Forum 2002-2013

a9800362 23.11.2009 14:03 Järvenpääsali 25.11.2009 Toivoisin kuulevani Loukussa-kappaleen Järvenpää-salissa. Jo netin kautta esitetty versio sai kylmät väreet kulkemaan pitkin selkää... Mitä tekisikään livetilanteessa kuultu versio, sitä ei uskalla etukäteen ajatellakaan. Vankinumerosarja kiittää! :D

Toivotaan, että pääsen paikalle enkä makaa sairaana sängyn pohjalla. Poika nimittäin on parhaillaan 40 asteen kuumeessa ja potee todennäköisesti jonkin sortin influenssaa....
Hilu 23.11.2009 20:17
a9800362 Toivoisin kuulevani Loukussa-kappaleen Järvenpää-salissa.

Eikös tällä keikalla bändin pitänyt soittaa koko Aukio-levy ensin ja sitten tauon jälkeen muuta? Joskus ollut sellaista puhetta...
Mari 24.11.2009 17:42
Hilu
a9800362 Toivoisin kuulevani Loukussa-kappaleen Järvenpää-salissa.

Eikös tällä keikalla bändin pitänyt soittaa koko Aukio-levy ensin ja sitten tauon jälkeen muuta? Joskus ollut sellaista puhetta...


Toivottavasti on ollut tuollaista puhetta! Minä en muista tuota kuulleeni/lukeneeni, mutta sehän ois suorastaan paras mahdollinen ohjelmisto. 8) Itsekin olisin äänestänyt ensisijaisesti Loukussa-kappaleen puolesta. Harhaa ois myös hirmu kiva... Tai jos jotain saisi joulupukilta toivoa, niin ehkä sitä, että keikkaa ei lopetettais mihinkään humppabiisiin, kun edessä on todennäköisesti monen kuukauden keikkatauko. Mut kaikki ilo irti nyt kun keikkoja vielä on!
Hilu 24.11.2009 20:09
Mari
Hilu Eikös tällä keikalla bändin pitänyt soittaa koko Aukio-levy ensin ja sitten tauon jälkeen muuta? Joskus ollut sellaista puhetta...

Toivottavasti on ollut tuollaista puhetta! Minä en muista tuota kuulleeni/lukeneeni, mutta sehän ois suorastaan paras mahdollinen ohjelmisto.

Täällä siitä ainakin mainitaan ensimmäisen sivun puolivälissä:

Anssi Kela Konserttisalikeikat ovatkin sitten kokonaan toinen juttu. Ilmeisesti pari sellaistakin on luvassa, niillä uuden levyn voisikin ehkä ensimmäisellä puoliajalla esittää alusta loppuun.

Onhan siinä sana "ehkä", mitä en aiemmin huomannutkaan.
Nappisimmu 25.11.2009 3:33 Huhhahhei, tää ilmottautuu tulevansa paikalle :) ilman ääntä tosin, mut mitäpä tuosta :wink:
Hilkka 25.11.2009 10:13 Hei, olisiko joku foorumilainen vielä ilman Anssin Aukio-albumia? Minulla on kaksi, toinen itse ostettu ja toinen kilpailusta palkintona saatu. Yritän ottaa Anssin omistuskirjoituksen tänä iltana 25.11. Järvenpäässä. Toinen omistuskirjoitus itselleni ja toinen ylimääräiseen albumiin foorumilaiselle (joko omalla etunimellä tai Foorumi-nimimerkillä). Edellyttäen, että Anssi tällaiseen järjestelyyn suostuu. Pyytäisin kiinnostunutta ilmoittamaan minulle Foorumin yksityisviestillä ennen klo 17.50 tänään, jolloin lähden kotoa. En tarvitse kahta albumia, joten voin toisen antaa (maksutta ja lähettää postissa) jollekin toiselle ja nimenomaan foorumilaiselle vaikkapa pikkujoululahjaksi.
a9800362 25.11.2009 21:14 Kotiuduin juuri keikalta ja Anssi bändeineen veti sen verran makian keikan, että he ansaitsevat palautetta välittömästi, vaikkakin se tässä tapauksessa annetaan klo 8-16 arkipäivisin leipätyötä tekevän (eli allekirjoittaneen) huomisaamun väsymysasteen kustannuksella.

Kuvailisin Järvenpääsalin keikkaa kolmen i:n (i ei tässä yhteydessä tosiaan tarkoita improbaturia eli hylättyä) keikaksi eli mielestäni kolme i:llä alkavaa substantiivia kuvailee varsin hyvin keikan luonnetta: intensiivisyys, innovatiivisuus ja interaktiivisuus.Keikan ensimmäinen puoliaika oli varsin intensiivinen, kun aplodeja ei saanut antaa biisien välissä vaan kaikki vedettiin yhteen pötköön. Anssilta alkoi sanat unohtua albumin loppua kohti, mutta se oli tuttua ja turvallista eikä rikkonut kokonaisuutta:) Innovatiivisuus puolestaan tuli esille toisella puoliajalla, kun tuntui, että Anssi bändeineen löysi koko ajan uusia sovituksia ja erilaisia tapoja esittää biisejä. Harhaa:sta vedettiin ihan mieletön versio (oliko se siinä, kun Anssi itsekin hämmästyi päästessään niin korkealle lauluäänessä?). Etukäteen Anssi vaatimattomasti ikään kuin pahoitteli, että esityksestä ei varmaankaan tule kaksinen. Päinvastoin! Se oli ehdottomasti keikan kohokohtia.

