Forum 2002-2013

a9800362 16.5.2007 18:33 Helsinki Semifinal 17.5.2007 Avaan tuolle huomiselle helatorstain keikalle uuden otsikon. Etukäteen en ole keikkaa hehkuttanut millään lailla (olenkohan sairas?), mutta tänään heräsin talviunestani ja aloin miettiä, pitäiskö kuitenkin esittää jotain biisitoiveita omille tavoilleen uskollisena...!?

Ylöjärven Kosketuksessa oli sellainen pläjäys marraskuussa, ja siellä etenkin keikan aloitus "Kuolematon laulaja". Sen kuulisin kernaasti huomenna Semifinalissa. Se sai mut liikuttumaan lähes kyyneliin ja mietin, voiko sellaista tapahtua enää toista kertaa... Tämä toive ei tietystikään kuulosta kovin realistiselta, mutta hei, ihmisellä pitää olla unelmia!

Mielenkiintoista tietoa tuolla "Tulevat keikat" -otsakkeen alla keikan alkamisajankohdasta. Mikäköhän lienee lähimpänä todellisuutta...? Ei taida olla muuta vaihtoehtoa kuin saapua paikalle tasan klo 21, niin ei tarvi miettiä, koska keikka alkaa, kun on jo paikalla.

Ajattelin muuten olla radikaali ja olla ottamatta yhen yhtä kuvaa keikan aikana ja nauttia vain musiikista! Kuulostaa aika ennakkoluulottomalta toiminnalta, kun ottaa huomioon, että on tullut räpsittyä pitkälle toista sataa kuvaa joidenkin keikkojen aikana...

Odotan innolla mitä tuleman pitää helatorstain iltana...
Trientale 16.5.2007 19:04 Minä taas ajattelin räpsiä huomenna oikein ekstrapaljon kuvia... 8) Sain nimittäin joululahjaksi uuden kameran, mutta en ole vielä sitä hirveästi ehtinyt testailla, en varsinkaan keikoilla. Niin että josko sitten huomenna vähän testailisi asetuksia. Tai sitten tyydyn vain automaattiasetuksiin, keikka voi olla kuitenkin sen verran intensiivisesti seurattava, että kameraan ei ehdi keskittyä sen enempää kuin laukaisimen painamiseen.

Biisejä en oikein osaa tällä kertaa toivoa, kaikki kelpaa. Lähinnä kai toivon vain erilaisia versioita tutuista biiseistä, tyyliin 1972 ja SK Kosketuksessa. Ja ÄMP:n livenä kuulemisestahan on jo taas vierähtänyt hirveän monta kuukautta! :wink:
Anssi Kela 16.5.2007 19:29 Mainittakoon, että tilaisuudessa esiintyy lämppärinä Webasto. Webasto aloittaa lämmityksen klo 21.30 ja soittaa puolisen tuntia, jonka jälkeen allekirjoittanut yhtyeineen käy mahdollisimman ripeästi asiaan. Webaston lämmittelyä ei kuitenkaan missään nimessä kannata missata, sillä yhtyeessä saattaa vilahdella tuttuja naamoja.
Trientale 17.5.2007 22:27 Siis tämän siitä saa, kun jättää miehen lapsineen yksin kotiin ja lähtee itse vähän huvittelemaan... Kun tulin keikalta hetki sitten kotiin, niin porukat olivat tietysti nukkumassa, mutta jotakuinkin kaikki valot olivat päällä, samaten televisio! Sen vielä ymmärtäisi, jos mies olisi nukahtanut sohvalle vaikkapa minua odottaessaan (hänellä on vähän sellaista taipumusta), mutta ihan sänkyyn tuo oli mennyt nukkumaan. Kyllä huomaa, kuka meillä on se, joka tekee tuollaiset pikku ilta-askareet..! Lisäksi lattia on kuin pyörremyrskyn jäljiltä... (No okei, se on varmaankin osittain myös minun syytäni, mutta kuitenkin!)

