Forum 2002-2013

Mari 17.9.2009 17:41 Ryhmis Goes Acoustic 19.9.2009 Tämä keikka on jo ylihuomenna, joten viritetäänpäs tännekin oma keskustelunsa. Blogijutun ansiosta keikan odotusinnostus nousi potenssiin kymmenen. Aukio alusta loppuun akustisena sooloesityksenä! :shock:

Koska Anssi lupaili keikan loppuun myös yleisön toivebiisejä muusta tuotannostaan, niin meidänkin on syytä skarpata. Nimittäin Harhaa.comin haastattelussa Anssi myöntää treenaamisesta kysyttäessä: "Ainakin vanhoja biisejä täytyy hiukan muistella. Niiden soittamisesta on jo niin kauan aikaa, että kaikkien biisien nimetkään eivät välttämättä enää soita mitään kelloja." Toisin sanoen, on ehkä parasta esittää hyviä toiveita jo etukäteen... ;)

Vielä sellainen havainto, että lipussa lukee alkamisajaksi klo 20 ja paikat ovat numeroimattomia, joten paikalle on ilmeisesti syytä leiriytyä hyvissä ajoin, jos mielii eturiviin... (ei ehkä kuitenkaan missään Bruce-mittakaavassa...) Onko kenellekään tullut vastaan tietoa, milloin salin ovet avataan ja miten kauan keikka kestää? Netistä löytyy vain tieto, että "Helsinginkadun sekä Pengerkadun näyttämöiden baari-kahvio ja iltalipunmyynti aukeavat tuntia ennen esityksen alkua." Ja lipussa sanotaan, että "ei myöhästyneitä sisälle".

Vielä yksi juttu. Joskus jossain (oliko Kulttuurikeskus Kiva Salossa? ei muista enää...) Anssi pisti yleisöön kiertämään lautasellisen herkkuja takahuoneesta. Tuli mieleen, että ois hauska ele, jos Anssi pistäisi ennen keikkaa paketin Nessuja kiertämään.
a9800362 17.9.2009 17:51 HARMITTAA, kun ei tuonne pääse :x . En epäile, etteikö tule ikimuistoinen keikka. Akustisena Aukio... aikamoista herkkua! Sehän on pelkästään positiivista, kun saa jännittää, muistaako Anssi biisiensä sanat. :D Ei muuta kuin improvisointia kehiin!
Mari 17.9.2009 18:08
a9800362 Sehän on pelkästään positiivista, kun saa jännittää, muistaako Anssi biisiensä sanat. :D Ei muuta kuin improvisointia kehiin!

"Anssi Kela esittää uusia ja ennenkuulemattomia kappaleita." :) Itse oon kyllä Huutoa kuunnellessa ajatellut, että eihän kukaan inhimillinen olento voi muistaa näitä kaikkia sanoja ulkoa. Noh, teatterissahan on tunnetusti kuiskaajia lavan reunalla. Kuiskaajille lunttilaput.
Norsku 18.9.2009 8:35 Minä tein poikkeuksen ja kommentoin juuri blogiin. Elikkä siis Murhaballadi olisi toivelistalla ja Kulkuriki olisi melkoisen mukava. Esko Riihelä sopisi myös tuollaiselle akustiselle keikalle!

Huomiseen siis.
Petri 18.9.2009 11:02 Vähän aikaa piti miettiä, mikä biisi on Kulkuri. Murhaballadi voisi tosiaan olla hyvä ja Rva Ruusunen myös.
noora 18.9.2009 12:58 Minä puolestani haluaisin kuulla Karhusaaren.
Jirka 18.9.2009 13:18 Vaikka toiveiden esittäminen on ehkä hieman epäkunnioittavaa toimintaa artistia kohtaan (eiköhän tekijä itse tiedä mitkä biisit sopii parhaiten akustisesti vedettyinä), esittäisin silti hyvin pienimuotoisen toiveen kuulla Rakkaus on murhaa -biisin livenä. En ole sitä keikoilla vielä kuullut ja sopisi myös tuohon pelkistettyyn tunnelmaan :)

