Forum 2002-2013

Mari 13.11.2009 18:19 Virgin Oil 13.11.2009 Rätkäistäänpä taas tänne otsake, ettei foorumin väestö innostu kommentoimaan keikkaa vain lyhyesti blogin puolella.

Ennakkotietämys keikasta on se, että Karhun elämää kuuluu settiin, joka alkaa ehkä puoliltaöin eli noin 3,5 tunnin päästä. Toivottavasti tällä kertaa kaikki säästyvät ördeltäjiltä. :D
Hilu 14.11.2009 18:38 Muutama epämääräinen kuva Virgin Oilista.
Hilu 15.11.2009 9:44 http://desibeli.net/juttu/1917
Mari 15.11.2009 13:08 Huh, taas on selvitty hengissä yhdestä keikasta. Eilen tunnelmat oli vielä kovin väsyneet ja sekavat, mutta tänään tuntuu jo siltä, että osaa sanoa oman näkemyksensä. Kaikessa yksinkertaisuudessa siinä sahattiin taivaan ja helvetin välimaastossa. Näiden kahden välimatka on todella lyhyt.

Vaikka Virgin Oilin keikkaa oli odottanut pitkään ja hartaasti, mulla ei silti ollut minkäänlaista keikkafiilistä perjantaina. Jotenkin ilta vaan eteni, eikä mitään tapahtunut. Lopulta lähdin matkaan kohti Virgin Oilia ja oli jotenkin naurettavaa olla matkalla keikalle vasta puoli kahdentoista maissa. Jätin takin narikkaan ja kuulin kauhukseni, että yläkerrassa Anssi laulaa Millaa! Eiiiih!!! :shock: Sähläsin itseni sisään ja laukkasin vessan kautta lavan eteen. Kirosin itseni syvimpään helvettiin tästä hyvästä. Ainut laiha lohtu oli, että olin missannut vain hyvältä kuulostaneen Millan (ja Intron, nyyh). Keikka oli alkanut Hilun mukaan noin 23.34. Melkein puoli tuntia arvioitua aiemmin, ennenkuulumatonta!

Biisilista:
1. Intro
2. Milla
3. Aamu
4. Kaksi sisarta
5. Huuto
6. Puistossa
7. Albin Stenman
8. Karhun elämää
9. Faijan haamu
10. Jennifer Aniston
11. Kunnian kentät
12. Mikan faijan BMW
13. Romahdus
14. 1972
----------
15. Suuria kuvioita
16. Rva Ruusunen
17. Nummela
----------
18. Karhusaari
19. Rakkaus on murhaa

Alkukeikka meni ihmetellessä tilannetta. Meininki oli mainio. Äänentoisto oli loistava, ei tarvinnut edes korvatulppia ja eteenkin kaikki kuului hyvin. Lava oli sopivan korkea ja sillä oli hieno valaistus. Yleisöä oli mukavasti, mutta ei niin tiiviisti, etteikö sekaan olisi mahtunut. Katselin kaihoten Anssin vesipulloja ja tyhjiä laseja, eihän sitä enää juotavaa voinut tässä tilanteessa lähteä hakemaan, vaikka jano olikin. Muistin myös sen, miksi eturivi olisi paras paikka seurata keikkoja. Valokuvien ottamisesta tulee piinaa, jos edessä on yksikin pää tai käsi. Tavaroitaan ei saa laskettua lavan reunalle vaan niitä pitää roikottaa mukana.

