Forum 2002-2013

Sami 30.5.2006 18:25 KEIKKANAUHOITUKSIA TARJOLLA, OSA 3 Olemme (= harhaa.comin porukka ja muutama muu hyypiö) aiemmin julkaisseet seitsemän cd:n verran Anssin keikkoja ja toimittaneet niitä asiasta kiinnostuneille Anssin musiikin ystäville omakustannushintaan.

Nyt on tulossa lisää!

Seuraavaksi ilmestyy kuuden cd:n paketti, jossa on seuraavat keikat:
- Tavastia, 22.7.04, jossa iso joukko nimekkäitä vierailijoita (2 CD)
- Tuusula, 3.8.05, Anssin ja Pekka Kuusiston yhteiskeikka (2CD)
- Tavastia, 8.12.05 (2 CD)

Levyt ovat työn alla ja siksi rupeamme nyt – ennen kuin ihmiset katoavat kesälaitumille - keräämään tietoa siitä, ketkä näitä levyjä haluavat.

Jos olet kiinnostunut tilaamaan ko. levyt, ilmoita kiinnostuksesi Jyrkille osoitteeseen jjvirta(*)nic.fi (korvaa sulut ja tähti @-merkillä). Ilmoita oma etu- ja sukunimesi, postiosoitteesi ja sähköpostiosoitteesi, johon tulevaa postia seuraat myös kesällä.

Levvyt ovat siis cdr:iä ja soivat muun muassa tietokoneissa ja tavallisissa cd-soittimissa. Levyihin tehdään perinteiseen tapaan kuvakannet, jotka jokainen voi itse tulostaa netistä myöhemmin ilmoitettavasta osoitteesta. Levyt toimitetaan kiinnostuneille omakustannushintaan (= tyhjien cd-r-levyjen hinta + postituskuori + postimaksu; tarkka hinta ei ole vielä tiedossa, mutta yhteishinta jää selvästi alle 10 euron). Levyjen tekemiseen on saatu Anssin ja muiden artistien lupa. Levyjä ei voi tilata erikseen, vaan ainoastaan koko kuuden cd:n paketin.

HUOM! Älä odota saavasi levyjä aivan lähiaikoina, menee AINAKIN kuukausi, todennäköisesti pitempään ennen kuin ne kolahtavat postiluukustasi. Viisaampia lainatakseni: levyt ilmestyvät sitten kun ne ovat valmiit.

Jos haluat lisätietoa, kysele täällä foorumilla tai yllä mainitusta osoitteesta.
jassu 30.5.2006 18:35 Oooh näitä on odotettu! :mrgreen:
Hanna80 30.5.2006 19:06 Oma tilaukseni lähti justiinsa :D
a9800362 30.5.2006 19:26 Mahtava juttu! :D En hoputa enempää, uskon, että levyt tulevat kyllä, kun ovat valmiit. Erityisesti odotan sitä Tavastian keikkatallennetta joulukuulta 2005, kun itse tuli oltua paikan päällä... Mutta noita kahta muutakin keikkaa on täällä hehkutettu niin paljon, että on tosi hienoa, kun niistä voi nauttia näin jälkikäteen tallenteiden muodossa.
1992 31.5.2006 6:07 Pitääpä ruveta ylipuhumaan,heti kun pääsee koulusta.Mihinkäs asti näitä tilauksia voi lähettää?
Ai niin.Ja mitenkäs sen maksun voi sitten suorittaa?
Nallu 31.5.2006 14:48 Hiphei!

Tilaus heti sisään! Pikkulinnut jo hiukan aiemmin kertoivat, että jotain voisi olla tulollaan, mutta tämä laajuus yllätti:-) Onhan tuota Tuusulaa ja talven Tavastiaa kovasti vonguttukin. Olikos tämä aiempi Tavastia juuri se 'legendaariseksikin' jo nostettu? Noilla kahdella mainitulla olin itse paikalla, mutta tuosta aiemmasta Tavastiasta ei ole omia kokemuksia..

Kiitos jo etukäteen Harhaalle taas hyvästä työstä ja vaivannäösta!
1992 31.5.2006 15:50 Mun tilaus lähti kanssa äsken.Sitten vaan odotellaan.Ei tieteskään hoputeta,kun hyvää kannattaa aina odottaa ja varsinkin kun nuo olivat ne paljon hehkutetut keikat.
Sami 31.5.2006 16:53
1992 Mihinkäs asti näitä tilauksia voi lähettää?
Ai niin. Ja mitenkäs sen maksun voi sitten suorittaa?


Tilauksille ei ole vielä mitään takarajaa, sellainen ilmoitetaan myöhemmin. Maksu maksetaan pankkitilille, tarkemmat tiedot maksamisesta yms. lähetetään kaikille kiinnostuksensa ilmoittaneille varmaankin ensi viikolla.

Nallu Olikos tämä aiempi Tavastia juuri se 'legendaariseksikin' jo nostettu?