Voisiko joku muuten valaista minua mikä Esko riihelän painajainen -nimisessä biisissä on niin erinomaista, että sitä pitäisi olla joka keikalla vetämässä? :) :) anteeks nyt vaan... en minä pahalla :)
Norsku 18.9.2009 14:48
Jirka Voisiko joku muuten valaista minua mikä Esko riihelän painajainen -nimisessä biisissä on niin erinomaista, että sitä pitäisi olla joka keikalla vetämässä? :) :) anteeks nyt vaan... en minä pahalla :)


Joka keikalla? :D Ei sitä kovin useasti ole kuultu. Itse pidän kyseisestä biisistä ja tällaiselle soolokeikalle se sopisi kuin nenä päähän, onhan se melko hiljainen biisi. Bändikeikoilla tällaisista on usein turha haaveillakaan, sillä ns. rokimpaa materiaalia löytyy niin paljon. Olen käynyt niin paljon Anssin keikoilla, että on aika monta kertaa tullut kuultua noita muita. Olisi siis kiva kuulla näitä harvemmin soitettujakin välillä.
Trientale 18.9.2009 16:15 Tämä keikka kuulostaa kyllä jo ennakkoon ihan älyttömän hyvältä, todellista nannaa on tulossa! Pitänee tulla ajoissa paikalle... En ole ainakaan itse nähnyt missään mitään faktaa siitä, milloin salin ovet avataan. Enkä keikan kestostakaan sen puoleen, mutta toivottavasti kesto on pitkä! :mrgreen: Illalla ei ole mitään kiirettä kotiin.

Toivebiiseistä, hmm... Niitä harvemmin kuultuja biisejä kuulisi tietysti mielellään livenä, vallankin kun ne hyvin sopisivat tuollaiseen miljööseen ja tuollaiselle keikalle. Ehkä uskaltaisi jopa toivoa jotain Pekan ja Suden aikaista materiaalia. Ellei se mene jo sitten liian hankalaksi. Murhis on toki myös aina tällaisiin tilanteisiin sopiva biisi. Lisäksi ÄMP:tä on ihan pakko toivoa, koska se nyt kuitenkin edelleen on maailman ihanin biisi! Eli jos nyt edes se tulisi, niin olisin onnellinen. Kaikki muu on sitten sitä plussaa.

Sitten on ihan pakko kommentoida vielä tuohon Esko Riihelään liittyen. Nopeasti laskien olen nyt itse käynyt 47 Anssin keikalla, joista kokonaista kahdella (!) on muistini mukaan esitetty Esko Riihelä. Toinen oli akustinen sooloesitys Espoon Sellosalissa 19.3.2004 ja toinen bändiversio 8.12.2005 Tavastialla. Että ei sitä nyt sentään ihan joka keikalla ole vedetty... :roll:
Mari 18.9.2009 18:42
Petri Vähän aikaa piti miettiä, mikä biisi on Kulkuri.

Ja minun piti miettiä hetken aikaa, että onko blogissa ehdotettu Lähellä sua -kappale julkaistu jollain levyllä. Täytyy myöntää, että minulla ei ole minkään valtakunnan muistikuvaa kyseisen biisin melodiasta tai sanoista. Pitäiskö toivoa Piilopaikkaa? Voisin lyödä vetoa, ettei menis läpi. Siitä sentään muistan kertsin. Pystylähtö? Puistola pianolla!?

