Forum 2002-2013

Anssi Kela 14.2.2007 8:38 Jippu-klubi 23.2. @ Belly Laulajatar Jippu on jo pitkään tinkinyt minua vieraaksi klubilleen. Nyt löytyi vihdoin yhteinen päivämäärä, joten minut nähdään rikkomassa keikkataukoa Uudenmaankadun Bellyssä perjantaina 23. helmikuuta.
a9800362 15.2.2007 13:37 MAHTAVAA!!!! Sinne on sitten päästävä, keinolla millä hyvänsä!! Olen sopivasti vielä talvilomalla. :D

Mihin aikaan keikka alkaa ja voiko lippuja ostaa etukäteen jostain *kyselee epätietoinen
Hanna80 15.2.2007 14:26 Juu, minä myös olen tulossa, ilmeisesti ja toivottavasti samassa kyydissä a9800362n kanssa.. Lomaa ei ole mutta sitä ei silloin kysellä kun Anssi jossakin esiintyy että pääseekö vai ei sinne on päästävä!! Kivaa, kivaa!!!
a9800362 22.2.2007 20:44 Enpä tiedä, kannattaako mitään biisitoiveita alkaa latelemaan, kun ei tiedä yhtään, minkälainen keikka on tulossa... Mutta jos omia mielialojani ja mielentilojani yhtään kuulostelen, niin ainoa tällä hetkellä mieleeni tuleva biisitoive on ehdottomasti RAKKAUS ON MURHAA. Niissä fiiliksissä ryvetään eikä biisin kuulemisesta ainakaan sanottavampaa haittaa olisi. :evil: Sitä paitsi biisin nimihän on totta.

Ei ole suurempia odotuksia huomisen keikan suhteen. Mutta en usko, että se fiiliksiäni voi ainakaan huonontaa... Ja jos oikein optimistiseksi heittäytyy (mikä ei ole meikäläiselle millään lailla tyypillistä), niin Anssihan voisi huomen illalla repäistä ja vetäistä jotain uutta tuotantoa!?
Mari 24.2.2007 17:14 Ketään ei kuulu ei näy... Mun teorian mukaan yöllä keikan loputtua koko puolikas eturivi höyrystyi ilmaan. Tai haukottelivat itsensä atomeiksi. Tai ovat muuten vaan vieläkin ihan tainnoksissa. :D

On se kummallista, miten hyvän keikan jälkeen tulee aina sellanen universaali pään tyhjyys. Sitä tyhjemmät aivot mitä hienompi keikka. Osaako kukaan selittää tätä ilmiötä? Ei kaikki keikat vaikuta samalla tavalla.

Mulla ainakin pää tyhjeni jo siinä vaiheessa kun tunnistin Hey Hey My My:n intron Anssin Martinista... ilme oli just tällänen: :o (Terkkuja vaan takanani istuneelle tuntemattomalle naisihmiselle, jota käännyin katsomaan tällä naamalla.) Lopullisesti tajunta meni, kun Anssi ja Jippu lauloivat duettona Harhaa. Ei kulkaa ylisanat riitä!!! Jippuhan lauloi parammin kuin Anna Kuoppamäki, mitä nyt sanat oli hitusen hakusessa. Ei se mitään, tunteella vaan (kuten Jippu sanoi). Samaten kuin Backstreet Boyssien I Want It That Way... nam nam... Ja yksi kovan luokan tajunnanräjäyttäjä oli suosikkibiisini Jipulta, Enkelten kaupunki, joka kuulosti aivan (lisää valinnainen kirosana tähän):n hyvältä! Varsinkin kun aina yhtä vaatimaton Anssi ei muka osannut soittaa, kun ei ollut kuullut kappaletta - ja paskat - aivan ylimaallisen ihana kitarasoolo Gretschillä!!! Ynnä upea akustisten kitaroiden duetto Wasted Yearsissa, jossa soittajillakin oli silminnähden kivaa. Ihanan spontaani, eläytyvä ja kuvauksellinen Jippu keltaisissa villasukissa ja Anssikin lavalla pitkästä aikaa... Tämä kaikki pienessä klubissa neljän järkyttävän suuren kattokruunun alla pehmeällä punaisella tuolilla lavan reunassa istuen. Yritä tässä nyt sit muka toipua...! Huh.

