiinista poikkeevaa tapahdu ja just siksi pienet mokailut on ihan parhautta. Biisilistan mukaan seuraavaksi kuullaan Nostalgiaa, mut mitä ihmettä rumpali alkaa soittaa Mikan faijan BMW. No hetken päästä tuo vaihtuu Nostalgiaksi kanssa esiintyjien huomautuksesta. Jossain kohtaa (Aamun aikana?) Anssi unohtaa sanat ja niiden tilalla hyräilee jotain. Bändiläisiä esitellessä Anssilta rumpali unohtuu, Antin huomautuksesta asia korjataan.
Encore, yhtyeen jäsenistö miettii mihin piiloutua, kun lavalta ei etsinnöistä huolimatta löydy sopivaa piiloa, mihin kaikki mahtuisivat ilman näkyviin jäämisen pelkoa, Anssi toteaa koko käytännön olevan vähän hassu ja soitto jatkuu. Musisoinnin loppuessa kello on jokseenkin kaksi.
Mukanani oli ystävä, joka paljon käy keikoilla, mutta Anssin oli aiemmin nähnyt ainoastaan joskus aikaa sitten Power Parkissa. Hänen mietteitään illasta: ”Upeesti esitettyä musiikkia, ihan huikee show. Uskomatonta miten Anssi tulee keikan jälkeen tapaamaan faneja, hänestä välittyy lämpö, keikasta jäi hyvä fiilis ja lämmin olo. Miten voi olla, et näin pienellä lipun hinnalla sai nauttia pari tuntisesta keikasta. Vaikuttavaa tuo hiljaisuuden käyttäminen tehokeinona Nummela kappaleessa.”
Soiton loputtua suunta on kohti paitamyyntipistettä. Sieltä löytyy Maia hymyssä suin, hän kertoo seuranneensa keikkaa ja ihan loppu metreillä vasta siirtyneensä pöydän luo. Loistofiilis Maiallakin.
Myyntipisteen vastaavan, Maian, fiilikset keikasta
Myyntipisteen vastaavan, Maian, fiilikset keikasta
Kello on puoli kolme kun suuntaan kotia kohti. Olipa rento meininki. Olo on kuin palan taivasta saaneella. Oli ihan tosi tosi hauskaa. Jättimäinen tattis kaikille asianosaisille, teitte näistä iltamista unohtumattoman. Anssi energiaa saa onnekseen käydä toukokuussakin lataamassa soolo keikoilla, ei muuten virta riittäisikään kesään/ seuraavaan bändikeikkaan asti.