Forum 2002-2013

a9800362 6.9.2006 9:08 Helsinki Bohemia 8.9. Pari päivää keikkaan, HALOO!? Nyt voi kai jo aloittaa ylenpalttisen hehkutuksen tuntematta huonoa omaatuntoa tai itseään epänormaaliksi... Kai täältä foorumilta on sankoin joukoin porukkaa valumassa Itäkeskukseen perjantaiyönä?

Perinteiseen tapaan täytyy riivata levylaulajaa esittämällä biisitoiveita. Karisalmi voi huokaista helpotuksesta, en aikonutkaan toivoa Ensilumea. :lol: Esitä Anssi pitkästä aikaa Joki ja mielellään oikein kunnon revittelyt kohdassa:"En tahdo tätä taakkaa, tahdon oman elämän..." Se biisi kolahtaa joka kerran enemmän, kun kuuntelen sitä levyltä ja olisi mahtavaa kuulla se pitkästä aikaa livenä...
Hanna80 6.9.2006 13:36 Minä olen perjantaina keikalle tulossa :wink: Ja kyllä tuo Joki kappale olisi myös minunkin toiveena!!
Trientale 7.9.2006 16:44 Jeps, vihdoinkin piinaavan pitkä tauko päättyy ja pääsen pitkästä aikaa kuuntelemaan Anssia ihan livenäkin. Mikäs sen mukavampaa, on tätä taas odotettukin!
Joki kuulostaa ihan pätevältä toiveelta, minä kuulen sen myös mielelläni. Muita toiveita voisivat olla vaikka Kaveria ei jätetä, Tähtilaulu ja Parempi mies. Ja mikä ettei myös Murhis. Sitten tietysti se Maailman Ihanin Biisi, mutta sitä ei kai sentään tarvitse erikseen toivoa. Oletan, että se kuuluu settiin kuitenkin, kuuluuhan... :wink:
Ei noita kaikkia toiveita tarvitse toteuttaa, mutta jos nyt edes jokusen noista kuulisi, niin kiva olisi. Täytyyhän sitä jättää artistillekin vähän valinnanvaraa. Eikä minulla ole oikeastaan edes mitään erityistä syytä toivoa juuri noita biisejä nyt, ne vain tuntuvat tällä kertaa sopivilta. Parempi mies on tosin tässä muutamien viime päivien ajan soinut päässäni jotakuinkin taukoamatta, joten ehkä asiaa auttaisi, jos kuulisi sen taas.
Mari 7.9.2006 17:35 Minäkin voisin käyttää puheenvuoron.

Aloitan lainauksella Karkkilan Beach Party 2006 -sivustolta: "Anssin keikkabändit koostuvat aina sukupolvensa tyylitajuisimmista ja näkemyksellisimmistä soittajista, niin varmasti nytkin."

Miksi tämä alun perin improvisointikykyisistä muusikoista koottu bändi on lopettanut improvisoinnin? Onko muusikoista tullut tylsiä, kaavoihin kangistuneita ja kaikin puolin eltaantuneita? Kuka muistaa milloin viimeksi esim. Millan tai 1972:n bändiversiossa tapahtui jotain merkittävää? Kuka muistaa edellisen Anssin veretseisauttavan kitarasoolon? Herätkää, pahvit! Muinoin oli tapana soittaa erilaisia versioita Rva Ruususesta. Oli lattaria, punkkia ja ties mitä. Ja nyt - ei mitään! Tehkää jotain!

Vetoomukseni toisen osan suuntaan Karhusaari-nimistä kappaletta vastaan. Tämä kappale ei ole siinä määrin hitti, että olisi perusteltua piinata kuulijoita soittamalla samaa ankeaa Karhusaarta (kts. vetoomuksen ensimmäinen kohta) jokaikisellä keikalla. Se on suoranaista ajanhukkaa. Soittakaa sen tilalla edes joskus jotain järkevää, kuten Uudet autot tai iki-ihana Tähtilaulu, Rockunelma tai ROM. Tms.

Pitäiskö ottaa tomaatteja mukaan? :D
Hanna80 7.9.2006 17:42 Keikalle on päästävä vaikka pää kainalossa, mun tuurilla mulle on iskeny pahin mahdollinen lentsu ikinä, mitään en ole viikkoon haistanu ja vielä vähemmän maistanu. Mieskin vinoili että turha esittää sairasta jos keikalle menee.. :oops: Ei auta muu kuin ottaa lääkettä lääkkeen perään..
a9800362 7.9.2006 18:28
Hanna80 Keikalle on päästävä vaikka pää kainalossa, mun tuurilla mulle on iskeny pahin mahdollinen lentsu ikinä, mitään en ole viikkoon haistanu ja vielä vähemmän maistanu. Mieskin vinoili että turha esittää sairasta jos keikalle menee.. :oops: Ei auta muu kuin ottaa lääkettä lääkkeen perään..


Sama fiilis! Taitaa olla jonkinsortin flunssaa liikkeellä... Ja kamala morkkis tietysti mullakin, olen nimittäin sairaslomalla tämän ja huomisen... Mutta niin sairas en tietysti ole, etten huomiselle keikalle pääsisi! Moraalisesti ei ole ehkä oikea valinta, ja siitä syystä hieman syyllisyys kaivaa. Onneksi ei ole kukaan ainakaan vielä pahemmin kuittaillut asiasta.