Niin, siis keikka. Ei oikein vielä pysty hirveästi kirjoittamaan mitään, joten ihan lyhyt yö-raportti nyt vain.
Webasto soitti oikein kivasti ja leppoisasti, tykkäsin kovinkin. Bändissä Saara lauloi, soitti koskettimia, kitaraa ja viulua, Ville oli rummuissa, Saaran isä ja veli soittivat kitaroita ja lisäksi oli basisti, jonka nimeä en nyt muista...

Sitten Anssin biisilista:

1. Milla
2. Puistossa
3. Harhaa
4. Jennifer Aniston
5. Faijan haamu
6. Suuria kuvioita
7. Sormus
8. I Feel The Earth (Saara lauloi)
9. Wasted Years
10. Rock-unelma
11. Huoneessa
12. Kipinöitä
13. 1972
-------------------
14. Mikan faijan BMW
15. Älä mene pois
16. Rva Ruusunen (Anssin soolo)

En nyt jaksa listata, missä biiseissä Saaran ja Villen soittimet vaihtelivat, laiskuus iskee... Tai itseasiassa nälkä, tajusin bussissa kotimatkalla, että vatsa murisee tyhjyyttään, jotain on pakko syödä vielä ennen nukkumaan menoaan!

Keikka oli varsin hyvä, mielenkiintoisia versioita kuultiin, ja se ÄMP:kin tuli, kun joku muu kuin minä yleisöstä sitä toivoi. Hyvä hyvä! (Vaikka Mari muuta vieressä mutisikin...) Ainakin Anistonista ja Rock-unelmasta kuultiin tosi erilaiset versiot, niistä ei aluksi meinannut tunnistaa, mikä biisi tulee. Esim. Harhaa oli nopea, Aniston taas hidas.

Bändin jäsenet ovat nykyisin niin hyvin koulutettuja, että tulevat itse luoksemme, meidän ei siis tarvitse enää mennä bändiläisten luo! Saatiin siis tarvittavat nimmarit biisilistoihin ja juttutuokiomme.

Tattista vaan kaikille, jatketaan kommentointia huomenna hieman virkeämpänä, nyt sitä iltapalaa haukkaamaan!

Ja niin, odotan suurella mielenkiinnolla, mitä kulta sanoo kun näkee, että käteeni on pitkästä aikaa raapusteltu jotain mustaa! :mrgreen: (Osoittaahan se suurta moukkamaisuutta, että on muka jotain tärkeämpää tekemistä kuin tulla Anssin keikalle, joten siinä kumoutuivat kaikki kiellot, etten muka saisi enää pyytää nimmareita käteen! Hah! :D)
keva 18.5.2007 6:13 a.
keva 18.5.2007 6:23 a.
Anssi Kela 18.5.2007 10:03 YouTubeen voi nyt mennä ottamaan pienet jälkilöylyt Semifinalista.
Hilkka 18.5.2007 11:08 Anssi, olisiko mahdollista saada myös Semifinalin Suuria kuvioita -versio YouTubeen? Jos ei, niin sitten ei voi mitään.
JMN 18.5.2007 11:33
Anssi Kela Mainittakoon, että tilaisuudessa esiintyy lämppärinä Webasto.


Mitenkäköhän kukaan ei ole aiemmin keksinyt tuota nimeksi bändilleen? Webasto - ja yleisö lähtee messiin kuin palmun alta!
jassu 18.5.2007 14:20 Saarahan osaa soittaa viulua, miksi ihmeessä tätä taitoa ei ole aikaisemmin käytetty keikoilla?
Tuo Harhaa versio kuulosti ihan sairaan hyvältä, paaaaljon parempi kuin levyversio. Siis todella hyvä, ihan huippu! Kiittää ja kumartaa! :D
Tälläisiä keikkataltiointeja pitäisi laittaa useamminkin tuonne YouTubeen!!!!!
Hilu 18.5.2007 14:51
JMN
Anssi Kela Mainittakoon, että tilaisuudessa esiintyy lämppärinä Webasto.

