Forum 2002-2013

Mari 17.9.2008 16:56 Kuuleeko kukaan? 24.9.2008 JesjesjesjesJES!!! Huomasin just, että Kuuleeko kukaan -konserttiin on tulossa Anssin lisäksi myös Von Hertzen Brothers, joka esittää muutaman biisin akustisesti. Harkitsin meneväni Gloriaan jo Anssia kuulemaan, mutta huomenna on varmaan pakko töistä tullessa käydä Tiketissä. :D Muuten ei saa nukuttua sitäkään muutamaa silmällistä, jonka tää kaamea yskä antaa nukkua. Viime perjantain jälkeen en oo juuri muuta musiikkia kuunnellutkaan kuin VHB:ia... enkä uskaltanut edes unelmoida pääseväni näin nopsaan uudestaan akustiselle keikalle! Nam.

Pyörähdin tänään Sellossa katsastamassa, miten Anssin letti on kasvanut sitten viime näkemän. (Kasvanut on. Samoin parta.) Levylaulaja paljasti, että hän esittää Gloriassa housebändin kanssa kaksi biisiä: ROM ja Puistossa. Loistava setti, jos multa kysytään. (Jos siis saa valita vain kaksi biisiä.) Artistilla itselläänkään ei ollut tietoa, mihin aikaan esiintyminen tapahtuu. Eli siis joskus klo 19-21.

Kotisohvaltakin pääsee seuraamaan konserttia netin lisäksi ehkä myös radion äärellä. http://ylex.yle.fi/tapahtumat/kuuleeko- ... 3konsertti
Anssi Kela 24.9.2008 12:47 Mainittakoon vielä näin ennakkoon, että minulta kuullaan konsertissa ainoastaan Puistossa. Rakkaus on murhaa koettiin eilisten tapahtumien valossa hieman vääräksi, joten se pudotettiin pois ohjelmasta.
AvaruusKaveri 24.9.2008 15:39 Jos joku viittis napata nauhalle tämän, niin olisi mainiota! En tiedä kerkeenkö itse näkemään.
jassu 25.9.2008 7:31 Aiheesta täällä :arrow: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=1592972
Mari 1.10.2008 13:46 Tuossa jassun linkittämässä jutussa Anssi muistuttaa kovasti M-E Hytöstä. En ilmeisesti ole vieläkään toipunut kohtaamisesta Sellossa... :D

Katsoin vihdoin eilisiltana tuon Kuuleeko kukaan -konsertin boksilta ja hyvältähän se telkkaristakin katsottuna näytti. Anssin esiintyminen löytyy muuten jo juutuubistakin. Siellä oli pari muutakin esitystä Jonnaa, Tuurea ja PMMP:tä.

En tietenkään voi jättää keikkaraportoinnin tilaisuutta väliin, joten tässäpä tulee. Suunnistin Gloriaan mielestäni hyvissä ajoin ja olin varttia vaille perillä - tai ainakin jonossa. Lipussa luki, että ovet ois auenneet jo klo 18, mutta uskallan epäillä, koska Glorian ovelta oli jonot oikealle ja vasemmalle. Lyhempi jono paljastui toiveikkaiksi lippujenostajaehdokkaiksi ja pitempi, joka oli siis Glorian mittakaavassa järkyttävän pitkä n. 20 metrinen leveä muodostelma, lippunsa ennakkoon ostaneiden jonoksi. Kävi mielessä, että onkohan tää konsertin ajankohtaisuus nyt saanut aikaan tällaisen ryntäyksen... Joka tapauksessa kadulla seisovassa ylen autossa oli jo suora lähetys päällä, ennen kuin puoletkaan jonosta oli päässyt sisään.

Rantauduin saliin Jonnan toisen biisin aikana ja siellä ei ollut enää mitään toivoa päästä lähellekään lavaa, joten hakeuduin kamera-alueen ("kameravartta" varten noin viidesosa koko salista oli varattu tyhjäksi) taakse. Siellä oli jonkinsorttinen lasten katsomo, koska sieltä näkyi kivasti lavalle ellei kamera sattunut olemaan edessä. Väkeä oli tosiaan laidasta laitaan kaiken ikäisiä ja kokoisia.