Puistossa-biisin aikana eturivin tyttöjen anttituiskuksi tituleeraama heppu kiinnostui kamerastani. Hän oli kuulemma lehtikuvaaja ja vaati saada ottaa minusta kuvan kamerallani. Annoin kameran. Seuraavaksi hän huusi korvaani niin että sattui, koska halusi tietää, mitä säätöjä käytän jne. Keikan seuraaminen meni mahdottomaksi. Yhtään kuvaa ei lopulta tullut, vihelsin pelin poikki vedoten siihen, että hän oli vapaalla. Albin Stenmanin aikana huomasin, että hän oli kuitenkin ehtinyt säätää jotain, koska en saanut enää teräviä kuvia. Sekös ahdisti. Käytin puolet biisistä vian hakemiseen ja helpotus oli suuri, kun huomasin tarkennuksen olevan autofocuksen sijasta manuaalilla. Mitä opimme tästä: älä lainaa kameraasi järkkärinkäyttötaitoiselle. Tähän tärvääntyi kymmenen minuuttia keikasta, vaikka heppu olikin huomattavasti mukavampaa sorttia kuin keskimääräiset häiriköt. Lisäksi havaitsin, että linssinsuojus oli pudonnut lattialle. Ihme kyllä löysin sen myöhemmin kenkäni alta märkänä tuntemattomasta nesteestä. (PS. Lavalle voin kyllä lainata kameraa, jos sieltä sattuu joskus toistekin kameran akku loppumaan!)

Keikkani alkoi oikeastaan vasta Karhun elämää -spiikistä. Anssi selitti jotain aorisoidusta versiosta, myöhemmin selvisi, kiitos Antin, että aorisointi tarkoittaa biisin sovittamista AOR:ksi. Tuoltahan tuo on YouTubesta katsottavissa. Tykkäsin! Itsellä meni lopun laulamiset vanhaan Every breath you take -tyyliin ijoo:lla. Faijan haamusta mulla ei syystä tai toisesta ole mitään muistikuvia, paitsi että yhtään sanoja ei tainnut unohtua. Muutenkin Anssilla oli kaikki sanat hyvin hallussa, iso plussa tästä! Pitkästä aikaa keikalla kuultiin myös omituisia spiikkejä ja Kahdessa sisaressa pöllittiin huoltsikalta "kolme kilon säkkiä leppälastuja" tms. Mahtavaa!

Jennifer Anistonin tienoilla taivas aukeni: eturivistä lähti pois kaksi naista. Tunnelma muuttui täysin. Keikasta tuli kuin 3D-elokuva, johon pystyi sukeltamaan ja sulkemaan pois kaikki lavan ulkopuoliset häiriötekijät. Lisäksi keikkaa pystyi seuraamaan tuntoaistilla: lava tärisi rumpujen ja pomppivien muusikoiden alla.

Anssi sääti lisää kaikua kitaraansa ja uhkasi soittaa coverin. Aijjjettä Kunnian kentät kuulosti hyvältä!!! Kuuntelin eilen YouTubesta Tampereen ja Nurmijärven versiot ja vakuutuin, että Virgin Oilissa esitettiin selvästi pidemmälle kehittynyt versio. Tänään huomasin ilokseni, että Virgin Oilinkin versio oli päätynyt nettiin! Onhan se mahtava noinkin kuultuna, mutta live-elämykseen verrattuna kalpea varjo. Upeat sinivioletit valot ja kultainen valospotti. En edes pystynyt laulamaan mukana, kun liikutuin niin heti ekan säkeen aikana. En tajua, miksi tuo biisi vaikuttaa minuun noin, ei se ole edes lempparini Dingolta ja Dingon esittämänä se on surkea tuohon Anssin bändin versioon verrattuna. Pidin myös Anssin elehdinnästä, kun hän laski perhosta kädestään. Se oli vaan niin kaunista. Mutta ajattelin, että jotenkin koomista, jos keikan kohokohta on Dingon biisi.

