Forum 2002-2013

Mari 29.9.2007 15:08 Helsingin Presidentti Club 28.9.2007 Pitää varmaan aloittaa jorinat keikasta... aika vahvasti vielä toipumistunnelmissa eilisestä.

Eilisilta oli omituisin ilta pitkiin aikoihin. Työpäivän jälkeen eka startti oli illallisristeilylle, jossa sain osakseni mm. kiiltokuvamaisen kortin omalla naamallani, valkoviinipullon, hyvää ruokaa ja hauskaa seuraa. Juomissa ois ollut parantamisen varaa, en havainnut mitään alkoholitonta. (Puolikasta boolilasillista voi siis halutessaan syyttää oudosta käytöksestä!) Tämän 3,5h:n jälkeen olin jo ihan kypsä nukkumaan, mutta ei muuta kuin usvaa putkeen ja toinen startti kohti Presidenttiä varttia vaille 23. Piti kysyä Presidentti-hotellin ravintolan portsarilta, että missä tää Club on. Ei ois kyllä ikinä löytynyt ilman ohjeita.

Paikka oli jossain hotellin kellarikerroksessa ja muistutti kovasti kaikkia näkemiäni hotellien yökerhoja. Tummankirjava kokolattiamatto ja punaruskeat samansävyiset seinät ja kalusteet. Peilejä ja kellansävyisiä lamppuja. Kohtuullisen kokoinen lava oli rakennettu tanssilattian etuosaan ja Anssin mikin päällä roikkui (taas!) julmetun iso peilipallo. Nyt bändillä oli vain yksi rumpusetti ja sekin taisi olla pienempi. Ei ois muuta mahtunutkaan. Ehdin jutustella Petrin ja Trientalen kanssa ennen keikkaa. Trientale ja minä ryhmittäydyimme lavan keskikohdan tienoille. Hieman puolenyön jälkeen poppi loppui ja Ile nousi lavalle.

Biisilistaa oli pätkitty väliajan puuttumisen takia, muttei ihan niin paljon kuin ois voinut kuvitella. Ilmeisesti vain neljän biisin verran. Anssilta lähti Kuolematon laulaja ja Uudet autot. Argh. Mutta huonomminkin ois voinut olla, joten en valita. Keikan ehdoton ykkönen oli upea ROM. Yleisössä oli selvästi paljon samoja ihmisiä kuin Savoyssa ja he alkoivat hurrata jo kappaleen alkaessa. En muista soitettiinko aiemmin biisiin ihan samanlainen loppu, se alkoi jo lähennellä aika raskasta musiikkia. :shock: Kyllä oli suurta taidetta ja kaunista sellaista! Ei sanat riitä. Ja täytyy ihailla bändin taitoja!

Kukaan ei ollut Lahdessa ryövännyt Anssin lunttilappuja. Tutkimusmatkalla meni jo paljon paremmin ulkomuistista, mutta Eilisen sirpaleet on silti mun mielestä parempi biisi. Kirjeessä taisi laulaa vain solistikolmikko. Lavalla oli taas hilpeä meininki, varsinkin Mikolla. :) Hänelle oli tehty joitain pikku källejä, esim. hänen huuliharppunsa oli vaihdettu ja niihin oli liimailtu jotain tarroja. Syyttävä sormi osoitti Lenni-Kallea. Miten lie ollut. Jotain muutakin (pedaali?)häikkää siellä oli, mutta se vaan nauratti bändiä. Spiikitkään eivät näemmä tule samasta laarista joka kerta.

Tutkimusmatkalla-biisin aikana eräs harittavasilmäinen zombien tasolla ollut pukuherra tarttui mun ja Trientalen välistä lavan reunakaiteeseen (joka muuten oli muovia ja aika hutera). Sitten hän katsoi asiakseen alkaa nojaamaan lähes täydellä painollaan allekirjoittaneeseen - hei tässähän pysyy tukevasti pystyssä! Osoitin takavasemmalle muutamat vihaiset mulkaisut ja pienet tönäisyt, joka usein toimii vaikeissa tapauksissa. Nyt tuloksena oli vaan tyytyväinen lehmämäinen ilme. Pian mulla meni hermot, koska on se niin väärin, että tollasia urpoja tunkee keikoilla liian usein ja sopuisasti keikkaa seuraavat saa kärsiä ja väistää. Niinpä tarjoilin hänelle hiukan valikoituja naisellisia avujani kuten kynsiä, kengänkorkoja ja terävää kieltä. Trientalelta tuli hyvää sivustatukea. Mutta ei mitään vaikutusta. Paitsi että äijä kuumeni sen verran, että alkoi survoa voimallisesti itselleen lisää tilaa eturiviin. Tarrasin tiukasti aitaan, enkä suostunut siirtymään. Ei tietty järkkäreitä mailla halmeilla silloin harvoin kun niistä ois jotain iloa. 1972 meni kokonaan ohi ja Kaktusviinaa-biisin aikana lopulta siirryin pari askelta. Äijää paapova nainen tuli paikalle ja Trientalen miesystävä ehdotti osuvasti: "Vie se pois." Pian äijä kyllästyikin eturivissä notkumiseen ja lähti muualle viihdyttämään. Mutta oli hetken aikaa tunnelmat kuin jollain suuren teini-idolin keikalla, jossa tapellaan tukkanuottasilla eturivin paikoista.