Suurin toiveeni on että Aukio soitetaan kunnialla läpi. Sekin riittäisi jo keikaksi. Jos jotain vanhoja kappaleita tulee siihen perään, niin sitten mieluusti todellakin vanhoja eikä kahdelta edelliseltä levyltä mitään, varsinkaan ROM-levyn mikään biisi ei mun mielestä sovi ollenkaan Aukion kanssa yhteen. Kannatan erittäin lämpimästi Pekan ja Suden tuotantoa ja Nummelan kappaleita. Jos paikalla sattuisi olemaan joku pianonsorttinen, voisi vaikkapa vetäistä Tähtilaulun. Perusteluna se, että Tähtilaulu sopii Aukion kansikuvaan. :) Mutta jos pianoa ei ole, olisi kiva kuulla Puistossa (se vaan on niin hyvä akustisena soolona), Rva Ruusunen (samat perustelut!) tai vaikkapa Aurinkosade. :mrgreen:
a9800362 18.9.2009 19:25 Eikö tätä keikkaa voisi lähettää myös netin kautta? Toivebiisejä vois näin ollen esittää myös virtuaalisesti.
Norsku 19.9.2009 8:34 Hui, melkein meinasi unohtua se tärkein toive! Eli Uudet autot tietysti. :)
Mari 19.9.2009 15:18 Latasin just kameran akun, mutta itse asiassa toivon, että kuvaus on jyrkästi kielletty. Silloin on aina pakko keskittyä kuuntelemaan, eikä tule häirittyä muitakaan kameran raksahduksilla (eikä muut metelöi samalla tavalla). Eihän kameraa kuitenkaan kotiin voi jättää...

Ja lausutaan tähän samaan hengenvetoon, että olen alkanut lämmetä Huuto-kappaleellekin. Uskon, että varsinkin akustisena livenä se on mainio. Ts. keikan ekan 11 biisin joukossa ei ole yhtään heikkoa lenkkiä, wautsi.
Hilu 20.9.2009 10:27 Täällä on muutama heti alussa ottamani kuva eilisestä Ryhmis Goes Acoustic -keikasta. Myöhemmin en sitten kuvia voinutkaan ottaa kun Aukio-levyn soiton jälkeen pudotin kamerani lattialle ja rikoin sen...

Keikka oli oikein hyvä! Novellipätkät laulujen lomassa syvensivät levyn tarinaa.

Kiitoksia Anssille kärsivällisyydestä keikan jälkeen!
Mari 20.9.2009 11:59 Mulla ei ollut eilisen keikan jälkeen paljon positiivista sanottavaa, en tiedä mistä keräsin moisen negatiivisen energian latauksen Ryhmäteatteriin astumisen jälkeen, mutta nää on näitä henkimaailman asioita. Ehkä se alkoi siitä, kun Huudon aikana huomasin, että äänentoisto oli jotenkin omituinen, kaiuttimet tuuttasivat äänen lavalta jonnekin ylös taakse. Tämä outo äänentoisto yhdistettynä siihen, että Aukio-läpilaulun aikana artistin ja yleisön välillä ei ollut mitään vuorovaikutusta, johti siihen ettei ainakaan ekan tunnin aikana ollut missään vaiheessa oikeaa keikkafiilistä. Sitten kaikki kulminoitui erinäisiin asioihin. Noh, eipä ennenkään ole ollut kahta täydellistä keikkaa peräkkäin. Mutta kiitos nyt kumminkin, koska ei se varmaankaan artistista johtunut.

Positiiviset asiat top 7:

1. Foorumilaisten taputukset. :D Ehdottomasti ilahduttavin seikka koko iltana. Anssin kuulijakunta on tämän perusteella jakaantunut kahtia. On niitä, jotka huutaa Mmmmmillllaaaaa ja aplodeeraa sille reimasti kun biisi alkaa. Ja sellainen huomattavasti vähälukuisempi joukko, joka läpsyttää räpylöitään innoissaan yhteen hetken aikaa, kun artisti myöntyy esittämään Kulkurin tai Murhiksen. Kumpikin ryhmittymä on tietysti suu joko ihmetyksestä avoinna tai huvittuneessa mutrussa toisen ryhmittymän toiveista. Yleisöstä kuulemma lausuttiin myös sellainen kommentti, että "Ai onko sekin (Mikan faijan BMW) Anssin biisi?"