Muutama sana Idols-tyyliin. Kun syksyn aiemmilla keikoilla lavalla on kuppelehtinut sympaattinen Anssi hassuine sivuhahmoimeen, niin eilen näin edessäni rocktähden ja idolin. Hienosti yhteen soittavan bändin, joka ei tee yhtään harkitsematonta harhaliikettä, tai jos teki, teki sen niin hyvin, että se vaikutti harkitulta. Hommassa oli ammattimainen tekemisen meininki. Ehkä kotiyleisössä oli jotain rockpoliiseja, joille bändi halusi näyttää että täältä pesee ja linkoaa. Anssi jopa kurkotteli lavan reunalta kitarallaan yleisöön päin, kuten rokkarit tapaavat tehdä. Sitä oli hienoa seurata. Kaipasin kuitenkin sitä sympaattista puoltakin, joka tuo makua keikkaan. Ville kunnostautui tässä muuta bändiä paremmin: jossain biisissä hän oli ojentanut toisen kätensä ja jalkansa ylös ja näytti uhkaavasti kaatuvan pian taaksepäin (mutta ei kaatunut), toisessa kohtaa hän teki jonkinlaisen telemark-alastulon. Ville Kela on rock!!! :D

BMW:n aikana lavalta paistoi lämpimät valospotit yleisöön. Kun bändi liukeni lavalta 1972:n jälkeen, olin ihan, että vastahan tää keikka alkoi. Totta kai sieltä tuli encore ja taas aorisoitu versio, tällä kertaa Suurista kuvioista. :) Blogin puolella selvitettiinkin jo, miksi se kuulosti niin kovin tutulta. Se oli hauska ja lavallakin oli silminnähden hauskaa. Hienoa, että taas pitkästä aikaa bändi on innostunut sovittamaan biisejä uudelleen. Osaavat sen niin hyvin. Rva Ruususesta innostuin jo intron aikana. Se oli tosi energinen. Videossakin se näkyy täydellisesti. Sitten Anssi ilmoitti, että keikat on ollut tapana päättää Nummelaan. Plääh. Tähänkö tää nyt loppui.

Yleisö ei päästänyt bändiä pois, vaan taputti riehakkaasti toisen encoren. Karhusaari. Oikea tunnelman mahalasku soittaa tuollaista humppaa tuohon väliin. Ilmeisesti joku muusikoista pitää tuosta biisistä kuin hullu puurosta (jotenkin epäilen Villeä), koska Karhusaarta on niin usein työnnetty encoreen tai setin loppuun, vaikkei se millään muotoa sinne sovi. Tekisitte siitä edes jonkun La Isla Bonita -version (tähän tyyliin), jossa etelämeren aallot lyö kallioon ja lokit kaartelee taivaalla.

Kaiken lisäksi bändi kuvitteli lopettavansa keikan Karhusaareen! :shock: Muusikot lähtivät jo liukenemaan takahuonetta kohti, mutta Anssi halusi vielä soittaa jotain. Rakkaus on murhaa!!! Voi sitä riemua! Anssille oli selvästi jäänyt energiaa vielä varastoon ja tuolla pöytä putsattiin lopullisesti. Suorastaan räjähtävä versio, silkkaa mahtavuutta. Lopukkeen hiipuessa bändi hipsi pois ja Anssi jätti Gretschinsä pörisemään lavalle. Yleisö hurrasi. Tero livahti pimeyden turvin hiljentämään kitaran. Antti sanoi myöhemmin, että siitä olisi ollut enää mahdotonta jatkaa. Parhaita keikan lopetuksia ikinä!

Keikan jälkeen räpsin parit kuvat Anssin biisilistasta ja sainkin sitten Terolta Villen biisilistan omaksi (se haisee pahalle). Vaihdettiin muutama sana Hilun kanssa naisten nenänpuuterointihuoneessa, joka oli ehdottomasti ravintolan rauhallisin paikka. Keikan jälkeen Virgin Oil oli muuttunut melkoiseksi miinakentäksi, noin 80% paikallaolijoista oli keski-ikäisiä miehiä. Ängin baaritiskille ja tilasin kauan kaipaamani kokiksen, jota aloin janoissani ryystää. Ei mennyt kauaa, kun siihen ilmaantui itseään hyvin hauskana pitänyt keski-ikäinen mies, joka kehtasi ihmetellä, miksi näytin vihaiselta. Hän "viihdytti" minua työntämällä mustat pillit korviinsa useita kertoja ja aivasteli päälleni. Kun ilmeeni ei vieläkään tyydyttänyt häntä, hän tarjoutui näyttämään munansa, jolloin totesin, että on aika liueta paikalta ennen kuin räjähdän suuttumuksesta. Soluttauduin Antin "haaremiin", mikä olikin erittäin onnistunut veto. Antti kuittasi "illan mukavin mies" -tittelin mm. piirtämällä minulle jouluspurgun ja palkitsin hänet suklaalla.

