Forum 2002-2013

Hilkka 20.10.2009 7:23 Anssi musiikkimessuilla http://www.sevent.fi/musiikkimessut/ohjelma/metroLive_lava.html

Lisäys: tämä keikkahan olikin jo Anssin omassa keikkakalenterissa. Mutta ei kai haittaa katsoa koko ohjelmalistaa!
Mari 29.10.2009 18:20 Pistetäänpä tännekin vähän muistelmia, koska keikkojen ja etenkin keikan ulkopuolisten tapahtumien raportointi on kivaa.

Viime sunnuntaina 25.10. Anssin oli siis määrä esiintyä Musiikkimessuilla klo 12, joten se jos mikä oli hyvä syy piipahtaa Messukeskuksessa ja katsastaa Kirjamessutkin samalla. Itse suhtauduin hieman varauksella siihen, että löydän yleensäkään perille. Päivä alkoikin lupaavasti, kun muistin puoli kahdeltatoista, että kello onkin vasta puoli yksitoista. Lyhyet yöunet ja huono suuntavaisto aiheuttivat sen, että painelin iloisesti kylttien mukaan nelossalia kohti, mutta päädyinkin umpikujaan vitossalin (?) luokse. Palattuani lähtöruutuun huomasin ison kyltin, jossa luki "suorin tie musiikkimessuille".

Neloshallissa ei ollut erityisen kova meininki varttia vaille 12. Lavalla esiintyi käsittääkseni Tommi Soidinmäki (mitä ei edes lue ohjelmassa...) ja katsojia oli noin neljä. Keikkansa jälkeen tangokuningas jakeli nimmareitaan levy-yhtiönsä osastolla ja ämyreistä kuulutettiin rasittavuuteen ja koomisuuteen saakka kuin Hulluilla Päivillä konsanaan, että "Vielä jos pidät kiirettä, ehdit hakea kuninkaalta nimikirjoituksen ja levyn!!! Levy on ilmainen, mutta nimikirjoitus maksaa! Vielä hetken aikaa kuningas tavattavissa!". Hallissa oli muutenkin hiljaista, vaikka väkeä liikuskelikin paikalla, esim. minut ehdittiin parin minuutin sisällä pyydystää kahteen arvontalapun täyttöön. Siksi olikin hämmästyttävää, että kahdeksitoista lavan edustan tuolirivit olivat täyttyneet viimeistä penkkiä myöten ja lisää yleisöä seisoskeli ympärillä. Itsekin jouduin tyytymään rock-poliisityyliseen pönötykseen miksauskopin luona. Yleisön keski-ikä oli vähintään Ryhmiksen tasoa, ts. melko keski-ikäistä.

Biisit:
1. Huuto
2. Aamu
3. Albin Stenman
4. Haaveilua
5. Romahdus

Akustinen soolokeikka oli kovin lyhyt, mutta olisi voinut olla yhtä viidesosaa lyhempikin, sillä kesken keikan Anssille tuli mielihalu soittaa Haaveilua, jota ei ollut alun perin suunnitellut esitettäväksi. Osui varmaan kohdeyleisöön, joka jaksoi istua hiljaa paikoillaan ja taputti kiltisti biisien jälkeen. Biisijärjestyksen suhteen mentiin levyn mukaan. Anssi kertoili pieniä johdantoja kappaleisiin ja Romahduksen jälkeen kehotti ottamaan selvää miten tarina päättyy. Jännään kohtaan jäi.

Keikan jälkeen Anssi saapui Anttilan Top Ten -osastolle, jossa jonotti jo useampi metri teinejä pöydän edessä. Nimmarointi kesti ehkä vartin, jonka jälkeen Anssi kiidätettiin Voicen osastolle, jossa tehtiin suoraan radiolähetykseen haastattelu (josta korviini ei pistänyt mitään erityistä uutta) ja siitä hänet vietiin vielä takahuoneeseen toiseen haastatteluun. Myöhemmin Emmin keikan jälkeen törmäsin Anssiin testailemassa jotain sähkökitaraa, mutta kitara ei ilmeisesti tarttunut mukaan.

Seuraavaksi löysin tieni "Viini, ruoka ja hyvä elämä" -messuille. Mielenkiintoisimmat pisteet olivat varmaankin kaikki, joissa oli jotain maisteltavaa. :D Messujen huipentuma oli mielestäni Fazerin osaston edessä ollut jätskijakelupiste, johon oli kaksi pitkää jonoa. Jätskikipon kanssa uskaltauduin naapurihalliin loputtoman kirjapaljouden keskelle. Surffasin siellä epämääräisen ajan, eikä mukaan tarttunut oikein mitään (yksi lehti). Univelka alkoi hyydyttää. Piipahdin vielä musiikkimessuilla ja kuvittelin kuuntelevani Indicaa, mutta kännykkäni kello oli edelleen tuntia edellä, joten se olikin Chisu. Kävin kuuntelemassa paria kirjaluennointia ja hain lisää jätskiä. Kun tajusin, että jätskiä voi syödä kotonakin, päätin poistua jo vähitellen ahdistavaksi käyneen kirja- ja ihmispaljouden keskeltä. Ja ratikassa sitä vasta täyttä olikin. Ulkona oli niin kurja sadesää, että olin silti oikein tyytyväinen, että olin käyttänyt monta tuntia sisätiloissa reippailuun.