Kuulosairas

| Tagit: | Aiheet: Jumittelu, Terveys | Kirjoittaja:

Minulle käy nykyisin usein niin, että esimerkiksi imuroidessa kuulen äkkiä masiinan huudon alta puhelimen soittoäänen. Tällöin tietysti sammutan imurin ja riennän vastaamaan telefooniin. Mutta paskat se mitään ole soinut, harhakuuloa koko juttu.

Tällä tavalla aivot vittuilevat isännälleen.

Mutta vielä minä niille näytän: pistän tuon poimukkaan pikku penteleen vaikkapa pänttäämään latinankielisiä lakikirjoja niin kauan, että oppii olemaan. Kosto on minun!

Kommentit

 1. Minä kuulen aina tiskatessani tekstiviestin piippauksen (tiskikonetta ei keittokomerooni mahdu, joten tiskaan manuaalisesti). Kuulen äänen ihan selvästi. Sitten kuivaan kädet ja etsin puhelimeni, mutta joudun joka kerta toteamaan, ettei minulle kukaan sittenkään piippaillut. Raivostuttavaa!

 2. Minä taas kuulin lapsuuskodissani ovikellon pimpotuksen aina, kun Queenin You’re My Best Friend soi. Siellä ketään ollut.

 3. Minä taas tunnein usein tärinää jalkaani vasten kun puhelin on taskussa äänettömällä, mutta eihän sinne mitään viestiä sitten ollut tullukaan..

 4. Minä puolestani olen useasti kuullut suihkussa ollessani, että ulko-ovi käy ja sitten hölmistyneenä havainnut lopulta, että ei sieltä ketään tullutkaan. Koska minulla on toinen korva kuuro, minulta on kadonnut kokonaan ns. suuntakuulo. Ja sekös on aiheuttanut jos jonkinlaisia noloja tilanteita. Jos joku huutelee minua vaikkapa jostain takaapäin, en yhtään pysty arvioimaan mistä se ääni tulee. Useimmiten sitten vaan pyörin ympyrää ja etsiskelen ihmistä, joka minua huuteli.

 5. täällä kanssa sama vika, että kuulee puhelimensa soivan imuroidessa, ja usein joutuu keskeyttämään tarkistaakseen..
  ja usein olen myös kuulevinani lapsen huutoa, mikä on myös tarkistettava ettei omat pikku muruset ole hädässä. Imureissa joku vika siis 😀

 6. Just! Tuttu juttu ja sitten kun se IHAN oikeesti soi, niin voi olla, ettei kuule…

 7. Jos olen kotona postin jakeluaikana, olen kuulevinani metallisen postilaatikkomme kannen kolauksen. Varsinkin jos tiskaan tai kuuntelen musiikkia. Kun sitten katsahdan pihalle, ei posteljoonista ole tietoakaan…

 8. Mikäs kappale Anssilla on soittoäänenä vai onko puhelimen soittoääni? Tuttu hommahan tuo on.. varsinkin tuo aiemmin mainittu että suihkussa kuulee oven aukeavan!

 9. Mulla tapahtuu välil vielä ihmeellisempää.. välil todellakin luulen et kännykkä tekee värinä hälytystä ja sit tarkistan nii ei mitää oo tullu, kukaa soittanu tai laittanu viestiä..

 10. Hehee. Imurista en tiedä, mutta studioäänitteellä saattaa oikeastikin kuulua hyvin vaimeasti kaikenlaisia suunnitelemattomia lisäefektejä. Vaikkapa lapsikin joskus rääkäistä. Samoin kuin historiallisissa elokuvissa vilahtaa toisinaan ties mitä vähemmän historiallista.

 11. Huomasin just, et ku tätä tekstiä lukee, ni explorerin palkissa lukee: ”Kuulosairas Anssi Kela 🙂 Hehe…

 12. Sen kuulo-asian aiheuttaa musassa tai muussa äänes-aineessa olevat intervallit, joiden resonanssi on sama kuin vehkeen jonka kuulemiseen on altistunut päivätolkulla. Reiden vibraatioista ja muista eos.

 13. Olethan kirjoittanut (melkein) aiheesta laulunkin, ’Harhaa’ 😀 Niin siinä sitten käy, kun lähtee piruja maalailemaan seinille..

  Mutta minäkin aina kuulen ääniä välillä: Liekin ’Marie’-kappaletta kuunnellessa kertosäkeessä luulen aina kuulevani vanhan puhelimeni soittoäänen, joka oli tuo Nokian ovikello-soittoääni. Omituista.

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.