2. Uudet sanoitukset. :) Kaikista huimin oli Kulkurissa. (Jonka jälkeen Anssi ihmetteli yleisölle, kuinka voi muistaa tällaisen kappaleen sanat?) Uusi sanoitus meni jotenkin näin: "Satumaa ei pääty koskaan, se pitää huolta kulkureistaan, kun ottaa askeleen, ei enää pääse entiseen". Se kuulosti niin loogiselta, että pohdittiin, oliko se joku alkuperäinen sanoitus tai jotain. Ja mitä se artisti oikein höpisi, ettei kappaleesta löydy levyversiota? Toinen uudelleensanoitus oli Aukiossa, jossa lähdettiinkin lopuksi tuulen matkaan. Muuten Anssin tulisi treenata erityisesti Kaivosta ja Ihmettä. Plussaa siitä, että Albinissa ei mennyt tällä kertaa tunnelit ja käytävät sekaisin. Tunnelin päässä loistaa siis toiveikasta valoa.

3. Novellipätkät. Toiset olivat parempia kuin toiset. Itse pidin erityisesti Loukussa-pätkän kohdasta, josta päähenkilön tilanteen toivottomuus kuvastui paremmin, kun itse kappaleesta. Koko katto oli romahtanut tulosuunnasta ja lohkareet olivat isoja. Hän oli ollut louhimassa tätä tunnelia aiemmin, joten hän tiesi että toisella puolella vähän matkan päässä oli kivinen umpikuja. Haaveilua-pätkä oli konkreettisempi kuin sanoitus, siinä mm. kuviteltiin, että oltiin rauhantekijänä Lähi-Idän(?) kriisissä ja ihmeteltiin, millaisia unia koirat näkevät, kun ne sätkyttelevät nukkuessaan. Myös Aukion pätkän muistelen olleen kaunis, siinä maalailtiin enemmän kuin mitä laulussa mahtuu maalailemaan. Albin Stenmanin pätkässä kerrottiin, että kaivosonnettomuus sattui 30 vuotta sitten ja ennen vanhaan kunnon mainarit raapivat kuparia paljain käsin graniitista. Yllättävän pitkälle ne katkelmat oli samanlaisia kuin kappaleet.

4. Nyyhkäisyt yleisössä. Taisin kuulla ensimmäisen Loukussa-biisin alussa. Paluun aikana muistaakseni niistettiinkin, tosin ei siinä kohdassa, jossa Anssi oikein heruttamalla herutti kyyneleitä siellä surunauhan tienoossa laulamalla hiljaa. Oman nenäni viereen lorahti kyynel juuri ennen kuin Aukion laulu alkoi, varmaankin liittyi jotenkin siihen novellikatkelmaan.

5. Murhis ja "kitaran rikkoutuminen" Kulkurissa. Dramatiikkaa. :) Anssin vihellys Uni/Aukio-teemassa. ROMin atonaalisen paskan laulaminen. A cappella -laulu Nummelassa. Uusista biiseistä parhaiten toimivat ehkä Paluu ja Haaveilua, vaikea sanoa. Niin ja plussaa siitä täydellisestä hiljaisuudesta Romahduksen jälkeen.

6. Anssin nimmarisavotta, kakkaava elefantti ja keräilyharvinaisuus-keikkajulisteet. Kynätkin palautuivat. Jäämme odottelemaan Anssin omaa korttisarjaa ja muita nimmarointihyödykkeitä.

7. OP:n hahmon ilmaantuminen yläpuolelleni. :D Kaikkoontui paikalta kuin Albin Stenman ikään, yhtä huomaamatta kuin oli saapunutkin, kadoten jonnekin pimeään kameroineen. Myös Muun ja Elenan tarina jonotustunnelmista oli hilpeä.
Anssi Kela 20.9.2009 16:38
Mari Uudet sanoitukset. :) Kaikista huimin oli Kulkurissa. (Jonka jälkeen Anssi ihmetteli yleisölle, kuinka voi muistaa tällaisen kappaleen sanat?) Uusi sanoitus meni jotenkin näin: "Satumaa ei pääty koskaan, se pitää huolta kulkureistaan, kun ottaa askeleen, ei enää pääse entiseen".