Mitenkäköhän kukaan ei ole aiemmin keksinyt tuota nimeksi bändilleen? Webasto - ja yleisö lähtee messiin kuin palmun alta!

The Webasto
Mari 18.5.2007 19:10 Mukavaa oli nähdä bändiäkin lavalla pitkästä aikaa. Ja mukavaa, että keikka loppui ihan ihmisten aikaan, että jaksoi aamulla taas herätä. Olen tänään päässyt saarnaamaan suureen ääneen 4,5 tuntia ts. huutamaan kurkkuni kipeäksi, kävelemään reilut 10 kilometriä ja kaiken kukkuraksi puhumaan ruotsia puhelimessa, töistä pääsin puol kahdeksalta. Joten antakkee armoo, jos ei nyt ihan jaksa enää oikein keskittyä. Mut istuminen ja kirjottaminen vaikuttaa ihan leppoisalta iltapuhteelta...

Voisin kommentoida keikkaa lyhyesti kielellä, jota innostuin vasta opiskelemaan erään bändin (ja keikan, josta en ole vielä täysin toipunut) innoittamana: dosly mi stova, já stál tam jen.

Lähtökohdat illalle oli aika kehnot, koska päivän tunnelmat oli sen verran tympiintyneet, etten ois hirveästi jaksanut lähteä koko keikalle. Mut eihän sitä nyt voinut väliinkään jättää. Törmäsin Trientaleen Ravintola Ilveksen tienoilla ja meillä olikin sitten hyvää seuraa toisistamme siellä muuten niin tyhjällä Semifinalin lavan edustalla. Muitakin foorumilaisia oli tietysti lähistöllä, mutta nk. sivistyneemmillä paikoilla.

Kaikkea mahdollista tuli verrattua Siihen Semifinalin Keikkaan tai sitten Kosketuksessa-esiintymiseen. Vähänkin näitä keikkoja tunteva tietää heti, miten vertailussa käy - huonosti. Ylöjärvellä oli ne ihanat puuroiset säkit, täällä sai seistä. Äänentoisto oli Antin epäilyistä huolimatta huonompi Semifinalissa kuin Ylöjärvellä. Artistit olivat keikan jälkeen suunnilleen yhtä vähäsanaisia kuin Ylöjärven jälkeen (paitsi Saara!), mutta lavalla ei näyttänyt olevan nyt niin hirveän hauskaa (johtuiko sitten siitä jääkaapin puutteesta). Biisitkään eivät sitten kuulostaneet yhtä hyviltä kuin Ylöjärvellä. Siellä kaikki tuli yllätyksenä, mutta nyt kun oli kuullut jo ne parhaat versiot kerran, niistä ei jaksanut riemastua samalla lailla, eikä uusiinkaan akustisiin sovituksiin ollut löydetty samanlaista potkua, vaikka Antti puhui jotain harjoittelusta sormet verillä. Vai oliko bändi ruosteessa? Vai oma muistini?

Biisilistasta oli jätetty klassikoita pois, esim. Nummelasta olisi ollut mukava kuulla ihan uudenlainen akustinen versio. Bemarikin lisättiin listaan vasta yleisön toiveesta. Siinäpä sitten laulettiinkin mukana! Ylöjärvellä hyvältä kuulostanut Kaksi sisarta oli myös jätetty pois. Ja tilalla oli sitten ihan liikaa tätä karsastamaani lällyosastoa: ÄMP, Kipinöitä, Huoneessa ja Sormus. (Kipinöitä kuulosti kyllä erittäin hyvältä!) Aniston oli hyydytetty unettavan hitaaksi versioksi ja Harhaa laukattiin lähes mauttomalla nopeudella (varmaan Antin keksintöä). Peräkkäin ne vaikutti varsin omituisilta, mutta tuo YouTube-versio on kyllä ihan kiva ja rento. Antti kertoi, että treeneissä he olivat huomanneet keikan lyhimmäksi biisiksi Suuria kuvioita. Kertonee jotain siitä, millä vauhdilla se esitettiin. Rockunelma oli hyvä ja rokkaava.