Tämän takia myös kuulisin sen Joen erittäin mielelläni, ei olisi turhaan vääntäytynyt "pää kainalossa" keikalle. Kummasti se tukkoinenkin nenä aukenee kyseisen biisin (varsinkin, jos on kunnon revittelyversio) kohdalla, sitä odotellessa.:wink:
Norsku 8.9.2006 10:53 Myö ollaan kans tulos, törmäillään illalla!
a9800362 8.9.2006 11:12 Keikasta on lupa odottaa paljon. Sitä lupailee paitsi tämä runsaslukuisena paikalle saapuva foorumin sakki, myös seuraava mielenkiintoinen detalji. Yleensä saan valtaisan runoinspiraation vasta keikan jälkeen, mutta nyt sainkin poikkeuksellisesti inspiraation keikkaa odotellessa. Vai johtuukohan se vain tästä ärhäkkäästä flunssasta ja sen aiheuttamista harhatiloista...? :roll: Mene ja tiedä. Joka tapauksessa, olen nyt kirjoittanut runon nimeltä Urheilu on murhaa. Nimestä saan kiittää itseään levylaulajaa, joka viime marraskuussa Martinus-salin keikalla kertoi sulkapallon peluusessiostaan ja siinä kipeytyneestä polvesta ja näiden tapahtumien johdosta kertoi aikovansa kirjoittaa seuraavaksi biisin, jonka nimi on Urheilu on murhaa! Tattista vaan... :D
Trientale 8.9.2006 12:07 Nyt löytyi perustelu ainakin tuolle Tähtilaululle, näin nimittäin aamupäivällä meidän lähikaupassa Juhan af Grannin! Ja kaikkihan me tiedämme, että Juhanilla on selkeä yhteys Anssin keikkoihin...

Mitä tulee tuohon bändin improvisoimattomuuteen, niin ehkä pitää tehdä taas vaihtoehtoinen biisilista. Jokaisen biisin perään kirjoitetaan sitten, minkätyylinen versio siitä halutaan esitettäväksi. Nämä listat laitetaan lavalle, ja alkuperäiset listat poistetaan sieltä kokonaan. Eikä bändi tajua mitään, kun vaihtoehtoiset listat ovat ainoat, mitä lavalta löytyy... :twisted:

Karhusaaresta tuli mieleen, että biisitoiveena pitääkin esittää toinen karhu-biisi, eli Karhun elämää tietysti! Kyllä keikalla voi ihan hyvin esittää kaksi P&S -biisiä! (Ja mikä ettei tietysti enemmänkin, mutta se taitaa olla aika epärealistinen toive... :wink: )

On se muuten kumma, että onnistun nykyisin aina keikkapäivinä hankkimaan sellaisen pienen v*tutuksen itselleni... Tosin se on ihan hyväkin juttu, koskapa silloin keikasta aiheutuva hyvä fiilis on vielä kaksinverroin parempi. :)
Mari 8.9.2006 12:15
Trientale Kyllä keikalla voi ihan hyvin esittää kaksi P&S -biisiä! (Ja mikä ettei tietysti enemmänkin, mutta se taitaa olla aika epärealistinen toive... :wink: )

Bändi odottakoon vaan biisilistojansa, niin nähdään onko tämäkään niin kovin epärealistinen toive. Otan paperia reilusti mukaan. :twisted:
Hilkka 8.9.2006 13:03 Trientale
Nyt löytyi perustelu ainakin tuolle Tähtilaululle, näin nimittäin aamupäivällä meidän lähikaupassa Juhan af Grannin! Ja kaikkihan me tiedämme, että Juhanilla on selkeä yhteys Anssin keikkoihin...

Niin, että millainen :shock: kysyy nimimerkki Yks epätietoinen
Sami 8.9.2006 16:07
Hilkka Trientale
Nyt löytyi perustelu ainakin tuolle Tähtilaululle, näin nimittäin aamupäivällä meidän lähikaupassa Juhan af Grannin! Ja kaikkihan me tiedämme, että Juhanilla on selkeä yhteys Anssin keikkoihin...

Niin, että millainen :shock: kysyy nimimerkki Yks epätietoinen


Ainakin sellainen yhteys, että Juhan af Grann oli kesällä 2002 kuuntelemassa Anssin keikkaa Tapiola Gardenissa.

Anssi kommentoi asiaa jälkeen päin näin: "Harmi, etten itse bongannut lainkaan Juhann af Grannia! Hänen maaginen auransa lavan valojen läpi nähtynä olisi voinut tehdä keikalle ihmeitä!"

Kyseinen keikka oli siltäkin osin legendaarinen, että A luonnehti keikkaa ammattisanaston termillä "paska", mikä aiheutti runsastakin enemmän närää eräiden foorumilaisten keskuudessa, koska heidän mielestään keikka oli ollut nautittava.
Hilkka 8.9.2006 16:22 Kiitos, Sami, nyt tiedän taustaa Anssi/Juhan af Grann :)
yori 9.9.2006 0:17 No pistetäänpä tuoreeltaan jotain fiiliksiä...

Oli aivan loistavaa nähdä/kuulla Anssia pitkästä aikaa livenä :)
Tähän voisi tietysti lopettaa raportoinnin, mutta laitetaan jotain. Ensin ei tuntunut kuuluvan Anssin kitaraa ollenkaan! Onneksi tilanteelle tehtiin jotain pian. Koko setin ajan parhaiten kuitenkin kuuluivat rummut ja Villen kitara, josta mielestäni kuultiinkin ihan kivoja "kuvioita".

Vähän jänskäs ylipäätänsä että mitenköhän tännekin baariin eksyneet ihmiset ottaa keikan vastaan... Aluksi kun soi eurohumppaa ja suomi-iskelmää, niin ei tiennyt mitä odottaa :roll: Tai siis tiesi, mutta tiesikö ne muut...

Kyllähän siinä sitten jonkinmoinen vastaanottavainen yleisökin saatiin aikaan, vaikka puolet baarista puuhailikin varmaan omiaan. Pääasia että itsellä oli hauskaa ja bändilläkin näytti olevan. Tarkemman biisilistan laittanee joku "asiantuntevampi", nämä nyt oli vaan tässä päällimmäiset tunnelmat...