Kiistän laulaneeni tuollaisilla sanoilla.

Mari Toinen uudelleensanoitus oli Aukiossa, jossa lähdettiinkin lopuksi tuulen matkaan.


Biisin ensimmäisessä sanoitusversiossa lähdettiin tuulen matkaan. Se nousi alitajunnasta kummittelemaan laulun tilalle.

Mari Novellipätkät (...) Yllättävän pitkälle ne katkelmat oli samanlaisia kuin kappaleet.


Tämä johtunee siitä, että "novellia" kirjoittaessani tiedostin kirjoittavani ainoastaan raakamateriaalia biiseihin, en julkaisukelpoista kirjallista tuotosta. Kirjoitin lyhyitä rivejä, joita sitten myöhemmin siirsin sellaisenaan sanoituksiin. Nuo lukunäytteet olivat siis lähinnä kappaleiden muistiinpanoja tai jonkinlaisia tekstien demoja.
Mari 20.9.2009 18:15
Anssi Kela
Mari Uudet sanoitukset. :) Kaikista huimin oli Kulkurissa. (Jonka jälkeen Anssi ihmetteli yleisölle, kuinka voi muistaa tällaisen kappaleen sanat?) Uusi sanoitus meni jotenkin näin: "Satumaa ei pääty koskaan, se pitää huolta kulkureistaan, kun ottaa askeleen, ei enää pääse entiseen".


Kiistän laulaneeni tuollaisilla sanoilla.


Minä taas vannon kuulleeni, että polku muuttui satumaaksi ja kulkijat kulkureiksi. Muusta en mene takuuseen. Jos lauloit jotain muuta, niin sitten minulla (ja Trientalella) oli vaikkua korvissa.

Mentiin me keikan jälkeen ihan väärälle ratikkapysäkillekin, joten kaikki on mahdollista. Huomattiin erhe onneksi siinä vaiheessa, kun kolmonen ei ollut vielä ehtinyt startata naapuripysäkiltä.
Anssi Kela 20.9.2009 18:39 Tuo satumaa muuten taisi aikanaan muuttua poluksi vasta siinä vaiheessa, kun kappaletta levytettiin. Vasta nyt hoksasin. Lähinnä kiistin tuon siteeratun värssyn lopukkeen – en usko laulaneeni sitä väitetyllä tavalla.

Olen kyllä tietoinen siitä, että biisi on levytetty (unohdinkin kommentoida tätä edellisessä viestissäni). Tarkoitin spiikissäni sitä, että en eilen löytänyt kyseistä levytystä kotoa voidakseni tarkistaa miten biisi menee. Jouduin siksi operoimaan hatarien muistikuvien varassa.
op777 20.9.2009 19:08 Mä jotenkin muistelisin, että biisi ois menny suunnilleen näillä sanoilla:

pää täyttyy unelmista
tie odottaa kulkemista
kun ottaa askeleen
mikään ei jäädä voi ennalleen

sydän täynnä luottamusta
seuraa tuulen johdatusta
ja käy niinkuin pelkäsin
en osaa palata takaisin

olen hukkunut haaveisiin
olen eksynyt unelmiin
olen kadonnut outoon maailmaan
enkä suostu palaamaan

ei satumaa lopu koskaan
se pitää huolta kulkureistaan
tulevaisuus muuttaa muotoaan
kun täällä vapaana vaeltaa

olen hukkunut haaveisiin
olen eksynyt unelmiin
olen kadonnut outoon maailmaan
enkä suostu palaamaan

olen hukkunut haaveisiin
olen eksynyt unelmiin
olen kadonnut outoon maailmaan
enkä suostu palaamaan
enkä suostu palaamaan
enkä suostu palaamaan

op777
Johnny 20.9.2009 19:16 Op:llä suht koht hyvä muisti.

