Forum 2002-2013

Mari 28.10.2009 17:31 Villi Wäinö 27.10.2009 Tässäpä hieman raporttia eiliseltä, tuosta Helsingin keskustan olutkellarista, jonka nimeä en varmaan koskaan opi kirjoittamaan niin, että W ja V olisi oikein päin. Tervetuloa muutkin paikalla olleet kommentoimaan, varsinkin foorumin kokoontumisajoihin osallistuneet! ;)

Villi Wäinö on ainakin tällaisen ei-olutta-juovan näkökulmasta keskikokoinen peruspubi, jossa on tanssinkestävät tukevat puupöydät sekä penkit ja alakerrassa sovelias tila laulaja-lauluntekijöiden esiintyä. Ei varsinaista lavaa, mutta artisti saa pönöttää "tanssilattiaa" korkeammalla kivalla korkealla puujakkaralla istuskellen.

Itse saavuin paikalle kahdeksan jälkeen, jolloin alakerrassa oli vajaat 10 ihmistä. Lipunmyyjän mukaan Anssin piti aloittaa ilta klo 20, mikä kuulosti oudolle, koska Kristiina Wheeler ei mielestäni sovi illan huipentumaksi Anssia paremmin. Keikan alku venyi kaikeksi onneksi puoli yhdeksään, jolloin väkeäkin oli tullut tiistai-alkuillaksi mukavasti paikalle. (Viime lauantaina klo 23 samaisessa alakerrassa oli hieman enemmän väkeä, kun sisäänpääsy oli ilmainen ja keikka alkamassa.)

Ensitöikseen Anssi ilmoitti ohjelmanmuutoksesta - Kristiina Wheeler peruuntunut sairastapauksen vuoksi. Yleisöstä ehdotettiin, että Anssi voisikin siitä hyvästä vetää tuplasetin. Artisti lupasi soittaa "sellasen 1.3-setin". Biisilistaa ei taaskaan ollut, joten yleisöllä oli mahtava tilaisuus pyytää livejukeboksilta toivebiisejään. Meni meikäläisenkin toiveet läpi ekaa kertaa sitten kevään 2007 (tai jotain), jiiihaa! :D Keikka kesti vajaat 1,5 tuntia eli noin klo 20.35-21.53.

1. Milla
2. Aamu*
3. Kaivos
4. Puistossa
5. Rakkaus on murhaa*
6. Rva Ruusunen*
7. Mikan faijan BMW
8. Loukussa*
9. 1972*
10. Nummela*
11. Laulu petetyille*
12. Murhaballadi*
13. Kaksi sisarta
14. Faijan haamu*
15. Paluu*

Tähdellä merkityt biisit olivat yleisön toiveita, joten Anssi ripotteli tuttuja hittejä aina sinne toiveiden väliin. Kahden sisaren piti olla viimeinen biisi, mutta yleisöstä esitettiin vielä sinnikkäästi toiveita, joten artisti myöntyi jatkamaan, vaikka ennen keikkaa unettavalta tuntunut takahuone veti jo puoleensa. Toiveista läpi ei mennyt "joku Springsteenin biisi" koska "Emmä muista, niissä on liikaa sanoja. Mulla on tekemistä näissä omissakin biiseissä." Ihme-toive ei vieläkään toteutunut, ilmeisesti sanatreenit on edelleen kesken? Faijan haamua Anssi lähti soittamaan etäisten muistikuvien varassa: "Jos tästä tulee Hindenburgin tuhoon verrattava katastrofi niin muistakaa, että mulle ei makseta tästä keikasta mitään." Anssi väitti unohtaneensa toisen säkeistön, mutta mun muistin mukaan sanoitukseen ei jäänyt aukkoja (mikä voi kertoa myös siitä erittäin todennäköisestä syystä, että muistissani on aukkoja).

Täytyy ihailla Anssin soittotaitoa. Sitä olisi kuunnellut vaikka miten pitkään. Aplodeista päätellen muutkin kuin minä tykkäsivät. Aamu on minusta paljon parempi akustisena liveversiona kuin levyllä. Rva Ruusunen oli mainion rytmikäs. Laulu petetyille oli erittäin herkullinen (onks tää se hevivireeksi tituleerattu vire kitarassa?) ja sen perään Anssi soitti jotain, joka kuulosti Murhiksen alkusoitolta, mikä taas innoitti allekirjoittaneen toivomaan Murhista. Paluun lopussa kuultiin akustinen kitarasoolo levyversiota tapaillen, sellaista ei muistaakseni ollut Ryhmäteatterin keikalla.

Oli ehdottomasti paras tapa viettää tiistai-iltaa, lisää tällaisia!
NikoA 29.10.2009 9:37 Allekirjoitan täysin avausviestin. Loistava keikka, ei voi muuta sanoa.
Erityisesti mieltä lämmitti se, että toivebiisejä sai heitellä niin paljon ja vapaasti :D Kaiken kruunasi vielä nuo kaksi vikaa biisiä, vaikka keikan piti ilmeisesti loppua tuohon Kahteen sisareen :)

Aamu oli kyllä yllättävän kova akustisena. Oikeastaan kaikki uudet biisit toimivat aivan loistavasti akustisina.

Loistava keikka ja kiitokset Anssille!
yori 29.10.2009 10:02 Niin, minä taisin olla se kokoontumisajojen toinen osapuoli :) En koe itseäni kyllä aktiiviseksi foorumilaiseksi, kun ei tule tänne juuri mitään kirjoiteltua. Seurattua kyllä enemmän ja keikoillakin on käyty...

Saavuin paikalle optimistisesti n. klo 19:40 ja huomasin olevani ensimmäinen maksava asiakas alakerrassa! Ajattelin, että mahtoi artistilla olla fiilikset "katossa" varsinkin kun tuoreessa muistissa on varmasti Tampereen keikan vähäinen yleisömäärä... Onneksi sentään muutamia kuulijoita vaivautui lopulta paikalle, mutta melkoisen hiljaista oli. Yksi liikaa nauttinut kovaääninen rytmitajuton mukanataputtaja olisi kyllä voinut olla hiljempaa...

Suurin osa odotteluajasta kuluikin yllättäen rattoisasti, kun juttelin Anssin musiikista uusien innokkaiden ensi kertaa keikalle tulleiden kanssa. Itselleni keikka oli tämän levyn tiimoilta ensimmäinen. Kyllähän se oli nannaa pitkästä aikaa! :D Akustiset versiot toimivat todella hyvin. Olin kuulevinani Anssin laulutyylin muuttuneen jotenkin "irtonaisemmaksi", kaikessa positiivisessa mielessä siis.
NikoA 29.10.2009 19:44 Juu tuli tosiaan korkattua Kela-neitsyys vai miten sen nyt muotoilisi :D
Seuraava keikka lienee sitten tosiaan tuolla Virginissä jonne pitäisi päästä.