Hassua oli jotenkin, että Anssi unohteli sanoja uusista biiseistä, mitkä luulisi olevan tuoreemmassa muistissa ainakin tämän keikkarundin perusteella, mutta muistikin yllättävän hyvin Kissanpäivät-kappaleen sanat, joka bändin mukaan on edellisen kerran esitetty 2005 tai jotain. Tällä perusteella olen ihan varma, että sen toivomani Ensilumi-kappaleen esittäminenkin olisi onnistunut. Kelly jo lupaavasti alkoi soittaa sitä, mutta Anssi ei innostunut. Pisteet Kellylle hyvästä yrityksestä. :D

Interaktiivisuus heijastui tietysti siitä, että toiselle puoliajalle ei ollut biisilistaa, vaan yleisö sai esittää biisitoiveitaan. Toisen puoliajan alussa Anssi kertoi menettelytavoista ja totesi, että he ovat palveluammatissa ja sen vuoksi annettiin yleisölle mahdollisuus esittää toiveita. Joo-o, kunnioitettava asenne ja lähtökohta, mutta pienenä kommenttina heitettäköön, että jos VIELÄ haluatte parantaa palvelun laatua, harjoitelkaapa ne Aurinkosateet, Ensilumet ja Tähtilaulut jollekin keikalle, kun a) niitä toivotaan JOKAISELLA keikalla, jolla yleensä saa esittää toiveita ja b) tämän tekemällä olisitte VIELÄ PAREMPIA palvelualojen ammattilaisia ja tekisitte joukon faneja käsittämättömän onnellisiksi! :D

Ekalla puoliajalla mulle jäi eniten mieleen revittelyt Romahduksessa (kuulosti vielä paljon paremmalta kuin levyversio) sekä tietysti koko keikan kohokohta oli Loukussa-kappaleen kuuleminen livenä. Purin hampaita yhteen, etten alkaisi itkemään eli kyllä se aika lailla odotetusti sulatti kaikki emotionaaliset padot.

Vielä jäi vaivaamaan, mitä Anssi tarkoitti lavalta lähtiessään todetessaan "tämän olevan omituista" tai jotain sinne päin. Mitä ihmettä hän sillä tarkoitti!? :roll: Keikka oli tosi upea ja mahtava, KIITOKSET!
noora 25.11.2009 22:12 Myös minulta isot kiitokset erinomaisesta keikasta! Oli mahtavaa kuulla Aukio kokonaisuutena myös bändin kera! :D
Anssi Kela 25.11.2009 22:20 Keikka viihdytti bändiä erinomaisesti. Ensimmäinen setti meni vähän liian skarppaamisen puolelle: se oli ensimmäinen kerta, kun olemme oikeasti soittaneet uuden albumin kannesta kanteen. Treenaamiseen ei ollut aikaa. Toinen setti oli sitten ehkä vähän liiankin irtonainen. Bändillä oli hyvinkin lystiä, toivottavasti yleisö ei puutunut improvisaatioihimme.

Teimme kuulemma soittoajassa mitattuna Järvenpääsalin ennätyksen. Tähän mennessä pisin keikka oli ollut Yöllä, nyt uusi kärkitulos on meillä.

Itselleni ilta oli ristiriitainen: nautin soittamisesta, mutta yleistä fiilistä hiukan verotti se, että puhelimeni varastettiin takahuoneesta (jonka piti olla lukossa) soundcheckin aikana. Saapas nyt nähdä miten selviän parista seuraavasta päivästä ilman luuria. Asialla oli joukko teinejä, jotka kuulemma näkyivät oikein hyvin turvakameran kuvissa.

Jos nyt joku asianosainen sattuu lukemaan tämän viestin, niin puhelimeni voi palauttaa Järvenpäätalon henkilökunnalle ilman jälkiseuraamuksia. Muussa tapauksessa julkaisen parin päivän sisällä turvakamerakuvat blogissani: ainakin lippispäinen herra on potreteissa hyvin edustettuna.
Nappisimmu 26.11.2009 9:08 Kiitos ja kumarrus eilisestä! Täytyy tunnustaa, jotta alkuun mietitytti ostaa keikkalippu, kun jokunen vuosi takaperin ne oli "muutaman" euron halvempia, mutta kyllä sitä sai rahalleen niin vastinetta että, mii laik :) eikä improvisointi ollu lainkaan puuduttavaa, päin vastoin.
Ongelmia tuotti mulle henk.koht. se kun ei sillä ekalla puoliajalla saanu taputtaa ja sitten taas se, etten mä voinu epävireisesti laulaa hoilottaa mukana missään vaiheessa (ääni siis hävinnyt, jos jollekin ei vielä oo tullu selväks :D ).
Nyt vaan ne teinit palauttamaan se puhelin, ärsyttävää tollanen touhu.
Juha H 26.11.2009 9:56 Ensinnäkin kiitos Anssille ja bändille Sibbesalin keikasta! Oli mahtava! Ja kiitos itsellenikin kun vuosien jälkeen vielä onnistuin kaivamaan täältä forumilta käyttäjätunnukseni esiin naftaliinista. :D