KIITOS! :)
Nappisimmu 9.9.2006 7:59
yori Koko setin ajan parhaiten kuitenkin kuuluivat rummut ja Villen kitara


Heh, tästäpä kävimmekin joku aika sitten keskustelua...
Trientale 9.9.2006 8:08 Oli synkkä ja myrskyinen yö. Ei tosin vielä ihan yö, eikä ehkä kovin myrskyistäkään (enää ei sentään satanut kuten alkuillasta), mutta kun katsoi ulos ikkunasta, keli oli juuri sellainen, ettei todellakaan olisi tehnyt mieli lähteä ulos. Kaikkein vähiten ehkä jonnekin keikalle Itäkeskukseen...
Vaan niinhän sitä kuitenkin piti lähteä. Metrossa tapahtui sitten jotain hyvin yllättävää, minulle iski oikein kunnon keikkajännitys! Ja sitä ei ole tapahtunut aikoihin. Selkeä osoitus siitä, että edellisestä Anssi-keikasta oli jo ehtinyt kulua ihan liian pitkä aika.
Tuon mukavan kutkuttavan jännityksen saattelemana arvoin sitten Itäkeskuksessa, mihin suuntaan pitäisi lähteä kävelemään. Valinta osui oikeaan, Bohemia löytyi heti ilman mitään ongelmia.

Kohtapuolin tuttujakin sitten ilmaantui paikalle nopeutuvassa tahdissa ja kulutimme aikaa mm. juttelemalla Karisalmen kanssa ja laatimalla kerrankin realistisen vaihtoehtoisen biisilistan! Siinä oli huomattavan paljon samoja biisejä kuin oikeassa listassa.

Keikka taisi alkaa jonkin verran puolenyön jälkeen ja biisilistasta muotoutui lopulta seuraava:

1. Rock-unelma
2. Milla
3. Kaatuneitten muistolle
4. Joki
5. Mikan faijan BMW
6. Laulu petetyille
7. Kaksi sisarta
8. Älä mene pois
9. Kaveria ei jätetä
10. 1972
11. Nummela
--------------------
12. Jennifer Aniston
13. Rva Ruusunen
14. Karhun elämää
15. Puistossa
16. Karhusaari

Alkuperäinen lista päättyi Karhun elämään, eikä siihen ollut merkitty Ruususta (eikä siis myöskään kahta viimeistä biisiä).

Keikka oli -yllätys, yllätys- jälleen kerran aivan loistava. Biisilista oli varsin hyvä ja esim. Kaatuneet oli kyllä todella iloinen yllätys. Mahtavaa oli myös useampien biisitoiveiden toteuttaminen. Rva Ruususesta ja Karhun elämästä kuultiin esimerkiksi todella loistavat ja rokkaavat versiot, Karhu varsinkin kuulosti hyvinkin erilaiselta kuin aiemmilla keikoilla.
Täytyy varmaan miettiä biiseistä jotain muutakin sanottavaa myöhemmin...

Anssille tuli keikan jälkeen sanottuakin, että vaikka biisilistassa ei sinänsä mitään erikoisuuksia ollutkaan, niin lista oli silti jotenkin todella poikkeuksellisen virkistävä. Tuntui jotenkin, että hieman erilainen kuin tavallisesti. Huomattava miinus siinä kuitenkin tietysti oli ROM:n puuttuminen kokonaan! Keikan viimeinen biisi aiheutti keskuudessamme myös hieman napinaa. Biisin puolustukseksi voi tosin sentään sanoa, että siitäkin esitettiin varsin raikas versio. Painotimme kyllä Anssille myös, että seuraavilla keikoilla ei enää kannata kysellä mielipiteitä bändiltä vaan meiltä, koska mehän niitä todellisia asiantuntijoita kuitenkin olemme! :wink: Epäilimme näet vahvasti, että eräällä bändin jäsenellä olisi ollut huono vaikutuksensa viimeisen biisin valintaan...
Anssi kertoi myös, että olisi viihtynyt lavalla pitempäänkin, mutta bändi halusi jo pois. Höh! Olisi siihen loppuun sopinut sitten vaikka pari soolobiisiäkin... Olisiko se ollut 7 1/2, jonka Anssi itse antoi keikalle arvosanaksi, vai oliko siinä kyse jostain muusta? Keikka oli kuitenkin Anssinkin mielestä hyvä. Minusta se oli parempi.

Keikan jälkeen oli myös hauska keskustella Karisalmen kanssa kriteereistämme keikkaa arvioidessamme ja kuulla Anssin mielipide siitä, että aina samat naamat ovat lavan edessä heilumassa... :wink:

Keikan yksi kohokohta sattui minulle JA:n jälkimainingeissa, kun Kellyn rumpukapula äkkiä lensi pois tämän kädestä ja kieri lavalle suoraan minun eteeni! Nappasin sen tietysti itselleni. :D Keikan jälkeen Kelly kirjoitti siihen nimensä ja kertoi samalla, että Ville oli sanonut, että kapula oli minun laukussani jo ennen kuin Kelly oli edes ehtinyt saada uutta... :P No mutta pitihän se pelastaa sieltä lavalta, ettei ainakaan kukaan asiantuntematon nappaisi sitä ensin! Siitä tuli uusi aarre. Kävi tuuri, että se lensi juuri oikeaan paikkaan. Kelly kertoi myös, että kapula oli lentänyt hänen kädestään vahingossa, ja siltä se kyllä näyttikin.