Jippu ja Anssi siis vuorottelivat lavalla ja biisilista oli suunnilleen tämän näköinen:

1. Lunta ja enkeleitä (Jippu)
2. Kaksi kauneinta (Jippu)
3. Kii (Jippu)
4. Hey Hey My My (Anssi akustinen soolo)
5. "Sinivalkoinen" (Anssi akustinen soolo)
6. Wasted Years (Anssi + toinen akustinen kitara)
7. Amerikan autoja (Jippu)
8. Talossa (Jippu)
9. Enkelten kaupunki (Jippu)
10. Jennifer Aniston (Anssi akustinen soolo)
11. I Want It That Way (Anssi ja Jippu)
12. Harhaa (Anssi ja Jippu + sähkökitara)
13. Kaunis vanha mies (Jippu)
14. Baarissa (Jippu)
15. Piiloon (Jippu)
16. Kukkakaupan kulmalla (Jippu)
17. Money For Nothing (Anssi Gretsch + bändi)
18. Rakkaus voittaa (Jippu)
a9800362 24.2.2007 18:08 Näyttää tosiaan tämä foorumin hiljaiselo jatkuvan. Eilisellä keikallahan oli foorumilaisia koko joukko, vaikka minä ja Hanna80 ehdittiin jo jossain välissä pelätä pahinta, että tuleeko paikan päälle muita. Otettiin tulo tosi varman päälle ottaen huomioon junien myöhästelyt pakkasen takia ym. ihanat maalaisia piinaavat keikkapaikalle tulemista myöhästyttävät riskitekijät ja oltiin Bellyssä jo klo 20...

Oli mahtavaa päästä rikkomaan liian pitkäksi venähtänyttä keikkataukoa. Kai sekin selittää tuota pään tyhjenemistä ja sitä kuuluisaa ns. "aivojen puuroutumis" -ilmiötä, jota pohdittiin ainakin Ylöjärven keikan jälkeen. Ei taas muistanut, miten mahtavalta Anssi kuulostaa livenä ja sitten vielä, kun tulee mielettömältä kuulostavia covereita ym. herkkua. Kiitos näistä!

Jippu oli mullekin tosi positiivinen yllätys. Pirteä, eloisa, vahvasti eläytyvä ja hetkessä kiinni. Hienoja kappaleita hänelläkin. Shokeeraava oli hänen uusi biisinsä "Baarissa", sai ainakin mussa aikaan voimakkaita tuntemuksia. Järkyttävät sanat, iskivät ainakin meikäläisen tajuntaan rajusti.

Eikä muuten ollut lainkaan hassumpi ajatus heittäytyä torstai-iltana optimistiseksi ja odotella Anssin vetävän jotain uutta tuotantoa. Maahanmuuttajaelämään vahvasti etabloituva "Sinivalkoinen" oli perus-Anssia tarinan kerronnaltaan ja kertosäe jäi jo ensikuulemalta päähän soimaan. Toivottavasti tämän biisin saa kuulla monta kertaa vielä myöhemminkin.

Vaikka Anssin esittämät coverit oli vertaansa vailla (ja kaikki suht varmoja vetoja, ei sellaista hapuilua kuin aiemmin kuultuna, joten treenaus tuottaa tulosta!) niin mulle jäi keikasta Anssin esittäminä parhaiten mieleen tuo uusi biisi "Sinivalkoinen" sekä Jennifer Aniston, joka kuulosti mielestäni ihan erilaiselta kuin ennen. Versio oli rauhallisempi ja hitaampi kuin tavallisesti, mutta lopun revittelyt "En suostu pystyyn kuolemaan" tulivat sellaisella mahtipontisuudella ja eläytymisellä että ei mikään ihme, että yleisö aplodeerasi hullun lailla esityksen jälkeen.