Narikalla kylkeen tarttui vielä yksi rasittava humalainen keski-ikäinen mies, jonka mielestä meidän piti jatkaa iltaa yhdessä. Heitin muutamat sarkastiset lausahdukset, mitä mies ei tietenkään ymmärtänyt, ja hylkäsin hänet. Lämmittelin sisällä hetken ja huomasin yhden seinälle unohtuneen Anssin keikkajulisteen, jonka puhdistin huolella teipeistä. Ihanan iso ja tosi hieno juliste, vaikka tiiliseinä näyttääkin oudolta metsän, valkoisten tulppaanien ja tuhansien perhosten keskellä. Se helpotti hieman miessukupuolen keikasta jättämiä paskoja fiiliksiä. Tuulikaapissa näkyi olevan toinenkin juliste. Ulkona oli hyytävän kylmä.
Johnny 15.11.2009 15:42 Katkerana lueskelee näitä raportteja, kun ei ole keikalle pääsyä näköpiirissä. Videoiden perusteella Anssi ja bändi näyttää päässeen vauhtiin. Eletään nyt toivossa, että joku älyäisi hommata Anssin keikalle tänne vähän lähemmäksi.

Virgin olisi ilmeisesti ollut asiallinen paikka keski-ikäisille miehille, meille luomakunnan vitsauksille. No ehkä aika tekee tehtävänsä ja hetken päästä meistä tulee vanhempia herrasmiehiä. 8)
Mari 15.11.2009 18:20 Raportin tarkoitus ei ollut tuottaa ahdistusta. Itse ainakin luen mielelläni kattavia keikkaraportteja myös silloin, kun en ole ollut paikalla. Tietää edes, millaista olisi ollut, jos olisi keikalle suinkin päässyt. (Foorumia lukevat on todennäköisesti sellaisia, jotka on paikalla jos kynnelle kykenee.) Siksi kirjoitin noin pirun pitkästi. Ehdin tuota kirjoittaessani kaataa teekupin kaksi kertaa, ensin lattialle, sitten pöydälle. Lujaa menee.

Älä sure Johnny-boy: Anssi ja suntiot on kuin keski-ikäiset miehet, ne paranee vanhetessaan. ;) Mitä pitempään niiden antaa treenata ennen keikalle menemistä, sitä parempi keikasta tulee. Ja tuo Hilun laittama keikkaraporttilinkki on erittäin pätevä lisä tuleviin keikkavaatimuksiin.

Ainiin. Silmään sattui Hesarin nettisivuilta tällainen juttu. Oiskohan niin, että musta paita vetää puoleensa keski-ikäisiä humalaisia ördeltäjiä? Mulla on yksi vaaleanpunainen t-paita, taidan laittaa sen seuraavalle baarikeikalle sitten joskus ensi vuonna.
Johnny 15.11.2009 18:52 Joo, no ehkä vähän liioittelin katkeruuttani. Mukavahan näitä raportteja on lueskella, varsinkin silloin kun ei itse pääse mukaan. Kiitos vain raportoijille :)
Hilu 15.11.2009 19:27 Kiitos Marille hienosta keikkaraportista! Itsekin olin paikalla vasta vähän ennen puolta kahtatoista, joten hirvitti miten lähellä oli keikan alun missaaminen. Eipä tarvinnut odotella kauan. Oli tosi hyvä keikka, olin mielissäni kun päätin taas matkustaa pitkän matkan sitä varten. Rva Ruusunen oli tosiaan ihanan rivakka versio. Suurista kuvioista oli Tampereen keikalta tuttu Gloria-riffinen veto.