Ja sitten paheksunnat: mitä helvettiä nykyihmiset puuhaa kun paikalle ei ollut saapunut kuin kourallinen kuulijoita!! :x :x Ääliöt, sanon minä! Loistavaa että taiteilijat hoitivat homman innolla ja kunnon kaavan mukaan vaikka sali ei yleisön painosta notkunutkaan.

Aikanaan moitin Anssia Martinus-salin keikan lyhyydestä, nyt tulee runsaat kiitokset jo lähes Brucemaisiin pituuksiin yltäneestä soitannasta.

Aukion soittaminen yhteen pötköön sai sen kuulostamaan jo suorastaan progemaiselta esitykseltä, loistava veto!

Tämä oli kautta aikain vasta kolmas Anssin keikka jonka olen nähnyt (kaikki konserttisaleissa) ja minusta paras niistä. Vaikuttaneeko vuosien vieriminen ja materiaalin lisääntyminen siihen, että "on millä mällätä" ja pystyy tekemään tuollaista toivekonserttia ja vetelemään kappaleisiin uusia sovituksia ja suorastaan toisia biisejä välillä sekaan. Luultavasti. Muistanpa aikanaan 80-luvulla kun ABC oli keikalla Helsingissä julkaistuaan vasta esikoisalbuminsa ja niinpä piti vetäistä Look of love kahteen kertaan. :o

Vielä kerran kiitokset hienosta elämyksestä! Toivottavasti seuraavaan Anssin keikkaan jonka pääsen näkemään ei tule yhtä pitkää aikaväliä kuin oli tämän ja edellisen näkemäni välillä.
Hilu 26.11.2009 15:50
Juha H Ja sitten paheksunnat: mitä helvettiä nykyihmiset puuhaa kun paikalle ei ollut saapunut kuin kourallinen kuulijoita!!

Oli siellä paljon enemmän kuin kourallinen: paikka vaan oli niin iso!
Mari 26.11.2009 16:08
Anssi Kela Itselleni ilta oli ristiriitainen: nautin soittamisesta, mutta yleistä fiilistä hiukan verotti se, että puhelimeni varastettiin takahuoneesta (jonka piti olla lukossa) soundcheckin aikana.

Hiukan?! Jos mulle sattuisi tuollaista, muistaisin Järvenpää-talon ikuisesti siitä, että siellä pöllittiin puhelin. Just tollaset ärsyttävät jutut pystyy pilaamaan fiiliksen totaalisesti. (Artisti ei kuitenkaan näyttänyt olevan käärmeissään, eli ilmeisesti keikalla oli isot hyvätkin puolensa.) Toivottavasti joku piiskaa nuo pitkäkyntiset teinit niin, että oppivat ihmisten tavoille, prkl! Peukut pystyyn, että puhelin palautuu, Varkaudessakin varkaat (tai ainakin saalis) taidettiin saada kiinni.

Järvenpää-talossa kuultiin tällaiset biisit:
1. Huuto
2. Uni
3. Aamu
4. Kaivos
5. Albin Stenman
6. Haaveilua
7. Romahdus
8. Loukussa
9. Ihme
10. Paluu
11. Aukio
----------väliaika 15 min, kahvia ja pullaa tai teetä ja kakkua
12. Kaksi sisarta
13. Milla
14. Suuria kuvioita
15. Uudet autot
16. Karhun elämää
17. Laulu petetyille
18. Harhaa
19. 1972
20. Rock-unelma
21. Kissanpäivät
22. Puistossa
23. Rakkaus on murhaa
24. Nummela
----------encore, ei kellään ollut parempaakaan tekemistä
25. Jennifer Aniston
26. Wasted Years
27. Rva Ruusunen

Eka puoliaika oli ohi noin 45 minuutissa, mutta toinen sessio kesti kai vajaat kaksi tuntia. Tarkempaa en osaa sanoa. Biiseissä oli taas kaikenlaisia vaikutteita, mm. Puistossa-biisiin vedettiin kylmästi lambadaa sekaan. Jotain outoa taisi tapahtua Nummelankin lopussa tms. ei muista enää... mulle tulee yksi melodia mieleen klassisen musiikin saralta, mutta ei mitään tietoa, millä nimellä sitä kutsutaan. Suurissa kuvioissa Gloriat ja Millassa tais olla Trooperit. Kahdessa sisaressa "akkuvettä ja mineraalitärpättiä".

Parempi kun en yritäkään nyt kommentoida yhtään mitään, tänään ei vaan pysty.