Niin, ja tulihan eilisellä keikalla opittua taas jotain uusia tosiasioita elämästä, kuten että eduskunnassa on oma suklaa, jonka maku levylaulajan mukaan muistuttaa suomalaista konsensusta, vai miten se nyt meni!?

Ei tässä nyt mitään sangen järkevää saanut keikasta sanottua. Mutta oli todella mahtavaa päästä taas kuulemaan Anssia livenä. Se on maanpäällinen taivas, jossa sanat ongelma, huoli ja murhe ovat tuntemattomia käsitteitä. KIITOS!!!! :D
jassu 24.2.2007 18:57 Maahanmuuttajaelämään vahvasti etabloituva "Sinivalkoinen" oli perus-Anssia tarinan kerronnaltaan.

Hmm, kuulostaa erilaiselta ja mielenkiintoiselta aiheelta biisissä...
Hilu 27.2.2007 10:54 Jonkun ottamia kuvia Bellyn keikalta.
Hanna80 27.2.2007 19:46 Jospa minäkin avaisin sanallisen arkkuni tuosta perjantain keikasta näin reilun neljän päivän viiveellä. Omalla kohdallani keikan odotukset oli niin ja näin kun ei Jipun tuotanto ollut mitenkään tuttu muutakuin radiosoiton kautta. Epäilin että mitenkähän tylsistyn mutta ei Jippu tuli ja yllätti minut täydellisesti. Totesin kotona miehelleni että mars ostamaan minulle Jipun levy mutta vielä ei ole levyä kotona näkynyt :roll:

a9800362 ja Mari ehtivätkin jo keikasta parhaat palat kertoakin niin mitä minä siihen enään mitään menen lisäämään..
Sen verran voisin mainita että siinä vaiheessa kun Anssi ja tämä Jipun kitaristi olikos se nyt Tuomas nimeltään soittivat kaksistaan huomasin että Anssi antoi Gretschinsä Tuomakselle niin itselleni nousi pala kurkkuun että : Mitä? Kysyinkin sitten Marilta että onko Anssin Gretschiä soittanut koskaan kukaan muu? Tarkoitan kukaan ulkopuolinen Anssin bändistä? Itselläni vain on sellainen käsitys että Gretsch on Anssin soittimista se kaikkein kallein ja arvoikkain enkä nyt tarkoita rahallista arvoa.. Korjatkaa ihmeessä jos olen väärässä.

Niin, itse ainakin bongailin julkkikisia Bellyssä. Radio/Tv-persoona Tuomas Enbusken bongasin ensimmäisenä. Toisena silmiini osui Tanssii Tähtien Kanssa ohjelman tanssija Marko Keränen. Ja toki siellä myös V.Kelan näin mutta hän taitaa kuulua vakiovieraisiin Anssin esiintyessä niin sitä kai ei lasketa julkkikseksi :?

Seuraavaa keikkaa odotellessa...
a9800362 28.2.2007 16:39 Onkohan mitään mahdollisuutta, että Bellyssä esitetty uusi biisi "Sinivalkoinen" päätyisi seuraavalle levylle...? Mielestäni tuota vaihtoehtoa kannattaisi ainakin harkita...
Mari 5.3.2007 17:08 Jos joku ei ole vielä huomannut, niin Harhaa.comista löytyy Jippu-klubin keikan raportti ja kuvia.
Kuvien valikointi aiheutti melkoista hammasten kiristelyä, kun kuvia tuli otettua aika paljon (lue: ihan liikaa). Jos joku haluaa koota jonkun Jippu-kuvagallerian, niin ottakoon yhteyttä, osallistun ainakin 40 kuvalla.

Jipunkin foorumilta löytyy pätevä keikkaraportti. Hauska lukukokemus myös tuo aiempi klubi, jossa esiintyy sivuosassa eräs Asko.