Oikeastaan ainut positiivinen yllätys oli Saaran laulama cover. Ja tietysti Saaran viulu. Toinen cover olikin sitten se moneen kertaan kuultu Wasted Years. Ei esityksessä mitään vikaa ollut, mutta kappale ei varsinaisesti ole mikään tunnelman nostattaja. Enemmän olisin kaivannut rempseää menoa, mitä oli Ylöjärvellä ja legendaarisessa Semifinalissa. Keikan kuitenkin pelasti plussan puolelle viimeinen kappale, Anssin soolona vetäisemä Rva Ruusunen. Sitä biisiä uskaltaa aina toivoa, kun haluaa hyvän lopetusbiisin, koska Anssi silminnähden nauttii sen soittamisesta, eläytyy sen esittämiseen ja tämä myös kuuluu. Komea esitys!

Ruususen lisäksi erityistä plussaa oli Webasto. Soittajat onkin jo lueteltu, mutta sitä ei kai ole vielä sanottu, että he soittivat countryhenkistä musiikkia. Hyvältä kuulosti! (Onkohan tuo Hilun linkittämä sivu oikea, kun siinä ei ole yhtään eilen lavalla olleitten nimiä?) Saaralla on tosi kaunis lauluääni ja sitä kuulisi mieluusti useamminkin keikoilla.

Plussaa oli tosiaan myös se, että saimme Trientalen kanssa metsästettyä biisilistoihimme kaikkien bändin jäsenten nimmarit liikkumatta juurikaan paikoiltamme. Suurimmat meriitit olivat Kellyn houkutteleminen paikalle kaukaa baaritiskiltä asti ja selin meihin päin jutustelevan Antin käännyttäminen tuijottamalla.

Ainiin, pisteet vielä Semifinalin komeille vessoille! Peili ja kaikki paikat täynnä kirjoituksia ja tarroja, mutta ei tällä kertaa reikiä ovissa. Raikas oranssi yleissävy. Tiptop siistiä, ei edes yhtään lavuaaria tukossa. Ja siellä oli vain tuttuja. Suosittelen! :)

Loppuarvosana: Ihan ok, mutta paljon jäi parantamisen varaa lauantaita varten! Ja parantaminen ei tapahdu harjoittelulla, vaan rennommalla fiiliksellä!

Tällänen raportti tällä kertaa.

PS. Mitä ihmettä Anssin hiuspehkolle oli tapahtunut? Sähköisku vai papiljotit? Kaikkea sitä... alkaa tosiaankin riistäytyä käsistä.
PPS. Lähdettyämme Semifinalin sisäpihalta Jone Nikula asteli edellämme ja meni Ravintola Ilvekseen.
Hilu 18.5.2007 19:30
Mari (Onkohan tuo Hilun linkittämä sivu oikea, kun siinä ei ole yhtään eilen lavalla olleitten nimiä?)

Ei se tämän Webaston sivusto olekaan vaan jonkun toisen melkein samannimisen (The) bändin. JMN kysyi, miksi kukaan ei ole aiemmin keksinyt tuota nimeksi bändilleen. On siis joku keksinyt aiemmin, jo vuonna 1999.
Hilu 18.5.2007 20:41 Minä pidin keikasta kovasti! :D Kosketuksessa-konsertissa olleena osasin odottaa samantapaisia versioita biiseistä kuin siellä, joten eivät ne yllätyksenä tulleet. Odotinkin innolla kuulevani ne uudelleen: hevosvetoisen todella riemastuttavan Suuria kuvioita, huvittavan bossanova-1972:sen, ihanan Sormuksen, harvoin kuullun Huoneessa. Harhaa kuulosti paremmalta kuin ikinä! Anistonin yökerhoballadisovitus oli kiva. En kaivannut Nummelaa, ja MFBMW:nkin tilalla olisi voinut olla jotain tuoreempaa. Mitä harvemmin sitä kuulee, sitä parempi… :twisted:

Saaran kaunista laulua ja viulua oli kiva kuulla. Biisistä en vain pitänyt, I Feel The Earth Move ei mitenkään kuulu suosikkibiiseihini. Anssin laulama Wasted Years kirvoitti yleisön seasta sanan "loistava". Ihan mukava se olikin, tosin vähän yksitotinen.

Anssin tukkakin oli kivasti kihartunut, lyhyemmällä otsatukalla se olisi tosi kiva! :wink:

Mari Törmäsin Trientaleen Ravintola Ilveksen tienoilla ja meillä olikin sitten hyvää seuraa toisistamme siellä muuten niin tyhjällä Semifinalin lavan edustalla. Muitakin foorumilaisia oli tietysti lähistöllä, mutta nk. sivistyneemmillä paikoilla.

Terveisin nimimerkki ”lavan edessä seisonut”. 8)
Jirka 18.5.2007 20:41 Erittäin antoisa keikka kaikin puolin. Uutta ja vahvaa tulkintaa löytyi ja webasto toimi niin kuin sen pitääkin eli lämmittää :D
Tuo nopea versio tohon harhaa biisiin toimii muuten paremmin. Ja kertsissä korkeelta ja kovaa meininki :) Ehkä hieman ois toivonu muutamaa biisiä lisää mutta eihän niitä biisejä koskaan kuule tarpeeksi :)
Erittäin hyvää kesää kaikille!
Hilkka 19.5.2007 9:15 Nettiosoitteesta www.vartti.fi/nakoislehti/ löytyy Vartti-kaupunkilehden numerosta 37/13.5.2006 juttu Anssista. Juttu on Vartin Itä-Helsingin painoksessa. Löysin uutisen tämänpäiväisen 19.5. HS:n C-osion Nimiä tänään Sanottua-palstalta. Anssia oli haastateltu Semifinalin ja itä-helsinkiläisen ravintola Hangoutin keikkojen tiimoilta.
Trientale 19.5.2007 14:53 Piti vissiin kirjoittaa jotain muutakin kuin vain tuo yöllinen raportti, joten yritetään muistella jotain vaikka näin tämän illan keikan ennakkotunnelmissa.

Joko minulla on hieman hidas sytytys, tai sitten edellisestä Anssin (bändi)keikasta on selkeästi aivan liian pitkä aika. Ensimmäiset biisit menivät nimittäin jollain tavalla aivan sumussa. Olin kyllä hommassa täysin mukana, mutta silti vasta Suurien kuvioiden aikana päässä yht'äkkiä napsahti: ei hitsi vieköön, olen Anssin keikalla! Vasta siinä vaiheessa iski sellainen ihan erityinen keikkainnostus, ja se oli sentään jo kuudes biisi! Teki mieli huutaa ja ruveta hyppimään ja pomppimaan, se biisi oli jotenkin kovin riemastuttava.
Tuo on aika hassua, koska kyllähän sitä ennenkin tuli jo monta hyvää biisiä. Esim. Harhaan versio oli tosiaan erittäin hyvä. Siinä oli vain yksi vika - se loppui aivan liian nopeasti! Tänään voisi soittaa sen biisin vaikka kaksi kertaa, jotta siitä ehtisi nauttia enempi.
Harhaan kohdalla lienee syytä mainita myös se, että Anssi tosiaan lauloi Riikka-säkeistönkin itse, mitä ei olekaan turhan usein tapahtunut. Siksi olikin kiva, kun Saaralle oli annettu omakin biisi laulettavaksi. Saaralla on kaunis ääni, jota mielellään tosiaan kuunteli Webastonkin aikana. Samaten oli kiva, että myös hänen viulunsoittotaitoaan oli hyödynnetty, sitä soisi ihan mielellään kuulevansa useamminkin!