Joo, toi Tavastia 22.7.04 on se keikka, jossa oli vierailijoina runsaslukuinen joukko suomalaisia eturivin artisteja, joten keikkaa voi hyvällä syyllä kutsua legendaariseksi.
Petri 31.5.2006 17:07 Savoyn tv-lähetyksestä pois jätetyt biisit bonusbiiseiksi! :)
Ilona86 1.6.2006 8:11 Mahtavaa, jättebra! Se on ihme, että kun täällä foorumeilla pyörii aktiivisemmin niin tuntuu, että tällaisia topiceja ei synny koskaan. Sitten heti kun on kaks päivää poissa, niin heti tulee :wink:

En malta odottaa!!! Aivan mahtavat fiilikset. Noista keikoista taitaa Tuusula olla se, jota tässä todella odottaa ja sen mukanaolo yllätti kyllä todella. Jotenkin luulin, että tuosta keikasta ei ole äänitallennetta edes olemassa! Tavastia 2005 yllätti myös, mutta kyllähän se oli ennalta arvattavissa ROM-sinkusta :D

Hienoa, hienoa. *taputtaa jälleen karvaisia käsiään*
Anssi Kela 1.6.2006 8:24
Ilona86 Tavastia 2005 yllätti myös, mutta kyllähän se oli ennalta arvattavissa ROM-sinkusta


Mainittakoon, että ROM-singlellä mukana olevat liveraidat olivat erikseen moniraitaäänitetyt ja miksatut Tero Kinnusen ja Jukka Immosen toimesta. Tämä Harhaa.comin levyltä löytyvä keikka on ilmeisesti Samin äänittämä ja taltioitu kannettavalla nauhurilla salin puolelta. Kyseessä on toisin sanoen sama keikka, mutta eri taltiointi. Omasta mielestäni kyseisellä keikalla ei ollut juuri muuta julkaisukelpoista kuin nuo kolme ROM-singlen kylkiäistä, mutta tämähän on vain minun (varsin rajoittunut) mielipiteeni... Hienoa kuitenkin, että näitä julkaistaan - nostan hankkeelle peukkua.

(Niin, ja tällä julkaisukelpoisuuden puutteella en tarkoita sitä, että keikka olisi ollut huono...)
Ilona86 1.6.2006 10:15
Anssi Kela Kyseessä on toisin sanoen sama keikka, mutta eri taltiointi.

Hupsista keikkaa... Yritinpäs olla taas vähän turhankin nokkela :wink: Eli mitä luultavemmin siinä kuuluu aivan varmasti omat mölyt mitä on biisien välissä päästänyt suustaan... :shock: Hui hui, nyt alkoi pelottaa. Ai niin, ja ne paranoidit :o

Anssi Kela Omasta mielestäni kyseisellä keikalla ei ollut juuri muuta julkaisukelpoista kuin nuo kolme ROM-singlen kylkiäistä, mutta tämähän on vain minun (varsin rajoittunut) mielipiteeni...

Miten mä muistan, että sillä keikalla oli kaikenlaisia helmiä... Ja mun mielestä se keikka oli siinä mielessä loistava, että oli ainakin menoa ja meininkiä! Sitä voi olla aika letkeä kuunnella! Olenkohan nyt sekoittanut jotain...
a9800362 1.6.2006 10:35
Anssi Kela Omasta mielestäni kyseisellä keikalla ei ollut juuri muuta julkaisukelpoista kuin nuo kolme ROM-singlen kylkiäistä, mutta tämähän on vain minun (varsin rajoittunut) mielipiteeni...


Rajoittuneen lisäksi myös turhan vaatimaton!

Ilona86 Miten mä muistan, että sillä keikalla oli kaikenlaisia helmiä... Ja mun mielestä se keikka oli siinä mielessä loistava, että oli ainakin menoa ja meininkiä!


Olihan siellä kaikenlaisia helmiä, paras kaikista tietysti se Rva Ruusunen... Tavastia on kai paikkanakin sellainen, ettei siellä huonoa keikkaa voi vetääkään. Niin, hauskaa päästä kuuntelemaan sellaista keikkaa tallenteelta, jolla on itse ollut paikan päällä. Hmm, tulee varmasti kaikenlaisia muistoja mieleen ja tuntuu siltä, ihan kuin keikka olisi ollut eilen... :D
Mari 1.6.2006 15:58
Petri Savoyn tv-lähetyksestä pois jätetyt biisit bonusbiiseiksi! :)

Eipäs kun koko Savoyn keikka tuplabonuslevyksi ja piparit vielä samaan pakettiin! :P

Anssi Kela (Niin, ja tällä julkaisukelpoisuuden puutteella en tarkoita sitä, että keikka olisi ollut huono...)

Tavastia -05 on näistä keikoista ainut, joka ei päässyt Anssin keikat top10-listalleni. (Aika huono siis.)
Ilona86 1.6.2006 18:45
a9800362 Olihan siellä kaikenlaisia helmiä, paras kaikista tietysti se Rva Ruusunen...


Nym mää sen muistin!!! Mun mielestä se Tavastian Nummela oli ihan huippu. Oliko siinä joku mieletön kitarasoolo tai jotain...? Hehkutin sitä ihan hulluna! Ja ÄMP:kin taisi olla tyylikäs bändiversio. Puhumattakaan juuri siitä Rouva Ruususesta. Harmi vaan, että meinas mennä koko veto oli korvien kun meinattiin, että keikka loppui...
Susa 1.6.2006 21:02
Anssi Kela
Omasta mielestäni kyseisellä keikalla ei ollut juuri muuta julkaisukelpoista kuin nuo kolme ROM-singlen kylkiäistä


(Niin, ja tällä julkaisukelpoisuuden puutteella en tarkoita sitä, että keikka olisi ollut huono...)