Minua kiinnostais kuulla keikalla olleiden mielipiteitä tästä "Sinivalkoisesta" biisistä. Tuossa Jipun sivujen raportissa sitä kehutaan ja a9800362 kehuu myös, mutta minusta se ei ollut kovin kummoinen. Minusta se kuulosti pikaisesti kokoon kyhätyltä kappaleelta. Varsinkin sävellys. Kertsissä tais olla tasan ne tarvittavat kolme sointua ehkä kaikista helpoimmassa järjestyksessä mihin soinnut voi laittaa. Mietin jopa hetken sitä kuunnellessa, että biisi vois olla aika kova sana kaikkien aikojen huonoimmat A. Kela -biisit top3-listalla. Myönnän kyllä, etten saanut lyriikoista hirveästi kiinni (nk. Jennifer Aniston -ilmiö). Kertsi jäi silti päähän, se oli hauska, mutten tiedä oliko tarkoitettu hauskaksi.

Sinänsä ei hirveesti voi kappaleelta odottaakaan, jos se on pakon edessä tehty korvaamaan jotain puhetta. Ihan varmasti parempi kuin mikään saarna, eli siihen nähden hyvä suoritus, mutta levylle en näillä meriiteillä laittais. Tosin aika vaikea sanoa mitään lopullista yhden kuuntelun perusteella.
Trientale 7.3.2007 15:04 No niin, joskohan tässä vihdoin ennättäisi keikkaa hieman kommentoimaankin.

Meillä oli kullan kanssa keikkaa seuraavana aamuna herätys peräti kello 05:15, mutta siitä huolimatta sain hänetkin raahattua paikalle. Olihan jonkun pakko tulla kuvaamaankin, kun minun kameraani ei tällä hetkellä ole kuin yksi epäkunnossa oleva muistikortti. Murh! Olisi kiva päästä vihdoin kunnolla testailemaan uutta kameraa!

No, keikka oli tunnelmaltaan oikein lupsakka ja esitettävät biisit toinen toistaan parempia. Jippukin yllätti kyllä varsin positiivisesti, vaikka hän kieltämättä lavalla kiemurrellessaan ja irvistellessään näyttikin välillä siltä kuin häntä kidutettaisiin jollain kammottavalla tavalla... Mutta biisit olivat kyllä ihan jees.

Anssin osuudet olivat tietysti nannaa korville, myös kitaransoitto Jipun biisien aikana. On se vaan käsittämätöntä, mihin ilmeisesti suunnilleen yhtään harjoittelemattakin taitava soittaja pystyy! Covereitakin oli jälleen kiva kuulla Anssilta, sieltä tulikin taas pari sellaista biisiä, joita en aiemmin ollut kuullut Anssin livenä esittävän.

Kaikenkaikkiaan ilta oli oikein positiivinen kokemus (vaikka viimeiset pennoseni hupenivatkin siihen yhteen kokikseen, joka minut pakotettiin ostamaan...). Ainoa vika oli, että se tuntui loppuvan aivan liian nopeasti! Mielellään keikalla olisi viihtynyt paljon pitempäänkin! No, meidän piti kyllä sitten välittömästi keikan päättymisen jälkeen häipyä paikalta, sillä halusimme ehtiä jonkun aikaa nukkuakin ennen aikaista herätystä. Todettakoon, että emme varmasti ehtineet nukkua paljoakaan yli kahta tuntia, mutta ei seuraavana päivänä silti hirveästi väsyttänyt, vaikka se pitkä päivä olikin. Sain tosin kyllä sitten kahteen otteeseen nukkua automatkan aikana, mutta kuitenkin...

Sitten vielä siitä "Sinivalkoisesta" biisistä.
Niin sävel kuin sanoituskin olivat kyllä sellaiset, että ne hyvinkin tunnisti Anssin tekemiksi. Kertosäe varsinkin oli hyvin tarttuva, ja ahkerasti sitä on edelleenkin tullut lauleskeltua. Muuten sävellys ei kuitenkaan mitään ihan parasta laatua tainnut olla, vaan aika yksinkertainen pläjäys.
Sanoitus on osittain ihan hyvin oivaltava, mutta kyllä hyvinkin kliseinen. Se ei varmaan sinänsä ole mikään ihmekään, kun ottaa huomioon, että biisi on tilaustyönä tehty ja sen aiheena on rasismi. Tuosta aiheesta kun niitä kliseitä on niin helppo heittää ilmaan, että tottakai niitä saa biisin sanoitukseenkin aika paljon laitettua. Ihan hyvää kynänkäyttöä silti. Kuitenkin biisi tosiaan kuulosti siltä, että se oli varmaan aika nopeasti kokoon kyhätty.