Mari Foorumilaisten taputukset. :D Ehdottomasti ilahduttavin seikka koko iltana. Anssin kuulijakunta on tämän perusteella jakaantunut kahtia. On niitä, jotka huutaa Mmmmmillllaaaaa ja aplodeeraa sille reimasti kun biisi alkaa. Ja sellainen huomattavasti vähälukuisempi joukko, joka läpsyttää räpylöitään innoissaan yhteen hetken aikaa, kun artisti myöntyy esittämään Kulkurin tai Murhiksen. Kumpikin ryhmittymä on tietysti suu joko ihmetyksestä avoinna tai huvittuneessa mutrussa toisen ryhmittymän toiveista.
Tuohan onkin kätevä keino tunnistaa "patologiset anssikela-fanit" (Pop-Talk haastattelu) Heh!Millaaaa!
Anssi Kela 20.9.2009 19:21 Tuon OP:n muistikuvan minäkin allekirjoitan. Hänellähän on suorastaan videomuisti!
noora 20.9.2009 20:30 Täysin inhimillisiä nuo Anssin pienet unohdukset... :)
a9800362 21.9.2009 16:05 Kuriositeetin vuoksi kysyn: oliko Ryhmäteatterissa lauantaina tupa täynnä?
noora 23.9.2009 8:08
a9800362 Kuriositeetin vuoksi kysyn: oliko Ryhmäteatterissa lauantaina tupa täynnä?

En varmaan ole oikea ihminen tähän vastaamaan, mutta ei siellä tainnut ihan täyttä olla, vaikka melko paljon ihmisiä olikin. Nämä minun havainnot on kyllä varsin epätarkkoja, koska niska oli niin jumissa, etten pystynyt paljon päätä kääntelemään. Ja näkökin oli ihan sumea, kun silmät oli liki kokoajan täynnä kyyneliä Anssin esiintymisen vuoksi. :)
Trientale 27.9.2009 13:51 Anssi kirjoitti Mikkelin keikasta blogissaan "huomaan tuntevani kuinka juuri sillä hetkellä aika-avaruusjatkumossa jättimäinen mikrokuituliina pyyhkii kuluneet vuodet pois: tähän jäätiin ja tästä jatketaan. Jotenkin kodikasta.", ja jotenkin ihan samanlainen fiilis tuli minulle tuosta Ryhmiksen keikasta. Ennen kaikkea siksi, että niin paljon foorumilta tuttuja oli taas paikalla ja vaikka osaa ei ollut nähnyt moneen vuoteen, niin silti kaikki oli ihan niinkuin ennenkin. Jotenkin kodikasta! Tämä sai myös aikaan sen, että jo ennen keikkaa oli tosi mukava fiilis. Oli hauska pitkästä aikaa olla ulkona odottamassa jo ennen kuin koko paikkaan pääsi edes sisälle ja syödä Muun ja Elenan ystävällisesti tarjoamia karkkeja. Ja oli mahtavaa kokea pitkästä aikaa se tunne, kun odottaa ovien avautumista saliin ja sitten äkkiä rynnätä varaamaan paikat eturivistä. Suorastaan legendaarista!

Kyllä siellä aika paljon ihmisiä tuntui paikalla olevan, mutta en kyllä kertaakaan kääntynyt katselemaan taaksepäin, joten todella vaikea sanoa, kuinka täynnä paikka loppujen lopuksi oli. Näin äkkiseltään voi kai kuitenkin sanoa, että kyllä siellä kivasti ihmisiä oli paikalla.

Jo ennen keikkaa Elena kävi kysymässä keikan kestosta ja vastaukseksi saatiin, että se kestää noin tunnin. Naureskelimme yksissä tuumin vastaukselle. Jos Anssi esittää koko Aukion novellipätkineen ja sitten vielä muita biisejä, niin kyllä siinä kestää paljon kauemmin kuin tunnin! Naureskelimme myös vaihtoehdolle, että ehkä Anssi esittääkin Aukion jälkeen sitten vain Bemarin ja Millan, niin keikka olisi ohi siinä tunnissa... :roll: Mikä kauhuskenaario!
Ennen keikkaa joku paikan henkilökuntaan kuuluva kuulutti sitten Anssin lavalle ja kertoi vielä keikan kestävän noin tunnin. Naureskelimme, että täällä ei selvästi vielä tunneta Anssia...