Mitäs sinä sitten oikein meinaat?
Anssi Kela 2.6.2006 5:41 Useasti fiilis, mikä itsellä on keikan jälkeen, saattaa muuttua täydellisesti siinä vaiheessa kun kuulee tallenteen. Esim. tämän kyseisen Tavastian keikan jälkeen olin sitä mieltä, että ihan naseva esitys. Tunnelma oli hyvä. Muutaman viikon päästä katselin keikan dvd:ltä ja totesin, eihän tämä nyt kauhean hyvin toimi. Soitto kuulostikin "ulkopuolelta" kuunneltuna jotenkin tahmealta ja leväperäiseltä.

Keikalla minua ei haittaa lainkaan pieni huolimattomuus ja epämääräinen roiskiminen. Sanoja unohtuu ja lyön kitarasta vääriä sointuja, mutta entäs sitten? Tärkeintä on kova fiilis. Kuitenkin siinä vaiheessa kun livemateriaalia haluaisi virallisesti julkaista, niin tuollaiset seikat nousevat riivaamaan. Mikä toimii keikalla tuhannen desibelin voimakkuudella, ei välttämättä välity kotistereoista hiljaa kuunneltuna. Se keikalla koettu kova fiilis saattaakin kuulostaa vain avuttomalta soittamiselta ja epävireiseltä laulamiselta.

Niinpä en yleensä edes välittäisi jälkeenpäin kuunnella keikkoja, jotka ovat mielestäni olleet erityisen hyviä. Haluan vaalia mielikuvaa "yhdestä kaikkien aikojen parhaista keikoista". Mikäli tällaisia keikkoja ryhtyisi jälkeenpäin analysoimaan, niin kupla saattaisi ikävästi puhjeta. Olen huomannut, että monasti käy pikemminkin niin, että ne vähän huonompina pitämänsä keikat kuulostavatkin jälkeenpäin todella hyviltä!

Toivottavasti kukaan nyt ymmärsi, mitä tässä yritin jaaritella. Eli keikan voi tavallaan arvioida kahteen kertaan: miltä se tuntuu heti keikan jälkeen ja miltä se kuulostaa myöhemmin kotona. Ehkä ensin mainittu on kuitenkin kriteerinä tärkeämpi, sillä keikanhan kuuluisi olla elävää musiikkia ja ainutkertainen tilanne. Tavastian tapauksessa tähdittäisin seuraavasti:

Fiilis takahuoneessa: ***
Fiilis kotona: **
a9800362 2.6.2006 6:21
Anssi Kela Toivottavasti kukaan nyt ymmärsi, mitä tässä yritin jaaritella. Eli keikan voi tavallaan arvioida kahteen kertaan: miltä se tuntuu heti keikan jälkeen ja miltä se kuulostaa myöhemmin kotona.


Ensimmäisen lauseen epäselvyydestä huolimatta ymmärsin kyllä, mitä yrität sanoa. :D

Voisiko olla niin, että sensuuri ja itsekritiikki on jollain tavalla korkeammalla jälkeenpäin, kun kuuntelee tai katselee omaa esitystään? Jälkeenpäinhän on enemmän aikaa keskittyä kuuntelemiseen ja miettimiseen, miltä kaikki nyt näyttää ja kuulostaa, kun taas itse keikalla kaikki energia varmasti menee soittamiseen ja laulamiseen ja fiilistelyyn.

Olen itse huomannut saman asian yleensä esiintymisen kanssa. Olen tähän mennessä ihan mielelläni pitänyt puheita esim. kavereiden häissä (ujoudesta huolimatta) ja tilanteet ovat mielestäni menneet paikan päällä arvioiden ihan hyvin, mutta en pysty jälkeenpäin katsomaan pidettyjä puheita videolta. Ihan järkyttävää! Kritisoin koko ajan itseäni, miten kankea olin ja miten kamalalta näytin... Itse puhetilanteessa ei ole aikaa miettiä ja kritisoida itseään, kun pitää "selvitä tilanteesta kunnialla". Sanoisin, että ainakin meikäläisen kohdalla tämä ilmiö tunnetaan myös nimellä perfektionismi! Eli tein niin tai näin, koskaan se ei ole riittävän hyvin tai niin että se kelpaisi itselleni.
Ilona86 2.6.2006 6:27
Anssi Kela Esim. tämän kyseisen Tavastian keikan jälkeen olin sitä mieltä, että ihan naseva esitys. Tunnelma oli hyvä. Muutaman viikon päästä katselin keikan dvd:ltä ja totesin, eihän tämä nyt kauhean hyvin toimi. Soitto kuulostikin "ulkopuolelta" kuunneltuna jotenkin tahmealta ja leväperäiseltä.


Tämä pompsahtaa jo ohi aiheesta hiukan, mutta onko keikasta todellakin olemassa jopa myös kuvamateriaalia?
marire 8.6.2006 7:29 EDIT Unohtakaa, tyhmä kysymys
keva 15.6.2006 5:59 a.
1992 1.7.2006 15:07 Tai milloin tästä jutusta tulee muutakaan tietoa?Ei tietysti mitään kiirettä niiden levyjen kanssa...
Mari 3.7.2006 15:52 No tässä hiukan "tietoa".

Ilmoittautua saa niin pitkään kuin toisin sanotaan. Kaikille ilmoittautuneille lähtee viimeistään ilmoittautumisajan loppuessa lisäinfoa.