Jos jäitte juna-asemalla ihmettelemään nopeaa katoamistemppuani, niin se johtui tästä Koff-purkkia kantaneesta sankarista (keski-ikäinen mies, kuinkas muutenkaan!), joka tuppautui juna-asemalla seuraamme. Mun hermot kiristyy nykyään sattuneesta syystä tosi nopeasti noiden olioiden läheisyydessä, joten otin hatkat hyvän sään aikana eli noin yhden lauseen jälkeen. Lisäksi järvenpääläinen kaverini oli juuri saapumassa junalla asemalle ja päätimme mennä sammuttamaan karjuvat nälkämme paikalliseen pizzeriaan, jossa soi turkkilainen poppi. Tuli mukava loppukaneetti illalle, kuin otteena Suomalainen-biisistä, jonka - anteeksi vaan - huusin kumoon viimeisessä erässä. :)
Juha H 26.11.2009 17:03
Hilu
Oli siellä paljon enemmän kuin kourallinen: paikka vaan oli niin iso!


No salissa on 579 paikkaa joten se on tuollaiseksi kotimaiseksi varsinaiseksi konserttisaliksi toki isosta päästä, mutta kyllä Anssia katsomassa ollut yleisöjoukko - arvioisin 150, enintään 200 henkeä - oli säälittävän pieni. Ja nimenomaan tarjolla olleeseen antiin nähden. No, tietysti tottumuskysymys, kotimaisista kun ei Anssin lisäksi ole vuosikymmeniin tullut muita käytyä katsomassa kuin Hectoria ja ulkomaan starojen yleisöt ovat sitten parhaimmillaan/pahimmillaan Olympiastadion täynnä (ja triviana: kuka kotimainen artisti on ainoana myynyt Hartwall-Areenan loppuun soolokeikallaan - ja vieläpä kahdesti? No Heikki tietty. Ja kuitenkaan miehen parhainkaan albumi ei ole myynyt mitään Anssin esikoiseen verrattuna).
Juha H 26.11.2009 17:08 [quote:gvlqcgrz]Eka puoliaika oli ohi noin 45 minuutissa, mutta toinen sessio kesti kai vajaat kaksi tuntia.[/quote:gvlqcgrz]

Mä olen tarkka mies (konserteissakin) ja tietysti käynnistelin ja pysäyttelin ajanottoani normaaliin tapaan. Eka puolisko kesti 50 minuuttia ja toinen 1:35. Ajat lavallaoloajan mukaan, "takahuonehuilailut" ennen encorea poistettuina.
a9800362 26.11.2009 17:24
Anssi Kela Teimme kuulemma soittoajassa mitattuna Järvenpääsalin ennätyksen. Tähän mennessä pisin keikka oli ollut Yöllä, nyt uusi kärkitulos on meillä.


Toivottavasti vastaavaa on luvassa anno Domini 2010 naapurikaupungin Hyvinkään puolella. Tuo soittoaika oli tosi positiivinen yllätys ja kunnioitettavaa kaikin puolin, sillä yleisön joukossa tuskin oli ihmistä, joka koki, ettei olisi saanut rahoilleen vastinetta.

Kurja juttu tuo puhelimen pölliminen! :twisted: Toivottavasti Anssi saat sen ehjänä takaisin!
Sami 27.11.2009 19:57 Hyvä, kiinnostava ja hauska keikka, erityisesti toinen puoliaika ja encoret (paitsi Wasted Years oli turha). Nummela oli erinomainen, samoin monet muutkin.

27 biisiä, onkohan se kaikkien aikojen ennätys normaalille keikalle? (Kosketuksessa - 30 biisiä)
Risa 28.11.2009 10:21 Itselläkin oli mahdollisuus olla kokemassa kyseinen aivan loistava keikka!
Kahden pienen tyttären äitinä ei mahdollisuuksia ole ihan joka keikalle lähteä, vaikka mieli halajaisi useammallekin..

Oli kyllä paras keikka näistä kolmesta missä olen ollut..ja olen onnellinen että pääsin juuri tälle keikalle mukaan..
-semifinaalin ennakkokuuntelua ei voi laskea
-tulisuudelma paikkana oli karu lihatiski
joten tämä salikeikka oli veretseisauttava :D
Osasin kyllä odottaakin tältä keikalta juurikin sellaista vaikutusta, kylmät väreet meni selkäpiissä moneen otteeseen. On se jännä miten nuo keikat tekee niin suuren vaikutuksen... viime yönä unissani kuuntelin kissanpäiviä tauotta.
Kaksi vuotias tyttärenikin sanoo jo nähdessään blogin sivun olevan auki, ansshi keja soittaa kitajaa..
siinä kasvaa tuore Kelafani äidin rinnalla. :D

Iso kiitos mahtavasta irtiottoillasta kotiarjen keskeltä :)
Superi 28.11.2009 11:03
Sami Hyvä, kiinnostava ja hauska keikka, erityisesti toinen puoliaika ja encoret (paitsi Wasted Years oli turha)


Voiko muka olla turhaa biisiä, mä olisin kyllä mielelläni kuunnellut enemmänkin Maidenia Anssin esittämänä, harmi, kun Huittisissa ei tullut kuin pätkä Trooperia :?
Mari 28.11.2009 15:30 Nonni, nyt sitä turhilla yksityiskohdilla höystettyä ylipitkää raporttia.

Päätin jo hyvissä ajoin, että Järvenpään konsertista en sitten myöhästy. Juna oli perillä jo ennen kuutta ja massiivista Järvenpää-taloa oli todella vaikea olla löytämättä, siihen törmäsi. Ovet olivat jo avoinna ja bongasin ilmoitustaululta keikkajulisteen. Erittäin ystävällistä henkilökuntaa lukuunottamatta taisin olla ekana paikalla ja harhailin ympäri taloa. Keskittymiskyky ei riittänyt alakerran taidenäyttelyn tarkasteluun. Vessassa hymy paukahti huulille: soundcheck kuului sinne! :D How legendary is that! Piti kuunnella ihan hipihiljaa, varsinkin kun biisi sattui olemaan Loukussa. (Myöhemmin järvenpääläinen kaverini valisti, että vessat sijaitsevat lähestulkoon lavan edessä. Itse uskon tämän soundcheck-ilmiön johtuvan jotenkin ilmanvaihtokanavien sijoittelusta.)

Koska soundcheck oli meneillään (kello oli varttia yli kuusi), hakeuduin parhaaseen kuuntelupaikkaan, joka löytyi salin oikeanpuoleisen takaoven edestä. Lavalla puhuttuja juttuja lukuunottamatta kaikki kuului siihen oikein hyvin. (Harmi vain, että tämä ovi oli lukossa, sisälle olisi kuulunut vielä paremmin. ;) ) Siinä yksin hiljaisessa hallissa seisoskellessa totesin, että tämä on ehkä paras hetki keikasta. Voi kuunnella livemusiikkia, mutta kaikki on vielä edessäpäin. Soundcheck eteni seuraavasti: Loukussa (hiukan laahaava), Ihme, Paluu (lavalla oli selvästi akustinen kitara ja Anssi unohteli aika paljon sanoja), Paluun laulustemmat (kuulosti tosi hyvälle), Paluu, Huuto, Uni, Aukio. Pystyin siis informoimaan vähitellen paikalle tipahtelevia foorumilaisia, että tänään taidetaan soittaa Aukio alusta loppuun. Tuttuja naamoja olikin pitkästä aikaa kiitettävästi paikalla (laskin 7). Eräät hemmottelivat itseään tilaamalla väliaikatarjoilut valmiiksi pöytään yksi. Tarjolla oli mm. suklaakakkua ja mansikkatorttua. On nää konserttisalit vaan melkoista luksusta!

Joitakin minuutteja ennen keikan alkua ovet avattiin ja pääsimme ihmettelemään salin valtavuutta. Seuraavaksi ihmettelin sitä, että kaikki tutut lakosivat penkkiriveille jo hyvissä ajoin ennen eturiviä. Epätavallista. Aika moni kuitenkin etuili paremmille paikoille, kun tilaa kerran oli. Ehkä noin puolet siitä jättimäisestä salista oli sopivan harvaan täytetty.

Aika tarkalleen seitsemältä salin valot pimenivät ja bändi marssi aplodien saattelemana lavalle. Anssi ilmoitti mitä tuleman pitää: ensin soitetaan Aukio-passio ilman välitaputuksia ("vaikka teidän tekiskin mieli taputtaa - ja totta kai tekee mieli, koska me ollaan rautaa"), sitten väliaika, jolloin yleisö voi nauttia virvokkeita ja bändi miettiä missä tuli mokailtua, ja sitten soitetaan "niitä vanhoja hyviä biisejä". Olen edelleen samoilla linjoilla kuin Ryhmiksessä ja kuten Nappisimmukin totesi, että varsin ahdistavaa olla taputtamatta, kun mieli tekee taputtaa. Luulisi, että artistejakin alkaa ahdistaa, kun ei tiedä nukkuuko yleisö vai onko kuulijat kauhusta jäykkinä. Itse "taputin" parhaiden biisien jälkeen äänettömästi, vaikka tuskinpa sitä kukaan huomasi. Niin, yleisö muuten aplodeerasi sille, että Aukio soitetaan alusta loppuun. Mainio yleisö.

Mitähän tuosta Aukio-passiosta nostaisi parhaiksi paloiksi? Setti parani loppua kohti, mutta Uni oli todella mukava kuulla. Olen ihmetellyt, miksei niin hienoa biisiä soiteta useammin keikoilla, esim. Aukio-teeman tilalla. (Tai jos Erinin laulu tulisi taustanauhalta, siitä saisi tosi pontevan lavalleasteluintron ja ekan biisin.) Aamu pärähti Unen perään kuin herätyskello. Kaivoksessa Anssin laulusuoritus kuulosti hiukan hapuilevalta, samaan tapaan kuin Nenäpäivän tv-esityksessä. Albin Stenmanista ei jäänyt muuta mieleen, kuin että paholaisen sormi unohtui lyriikoista. Hyvältä se kuulosti, kuten aina. Haaveilua oli hieno. Olikohan tämä se biisi, jossa ajattelin, että se kuulostaa ihan levyversiolta, mutta elävämmällä laululla. Ja Romahdus oli rytinää, hyvää sellaista. Nyt pitää mainita tuosta biisin lopusta, että kertaakaan en ole kuullut Anssin laulaneen sitä levyn sanoilla. Milloin seinä kaatuu, tunneli romahtaa, katto sortuu tai jotain muuta vähän sinne päin. Ehdottomasti muistisäännön paikka. ;) (Vaikka eipä tuo vakavaa ole.) Loukussa oli ihana, muistaakseni siihen alkuun lavan valoja hämärrettiin. Mullakin tää oli se selkein kohta keikkaa, jossa kyynel meinas tirahtaa. Ihmeestä soitettiin myös hyvä versio, huomattavasti parempi kuin Tikkurilassa, paljon levyversiota muistuttava. Biisin lopussa kiinnitin huomion Villeen, jolla näytti olevan joku kitaraongelma, koska hän luopui soittimestaan ja levitteli käsiään. Syy selvisi pian, kun Tero juoksutti Villelle akustisen kitaran, jolla hän pääsi rämpyttämään Paluun käyntiin. Paluu oli menevä, ei niin kyyneleitä tiristävä kuin Ryhmiksen akustinen soolo, mutta hyvä bändiversion ensiesitys kumminkin. Aukio oli jotain ihan muuta. Kelly, Ville ja Antti liukenivat vähin äänin ja jättivät Saaran ja Anssin loihtimaan tunnelmaa lavalle. Hämärät violetinsävyiset valot ja pitkä intro ennen varsinaisen melodian alkua. Vaikea kuvailla mitenkään muuten kuin että se oli valtavan kaunista, maagista ja koskettavaa, ensimmäisen puoliajan kohokohta. Sitten yleisö ratkesikin vihdoin taputtamaan.

Kun sain itseni kammettua salista ulos (kenties vaikeimmat latteat portaat ikinä), ykköspöydässä olikin jo tee- ja kahvihetki meneillään. Minullekin tarjoiltiin, kyllä oli valtavan hyvä palvelu!!! :) Pöydissä oli valkeat pöytäliinat ja ihan oikeita kukkasiakin, olikohan ne isoja vaaleanpunertavia neilikoita (minä mitää kukkia tunne). Toiselle puoliajalle ryhmittäydyimme Hanna80:n ja vankinumerosarjan kanssa vieretysten eturiviin ja nostimme kaikki oikean jalan vasemman päälle. Kyllä siinä oli koreografiaa kerrakseen, kun heiluttelimme sorjia sääriämme ja mustia korkeakorkoisia kenkiämme musiikin tahdissa! :D

Ilmeisesti siinä heti toisen puoliajan aluksi Anssi ilmoitti, että kun yleisö joutui istumaan hiljaa ensimmäisen puoliskon, eikä heillä ole biisilistaa, niin he soittavat nyt biisejä yleisön toiveiden mukaan - onhan tämä kuitenkin palveluammatti. Hieroskelimme jo käsiämme malttamattomina... (Tästä suora leikkaus siihen, kun eturivistä huudetaan närkästyneenä, että otetaan yhteyttä PAMiin eli palvelualojen ammattiliittoon ja hamutaan repussani olevaa kylttiä. :D)

Toiseen toivomissessioon eturivi jo osallistui, jolloin takaamme huudettu Mmmmmilla meni Suurien kuvioiden edelle. On se kumma, miten joka kerta... Seuraavassa rakosessa Hannalla oli jo sen verran vaativa äänensävy, että bändi alkoi soittaa Suuria kuvioita. Samanlainen hauska aorisoitu versio kuin aiemmilla keikoilla. Uusien autojen jälkeen joku hyvällä maulla varustettu huusi Karhun elämää. Anssi huvitteli laulamalla kappaleen lopussa "aaaan" ja "eeeen" lisäksi mm. "yyyyn" ja mutkikkaampiakin jodlauksia, joita taustalaulajat imitoivat. Jossain kohtaa soitettiin jotain sointujakin, joita Anssi huusi mikrofoniin... Pistin merkille, että Antilla tuntui olevan meno päällä, koska hän tanssahteli ja soitti todella loistavasti, samoin Saara, jolla oli joitakin soolojakin. Myös Kelly näytti improvisoivan aika paljon. Laulu petetyille oli keikan parhaimmistoa, todella rouhea versio. Päätin sen jälkeen kiljaista Harhaan ja joku toinen heti perään 1972:n. Anssi totesi, että hän kuuli ensiksi jotain, mistä Saara ei tykkää. Tiedusteli, pystyykö Saara esittämään tämän, muistaako sanat? Tähän kommentoi vankinumerosarja eturivistä: "Muistaa se paremmin kuin sä." Johon Anssi totesi: "Tod näk." ja otti huikan pullostaan. Anssi ehdotti, että soitetaan ensin 1972 ja katsotaan sitten, mutta Kelly ilmoitti, että hän on jo aloittanut Harhaan soittamisen, ts. biisi on lukittu, siispä soitettiin Harhaa. Ah. Se oli jotenkin hapuileva versio - kuuli ettei sitä ollut soitettu vähään aikaan - mutta sitäkin (edellä kommentoineita lainatakseni) innovatiivisempi. Ei kovin hidas, ei missään tapauksessa nopea, eikä äärihappoinen, vaan jotain siltä väliltä ja Anssi pääsi revittelemään Gretschillään. Kelly heilutteli alkuun sellaista pyöreäpäistä pehmeää rumpukapulaa. Huuto vanhempain -kohdassa jyrättiin kunnolla. Muistan erityisesti sen jälkeisen kertsin, jossa lavaa valaisseet valkeat kuviospotit "liukuivat hiljaa pois" yleisön sekaan. Hienoa oli se.

Sitten rokattiin 1972:ta, jossa "se ei halunnut olla mun kaa" jälkeen Anssi virnisti "duoda duoda" ja soitto jatkui. Jossain näillä main yleisöstä lensi biisitoiveet Tähtilaulu (Hanna) ja "älä sure kulta pikkuinen"(keskeltä eturiviä). Anssi: "Ööh... menee sektorin ulkopuolelle." Kiljaisin siihen Aurinkosateen ja Kunnian kentät ihan vaan muodon vuoksi ja vankinumerosarja taisi huutaa Ensilumensa. Tähän Anssi kai katsoi bändiään ja kysyi: "Oliks tuossa mitään toteutettavaa?" Kelly alkoi soittaa: "Siinä oli Ensilumi!" Sitten soitto loppui, tietysti. Rock-unelman alussa taputimme rytmiä innokkaasti aivan eri tahtiin. Kissanpäivät meni yhtä minimaalista muistikatkoa lukuunottamatta täysin nappiin. (Ja Kissanpäivät on soitettu viimeksi Kosketuksessa-keikalla ja muutaman muunkin kerran 2006, silloin oli se hauska jokeribiisi-traditio.) Puistossa oli hilpeä, Anssin (ja hieman Saarankin?) soittama lambada-riffi sopi hämmentävän hyvin kappaleeseen ja hymyilytti kaikkia. Tämä ei voinut tapahtua treenaamatta, eihän? Seuraavassa välissä Anssi taisi todeta, että yksi biisi vielä. Pidättelin jo hengitystäni kajauttaakseni ilmoille ROMin ja taktiikka onnistui - ehdin kiekaista lyhyen koodinimen kun muut vasta veti henkeä huutaakseen. Anssi purki koodin oikein auki, Antilla oli ROMista joku oma versionsa, taisi alkaa sanalla Raimo... :D Todettiin, että vedetään vaan, vaikka se onkin vähän ankea. Pelkkä läpilaulu se olikin, eivät oikein jaksaneet keskittyä sellaiseen kappaleeseen siinä vaiheessa. Sitten tuli Nummela, jossa yleisö sai napsutella sormiaan. Se oli hieman erilainen kuin perinteinen versio, "mun täytyy kävellä näin" ja jodlaukset oli rytmitetty jotenkin poikkeavasti. Ja mun mielestä sinne loppuun soitettiin jotain ihan muuta. Tuttu melodia, muttei vaan osaa nimetä! Se on soinut myös jonkun piirretyn taustalla...

Yleisö taputti lisää ja ihme kyllä bändi asteli takaisin lavalle virvokkeineen ja Anssi ilmoitti, ettei heillä ole parempaakaan tekemistä ja jos yleisölläkään ei ole parempaa tekemistä, niin jatketaan sitten. Jennifer Aniston ei inspiroinut Anssia, mutta soittivat sen kumminkin. Sitten Anssi heitti oman toiveensa "tällänen jokerikortti, ollaan me soitettu tätä keikoilla" ja aloitti intron. Hetken aikaa kaikki oli ihan pihalla. Saara lähti neuvottelemaan Villen/Kellyn kanssa, että mitenkäs tätä nyt ois tarkoitus soittaa... Mutta hienostihan Wasted Years meni, mainio bonus! Mietin sitä kuunnellessa, että jos kerran tuontyyppiseen löytyy soittointoa, niin varmaan löytyisi Rva R:äänkin. Niinpä kajautin "Ruususen" ennen kuin vasemmalta kuului "Suomalainen" ja näin keikka loppui todella loistokkaasti. Mahtava eeppinen versio jälleen, keikan parhaimmistoa! Moni kommentoi keikan jälkeen, että eipä ois ollut mitenkään erityisen kova soittaa haparoiva Suomalainen tuohon lopuksi. Oiskohan sekin mennyt peräti sektorin ulkopuolelle?

Konsertin jälkeen taivasteltiin miten paljon kello jo on ja miten eturivissä on viileämpää kuin ylempänä katsomossa. (Mistä muistuikin mieleeni puistattava yksityiskohta: kun Ihmeessä laulettiin "tunnen raittiin ilman kasvoillani" niin juuri silloin eturivissä tuntui ulkoilman henkäys - hrrr.) Lähdimme yksi toisen jälkeen kiipeämään salista ulos. Takit saatuamme palasimme kuitenkin apajille ts. teimme paluun, varsinkin kun joku hihkaisi artistien olevan lavalla. Mukava oli päästä moikkaamaan bändiä, vaikka Antti kunnostautuikin lähinnä piuhojen kerimisessä. Hannalle tiedoksi, että nyt meillä on todella pitkähiuksinen omakuva. :mrgreen: Kuvailisin sitä apokalyptiseksi. Mahtava! Alakertaan hipsittyämme huomasimme kaikkien poistuneen, valojen sammuneen, julisteen kadonneen (oli jo aikakin) ja ovien olevan lukossa. Perfect. Pääsimme kuitenkin ulos ja lähdimme hipsimään junalle päin kaulansa katkaisseen Sibeliuksen ohi. Ensimmäisenä sisään ja viimeisenä ulos, se on hyvä periaate!

Kiitos taas tästäkin kaikesta!
Hilkka 28.11.2009 15:58 Anssille ja bändille kiitos hienosta ja todella pitkästä keikasta, kuulemista tuli todella koko rahan edestä. Meni ihan Ylöjärven tasoille pituudessa ja muutoinkin. Ihmettelenkin sitä, kuinka a) Anssi jaksaa laulaa äänen sortumatta ja b) bändi soittaa niin huimalla intensiteetillä koko pitkän soittorupeaman! Hyvä täytyy olla kunto kaikilla! Ja erityiskiitos Karhun elämästä!

Olen nyt kuunnellut Aukion koko albumin kokonaisuudessaan useampaan kertaan. Sanon vain, että ihana, kaunis, jotkut sävelkulut todella kauniita. Anssi on tehnyt hienon albumin.

Anssille ja bändilleen toivon parhainta menestystä Aukion parissa.
Johnny 29.11.2009 12:35 Hyvän tuntuinen keikka raporttien perusteella. Harmi, että tuo oli keskellä viikkoa, muuten olis voinut ehkä ajellakin tuonne.

Eletään edelleen toivossa, että keväälle tulee keikkoja. Pääsisi keski-ikäinen mieskin viilistelemään.
Mari 30.11.2009 16:45
a900362 Hassua oli jotenkin, että Anssi unohteli sanoja uusista biiseistä, mitkä luulisi olevan tuoreemmassa muistissa ainakin tämän keikkarundin perusteella, mutta muistikin yllättävän hyvin Kissanpäivät-kappaleen sanat, joka bändin mukaan on edellisen kerran esitetty 2005 tai jotain. Tällä perusteella olen ihan varma, että sen toivomani Ensilumi-kappaleen esittäminenkin olisi onnistunut.

Tähän on erittäin hyvä selitys: harjoittelun määrä. Kissanpäiviä bändi veivasi 2001-2002 turneella useita kymmeniä tai jopa satoja kertoja. Uusia biisejä on soitettu huomattavasti vähemmän, samoin kuin tuota Ensilumea, jota ei ole kai esitetty sitten syksyn 2003 kiertueen. Ilmeisesti kun biisien sanat on riittävän monesti ajettu suusta ulos, ne alkaa mennä automaattivaihteella. (Paitsi ehkä Puistossa-lyriikat.)

Johnny Eletään edelleen toivossa, että keväälle tulee keikkoja.

Kyllähän niitä keikkoja tulee, mutta eri asia että minne ja miten paljon... Pitäisköhän taas pistää viestit muutamiin keikkapaikkoihin?

Tuosta Järvenpään keikasta vielä sellainen huomio, että Anssilla saattoi olla uudet housut! :D Ei ainakaan ollut ne Virgin Oilin reikääntyneet farkut.
Hilkka 1.12.2009 9:23 Keski-Uusimaassa juttu Anssin kännykän vohkimisesta.

http://www.keski-uusimaa.fi/Uutiset/Kai ... n-keikalla
Anssi Kela 1.12.2009 12:04 Pari nopeaa kommenttia:

Puistossa-kappaleen seassa kuultu Lambada oli samantyyppinen hetken laulu kuin Virgin Oilissa Nummelan alkuun ujutettu Kanoottilaulu. Kumpikaan ei ollut siis etukäteen suunniteltu juttu.

Omistan kahdet farkut. Virgin Oilissa jalassani olivat toiset (ne, joissa on reikä) ja Järvenpää-talossa toiset.

(On itse asiassa vielä kolmannetkin, mutta niihin on muodostunut pesujen yhteydessä ikäviä valkoisia raitoja, joten en pahemmin käytä niitä.)
taina 10.12.2009 16:35 :) olisko tuo että oli vähä porukkaa johtunut siitä kun ei itse Anssikaa aikoinaan tiennyt ko. keikasta vaikka liput oli jo myynnissä :!:


ja kyllä järvenpäätalolla on rikottu noita keikkapituus ylläreitä -muutkin kuin YÖ enemmän tietoa pliis mä ainakin unohdin koko jutun kun ei tullu selvää vastausta

nyt on sivut uloasultaan muuttuneet en tie onko aiheesta viellä tääl
mut hyvä hyvinkää keväällä :) :)