Anssi hypähti lavalle yllättäen jo Jonnan jälkeen ja aloin äkkiä kaivaa kameraa laukusta (neljä kuvaa täällä). Samalla totesin, että Anssin permanentti on lopullisesti harhauttanut suuren yleisön. Joskushan Anssi kertoi, että häntä ei enää tunnisteta hiusten venähdettyä pitkiksi... Teinit takanani keskustelivat suunnilleen näin:

(Anssi säätää lavalla.)
- Kuka tuo on?
- En mä tiiä. Ei se ainakaan Olavi Uusivirta oo...
(hetken pohdintatauko)
- Onks se Anssi Kela?
- Joo, se se muuten on! Nummela. Se esittää varmasti Nummelan!
(Anssi alkaa laulaa)
- Puistossa!

Keskustelu jatkui seuraavan esiintyjän tultua lavalle:
- Ou dear!!!
- Kuka tuo on?
- Jenni Vartiainen.
- Aha.
- Se esittää varmaan Ihmisten edessä, pakko esittää.

Gloriassa oli tosi onnistunut äänentoisto, oisko sit johtunut siitä, että oli kerrankin kaukana lavasta. Mutta kaikki artistit kuulosti tosi hyviltä! Yleensähän näissä monen artistin keikoissa Anssi vetäisee omat osuutensa selkeesti muita paremmin, mutta nyt oli laatu muillakin kohdallaan. Jenni Vartiaisen ääni soi tosi kauniisti, Maarit Hurmerinnan biisit olivat erityisen koskettavia (varmaan moni nieleskeli kyyneleitä yleisössä) ja Tuure Kilpeläisen biisissä oli hienot sanat (huomasin tosin vasta boksilta katsoessa). Edes Anssin loppusooloilu ei menny mun mielestä yhtään penkin alle telkkaristakaan kuultuna, vaikka artisti toisin väittääkin.

Eniten kananlihalle käsivarret nousivat Pikkuveli-kappaleen kitarasta. On se vaan mainio kappale, vaikka PMMP:n coverista en varsinaisesti tykkääkään. Vieressäni lattialla istuskellut vaahtosammuttimen kokoinen pikkupoika innostui heiluttelemaan kuulosuojaimiaan PMMP:n rokkirymistelyn aikana. Muutenkin hän oli kiitettävästi mukana menossa ja pisti hymyilyttämään vähän väliä. Muutenkaan yleisössä ei mun mielestä ollut ihan niin vakava tunnelma kuin mitä tv:stä ehkä välittyi.

Kun Von Hertzenit tulivat lavalle ja aloittivat musisoinnin, nousi iho kananlihalle niskavilloja myöten. Kylläpä vaan kuulosti (taas) hyvältä. Armas digiboksini päätti tietysti katkaista nauhoituksen kohdassa 1:23 eli jättää noin minuutin tuosta spektaakkelista nauhoittamatta. En tiedä miten kauan tv-kamerat pyörivät, mutta VHB:n jälkeen yleisö vaati äänekkäästi lisää, juontaja tuli lavalle ja katkaisi huudot juonnollaan, jonka jälkeen lavan oikealla puolella alkoi Vanhat Kurpat -kuoron esitys. Äärimmäisen sympaattinen! Saivat ansaitusti yleisön taputtamaan mukana ja hurraamaan esityksensä jälkeen. Siihen oli hyvä päättää hymy huulilla. Juutuubista löytyy tuo biisi, kylläkin vaan kampanjavideona.

Keikan jälkeen narikassa oli infernaalinen ruuhka, kun koko porukka survoutui sinne yhtä aikaa. Itse jäin vielä hiiviskelemään salin puolelle. Lavan edessä oli eräs innostuneen oloinen mieshenkilö, joka huhuili roudareilta ylimääräisiä rumpukapuloita tai plektroja. Anssin tultua paikalle mies kysyi samaa Anssilta, joka vastasi kieltävästi. Tämän jälkeen mies tiedusteli Anssilta, milloin on seuraava Von Hertzen Brothersien keikka. (Lisää todisteita Anssin karvoituksen harhaanjohtavuudesta!) Puutuin tilanteeseen ohjaamalla miehen kysymyksineen takana jutustelevan von Hertzenien veljesten edustajan suuntaan.