Encoret oli samat kuin aiemmillakin keikoilla. Mulla on näköjään GFNJ-ajoilta sellanen päähänpinttymä, että aina kun Ile laulaa I’m on Firen, niin alan odottaa seuraavaksi Anssia lavalle laulamaan Springsteeniä. Hyvin kyllä Ile esittää tuon kappaleen! Anssinkin cover oli hyvä, mutta sori vaan, se oli vielä parempi GFNJ:llä.

Keikka loppui kai joskus kahden maissa, eli bändi soitti lähes pari tuntia. Keikan jälkeen törmäiltiin satunnaisiin muusikoihin. Mieltä lämmitti se, että keksin kädestä pitäen kiittää Ileä näistä kaikista hienoista projekteista - GFNJ, Siuntio ja tämä. Anssikin ilmaantui lopulta takahuoneesta nimikoimaan ties kuinka monennen biisilistan. Trientalen terkut kerrottu! Kiivetessä ulos klubista huomasin, että edellä kiipesi itse Lenni-Kalle vaaleat hiuksensa pystyssä.

Kiitos!
Mari 16.10.2007 17:51 Noille jorinoille ei näemmä sit tullut jatkajaa, joten jatketaan itse pikkasen. Biisilista oli kosketinsoittajan paikalta keikan jälkeen nappaamani paperin mukaan tällainen:

1. Kitara vireeseen (Ile)
2. Mitä tapahtuu (Ile)
3. Harhaa (Anssi)
4. Eilisen sirpaleet (Anssi)
5. Lupasin niin (Mikko)
6. Ainoain (Mikko)
7. Kirje (Anssi+Mikko+Ile)
8. Hietaniemi (Mikko)
9. Abrakadabra (Mikko)
10. Rakkaus on murhaa (Anssi)
11. Tutkimusmatkalla (Anssi)
12. 1972 (Anssi)
13. Kaktusviinaa (Mikko)
14. Taivas varjele (Mikko)
15. Nummela (Anssi)
16. Kesäyön unelmat (Ile+Anssi+Mikko)
--------------------------
17. I'm On Fire (Ile)
18. Darkness On The Edge Of Town (Anssi)
19. Everyday I Have The Blues (Mikko)


Ja kuviakin on nyt näytillä täällä. Presidentti Clubissa ei kuulemma ois saanut pahemmin kuvailla, sanoi eräs nimeltämainitsematon eturivin äijä, jolta oli takavarikoitu kamera narikassa. Mut ei mulle keikan aikana kukaan tullut valittamaan ja hyvä niin, varsinkin kun noilla konserttisalikeikoilla se kuvaaminen vasta kiellettyä onkin...

Jos joku haluaa testata muistiaan, niin tässäpä kiperä pähkinä. Kysymys koskee tuon linkin takaa löytyviä kuvia nro 11 ja 22. Nämä kuvat muistuttavat kovasti erästä Harhaa.comissakin olevaa kuvaa, jonka muinoin nappasin eräällä keikalla. Millä keikalla? (Jos joku oikeasti muistaisi tuon, olisin äärimmäisen järkyttynyt. Ja tuo muinainen otos näkyy olevan melkoisen paljon punaisempi kuin muistin.)

Ei kukaan voi edes arvata... siispä annan kolmen pisteen vihjeen: tunnelmat olivat hyvin samansuuntaiset kuin Presidentti Clubilla. Tää on ehkä kryptisintä ikinä, mutta kysyinpä ainakin. :D Enivei, sitä kuvaa ajattelin nuo kuvat ottaessani. Nyt voitte unohtaa koko jutun. Hah.
Hilu 16.10.2007 22:27
Mari Jos joku haluaa testata muistiaan, niin tässäpä kiperä pähkinä. Kysymys koskee tuon linkin takaa löytyviä kuvia nro 11 ja 22. Nämä kuvat muistuttavat kovasti erästä Harhaa.comissakin olevaa kuvaa, jonka muinoin nappasin eräällä keikalla. Millä keikalla? (Jos joku oikeasti muistaisi tuon, olisin äärimmäisen järkyttynyt. Ja tuo muinainen otos näkyy olevan melkoisen paljon punaisempi kuin muistin.)