Saattaa hyvinkin mennä elokuun puolelle, ennen kuin levyt on soittimissa. Tämä siis ihan villinä veikkauksena. Kesä ei ole parasta aikaa puuhata tällaista, kun ihmisillä on kiirettä töissä/lomalla ja varsinkin kun ulkona on tuollainen sää, joka ei varsinaisesti inspiroi ahertamaan tietokoneen ääressä. Jos matalapaineita jyrää Suomen yli pari viikkoa, niin sitten levyjen valmistuminen nopeutuu, mutta sitä emme kai halua?

Jos nuo olivat huonot uutiset, niin nyt niitä hyviä. Hyvää nimittäin kannattaa odottaa ja ainakin tuon ekan Tavastian keikan suhteen voidaan odottaa herkkua, aikomus (ainakin aikomus!) on nimittäin miksata kaksi nauhoitetta yhteen ja saada versio, jossa on miksausvastaavan mukaan "Enaempi suola!". :P Pyrimme kaikessa parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen.

Ja Anssille sellaiset terkut, että ei ole mikään ihme, jos keikkaäänitteet kuulostavat hiukan tunnelmattomilta. Äänipöytäversiot on ihan yliarvostettuja, suorastaan kammottavan steriilejä ja virheitä korostavia. Tuollaisen kuunneltuaan keikan suosikkibiisijärjestys uhkaa mennä ihan uusiksi näin kaksi vuotta keikan jälkeenkin. Itse olen sitä mieltä, että alkuperäinen mielipide on totuus, koska parhaaseenkaan äänitteeseen ei mitenkään voi tallettaa koko tunnelmaa. Siinä hyvä syy käydä keikoilla!

(Ja onko alkuperäinen mielipide se joka on ennen keikkaa, keikan aikana, keikan jälkeen, kotiin päästyä, seuraavana aamuna vai viikon päästä??? Varmaan kokonaisuudesta jäänyt mielikuva...)
Joz 6.8.2006 7:19 Mitäs näille kuuluu? Lomatkin on kohta vietety :wink:


(Kotona ollaan ja hengissä.)
Sami 7.8.2006 15:32
Joz Mitäs näille kuuluu?


Näille kuuluu hyvää. Hommat etenevät hitaasti, mutta varmasti.
marire 15.8.2006 14:48 Mä olen taas myöhään liikkeessä.(Kyllä, suonissa virtaa hämäläistä vertaa 2 sukupolven takaa) :D Osaatteko sanoa tulisivatko ne levyt suoraan postilaatikkoon vain pitäisikö ne noutaa postista? Vai onko tämä kiinni paikallisesta postilaitoksesta?
jjvirta 16.8.2006 7:05
marire Osaatteko sanoa tulisivatko ne levyt suoraan postilaatikkoon vain pitäisikö ne noutaa postista? Vai onko tämä kiinni paikallisesta postilaitoksesta?
'
6 CDtä ilman muovikoteloita jää reilusti alle 3 cm, joka taitaa olla postin standardi postiluukun koolle, eli kyllä tulevat suoraan postilootaan/luukkuun.

...'cause tramps like us keep on rockin' Jyrki
Spiraali 16.8.2006 7:07 toivottavasti kerkesin itse messiin viel toho levyjuttuun ku joku pari viikkoo sit pistin mailii....i hope so
1992 17.8.2006 17:31 Eli levuille pitää itse ostaa kannet?
Mari 18.8.2006 9:03 Vielä ehtii mukaan, mutta kohtapuoliin alkaa tulla kiirus.

Ja levynkannet eli ne tyhjät muovikotelot pääsee ihan itse ostamaan. Jos niitä lähdetään postittelemaan niin ne A) painavat enemmän ja vievät hirveästi tilaa, eivät siis mahdu postilaatikosta yhtä hyvin ja postitus maksaa enemmän, sekä B) saattavat hajota matkalla. Levynkansikoteloita saa hyvinvarustetuista kaupoista ja voi parhaassa tapauksessa valita sellaiset joissa on musta väliosa, koska ne on hienompia kuin kokonaan läpinäkyvät. Etu- ja takakannen suosittelemme olevan läpinäkyviä, koska kansitaide ei muuten näy.
jjvirta 21.8.2006 8:29
Spiraali toivottavasti kerkesin itse messiin viel toho levyjuttuun ku joku pari viikkoo sit pistin mailii....i hope so

Pistin juuri sähköpostia kaikille, joiden ilmoittautumisen olen saanut. Eli mikäli spostia tulee, homma on hoidossa. Jos jäät sellaista vaille, lähetä ilmoittautumisesi uudelleen.

...'cause tramps like us keep on rockin' Jyrki
1992 11.9.2006 15:53 Onko ne levyt missä vaiheessa?Meinaan,että milloin voi alkaa odotella.
Sami 11.9.2006 19:37
1992 Onko ne levyt missä vaiheessa?Meinaan,että milloin voi alkaa odotella.


Levyt ovat hyvässä vaiheessa. Osa levyistä, joita on siis yhteensä kuusi, ovat täysin valmiita. Ja muita levyjä, lähinnä yhtä, vielä viimeistellään bonusmateriaalin osalta.