Yleisössä oli muutamia epämiellyttävämpiä tapauksia taas, mutta onneksi niistäkin selvittiin. Yksi kaatoi juomansa minun jalalleni, mikä ei ollut erityisen hauskaa... Onneksi se juoma ei kuitenkaan kaatunut vaikkapa nyt kameran päälle. Olihan siellä sitten niitä tönijöitä myös joku, ja sitten yksi kamerakännykän kanssa puuhastellut... Joku tönijä jossain vaiheessa haittasi vähän kuvaamistakin, mutta jos siellä nyt joku kelvollinen kuva olisi... Menee kyllä varmaan ensi viikon puolelle ennen kuin saan nuo kuvat koneelle, odottavan aika on pitkä...

Keikan jälkeen eräs keikkajuliste sai kyytiä ja jouduimme odottamaan bussia jäätävän kylmässä kelissä tolkuttoman kauan (palautetta HKL:lle!), mutta loppujen lopuksi kotiin päästiin turvallisesti (tai siis ainakin minä pääsin). Meinasin kirjoittaa ensimmäisiä tunnelmia jo silloin, mutta lämpimän peiton alle käpertyminen oli sitten kuitenkin houkuttelevampi vaihtoehto, vaikkei ihan kamalasti nukuttanutkaan...

Bändille jälleen kiitokset keikasta ja kaikesta muustakin, mahtava fiilis jäi jälleen kerran! :D

Tässä nyt päällimmäisiä tunnelmia, palaillaan asiaan myöhemmin...
Norsku 9.9.2006 8:51 Tack så mykcet, bändi!
a9800362 9.9.2006 13:24 Jospas minäkin nyt sitten, sen köhivän ja pää kainalossa keikalle tulleen kaksikon toinen osapuoli, nyt joitain fiiliksiä kirjoittelisin. Olisi houkutellut kirjoittaa jotain jo aamuyöllä, kun kotiuduin neljän aikaan, mutta piti kuitenkin siirtää kaikki huimat ottamani 64 kuvaa koneelle (tällainen määrä on mulle paljon!). Joitain hienoja otoksia siellä on Kelan veljeksistä.

Keikka alkoi myöhässä, mutta sehän ei ole mitään uutta auringon alla. Mutta ihan hauskaa oli katsella, miten ihmiset oli ryhmittäytyneet siihen lavan luo... Joukko mustiin pukeutuneita foorumilaisia eturivissä, sitten parin metrin hajurako ja muita ihmisiä... Joten aiheettomasti ei Anssia keikan jälkeen tentattu siitä, että alkaako jo kyllästyttää aina nuo samat naamat eturivissä. Tosin, Anssille siinä ehdotinkin ratkaisuksi, että kannattaa tehdä enemmän keikkoja pohjoiseen, niin saa vaihtelua mitä todennäköisemmin myös eturivin naamoihin. :D Trientale siihen totesi, että ei välttämättä...! Kyllähän siinä keikan edetessä oli sitä humalassa horjujaa, yksi nainen rojahteli siihen lavalle makaamaan ainakin pariin otteeseen. Hävetti kyllä näiden kännisten örveltäjien puolesta oikein toden teolla!

Keikka itsessään oli mieletön. Kannatti tosiaan vääntäytyä sairaslomasta huolimatta ja ääni lähes kokonaan menneenä tunkkaiseen ja tupakansavuiseen ravintolaan, sillä pelkästään Joesta esitetty versio oli sellaista revittelyä, että huh-huh. Sitä juuri toivoin, ja sitä sain, KIITOS! Rva Ruususen versio oli myös aikamoinen huipennus, samoin Karhun elämän joikut siinä lopussa... Ehkä jotain hieman rauhallisempaa olisi kaivannut jossain välissä, esim. ÄMPin esityksessä. Tämä on mielipideasia, mutta tykkään biisistä enemmän suht rauhallisesti esitettynä. En tiedä, onko se tuollaisessa ravintolamiljöössä mahdollista.

Ja kyllä, RAKKAUS ON MURHAA puuttui TAAS biisilistasta. Se oli vakava puute, josta annoin välittömästi keikan jälkeen levylaulajalle palautetta. Sanoin asian harvinaisen suoraan:"ROM täytyy soittaa ensi viikolla Louhelan-keikalla." Anssi tokaisi siihen jotain seuraavanlaista:"Yritän pitää toiveesi mielessä." Johon lisäsin:"Kyllä mä huolehdin siitä muistuttamisesta...!" Todella positiivista oli se, että bändi soitti biisejä varsinaisen biisilistan ulkopuolelta, ne on aina kivoja yllätyksiä. Ja kiva oli kuulla, että Anssi olisi soittanut pidempäänkin, mutta bändi ei. Siitä piiiitkä miinus bändille! :( Näytti muuten jossain vaiheessa hieman hullunkuriselta, kun me foorumilaiset oltiin ryhmittäydytty Anssin ympärille, ja Anssi seisoi siellä nurkassa meidän saartamana. Oli varmaan hieman "nurkkaan ajettu" olo, Anssi-parka. :lol:

Trientale Olisiko se ollut 7 1/2, jonka Anssi itse antoi keikalle arvosanaksi, vai oliko siinä kyse jostain muusta?.


Tässä oli kysymys F3-kauden arvioinnista eikä suinkaan illan keikasta. Kyselin kähisevällä äänelläni Anssin fiiliksiä viikko sitten päättyneestä F3-kaudesta ja näinhän se Anssi siihen sitten tylysti vastaili, että antaisi itselleen kouluarvosanan 7½. Parannettavaa siis jäi, mutta toivottavasti ensi vuonna on uusi yritys. Itse keikasta Anssi taisi tokaista jo perinteiseksi muodostuneeseen mitään-sanomattomaan tyyliinsä, että "keikka oli hyvä", mikä nyt ei taas kerro juuri mitään. Hyvä meininki lauteilla tuntui olevan, näytti ja kuulosti tosi hyvältä, ja lavalla nähtiin paljon hymyjä. Pakosti alkoi hymyilyttämään, kun sitä meininkiä katseli.

Keikka oli kaikinpuolin tosi energinen ja sitä kauan kaipaamaani revitystä todella nähtiin. Siitä todistaa ainakin kaksi seuraavaa ihan fyysistä faktaa: tunsin Anssin kanssa poseeratessani, että levylaulajan paita oli selästä aivan litimärkä ja samoin kaikki ottamani loppupään keikkaotokset näyttävät karua kuvaa hikeä valuvasta ja naama kiiltävästä levylaulajasta, jonka tukka roikkuu hikisenä otsalla. Juuri tuollaista meininkiä tulin kuuntelemaan ja katselemaan, KIITOS!

Takasintulomatkalla meinasi hysteria yllättää autossa, kun Hanna80:n kanssa nautimme Teho energiajuomaa, että jaksaisi ajaa sen 50 km Hyvinkäälle. Vuorotellen yskimme ja nauroimme ja lopputuloksena suusta ei tullut enää muuta ääntä kuin surkeaa vinkunaa, joka hyvin etäisesti muistutti hyeenan naurua. :shock: Tämän keikan muistan loppuikäni.
Trientale 9.9.2006 15:42
a9800362 Tässä oli kysymys F3-kauden arvioinnista eikä suinkaan illan keikasta. Kyselin kähisevällä äänelläni Anssin fiiliksiä viikko sitten päättyneestä F3-kaudesta ja näinhän se Anssi siihen sitten tylysti vastaili, että antaisi itselleen kouluarvosanan 7½.

Okei, jotain tuollaista epäilinkin. :)
Keikkahan oli tosiaan Anssin mielestä hyvä - kuten kaikki muutkin viime aikojen keikat ovat tupanneet olemaan...
Mari 9.9.2006 16:13 Oi voi, kylläpä kuulostaa hauskalle! Olin mielestäni samalla keikalla, mutta... Olen tässä suunnilleen koko päivän miettinyt, että mikä juttu siinä on, kun nykyään melkein jokaisen keikan jälkeen on päällä jonkinasteinen v*tutus. Tulin siihen tulokseen, että olen nähnyt liikaa keikkoja. Laskin kuulleeni Millan livenä viime yönä jo 39. kerran, joten onko hirveän suuri synti, jos ei jaksa enää innostua siitä perus bändiversiosta? Olihan siinä se Trooper-lopetus, mutta se ei paljoa pelasta...

Tämän lisäksi erehdyn aina odottamaan jotain pientä erikoista hyvää, jota ei tapahdu. Esimerkiksi nyt huusin kurkku suorana keikan loppupuolella, että soittakaa ROM. Mutta ei, soittivat sen kaikista tylsimmän biisin, jota olin jo tuolla aiemmin toivonut korvattavan edes joskus jollain järkevällä. Onko keikkoja muka joskus lopetettu Karhusaareen?! Ainut hupi sentään oli, että näytettiin muun kanssa erittäin nyrpeää naamaa, kunnes pokka petti. Ala-arvoinen lopetusbiisi.

Tämä v*tutus purkautui harvinaisen nopeasti keikan jälkeen, kun karjaisin "PERKELE!!!" lavalta poistuvan bändin perään. Siinä sit eräät katseli vähän karsastaen ja neuvoi, että ei niin saa sanoa, Anssi on sentään niin sympaattinen. Sit vastaan tuli Karisalmi, jota valistin hänen itsensä kirjoittamin sanoin "Paska bändi, paskat biisit, paitsi se basisti, joka ööh miten se meni..." ja heitin muutamat muut kohteliaisuudet siihen perään, kunnes basistiparan naama venähti ja mun enin suuttumus hyytyi siihen paikkaan. Itse asiassa basisti ansaitsee bändin ainakin toiseksi parhaat arvosanat. Toisin kuin rumpali. Vaikka Kelly onkin niin kaikin puolin mukava tyyppi, niin sillä oli ihan liian kiire lavalta pois ja siitä PITKÄ miinus. Lisäksi erittäin pitkä miinus huonosta mausta sille henkilölle, joka keksi Karhusaaren viimeiseksi biisiksi. Huono perustelu, että kappale on muka ajankohtainen.

Juu, nyt alan vähitellen availla telkkaria ja kerron sit myöhemmin niitä keikan hyviä puolia. Koska olihan siellä kivaa kumminkin, en mä niin ilonpilaaja sentään ole!
Norsku 9.9.2006 16:51 Käykää vähemmän keikoilla, mä ainakin tykkäsin. :) Toinen puoliskoni oli toista kertaa Anssin keikalla ja hänen mielestään keikka oli oikein onnistunut!
a9800362 9.9.2006 19:07
Mari Olen tässä suunnilleen koko päivän miettinyt, että mikä juttu siinä on, kun nykyään melkein jokaisen keikan jälkeen on päällä jonkinasteinen v*tutus. Tulin siihen tulokseen, että olen nähnyt liikaa keikkoja.


Sitten siihen ei taida auttaa muu kuin se, että pitää taukoa keikoilla käymisestä. Eihän ole mitään järkeä mennä keikalle, jos se saa aikaan paskoja fiilareita. Tosin, tämähän ei tule olemaan mikään ongelma ajatellen lähitulevaisuutta, kun Anssi jää pitkälle keikkatauolle. Sitten voi taas miettiä, että koskakohan sitä pääsee keikalle...

Mari Mutta ei, soittivat sen kaikista tylsimmän biisin, jota olin jo tuolla aiemmin toivonut korvattavan edes joskus jollain järkevällä. Onko keikkoja muka joskus lopetettu Karhusaareen?!


Hieman suhteellisuudentajua tähän väittämään! Voiko keikka mennä pilalle vain siitä syystä, että se lopetetaan johonkin tiettyyn biisiin!? Sitä paitsi, mielestäni Anssilla bändeineen on esiintyvinä artisteina itsestään selvästi viime kädessä valinnanvapaus laatiessaan biisilistaa (mikä Bohemiassakin oli laadittu tuttuun tyyliin "hyvissä ajoin" eli n. puoli minuuttia ennen keikan alkua), ja kun ottaa vielä huomioon sen tosiseikan, että Anssi bändeineen on aika kiitettävällä tavalla huomioinut esitettyjä biisitoiveita. Bändillä on oikeus valita, minkä biisin he soittavat viimeiseksi. Sitä pitää kunnioittaa. Ja jos ei miellytä, ainahan voi lähteä pois....

Niin ja hei... Vieläkö joku muistaa aikoja, jolloin keikat lopetettiin aina ja itsestäänselvästi Nummelaan??? :wink:

Mari Tämä v*tutus purkautui harvinaisen nopeasti keikan jälkeen, kun karjaisin "PERKELE!!!" lavalta poistuvan bändin perään. Siinä sit eräät katseli vähän karsastaen ja neuvoi, että ei niin saa sanoa, Anssi on sentään niin sympaattinen. Sit vastaan tuli Karisalmi, jota valistin hänen itsensä kirjoittamin sanoin "Paska bändi, paskat biisit, paitsi se basisti, joka ööh miten se meni..." ja heitin muutamat muut kohteliaisuudet siihen perään, kunnes basistiparan naama venähti ja mun enin suuttumus hyytyi siihen paikkaan.


Taisi aika paljon ketuttaa, kun piti alkaa perään huutelemaan. Itselläni ei tulisi moinen mieleenkään, vaikka hatuttaisi miten paljon. Mielipiteitä voi aina ilmaista, mutta eikö asiallisesti kuitenkin? :roll:

Sanottakoon vielä selvyyden vuoksi sellainen, että en haasta, Mari kanssasi riitaa, mutta ilmaisin oman mielipiteeni asiasta. No hard feelings ja eihän nyt kukaan vetäise mitään palkokasveja nenäänsä? :)
Mari 9.9.2006 20:46 Myönsin jo olevani äärimmäisen elähtänyt keikallakävijä ja se siitä, joten mun jutuista ei sen takia kannata välittää. Ajattelin vaan jakaa nuokin ajatukset, ettei jää ihmisille omissa päissään mietittäväksi, että miks se nyt noin teki. Ja tarkennuksena, että en sanonut keikan menneen pilalle. Olihan siellä kivaa! Toivottavasti se ei jäänyt keneltäkään lavalta tai lavan reunalta mun ilmeitä vähääkään seuranneelta huomaamatta.

Muistin vasta pari tuntia sitten, että mulla oli kamerakin ja kas - sieltähän löytyi joitakin hyviäkin otoksia, joissa Anssi näyttää ihan rokkarilta silmää nopeammilla käsillä ja hikisellä otsalla roikkuvilla hiuksilla varustettuna. Oikein bueno! Antin virnuiluja en taaskaan saanut kunnolla ikuistettua, yritin kyllä. Muut bändin jäsenet siellä poltteli tupakkaa iloisesti tupakointikieltokylttien vieressä.

Keikkapaikka oli mulla vähän hakusessa, kiitos hämäävän kartan, jonka mukaan Bohemian ois pitänyt olla metrosta tultaessa oikealla. Eipäs ollutkaan, kun ihan toisessa suunnassa. Portaikosta löytyi tuttu juliste ja huokasin helpotuksesta. Tuttujakin löytyi ja aloimme vähitellen laatia biisilistaa. Antti kävi turinoimassa hetken ja vei yhden paperin (lupasinhan ottaa sitä runsaasti mukaan) biisilistan tekemistä varten. Minne lie mennyt. Aikomuksemme oli ojentaa huolella laadittu ja kerrankin realistinen listamme esim. Andylle, mutta hän ei vaikuttanut kovin vastaanottavaiselta... siispä päätimme viedä sen suoraan lavalle. Kun oikeat biisilistat tulivat, siirsimme omamme virallisen päälle, joka kuulemma herätti suuttumusta Antissa ja Anssi kohteli paperia Millan jälkeen väkivaltaisesti ja heitti sen Kellyn suuntaan. Virallinen lista oli kuitenkin hyvin laadittu, koska siinä oli esim. sama aloitus- ja setinlopetusbiisi, sekä Kaatuneiden muistolle ja Joki peräkkäin biiseinä 3 ja 4, kun meidän listassamme ne olivat biisit 6 ja 7. Ainut isompi puute oli meidän encorebiisiemme täydellinen puuttuminen: K&B, ROM, Tähtilaulu ja Three Amigos. Niin, mainittakoon sekin, että tuossa Anssin kirjoittamassa listassa lukee sellainen nimi kuin AnniStonniSton.

Siirryimme siis lavan ääreen. Lava oli ihan hulppean kokoinen ja vielä hulppeampi oli se Anssin pään yläpuolella roikkunut noin metrin halkaisijaltaan ollut peilipallo! Savukonekin oli just sopivasti siinä kohdalla lavan alla. Miksauspöytää emme nähneet missään. Porukkaa saapui paikalle ihan kiitettävästi ennen keikan alkua, joka oli siinä 00.15:n tienoossa. Mulle jäi lavan reunasta se kaikista haastavin kuvauspaikka, jossa joutuu arpomaan, että kummalta puolelta mikkiä Anssin kasvot saa kokonaisena kuvaan.

yori Ensin ei tuntunut kuuluvan Anssin kitaraa ollenkaan! Onneksi tilanteelle tehtiin jotain pian. Koko setin ajan parhaiten kuitenkin kuuluivat rummut ja Villen kitara, josta mielestäni kuultiinkin ihan kivoja "kuvioita".

Voisin melkein metrin tarkkuudella veikata missä seisoit. Hiukan Saaran puolella lavaa, keskemmällä mutta aika edessä. Eturivissä oli ihan sama kuuluvuus, Villen kitaran soidessa Anssin kitaraa ei hirveästi kuulunut. Kellyn rummut jyräsi aika vahvasti. Laulu kuului jotenkuten. Mutta muuten erittäin hauska paikka.

Sit niitä parhaita biisejä. Kaatuneiden muistolle - milloinhan sekin on viimeksi tullut kuultua bändiversiona? En muista! BMW oli eka todella hyvä kappale. Jossain vaiheessa innostuin laulamaan ahkerasti mukana, oiskohan ollut just BMW:ssä. Kaksi sisartakin oli kiva kuulla. Älä mene pois oli todella hilpeä. Biisin alkaessa Kelly pisti tupakaksi ja veteli savuja niin autuaasti, että hyvä kun muisti jotain hidasta komppia rummuttaa. Anssi ja Ville vetivät siihen päälle kitarasoolot ja katselivat muikein ilmein kattoon ja ties minne. Se näytti erittäin hassulta. Positiivinen yllätysbiisi oli Kaveria ei jätetä, vaikka olikin melkoista läpijuoksua vauhtinsa puolesta. Tykkäsin. Jennifer Aniston oli erit-täin hyvä, siihen perään Rva R, joka sit kuitenkin nousi keikan ykköseksi. Melkoinen meininki lavalla: bändi soittaa, mutta Anssi vetelee jossain ihan omissa ulottuvuuksissaan, huitoo mikillä, valuu hikeä, viuhtoo hiuksiaan ja revittää kitaraa. En muista juurikaan miltä se kuulosti, mutta lavaolemuksen puolesta paras Ruusus-versio koskaan! Sit siihen perään vielä erittäin rokkaava Karhun elämää, niin huh huh! *kiittää ja kumartaa*

Bonusta vielä siitä, että bändillä vaikutti olevan yritystä improvisoida. Antillakin oli sellasia improvisointi-ilmeitä: erittäin keskittynyttä soittoa ja kunnon virneet siihen päälle. Antti sanoi itsekin, että yritystä oli ollut. Mitähän nimitystä se käytti... Nummela-keikkojen meininkiä? Kahden biisin introt oli jopa sellaisia, että en kertakaikkiaan tunnistanut yhtään mikä biisi oli tulossa. Karhun elämää oli toinen, mikähän se toinen oli... Jotenkin tosi virkistävä biisilista, kuten Trientalekin taisi sanoa. Vaikeampi selittää, mistä moinen johtui. Aika paljon oli nopeampia biisejä, mikä oli varmaan ihan hyvä, koska yleisö piti pitää jotenkin otteessa. Hetkeä ennen bändin encore-paluuta lavalle säikähdin jo, että tähänkö se keikka hyytyy, kun vain eturivi taputtaa, mut ei sentään.

Keikan jälkeen puuhasteltiin mm. takahuoneen oven julisteen teippausten parissa (erittäin huonoa teippiä, joka repi ja repeili) ja pidettiin silmällä ovesta kulkevaa väkeä. Ihme kyllä kukaan ei pamauttanut sitä ovea nenälle. Levylaulajakin saapui ja hän jäi sinne nurkkaan poseeraamaan ja nimmareita piirtelemään. Ei vaikuttanut ollenkaan ahdistuneelta. Oli taas hauska seurata, miten rinkimme hiukan rakoillessa ihmiset bongailivat takanamme seisonutta staraa ja ilmeistä pystyi lukemaan suuren ihmetyksen. Anssin poistuttua takahuoneeseen, lähipöytään palasi joku naisihminen ja pöydässä istuneet miehet kertoivat suuren uutisen: "Anssi Kela seisoi äsken tossa ihan vieressä! Sä missasit sen!" :D Antin ahdistelun jälkeen päädyimme ravintolan perälle, jossa seinällä hymyilevä Virve Rosti ja Menneisyyden Vangit -juliste vaatimalla vaati lisää viiksiä ja partaa, ei sit muuta kuin tussi sauhuamaan... Kaunista jälkeä tuli! :lol:

HKL ei tosiaan saanut hyviä pisteitä, mutta bussi sentään tuli ja vain reilun vartin myöhässä. Saatiin seisoskella siellä vähintäänkin jäätävässä viimassa lähemmäs puoli tuntia. Bussista poistuessa tuuli vielä kahta kauheammin ja oli melkoisen kylmä. Ja minä kun harkitsin laittavani sandaalit! Lisäksi toiseksi viimeisessä kadunkulmassa tuuli vei sieltä julisterullan sisältä vaihtoehtoisen biisilistan, jonka nappasin kiinni ja lopun matkaa kävelin kädet tiukasti rullan molemmissa päissä, ettei mitään pääse karkaamaan. Tuntuu että on tänäänkin ollut vielä kylmä eilisillasta. Ja mm. farkut on teljettynä eteiseen, ne haisee niin vahvasti tupakalta. Että tulee baaritunnelma kotiin saakka... huh.

Mitähän kaikkea tästä jäi nyt puuttumaan? Niin tosiaan, kiitokset niistä nimmareista, juliste on itse asiassa erittäin hieno ja tuo kädessä oleva kuvio jaksaa ilahduttaa aina kun sen näkee. Tollasta ei olekaan ollut kahteen vuoteen! Nyt on asiat selkeesti taas kohdallaan. :)
a9800362 10.9.2006 16:41 Oletko Hanna80 vielä hengissä, kun ei ole mitään kommentteja irronnut? :roll: Toivottavasti ei tauti kamalasti pahentunut (toisin kuin mulla, et vieläkin lähtee vaan pelkkää kähinää), vai leijutko vieläkin jossain sfääreissä tämän maailman ulkopuolella eikä irtoa mitään kommentteja keikasta....?

Tässä yhteydessä suuret kiitokset mestarikuvaaja-Marille taas erittäin hyvästä otoksesta! :D Sun ottamista kuvista näkee, että olet ottanut niitä ennenkin, KIITOS.
Petri 10.9.2006 19:28 Sellainen yksityiskohta on vielä mainitsematta, että ennen Jennifer Anistonia Anssi soitti pätkän Guns n' Rosesin Sweet Child O' Minen introa

Kultakaivokseen sitten vähän kovemmalle sitä Anssin kitaraa. Koska Anssi Kelan musiikissa parasta on sen punaisen kitaran ääni, niin on se vähän hölmöä, jos sitä ei kuule kunnolla! Muuten oli kyllä hyvä keikka.
Hanna80 10.9.2006 20:00 Juu, hengissä ollaan, (Terveisiä Lahdesta! ) ei musta niin helpolla eroon pääse. Keikka oli taas jälleen kerran mahtava. Täällä onkin jo nopeimmat ehtineet antaa lausuntonsa eikä minulla juurikaan ole siihen mitään lisättävää.. Paitsi että vieressäni seissyt naishenkilö joka sanoi minulle että Anssin on pakko soittaa Milla tai muuten se ei oo mitään?? Niin tämä kyseinen naisihminen kysyi minulta että paljollako myisin harhaa.com hupparini????? :o Sanoin sille hyvinkin selvällä suomenkielellä että sulla ei ikimaailmassa ole niin paljon rahaa että mä tän paitani myisin, 100€ se ois tarjonnu heti siltä seisomalta. Ei lähteny multa paitaa siihen hintaan!!

a9800362 :n ottama kuva minusta ja Anssista onnistui hyvin, pienen kamera sählingin jälkeen loistavasti. Haaveilen uudesta hieman nykyaikaisemmasta kamerasta, omallani sain muutaman onnistuneen keikkakuvan mutta ei sillä mitään poseerauskuvia kehtaa ottaa. Jospa joulupukki toisi uuden kameran
:wink:

Kotimatka hepuli oli kyllä piristävää hiljaisella moottoritiellä, kiitos energiajuoman. Tarttee kokeilla joskus uudestaan. Suosittelen lämpimästi öisille kotimatkoille seuraa menee matkanteko paljon rattoisammin.
Mari 11.9.2006 18:27
Petri Kultakaivokseen sitten vähän kovemmalle sitä Anssin kitaraa. Koska Anssi Kelan musiikissa parasta on sen punaisen kitaran ääni, niin on se vähän hölmöä, jos sitä ei kuule kunnolla!

Allekirjoitan! Ja jos Petrillekään ei kuulunut, niin se ei sitten ollut pelkän eturivin ongelma. Mitenkähän muuten se miksauspöydän puuttuminen vaikutti asiaan?

Ja a9800362:lle: kiitokset vaan itsellesi, kuvia on aina kiva ottaa! Varsinaisia Bohemian keikkakuvia on nyt nähtävillä täällä. Kun katsoo varsinkin kahta viimeistä keikan aikana otettua kuvaa, niin ei mikään ihme, jos pieni ärräpää lensi tuollaisten kuvauskohteiden häipyessä kesken kaiken hauskuuden... :P
a9800362 11.9.2006 18:58 Tuo kuva "ihan vauhko mies" on ainakin osuvasti nimetty! :D Välillä tuntui itsestäkin siltä, että on mission impossible saada Anssista mitään hyvää kuvaa, kun mies riehuu koko ajan... Mutta toisaalta, noista revittelykuvista tulee aikamoisia "taidekuvia", ja itse asiassa mulla on tässä oman tietokoneen taustakuvana yks omasta mielestäni aivan sairaan makee (tosin väkisinkin hieman epätarkka) revittelykuva Anssista & Antista, aina alkaa hymyilyttää, kun avaa koneen! (Kuva otettu Tampereelta 31.3.)
a9800362 12.9.2006 5:45 Odottelenkohan levylaulajalta ihan turhaan keikkaraporttia...? :roll: (Meinaan kun keikka oli kerran hyvä.)
Anssi Kela 12.9.2006 6:59
a9800362 Odottelenkohan levylaulajalta ihan turhaan keikkaraporttia...? :roll: (Meinaan kun keikka oli kerran hyvä.)


Joo, turhaan odottelet. On ollut sen verran muutakin puuhaa, ettei keikkaraportin tekeminen ole mahtunut vuorokauden tuntien tarjoamaan viitekehykseen. Vakaa aikomus olisi kyllä vielä vääntää tänä syksynä ainakin yksi kunnon raportti. Veikkaisin, että laivakeikoista voisi irrota nasevaa tekstiä.
a9800362 12.9.2006 7:07
Anssi Kela Joo, turhaan odottelet.


Kiitos harvinaisen suorasta vastauksesta. Ei jäänyt mitään epäselväksi.

Anssi Kela Veikkaisin, että laivakeikoista voisi irrota nasevaa tekstiä.


Tuo oli sitten lupaus. :D
Petri 12.9.2006 7:23
Mari Mitenkähän muuten se miksauspöydän puuttuminen vaikutti asiaan?

Oli siellä miksauspöytä. Se oli siinä baaritiskin vieressä. Lavalta katsottuna baaritiskin vasemmalla puolella. Miksaaja ei kuitenkaan ollut Ame, vaan joku ihan tuntematon.