Ja sitten keikka alkoi. Laitetaan nyt taas tähän ne biisit, koska kuten Mari keikan jälkeen arvelikin, niin tottakai ne tuli kirjoitettua ylös. Eli näin:

1.-11. Aukio
12. Puistossa
13. Milla
14. Kulkuri
15. 1972
16. Murhaballadi
17. Rakkaus on murhaa
18. Uudet autot
19. Nummela

Eli eihän se tietenkään missään tunnissa ohi ollut, vaan aika paljon kauemmin saimme penkeillämme istua ja rahoillemme todellakin vastinetta.
Suuren hymyn naamalle aiheuttivat tosiaan nuo Marin jo mainitsemat foorumilaisten taputukset. Ihan parasta! :D Tietysti pyöriteltiin silmiä sille, että joku kehtasi toivoa Millaa ja sitten taas pienen porukan voimin taputimme innokkaasti Kulkurille ja Murhikselle.

Oli kiva kuulla koko Aukio livenä ja oli Anssilta tosi hyvä idea ottaa Pekka Lehtosaari lukamaan novellipätkät. Sopi tunnelmaan paljon paremmin tuollainen, että lukija oli joku muu kuin Anssi itse. Novellipätkät olivat myös todella kiinnostavaa kuultavaa ja avasivat tosiaan kappaleita lisää. Oli kiva kuulla päähenkilöstä hieman lisää. Oli myös erittäin mielenkiintoista huomata, miten Anssi oli noita novellipätkiä sitten muokannut biiseiksi. Ei olisi ollenkaan huono idea julkaista tuota novellia joskus täällä, vaikka se ei Anssin mukaan sellaisenaan julkaistavassa kunnossa olekaan.

Huvittavia olivat tietysti myös Anssin lukuisat sanojen unohtelut (erityisesti Puistossa!) ja erityisesti kokonaan uudistunut säkeistö Kulkurissa. Ja sitten vielä kitaran kielen katkeaminen! Aukio meni yllättävän hyvin, vaikka tokihan joihinkin kappaleisiin vähän muminaa ja uusia sanoja tuli. Mutta ei se mitään, kokonaisuus meni ihan hyvin! :) Taaempaa kuului ainakin Paluun aikana myös paljon nyyhkintää, on se vaan niin koskettava biisi.

Keikan jälkeen saatiin sitten reilusti nimmareita ja piirroksia, tämäkin niin legendaarista. On se kiva kun Anssi jaksaa! Nimmarisession jälkeen kapusimme rappuset ylös narikkaan ja kiireisimmät lähtivät jo kotia päin. Tämän jälkeen seinältä löytyi yksi Anssi-juliste, mutta onneksi ystävällinen narikan täti kaivoi käyttämättömiä julisteita kätköistään ja niin me muutamat paikalla vielä olleet saimme kaikki omat kappaleemme. Kun Anssi sitten vähän myöhemmin tuli yläkertaan, sai raukka kohdata meidät vielä uudestaan ja kirjoitella vielä julisteisiin nimmarit. Julisteet ovat kuulemma keräilyharvinaisuuksa, koska ne eivät olleet mitään virallisia julisteita.

Tämän jälkeen päästiinkin sitten kotimatkalle, onneksi ehdimme Marin kanssa juosta oikeaan ratikkaan vaikka ensin väärällä pysäkillä olimmekin. Rautatieasemalla bussia ollessani sain todeta, että ei se kesä todellakaan ole vielä ohi, kun yölläkin on lämmintä vielä 16 astetta!

Hieno keikka, kiitokset taas kovasti kaikesta!