Ellei tule mitään yllättäviä mutkia matkaan, niin levyt ovat käsissäsi mitä ilmeisimmin ensi kuun aikana.
Spiraali 16.10.2006 16:52 mikäsmikäs on tilanne näissä nauhotuksissa:)?
Mari 17.10.2006 14:07 Tilanne on hitaasti etenevä, mutta etenee kumminkin. Viimeisen levyn bonusraitojen editointi alkoi tänään suuren maailman tyyliin Enklannin maaperällä. Siinä saattaa mennä pari päivää tai pari viikkoa. Sitten levyt pitää postittaa koto-Suomeen, koekuunnella läpi, korjata mahdolliset epäkohdat, viimeistellä kansitekstit ja sitten on valmista. Vaikea arvailla kauanko tässä kaikessa menee, mutta sanoisin että vähintään pari viikkoa. Ois kiva, jos ei tarttis käyttää tuota "vähintään"-sanaa, mutta kokemus on osoittanut sen tarpeelliseksi...

Kärsivällisyyden sijasta toivotan rattoisaa kärvistelyn jatkoa! :P
jassu 17.10.2006 17:24 Eli kohta ompi valmista, jess! :D
On muuten loistava ajankohta tallenteiden ilmestymisellä, keikkatauko meneillään. On sitten jotakin tekemistä keikkatauon aikana.
marire 27.11.2006 15:06 [quote:3um74oax]Siinä saattaa mennä pari päivää tai pari viikkoa.Sitten levyt pitää postittaa koto-Suomeen, koekuunnella läpi, korjata mahdolliset epäkohdat, viimeistellä kansitekstit ja sitten on valmista. Vaikea arvailla kauanko tässä kaikessa menee, mutta sanoisin että vähintään pari viikkoa.[/quote:3um74oax]

Nyt kun on mennyt tuo 4 viikkoa, niin olisi kiva kuulla väliraporttia. Uskaltaako toivoa, että sais levyt jouluksi kotiin?
Sami 27.11.2006 18:31
marire Nyt kun on mennyt tuo 4 viikkoa, niin olisi kiva kuulla väliraporttia. Uskaltaako toivoa, että sais levyt jouluksi kotiin?


Toivoa uskaltaa.
Sami 27.11.2006 20:18 Lisään vielä sen verran, että levyt ovat siis muilta osin valmiit paitsi että viimeistä tuplalevyä (jossa Tavastia 8.12.05 + bonukset) vielä miksaillaan. Siihen on kulunut ennalta arvioitua enemmän aikaa, koska kahden eri äänilähteen yhdistäminen on vaatinut odotettua enemmän työtä.

Lopputuloksena on kuitenkin äänenlaadultaan paremmat levyt, joten kärsivällisyys palkitaan.

Niin kauan kun on musiikkia, on toivoa.
jjvirta 13.12.2006 9:19 Vihdoinkin, jotkut voisivat sanoa !

Eli keikkatallenteisen kolmas satsi on valmis. Toimitukset alkanevat ensi viikolla eli jotkut onnelliset voivat saada ne jouluksi kotiin.

Lähetin juuri kaikille ilmoittautuneille sähköpostia, jossa on tarkemmat toimintaohjeet. Mikäli olet ilmoittautunut, etkä saa tämän päivän kuluessa postia aiheesta, ota minuun yhteyttä.

...'cause tramps like us keep on rockin' Jyrki
Mari 18.12.2006 16:29 Kansityöryhmän puolesta ilmoitan ilouutisen: recordsit ovat nyt myös kansiensa puolesta aivan valmiit, färdig ja finito! Ne ovat nyt näytillä siellä sivulla, jonka osoitteen Jyrki lähetti. Ei muuta kuin tulostamaan! Osalle ainakin on lähtenyt jo levytkin, mutta onko kukaan saanut vielä soittimeen asti?

Levyjä odotellessa voi vaikka miettiä, onko se joka keikalla sama tyyppi, joka sitä Paranoidia huutaa, vai onko heitä useampia? Tai mitä liikkuu sen henkilön mielessä, joka kuulee Nummelan alkutahdit "tämä on viimeinen kappale"-spiikin jälkeen ja hurraa?

Muidenkin kannattaa käydä kurkkaamassa Harhaan etusivu, tuskin petytte. ;) Myös Balisan, siellä on maisema sieltä Balisalandin naapurista.

(Oonkohan mä ollut liian kauan poissa foorumilta, kun ei meinannut enää salasanaa muistaa... tai sit muuten vaan päästä heittää. Eikä kun vanhuus ja dementia, sitä se on.)
Joz 18.12.2006 21:29
Mari Osalle ainakin on lähtenyt jo levytkin, mutta onko kukaan saanut vielä soittimeen asti?


On. Hyvältä kuulostaa. Kiitti tiimi. 8)

Yksi kysymys kuitenkin: miksi juuri Sanomatalon promokeikka valittiin levyille? Paikka ei kuitenkaan ollut kovin otollinen akustiikaltaan, joka myös hiemaa kuuluu nauhoituksessa.
Mari 19.12.2006 18:09
Joz Yksi kysymys kuitenkin: miksi juuri Sanomatalon promokeikka valittiin levyille? Paikka ei kuitenkaan ollut kovin otollinen akustiikaltaan, joka myös hiemaa kuuluu nauhoituksessa.