Mari Kahdessa sisaressa pöllittiin huoltsikalta "kolme kilon säkkiä leppälastuja" tms.

Kolmen kilon säkki leppäpurua savustukseen.

Mari huomasin yhden seinälle unohtuneen Anssin keikkajulisteen, jonka puhdistin huolella teipeistä. Ihanan iso ja tosi hieno juliste, vaikka tiiliseinä näyttääkin oudolta metsän, valkoisten tulppaanien ja tuhansien perhosten keskellä. Tuulikaapissa näkyi olevan toinenkin juliste.

Löysin myös noita seinille unohtuneita keikkajulisteita aiemmin poistuessani, otin vain yhden...

Kaivos-singlen kansi.
Mari 15.11.2009 19:48
Hilu Kolmen kilon säkki leppäpurua savustukseen.

Himppu, olin ihan varma että se oli kolme kilon säkkiä. :D Mut mä luotan sun muistiin enemmän. Tietojeni mukaan keikalla oli myös toinen erittäin hyvämuistinen taho.

Rekisteröin Virgin Oiliin saapuessani kaksi julistetta narikan lähellä, poistuessani ne olivat löytäneet uudet omistajat, myös se puoliksi revennyt. Jos joku haluaa hienon julisteen itselleen, niin hyvällä tuurilla sellainen on vieläkin siellä Virgin Oilin tuulikaapin seinällä. Viimeksi kun Ryhmäteatterissa ihmeteltiin seinällä olevaa Anssin keikkajulistetta, se näytti niin pieneltä ja surkealta siinä Irinan ja kumppanien vieressä. Nyt se lyö kevyesti kaikki laudalta. 8) Mitenkähän muuten mahtoi käydä sille korttisarjalle?

Yksi hauska juttu, mistä emme ole vielä muistaneet mainita, oli bändin esittely. Sekin löytyy videona, joten turha selitellä enempää.
Hilu 15.11.2009 19:55
Mari Rekisteröin Virgin Oiliin saapuessani kaksi julistetta narikan lähellä, poistuessani ne olivat löytäneet uudet omistajat, myös se puoliksi revennyt. Jos joku haluaa hienon julisteen itselleen, niin hyvällä tuurilla sellainen on vieläkin siellä Virgin Oilin tuulikaapin seinällä.

Löysin omani tupakkatiloihin (=ulos) menevän käytävän varrelta, ihan ehjän. 50x70 cm, hieno.
noora 15.11.2009 23:52 Tässä keikassa ei mielestäni ollut mitään muuta huonoa kuin se, että sekin loppui aikanaan! Ja Marin kanssa olen samaa mieltä tuosta Dingon Kunnian Kentät-biisistä..kyllä Neumannin laulanta kalpenee Anssin ihanaan lauluun verrattuna! Lisäksi se eturivin "anttituisku"tuijotti minuakin jonkinaikaa niin intensiivisesti, että meinasin saada paniikkikohtauksen, mutta tajusi onneksi lopettaa, kun en kiinnittänyt mitään huomiota. Keikka oli kuitenkin niin uskomattoman hyvä, että vieläkin puntit vipattaa! :D
Norsku 17.11.2009 10:14 Keikka oli todellakin aivan törkeän hyvä, vaikka biisilistasta voisi toisin päätellä. Suuret kiitokset bändille! Moneen kertaan kuullut hititkin kuulostivat todella hyviltä. Ainoastaan yksi biisi oli tylsä: Karhusaari. En edes osaa sanoa mikä siinä niin mättää. Videoitakin tuli kuvattua, mutta muut näyttivät jo pistäneen juutuubiin samoista biiseistä pätkiä.
Johnny 17.11.2009 12:01 Karhusaarihan on biisinä, jollei nyt erinomainen, niin loistava kuitenkin. Live versiossa mättää mielestäni se, että biisi jyrätään läpi lähes hevimättönä, jolloin dynamiikka ja nyanssit häviävät. Anssi joutuu kilpailemaan saadakseen äänensä kuuluviin, mikä estää hienovaraisen tulkinnan. Lisäksi Anssin ehkä hienoin levyllä kuultu kitarasoolo on vesitetty spedeilyksi. Vähemmän säröä ja enemmän ilmaa sovitukseen. Ugh, olen puhunut. (jäi Apache päälle eilisestä the Shadows konsertista Hartwallilla, niin ja oli siellä Cliff Richardkin. Vanhempien herrasmiesten takia tuon matkan jaksoi. Oli kyllä nuoremmille taas mallia kuinka 70-kymppiset sedät jaksaa edelleen heilua.)
Sami 17.11.2009 19:48
Mari
Hilu Kolmen kilon säkki leppäpurua savustukseen.