Hupaisaa muuten sekin, että tajusin vasta tuon Marin viestin luettuani, ettei Nummelaa esitetty ollenkaan! Biisilistassa oli aika tasapainoisesti biisejä kaikilta levyiltä ja sellaisia biisejä oli jätetty useampiakin pois, joita näin jälkeenpäin ajatellen olisi voinut odottaa olevan mukana.

Keikan lopetus oli hieno myös, kyllä se Ruusunen vaan aina toimii ja on myös yksi hyvä esimerkki siitä, miten biisi elää ja muokkautuu keikasta toiseen Anssin käsittelyssä. Kyllä tosiaan vaikutti siltä, että sitä on mukava esittää. Ruusus-ep:tä odotellessa!

Mitään parhaita biisejä on muuten aika paha lähteä luettelemaan, koska sellaisia oli useita. Jos sanoisi vaikkapa kolme biisiä, joutuisi saman tien sanomaan kolme lisää. Tokikaan tätä keikkaa ei missään nimessä kannata verrata Kosketukseen, koska se taas oli niin erilainen juttu, että sitä olisi vaikea ylittää. (Vertailimmehan me niitä silti, mutta totesimme lopulta, ettei siinä kuitenkaan taida olla hirveästi järkeä, kun Kosketus voittaa kuitenkin.)
Nytkin kuultiin kuitenkin kivoja poikkeavia versioita (ja sympaattisia kömmähdyksiä, esim. 1972:ssa Saaran piti hieman auttaa Anssia). Kyllähän sitä parannettavaakin toki silti jäi, odotan innolla miltä bändi kuulostaa tänään, kun kaksi keikkaa on jo takana. Rovaniemellähän Antin mukaan piti myös hiukan harjoitella... :wink:

Antti ja muutkin saavat sitten varautua siihen, että tänään ollaan taas lavan edessä (hieman eri suunnalla ehkä kuitenkin kuin toissapäivänä, niin tulee vähän erilaisia kuvia), Antin ikuisista kielloista (viimeksi nyt Semifinalissa) huolimatta! :twisted:

Semifinalista täytyy vielä sanoa, että Saara kunnostautui erityisesti nimmarien kirjoittajana, koskapa oli ainoa, joka myös piirsi papereihimme jotain. Hän tosin kovasti ihmetteli, eikö yksi biisilista riittäisi meille ja keksikin sitten, että aina ennen seuraavaa keikkaa heitämme tietenkin edellisen listan roskikseen. Kyllä kyllä, roskis onkin jo aika täynnä biisilistoja... :wink:

Minultakin muuten ääni Semifinalin vessoille, kovin sympaattinen ja lämminhenkinen paikka, en muistanutkaan siellä olevan noin mukavaa.

Lopuksi todettakoon vielä, että mustasta jäljestä kädessä tuli lopulta kommentti "V***u mikä toi on?! Mähän olen kieltänyt noi sulta!" :lol: Totesin vaan, että mitäs et ollut keikalla mukana vahtimassa mitä teen. Ensin mies ei huomannut tuota töherrystä ollenkaan, vaikka yritin oikein vartavasten esitellä sitä. Luulinkin, että hän vain esittää, ettei muka välitä siitä ollenkaan, mutta irrottihan se kommentointia kuitenkin, kun hän vain ensin huomasi sen. Tuollainen nimmari kädessä on kuulemma kauhistuttavan teinimäistä, mutta hei, kai sitä nyt joskus saa Anssin keikoilla vähän teini ollakin! :wink:

PS. Perjantaina heti herätessäni soi sitten päässäni Harhaan kuuluisa neljäs säkeistö... Ja sanat tietenkin täysin kirkkaina mielessä, nyt niitä ei tarvinnut miettiä yhtään! Ja edellisenä iltana ne eivät tulleet mitenkään mieleen... Se säkeistö soikin sitten päässä tehokkaasti koko päivän ajan (välillä kyllä myös Harhaa muuten, ÄMP ja olikohan se sitten vielä Kipinöitä..), että kiitti vaan Mari! :twisted:
Lari 20.5.2007 12:39 Tosiaan, jos rivin tai kaksi meikäläinenkin kirjoittaisi Semifinaalin keikasta. Webasto oli osattu ajoittaa hyvin kohdalle ja lämmitys alkoi melkeinpä samaan aikaan paikalle saavuttuani. Ehdittiin kuitenkin morot heittämään tuttujen kanssa ennen aloitusta. Harvoin sitä meinaa keikalta myöhästyä sen vuoksi, että nukkuisi pommiin. Tällä kertaa oltiin jo hyvin lähellä.

Webastolle pisteet hyvästä lämmöstä. Lämppäreitä on (melkein) aina mukava kuunnella, niin tälläkin kertaa. Jotenkin jo ensimmäisten kappaleiden aikana tuli sellainen olo, että onkohan tässä jotain perhevirityksiä soittajien kesken. Sitten kun Saara esitteli soittajat, niin sieltähän se varmistus asialle saatiin - isä, poika ja... Ville Metsberg.

Webaston saatua paikka haltuun oli Anssi Kelan ja edelleen nimettömän yhtyeen (ei nimi bändiä pahenna, jos ei bändi nimeä?) soitannan vuoro. Melkoisessa tilanteessa oltiinkin, kun edellinen keikka oli Ylöjärven marathon - ainoa keikka, jonka olen jättänyt kesken ikinä (kuljetusteknisistä syistä). Sinä iltana tosiaan pajatson tyhjennettiin, mutta se ei vaikuttanut tämän illan antiin. Biiseistä kuultiin kerran kuultuja versioita tai uudempia. Yhtye tarjoili oikein hyvän illallisen alkupaloista jälkiruokaan. Biiseissä on useita pieniä kikkailuja, jotka täytyy vain löytää sieltä. Etenkin jokainen lehmänkellon lyönti tuo plussapisteitä. Myös Villen heti ensimmäisellä kerralla oikein käynnistynyt banjo sekä Saaran viulu ansaitsevat musiikkielämässä paikkansa. Hienoja merkkejä monitaituruuksista. Bassotaiteilija Antti "tänään ollaan istumahommissa" Karisalmen jamitusta oli kunnia seurata lavan reunalta ja homma toimi - kuten aina. Kapteeni Kelalle miehistöineen kiitokset tämänkin kertaisesta risteilystä. Laivallanne oli jälleen tunnelmaa ja turvallista matkustaa.

Loppuun tiedotus rehtorin kansliasta Hyvinkäälle, että Pizzataxi Ruoholahden numero olisi ollut (09) 494 959. :twisted:
a9800362 20.5.2007 17:21 Ei tuo Semifinalin keikka tosiaan Ylöjärvelle vedä vertoja, mutta ei nyt katua tarvitse, että sinne tuli lähettyä. Mielenkiintoisia versioita kuultiin monestakin biisistä. Kaikista omituisin oli varmaan se hidas versio Jennifer Anistonista. Kuulosti liian hitaalta toimiakseen kunnolla... Mutta 1972 oli aivan huippu. Ei voinut olla hymyilemättä sitä kuunnellessaan.

Keikan jälkeen jäin miettimään, oliko Anssilla jotenkin erityisen herkkä ilta, kun niin monia hitaita biisejä esitettiin, kuten Sormus, Huoneessa, Älä mene pois...? Tuota Sormusta en muuten muistakaan kuulleeni kuin sen aika absurdin version Tulisuudelmassa maaliskuussa 2006, kun kyseinen kappale osui jokeribiisiksi eikä Anssi muistanut laulusta kuin yhden säkeistön. Nyt oli selkeästi kappaletta harjoiteltu. Oma mielentila ei ollut otollinen tuollaiselle herkistelylle, joten oli hetkittäin aika raastavaa kuunneltavaa.