A) Nauhoitus oli mielestämme laadukas ja akustiikka mielenkiintoinen. Itse pääsin kuuntelemaan sitä vasta levyltä ja totesin ROMin aivan loistavaksi versioksi juuri suureellisen akustiikan takia. Se maanisesti huutava lapsi on ehdottomasti parasta taustahälyä ikinä!
B) Keikka oli lyhyt, joten se sopi hyvin bonusmateriaaliksi.
C) Meillä oli lopulta aika vähän muita vaihtoehtoja bonuksiksi. Kesän 2005 keikan kylkiäisiksi ei viitsi laittaa kovin vanhaa tai uutta matskua. Kansitekstien aikajanakin alkaisi muuten tökkiä. Vaihtoehtoina oli lähinnä otteita Martinus-salista (joka ei ollut kovin treenattu) tai tv-esityksiä, joiden muuttaminen cd-formaattiin ois vienyt iäisyyden.
D) Kyseiselle levylle saatiin teema: akustista musiikkia soolona tai vierailijoilla höystettynä ennen levyn julkaisua tai pian sen jälkeen.

Muita kysymyksiä? :P
a9800362 20.12.2006 4:33 Keikkatallenteet kolahtivat eilen postiluukusta. Eilen olikin otollinen päivä niiden kuuntelun aloittamiseen. Mieliala ei ollut korkealla, mutta kun lämpöisen suihkun jälkeen käperryin viltin alle ja laitoin levyn soittimeen, alkoi kummasti tulla parempi fiilis. Kuuntelin vain ensimmäisen levyn Tavastian joulukuiselta keikalta 2005. Oli aika jännä kuunnella tallennetta keikalta, jolla on itse ollut paikalla.

Keikkakokemus on tosiaan hyvin erilainen itse keikalla kuin kuunnellessa sitä tallenteelta. Täytyy todeta, että sanojen unohtelut kuulostavat huomattavasti pahemmalta näin tallenteelta! Keikalla sellaista ei välttämättä edes huomaa. Kappaleet kuulostivat raikkailta ja erilaisilta levyversioihin verrattuina.

En muistanutkaan, että Tavastialla oli se kuuluisa hevispiikki. En voinut olla itsekseni hirnumatta, kun Anssi vetäisi ÄMPin juonnon hevityyliin. Tosi hauskaa kuunnella Anssin jutusteluja biisien välissä. Kun on ollut suht moenlla keikalla, ei muutaman kuukauden päästä enää muista, mitä milläkin keikalla puhuttiin ym. En malta odottaa, että pääsisin kuuntelemaan muita levyjä....

KIITOS levyt tehneelle tiimille, hyvää työtä! :D
Hanna80 20.12.2006 14:30 SUURET kiitokset levyjen tekoon osallistuneille!!! Tänään sain omani, parhaillaan on Tavastia 22.7 kuuntelussa. Mieheni juuri ilmoitti lähtevänsä illaksi kaverilleen niin sain "vapaa illan" jotta saan kuunnella levyt tuoreeltaa rauhassa. Ei siis liene tekemisen pulaa tälle illalle :lol:
Hilkka 20.12.2006 15:04 Parhaimmat kiitokset myös minulta tallenteiden tekijöille, sain levyt tänään postissa. Hyvää Joulua ja onnea ja menestystä 2007 koko tiimille!! :P
jassu 20.12.2006 18:30 Tallenteet kolahtivat tänään aamulla postilaatikkoon kuin pelastavat enkelit! Olen nimittäin kuumeessa kotona, joten mikäs sen parempaa kuin kuunnella tallenteita rauhassa, tässähän tämä päivä on kulunut rattoisasti! :wink:

Tavastia oli todellinen spektaakkeli, kerrassaan mahtavaa! :D
Ei kyyneleet ollut kaukana kun kuuntelin Tuusulan tallenteita, hienoa kuunnella tallennetta kaikalta jolla on itse ollut mukana, ja kun kyseessä oli vielä noin mahtava keikka. Kaikki palasi niin elävästi mieleen, ihan kuin olisi istunut uudestaan siellä kirkon penkissä...
Ja mieleen palasi ne lukuisat hauskat spiikit ja jutustelut, joista osa oli jo unohtunut. Nyt ne ei enää unohdu, kun ovat tallessa! :)

Huomiselle taitaa jäädä vielä kaksi viimeistä cd:tä kuunneltavaksi. Nyt mulla on koko loppu viikko aikaa kuunnella näitä tallenteita, hienoa! :wink:

Kerrassaan hienot on tallenteet ja kannet!
Taas kerran iso kiitos ja kumarrus Harhaalaisille ja kaikille jotka ovat olleet osallisena projektissa, aina tallenteiden ja kansien suunnitelusta, postimerkkien liimaamiseen ja tallenteiden lähettmäiseen. Kiitos vaivannäöstänne ja käyttämästänne ajasta!

Lisäys...
Pystylähtö buhahaaaa! :lol: (Ei ole vaikea kuvitella jonkun räkälän karaokeiltaa, jossa joku tyyppi tuhannen päissään esittää tätä kappaletta :lol: )
Päässäni soi mikäs muu kuin Parempi mies, mukava saada tämä biisi kuunteluun.
Tero 21.12.2006 17:19 Myös minä haluan syvästi kiittää ihmisiä, jotka ovat tehneet hommia sen eteen, että fanit pääsevät kuulemaan live-musiikkia myös cd-levyjen välityksellä. Haluan antaa erityiskiitoksen myös Anssille (ja muille levyllä esiintyneille artisteille), että hän on antanut luvan kyseisten levyjen julkaisemiseen. Tällainen pieni ele tekee fanit ikionnellisiksi. Kiitos!
marire 22.12.2006 8:07 Voisin tarjota kiitokset myös tälläiseltä ihmiseltä, joka käy sillä yhdellä keikalla levyä kohti. Kului eilinen sähkökatkokin mukavasti, kun sai kuunnella hyvää musaa ja nauraa Anssin heitoille.
Nappisimmu 22.12.2006 9:13 Ihan eppaa, minen oo viel saanu levypläjäystä :(
marire 22.12.2006 15:30 Niin, siis piti jo tuohon edelliseen viestiin kirjoittaa, että on kiva kun kuulee nyt sellaisetkin biisit kuin Parempi mies ja Tähtilaulu, mihin en harvoin keikolla kävijänä ole päässyt tutustumaan.