Himppu, olin ihan varma että se oli kolme kilon säkkiä. :D Mut mä luotan sun muistiin enemmän. Tietojeni mukaan keikalla oli myös toinen erittäin hyvämuistinen taho.


Erittäin hyvämuistinen kaverini vahvistaa sen olevan "kolmen kilon säkki leppäpurua savustukseen" eli Hilun kuulema.

Keikka kokonaisuutena kallistui plussan puolelle, ote oli hyvä. Tarkempia huomioita ehkä myöhemmin.
Trientale 17.11.2009 20:35 Kyllä ottaa päähän ja rankasti, kun tänä syksynä on erinäisistä syistä johtuen jäänyt tosi monta Anssin keikkaa väliin. Niinpä sitten tämänkin keikan aikana meillä istuttiin kotona sairaina ja murjotettiin. Kyllä harmitti, olipa tosiaan perjantai 13. päivä! No, kai tämä kasvattaa luonnetta kun joutuu kokemaan pettymyksen toisensa perään... :roll: Erityisesti harmittaa siksi, että tämä olisi ollut meikäläisen 50. Anssin keikka, ja kertomusten perusteella tämä olisi ollut tosi oivallinen keikka juhlistaa kyseistä merkkipaalua. No, jospa seuraavalla kerralla olisi sitten vihdoin parempi tuuri! Koska ikinä seuraava mahdollinen keikka sitten tuleekaan... Toivottavasti viimeistään ensi vuonna.

Kiitos kuitenkin erityisesti Marille pitkästä ja yksityiskohtaisesta raportista! Niitä on tosiaan kiva lukea silloin kun ei itse paikalle ole päässyt. Näin koneenkin välityksellä pääsee kuitenkin sitten näin jälkikäteen hieman siihen tunnelmaan kiinni, millaista olisi ollut jos paikalle olisi päässyt. Ja raporttien hupaisimmat jutut saavat aina takuuvarmasti hymyilemään! :)
Ja kiitokset myös videopätkistä, kiva niitäkin katsoa ja kuunnella.

Virgin Oilissa muuten tuntuu olevan yleensä aikamoisia idiootteja yleisössä, kokemusta on siitä paikasta kaikenlaisista kahjoista... Varsinkin yhdeltä Apulannan keikalta! Mistä niitä sekopäitä oikein riittääkin?!
NikoA 30.3.2010 10:19 [quote:2zoctg8f]PlusMiinusNolla
- Kela on lauluissaan turhan totinen[/quote:2zoctg8f]

Virgin Oilin keikan aikoinaan nähneenä tämä pisti naurattamaan. Anssihan on kaikkea muuta kuin totinen, varsinkin tällä kyseisellä videolla.

Anssi Kela - 1972 (Virgin Oil 13.11.2009)
http://www.youtube.com/watch?v=vxrrXt-OJhQ

Loistava veto kyllä :D