Webaston suhteen ei ollut etukäteen mitään odotuksia, mutta se oli todella piristävä yllätys. Metsbergin perhebändiähän kuunteli enemmän kuin mieluusti. Kun Webasto lopetti, tuli melkeinpä fiilis, että sitähän olisi kuunnellut pidempäänkin.

Anssin hiuspehkoa on moni kommentoinut tuossa edelläkin. Täytyy sanoa, että Anssi kieltämättä näytti juuri heränneeltä ja sängyn pohjalta ylös pönkineeltä. Anssin valtoimenaan silmillä pienillä laineilla roikkuva hiuskuontalo oli kyllä kaikessa komeudessaan suorastaan esteettinen nautinto! :D

Loppuun todettakoon, että niin kiva kuin Anssin levyjä onkin kuunnella kerrasta toiseen, niin parhaimmillaan Anssin musiikki on kuitenkin livenä kuultuna. Levyllä tietää tasan tarkkaan, mikä biisi soitetaan seuraavana ja millainen versio on luvassa. Keikalla ei aina tiedä biisin alettuakaan, mitä bändi aikoo soittaa, puhumattakaan siitä, millainen versio kappaleesta on tulossa. Anssi bändeineen on jaksanut yllättää aika monta kertaa ja ties mitä on luvassa...!

Nyt enää odotellaan niitä "hovikuvaajan" otoksia (ei mitään paineita)... :D
Anssi Kela 21.5.2007 9:26 Raporttia täällä.
a9800362 21.5.2007 14:44 Aivan mainio keikkaraportti. Olipa mukavaa, kun Anssilta irtosi kunnon stoorit. Tosin, kiertueella taisi olla yhtä sun toista häppeninkiä, joista ei ollut vaikea keksiä kirjoitettavaa. Kellylle ja Villelle taisi ottaa tavallista enemmän voimille, kun koko ajan piti olla vetämässä kunnon tumut. :D Vuosaaren pubi kuulosti tosiaan aika eksoottiselta keikkapaikalta, suorastaan awalonmaiselta. Olis melkein pitänyt nähdä omin silmin!
Hilkka 21.5.2007 17:21 Anssilla superbändi :lol: :!: :!:
Sami 21.5.2007 18:14
Hilkka Nettiosoitteesta www.vartti.fi/nakoislehti/ löytyy Vartti-kaupunkilehden numerosta 37/13.5.2006 juttu Anssista. Juttu on Vartin Itä-Helsingin painoksessa. Löysin uutisen tämänpäiväisen 19.5. HS:n C-osion Nimiä tänään Sanottua-palstalta. Anssia oli haastateltu Semifinalin ja itä-helsinkiläisen ravintola Hangoutin keikkojen tiimoilta.


Tuo juttu löytyy osoitteesta
http://www.vartti.fi/static/kl/vartti/n ... index.html
ja sieltä sivulta 11

Kiintoisinta tuossa haastattelussa oli mielestäni se, että Laulukillan ( http://www.youtube.com/profile?user=AnssiKela ) biiseistä on jossain vaiheessa tarkoitus tehdä albumi.
Hilkka 23.5.2007 14:58 Vartti-kaupunkilehden Keski-Uusimaan (Järvenpää, Kerava, Tuusula) nrosta 40/23.5. löytyy Anssista sama artikkeli kuin noista Helsingin Vartti-painoksista, ts. Anssi Kelaa ilman sähköjä. 1/3 sivua neljällä palstalla kuvan kanssa.
balisa 23.5.2007 16:02 Sama paska jatkuu....
Anssi Kela 23.5.2007 18:16 Raporttiin on nyt lisätty kuvia.