On se kumma, kun tällaisetkin asiat voi vain kadota päästä parissa sekunnissa. :D
Johnny 23.12.2006 13:18 Kiitokset täältäkin Harhaa-tiimille ja Anssille keikkatallenteista. Ja hyvät Joulut kaikille muillekkin!
Nappisimmu 28.12.2006 11:08 Sainpas minäkin omani. Tattis!
Trientale 29.12.2006 15:24 Jeps, erittäin hyvältä kuulostaa jälleen. Tackar och bockar!
keva 3.1.2007 18:09 a.
Mari 3.1.2007 20:02
keva mihin onkaan kadonnut harhaasta "kuka on kukin"??

Nou hätä, skrollaa vaan aarrearkkua alaspäin. Kolmisen kuukautta sitten eräs nimeltämainitsematon henkilö kyllästyi katselemaan sitä ja siirsi sen nurkkaan häpeämään. Ja joo, sun hoputukset on huomioitu. ;)

Anssi Kela Useasti fiilis, mikä itsellä on keikan jälkeen, saattaa muuttua täydellisesti siinä vaiheessa kun kuulee tallenteen.

Onkos kellään käynyt näin? Ja onko levylaulajan mielipide muuttunut mihinkään uusien miksausten myötä? Joko myönnetään että miksauspöytä-äänityksessä on puutteita?

Itse olin kohtuullisen järkyttynyt kuultuani Tavastia04:n steriilin miksauspöytäversion. Jos yleisön äänet kuuluvat bändille keskimäärin niin vähän kuin tuossa "suljetun huoneen" versiossa, niin eturiviläistenkin on syytä hankkia megafonit! Miksaajavelhomme käsittelyn jälkeen siitä kuoriutui äänenlaatu, joka minusta on melkein parempi kuin keikalla kuultu!

Keikkaan verrattuna muutama biisi kuulostaa erilaiselta, mikä voi johtua siitäkin, että keikalla allekirjoittaneen tajunta alkoi jo siinä vaiheessa hämärtyä... Esim. ensimmäisiä kertoja äänitteen kuultuani suosikiksi nousi keikalla ihan ohi mennyt Surupuku (stemmalaulu kuuluu paremmin kuin keikalla?). Mutta livenä mainiolta kuulostanut Baby One More Time kuulosti vähemmän hyvältä, jotain siitä puuttuu... ehkä se yllätysjärkytystunnelma, lavalla virnuilevat naamat ja dobron ihmettely.

All Men Play On Teniin tuli uuden miksauksen myötä ne kivat yleisön laulut ja kaljatuoppien kopsahtelut. Sellainen tuo oikeaa tunnelmaa. Tämä onkin oikeasti mainitsemisen arvoinen asia, nimittäin tuosta äänitteestä välittyy ihmeen hyvin se paikan päälläkin vallinnut tunnelma, ainakin mun mielestä. Oisko syynä yleisön reaktiot vai Anssin kutkuttavat juonnot tai joku mystisempi syy.

Ja onko kukaan huomannut, kuka ihan selvästi jaarittelee raidan 14 aikana yleisössä? :D Kukapa muukaan...

P.S. Bändille syyskuussa luovutettujen Tavastia04-levyjen kansiin jäi yksi painovirhepaholainen. Siinäpä pientä iltapuhdetta ja kilpailun aihetta joutilaille muusikoille. Ei välttämättä ole sieltä arvoitusten vaikeimmasta päästä.
keva 5.2.2007 12:31 a.
Mari 5.2.2007 16:39 Katsopas jonkun edellisen levyn takakansipaperista se nettiosoite ja mene sinne. Sieltä löytyy kaikki kannet ja jopa tulostusohjeet.
Vain piuha ei löydä. :D
keva 5.2.2007 18:52 a.
Johnny 8.2.2007 9:29 Onkohan kukaan kirjoittanut ylös tuon paremman miehen sanoja?
marire 11.2.2007 7:55 Kukaan muu ei ainakaan tunnusta, joten mä voisin kirjoittaa tähän joululomalla itselle tehdyn version. En kyllä saannut ihan joka kohdasta selvää, joten näitä saa vapaasti korjailla

Parempi Mies

Mä näin ihan oikein,totta se on
Vaikket uskoisinkaan,
edes
(tästä en saannut selvää)
Mutten väärässä oo
niin hyvin näin sen kasvot
Sillä oli se takki

Se oli Rami
joka suuteli vaalea naista
ja ne baarin eessä nousivat taksiin
Enkä sulata että sulle tehdä noin
sun täytyi saada tietää