Mukavaa oli, kiitos! :)
jassu 1.10.2008 15:08 En kuullut enkä nähnyt tuota esitystä telkkarista, joten Kiitos Mari linkistä! :D Minä pidin tuosta versiosta, eikä tuo kertsin sanojen unohtelu haitannut mitään...
Mari 3.10.2008 11:15 Nappasin keikan jälkeen erään kamerajalustan vieressä orpona lojuneen ohjelmakäsikirjoituksen, joten tässä vielä konsertin biisilista. (Näin saikulla on aikaa tehdä muutakin kuin vaan levätä...)

Kuuleeko kukaan? 24.9.2008
1. Kuuleeko kukaan? (Jonna Tervomaa)
2. Myöhemmin (Jonna Tervomaa)
3. Puistossa (Anssi Kela)
4. Tunnoton (Jenni Vartiainen)
5. Ihmisten edessä (Jenni Vartiainen)
6. Sisältäni portin löysin (Eero Raittinen)
7. Hengissä (Timo Kiiskinen & Maarit Hurmerinta)
8. Lainaa vaan (Maarit Hurmerinta)
9. Sininen kukka (Olavi Uusivirta)
10. Mielen meri (Johanna Iivanainen)
11. Lohtu (Tuure Kilpeläinen)
12. Pikkuveli (Paula Vesala & Mira Luoti)
13. Maria Magdalena (Paula Vesala & Mira Luoti)
14. River (Von Hertzen Brothers)
15. Ikuisesti (K70/Vanhat Kurpat + kaksi lasta)

Uusivirralle on merkattu tähän listaan myös biisi "Minä olen hullu" mut näemmä sit karsittu ohjelma-aika tai muista syistä. Konsertti oli suunniteltu kestämään vaan tv-lähetyksen ajan eli 84 minuuttia, ohjelman mukaan klo 19:00:00-20:26:06. Tuo ei mun mielestä täsmää... :)
Inserttien lukijoina olivat Kari Hotakainen, Hannu Ijäs, Kirsi Ylijoki, Petri Räsänen, Sari Varpama ja Eicca Toppinen.
marire 4.10.2008 10:44 Mä olen aina miettinyt että mitä artistit tekevät tälläisillä yhteiskeikoilla esiintymistä odotellessaan/sen jälkeen? Juttelevatko ihmiset siellä keskenäään vai keskittyvätkö kaikki vaan tiukasti omaan suoritukseensa?

Mari kirjoitti
[quote:1lzrl5s3]Samalla totesin, että Anssin permanentti on lopullisesti harhauttanut suuren yleisön. Joskushan Anssi kertoi, että häntä ei enää tunnisteta hiusten venähdettyä pitkiksi...[/quote:1lzrl5s3]
Tuo hiustyyli on kieltämättä aika järkyttävä Nummelan ajan tyyliin verrattuna :D Hieno silti!
Mari 5.10.2008 13:41
marire Mä olen aina miettinyt että mitä artistit tekevät tälläisillä yhteiskeikoilla esiintymistä odotellessaan/sen jälkeen? Juttelevatko ihmiset siellä keskenäään vai keskittyvätkö kaikki vaan tiukasti omaan suoritukseensa?


Minäkin ihmettelin sitä miltä Glorian takahuoneessa on mahtanut näyttää... kun luulis, että tuollasen paikan takahuone on puolta pienempi kuin vaikka Tavastialla, joten ilmeisesti erittäin ahdasta on ollut! Keikan lopuksi kun kaikki artistit yrittivät tunkea lavalle kumartamaan, ei meinannut lava ollenkaan riittää. (Tuolla YleX:n sivuilla on kuvakin siitä, tosin vaan puolikkaasta lavasta.)

Mun havaintojen mukaan keikan jälkeen artisteja tipahtelee lavalle yksitellen keräämään kamppeitaan. Eräät jumittavat yleisön puolella jutustellen varmaan puoli tuntia, kun toiset taas ehtivät siinä ajassa roudata kitarakamppeensa omatoimisesti ovelle saakka. Anssi otti lavalla jotain fanikuvia jonkun karvasen äijän kanssa. :D
Anssi Kela 6.10.2008 6:50
Mari Minäkin ihmettelin sitä miltä Glorian takahuoneessa on mahtanut näyttää... kun luulis, että tuollasen paikan takahuone on puolta pienempi kuin vaikka Tavastialla, joten ilmeisesti erittäin ahdasta on ollut!


Glorian takahuone on itse asiassa huoneisto. Tavastiaan verrattuna neliöitä on moninkertaisesti.