Ei biisi huono ole, mutta ei myöskään mikään kärkibiisi Anssin tuotannossa. Tuskin laittaisin sitä top5 (tai top10) -listalleni. Jotenkin siitä kyllä paistoi se, että biisi oli tehty sellaisessa tilanteessa kuin oli.
Siitä on tietenkin vielä ihan liian aikaista sanoa mitään, miten hyvin tai huonosti biisi Anssin tulevalle levylle sopisi. Sehän riippuu paljolti sen levyn sielunmaisemasta muutenkin. Voisin kuitenkin veikata, että kyllä Anssilta löytyy tai tulee löytymään paremminkin levytettäväksi sopivia biisejä. Alkaen vaikka siitä Paremmasta miehestä.
Mutta mikä ettei tuosta vaikka jonkun hyväntekeväisyyssinkun saisi aikaiseksi, sellaisiahan on tässä viime aikoina kai julkaistu muistakin aiheista...
keva 7.3.2007 18:18 a.
a9800362 7.3.2007 19:05
Trientale Sanoitus on osittain ihan hyvin oivaltava, mutta kyllä hyvinkin kliseinen.


Tuosta kliseisyydestä voin olla Trientalen kanssa samaa mieltä, mutta monesti harvinaisen totta olevat asiat ovat suoranaisesti kliseisiä. Mutta kyllä sanoitus voi mielestäni olla yhtä aikaa sekä hyvin oivallinen että kliseinen. Eivät kliseet aina ja välttämättä kuulosta negatiivisilta. Sitä paitsi luulen, että biisin tarkoituksena oli sanoa asiat "harvinaisen suoraan" eikä alkaa leikkimään hienoilla kielikuvilla. Tällaisen "tarinankerrontatyylin" Anssihan hanskaa erinomaisesti!

Mari kommentoi, että kertsistä ei löytynyt kuin tasan kolme sointua. So what!? Eihän sointujen määrä itsessään ole mikään tae onnistuneelle kappaleelle. Joten mä en tässä kohdassa voi muuta kuin jättää kyseiset kommentit noteeraamatta.

Harmittaa, että "Sinivalkoinen" kappaleesta ei yhdellä ainoalla kuuntelulla jäänyt kovin paljon muuta mieleen kuin kertosäe. Sen takia olisi erittäin mukava joskus päästä kuuntelemaan kyseistä biisiä uudemman kerran... Mutta kyllä sekin kertoo jo aika paljon, että vaikka ei muuten jäisi kovin paljon mieleen ensikuuntelulla, niin kertosäe jää silti päähän soimaan. Aika harvan kappaleen kohdalla kuitenkaan käy niin, ainakaan mulla.

En muuten tiedä, mitä Mari tarkoitti nk. Jennifer Aniston -ilmiöllä, mutta kontekstista olin sen verran ymmärtävinäni, että sillä on jotain tekemistä lyriikoiden kanssa!? Omasta mielestäni Jennifer Anistonin sanoitus on vallan nerokas, suorastaan briljantti, mitä tulee kertosäkeeseen ja varsinkin siihen viimeiseen säkeeseen "En suostu pystyyn kuolemaan". Tarinankerronnan lomaan Anssi onnistuu aika ajoin sepittämään jotain tuollaisia kuolemattomia lauseita, joiden merkitys ei välttämättä aukene ensimmäisellä kuuntelukerralla. Aivan mahtavaa...! Toivottavasti tällaisia sanoituksia saadaan rutkasti lisää neljännellä albumilla.:D