(Chorus)
Elina,
pystyisit paljon parempaan
Elina,
helposti saisit kenet vaan
Elina, olet niin kaunis edelleen
Miksi tyydyt tuollaiseen

Arvaa miten paljon tää sattuu
Mä uskon silti parempi että
sä tiedät

Muistan kuinka kävi vuosia sitten
silloin kun sillä oli se toinen
Kun sä sait tietää
ja polvillaan vapisit
silloin vannoi sulle
ettei enää petä
Jos on pettänyt kerran...
Mä sanon vaan et älä luota siihen

(Chorus)

Pyydän Elina, harkitse vielä
Mieti uudelleen
Kun urut pauhaa
ja kirkon tietä
mekot punavalkoiset
Onko rinnalla sulla
juuri oikea mies

(Chorus)

Etkö pysty huomaamaan
Löydät miehen paremman
Lähempää kuin luuletkaan...
Johnny 11.2.2007 8:57 Kiitos Marire :D

Paljon on sanoja, eikä kaikista tahdo saada selvää. Muokkasin alle omat kuulohavaintoni :roll:

Kappaleenahan tämä olisi ollut (on) selvää hittiainesta, vaikkei ehkä taiteellisesti Anssin kunnianhimoisimpia vetoja olekaan.

Parempi Mies

Mä näin ihan oikein,totta se on
Vaikket uskoisikaan,
edes kuuntele loppuun
Mutten väärässä oo
niin hyvin näin sen kasvot
Sillä oli se takki

Se oli Rami
joka suuteli vaaleaa naista
ja ne baarin eessä nousivat taksiin
Enkä sulata että sulle tehdään noin
sun täytyi saada tietää

(Chorus)
Elina,
pystyisit paljon parempaan
Elina,
helposti saisit kenet vaan
Elina, olet niin kaunis edelleen
Miksi tyydyt tuollaiseen

Mä arvaan miten paljon tää sattuu
Mut must on silti parempi että
sä tiedät

Muistan kuinka kävi vuosia sitten
silloin kun sillä oli se toinen
Se loppui Kun sä sait tietää
ja polvillaan Rami silloin vannoi sulle
ettei enää petä
Jos oot pettänyt kerran...
Mä sanon vaan et älä luota siihen

(Chorus)

Pyydän Elina, harkitse vielä
Mieti uudelleen
Kun urut pauhaa
ja kirkkoon vie hän
verhottuna valkoiseen

Onko rinnalla silloin
juuri oikea mies

(Chorus)

Etkö pysty huomaamaan
Löydät miehen paremman
Lähempää kuin luuletkaan...
Anssi Kela 11.2.2007 9:51 Pistetään nyt vielä oikea versio. En tiedä miltä keikoilta sanoituksia on yritetty bongata, mutta olen saattanut itsekin laulella pieleen, joten väärinkuulemat ovat sikäli ymmärrettäviä. Näin sen joka tapauksessa pitäisi mennä:


PAREMPI MIES

Mä näin ihan oikein – totta se on
Vaikket uskoisikaan, edes kuuntele loppuun
En väärässä oo, niin hyvin näin sen kasvot
Sillä oli se takki

Se oli Rami joka suuteli vaaleaa naista
Ja baarin eestä he nousivat taksiin
Enkä sulata että sulle tehdään noin
Sun täytyy saada tietää

Elina, pystyisit paljon parempaan
Elina, helposti saisit kenet vaan
Elina, olet niin kaunis edelleen
Miksi tyydyt tuollaiseen?

Mä arvaan miten paljon tää sattuu
Mut uskon et on parempi silti
Että sä tiedät
Muistan kuinka kävi vuosia sitten
Silloin kun sillä oli se toinen

Se loppui kun sä sait tietää
Ja polvillaan Rami silloin vannoi sulle
Ettei enää petä
Mut jos on pettänyt kerran...
Mä sanon vaan et älä luota siihen

Elina, pystyisit paljon parempaan
Elina, helposti saisit kenet vaan
Elina, olet niin kaunis edelleen
Miksi tyydyt tuollaiseen?

Pyydän Elina, harkitse vielä
Mieti uudelleen
Kun urut pauhaa ja kirkkoon riennät
Verhottuna valkoiseen
Onko rinnallas silloin
Juuri oikea mies?

Elina, pystyisit paljon parempaan
Elina, helposti saisit kenet vaan
Elina, olet niin kaunis edelleen
Miksi tyydyt tuollaiseen?
Etkö pysty huomaamaan?
Löydät miehen paremman
Lähempää kuin luuletkaan
Hilkka 12.2.2007 11:13 Voiko tätä Parempaa miestä kuunnella mistään? :shock:
Nappisimmu 12.2.2007 11:25
Hilkka Voiko tätä Parempaa miestä kuunnella mistään? :shock:


Keikkatallenne MUSIIKKIA UUDELTA LEVYLTÄNI RAKKAUS ON MURHAA CD2 biisi nro 17.
Hilkka 12.2.2007 13:33 Kiitos, Nappisimmu! :D
a9800362 12.2.2007 15:06 Kiitos näistä Paremman miehen sanoista. Vaikka olen kyseisen biisin kuullut useammalla keikalla, täytyy myöntää, että sanoista ei ole jäänyt kovin paljon mieleen. Nyt, kun luin sanat ruudulta, ne kolahtivat. Realistiset ja kertovat todellisesta elämästä... Ikävä kyllä, tuollaiset fiiliksetkin on aika tuttuja.....