Minulle tuli tämä mieleen, mutta samantapaisia lienee paljon...
Mari 17.10.2007 16:54 Ooh, arvaus! :shock: Papukaijamerkki hyvästä arvauksesta, mutta huti tuli. Hyvä jos tuo kuva tuli mieleen, sekin oli aikanaan suuren riemun arvoinen. Pitäis skannata noita parhaita filmikuvia uudestaan, ne on kaikki ihan hirveää mössöä, kiitos eräässä kirjastossa yskineen skannerin ynnä puutteellisen kuvankäsittely-ymmärryksen. Kamerakaan ei ollut kovin kummoinen, aiheutti lähinnä harmaita hiuksia. Jossain on näköjään kehitys kehittynyt.

Kahden ja puolen pisteen vihje: siinä muinaisessa kuvassa näkyy Anssin hahmo mustana, kuten noissa kahdessa Presidentti Clubin kuvassa. Sellaisia kuvia ei muistaakseni ole kovin montaa. Muistini saattaa kyllä pettääkin.
Mari 19.10.2007 19:02 Pistetäänpä perjantain kunniaksi lisää vihjeitä ja oikea vastaus, jota ei tietenkään saa katsoa kuin tarkistaakseen oman arvauksensa. Vihjeillä pitäisi kyllä päästä oikean keikan jäljille.

Kahden pisteen vihje: keikka oli samana vuonna kuin Hilun veikkaaman kuvan keikka.

Yhden ja puolen pisteen vihje: keikkapaikan nimi alkoi samalla kirjaimella kuin keikkapaikka, jossa Hilun veikkaama kuva oli otettu.

Yhden pisteen vihje: Presidentti Clubissa ja tällä haetulla muinaisella keikalla oli pitkälti sama esiintyjäkokoonpano lavalla. Soitettiin jopa joitain samoja kappaleita. Mikä myös selittää samanlaisen tunnelman, mielleyhtymät muinaiseen keikkaan ja samantyyliset kuvat. :)


Vastaus: Tämä oli se kuva, päivämäärä ja keikkapaikka osoiterivillä.
Trientale 30.10.2007 13:59 No niin, josko vihdoinkin ehtisi tästä keikasta pikkuisen kirjoitella...

Ilta alkoi tosi "hyvin", kun mies mokoma meni narikan tyypeille iloisena esittelemään, että hänellä on kamera mukana. Ja siellähän sitten sattui olemaan kuvaaminen kielletty ("Ei täällä saa kuvata, kun on asiakkaita" Jaha, justjoo.), joten se kamera piti sitten jättää narikkaan. Suututti kivasti, mutta eipä tuo mies tietenkään ajatellut, että jossain ei saisi kuvata, kun normaalisti hän nimenomaan kuvaamisen takia menee bändejä katsomaan. No, onneksi oma kamerani oli mukana (ja tukevasti laukussani turvassa), joten kuvailtiin sitten sillä. Tuli ihan hienoja kuvia, nyt pitäisi vaan ehtiä käymään ne kunnolla läpi... Jotain tasosta kuitenkin kertoo se, että mies laittoi yhden niistä meidän tietokoneen taustakuvaksi. Ja tuota voi oikeasti pitää todella yllättävänä temppuna. Mutta kun se kuva oli kuulemma vaan niin hyvä...

No, keikasta... Biisilista oli tosiaan tuo Marin kirjoittama, eli aiotun biisilistan mukaan mentiin. Lopussa soitettiin Mikon encore-biisin aikana myös jotain muuta biisiä, mikäköhän se mahtoi olla... En muista, pitänee tarkistaa mieheltä kun tulee kotiin.
Oli erittäin kiva olla pitkästä aikaa Anssin keikalla, tai pitäisikö sanoa keikalla, missä Anssi oli mukana. Koko poppoo tuntui olevan tosi hyvässä vireessä, oli ilo kuunnella jokaista soittajaa ja artistia.

Anssin biiseistä oli saatu aikaan mielenkiintoisia, hienoja sovituksia, etenkin ROM oli jotain aivan upeaa.
Erittäin positiivisesti olin yllättynyt Kirjeitä-levyn biiseistä, jotka keikalla kuulostivat erittäin hyviltä. Paljon paremmilta kuin telkkarissa tai levyllä itsellään, vaikka silläkin Anssin biisit ovat varsin kelvollisia.
Lopun cover-biisit olivat myös hyvä ajatus ja keikka loppui riehakkaissa merkeissä. Erittäin hieno kokonaisuus, harmittamaan jäi vain, ettei sittenkin tullut lähdettyä myös Savoyn keikalle...

Keikan jälkeen ei sitten ehditty jäädä tarpeeksi kauaksi aikaa Anssia odottelemaan, kun miehen piti muka aamulla herätä niin aikaisin... Mutta onneksi Mari laittoi terveiset eteenpäin. :) Seuraavalla kerralla sitten joskus hamassa tulevaisudessa jään kyllä keikan jälkeen taas pidemmäksi aikaa odottelemaan, sanoi tuo asuinkumppani siihen mitä tahansa... :wink: