Forum 2002-2013

Risa 3.2.2010 9:28 ***Hyvinkääsali 19.3.10 *** Pistinpä tänne tällaisen keskusteluaiheen..
itse olen ostanut jo hyvissä ajoin liput kyseiselle keikalle ja tuota keikkaa jo odotellaan kuin kuuta nousevaa. :D
Onkohan tästä keikasta tulossa vastaavanlainen kun järvenpääsalin keikka, Aukio kokonaisuudessaan ja sitten toivebiisejä!? No, se jää nähtäväksi.
Risa 15.3.2010 13:18 Jos toive biisejä saa esittää perjantain keikalle, ni täältä lähtisi toive Nollalle!
Biisi kolahtaa jostain syystä nyt pahasti. :)
a9800362 15.3.2010 16:32 Kovasti odotellaan täällä susirajan takanakin perjantaista keikkaa... Ei mitään sen kummempia toiveita (vielä), mutta jos uuden Hyvinkääsalin keikkaennätyksen tekisitte niin hyvä olisi. :P

Eikä mulla ole mitään Risan ehdotusta vastaan, että Nollan kuulisi.

Jos lonkalta vetäsee jotain extra-utopistista toivebiisiä, niin miten olisi Kuolematon laulaja? Huom. Toive on hyvissä ajoin esitetty, Anssilla bändeineen on kokonaiset 5 päivää harjoitella :wink:

Eli olihan niitä toiveita sitten kuitenkin, vaikka keikkaan on peräti 5 päivää.....
Hilu 15.3.2010 17:28 Mies ja meri olisi kiva kuulla. Nythän sitä on parilla keikalla harjoiteltukin.
noora 15.3.2010 18:24 Perjantaita odotetaan täälläkin! Mä varmaan toivon aina samaa, mutta mun toive olis Karhun elämää. :)
Ninnukka 16.3.2010 15:08 Tulossa ollaan täältäkin perjantain keikalle. Mä voisin toivoa ihan noin yleisesti biisejä uudelta levyltä. :wink:
elukka 17.3.2010 17:31 Aivan mahtavaa kun pääseekin tuolle keikalle ja on muuten ensimmäinen Anssin keikka jolle pääsen :wink: ja odotan keikkaa todella paljon. Kiitokset Anssille ja toki NRJ:lle mistä voitin nuo liput :roll: ja on tottakai toiveita soitto listallekkin meinaan kaatuneiden muistolle, nummela ja tottakai nostalginen mikan faijan BMW kiitoksia viellä kerran Anssi ja NRJ. :D :D
a9800362 17.3.2010 20:19 Ulos kun katsoo, ei uskoisi, että kevät tulee, mutta voisiko se tulla Hyvinkää-salissa perjantaina? :D
NikoA 17.3.2010 20:41 Houkuttaisi kyllä lähteä. Varsinkin tuo Anssin lupailu pitkästä setistä olisi varmasti uniikkia ja matkan arvoinen.

Onko kenelläkään hajua, pääseekö junalla miten hyvin tuonne? Onko asema kävelymatkan päässä tästä Hyvinkää-salista? Autolla tuonne ei oikein viitsisi lähteä sohlaamaan, luontoakaan kuormittamaan jne.

e. Niin ja saako lippuja vielä ovelta? Tuo lippu.fi ei näyttänyt ainakaan äsken toimivan juuri suuntaan taikka toiseen.
Hilu 17.3.2010 20:54
NikoA Onko kenelläkään hajua, pääseekö junalla miten hyvin tuonne? Onko asema kävelymatkan päässä tästä Hyvinkää-salista? Autolla tuonne ei oikein viitsisi lähteä sohlaamaan, luontoakaan kuormittamaan jne.
e. Niin ja saako lippuja vielä ovelta? Tuo lippu.fi ei näyttänyt ainakaan äsken toimivan juuri suuntaan taikka toiseen.

Hyvinkään asemalta näyttäisi olevan n. 300 metriä Hyvinkääsaliin. Lippuja saa ihan varmasti ovelta, paikka on niin iso! VR:n sivuilta näkyy nuo junat.
Anssi Kela 18.3.2010 7:38 Voin kertoa, että kannattaa tulla pidemmältäkin, nämä konserttisalikeikat eivät koskaan ole ihan peruskeikkoja. Kun tiketeillä on vähän enemmän hintaa, niin on annettava myös enemmän vastinetta.
Hilu 18.3.2010 8:24 Insomniakin olisi kiva kuulla pitkästä aikaa!
Mari 18.3.2010 14:12 Edellä mainittuihin toiveisiin sellainen lisäys, että Nollasta olisi toivottavaa esittää hyvin treenattu bändiversio, eikä mitään puolihuolimatonta jotainsinnepäin-roiskaisua. Perusteluna sellainen kutina, että tuo biisi toimisi hyvänä bändiversiona parhaiten. Vielä on reilu vuorokausi aikaa harjoitella!

Keikan kaukana siintävään loppuun voisi ehkä soittaa hektisen viikon jälkeen viikonloppuun rauhoittavana tuutulauluna jonkin harvemmin kuullun positiivishenkisen (muttei missään nimessä äklön!) laulelman tyyliin K&B, Kipinöitä, Kevät tulee, Karhun elämää, Tähtilaulu tai jonkun soveltuvan coverin. Noista just nyt puhuttelisi eniten Kevät tulee vaikkapa sooloversiona Gretschillä.

PS. PItäkäähän takahuoneen ulko-ovi visusti lukossa.
Johnny 18.3.2010 14:41 Vähän alkaa harmittamaan että ei näillä näkymin pääse paikalle. Aikataulu on sen verran haastava, että ei seitsemäksi taida täältä periferiasta mitenkään ehtiä. Pitäkäähän hauskaa!
Mari 19.3.2010 7:34
Johnny seitsemäksi taida täältä periferiasta mitenkään ehtiä


Yllättävä sairastuminen kesken työpäivän voisi pelastaa tilanteen? :D Täältäkään periferiasta ei kaksi tuntia riitä kunnolla Hyvinkää cityyn siirtymiseen, joten pitää laukata itselleen lisää aikaa. Toivottavasti junat ei ole hyytyneet eilisiltaisen lumisateen jäljiltä.
a9800362 19.3.2010 21:50 Hyvinkää-salin setti (Marin laskujen mukaan) oli Aukio alusta loppuun ensimmäisellä puoliajalla ja väliajan jälkeen 21 biisiä sisällään pitänyt toivekonsertti. Kesto oli taatusti Hyvinkääsalin uusi ennätys, sillä keikka loppui suurin piirtein siinä 22.05. Rankkaa taisi olla ainakin esiintyjillä, Anssi ainakin valitteli keikan jälkeen, että on ihan puhki (3h soiton jälkeen, onko tuo mikään ihme!) ja Antillakin oli sormet rakoilla...

Illan sensaatio oli ehdottomasti Ensilumen soittaminen (Mari muistaa tämän sitten vuoden 2010 kunniamainintoja kirjoittaessaan), sillä sitä ei ole soitettu 7 vuoteen. Bändi oli pitänyt eilen harkat, joissa ko. biisiä oli myös harjoiteltu. Ihan mahtava juttu! Muun muassa minä olen sitä lukuisia kertoja toivonut ja olin vähän jo mielessäni päättänyt, että en nyt vähään aikaan sitä huutele, etten nolaa itseäni, joten en olisi odottanut tuollaista jymy-yllätystä. Antti kyllä vihjaili ennen biisin soittamista jotain kappaleesta, kun ihmiset huutelivat toiveitaan yleisön joukosta. Sanat oli Anssilla hieman hakusessa, mutta ei ollut ainoa kappale :D (Aukio-kappaleessa lähdettiin jälleen tuulen matkaan, vaikka ainakin levyllä lauletaan laulun matkaan lähtemisestä). Tämä oli ihan mieletön juttu, joka ilman muuta ansaitsi aplodit ja kiitos-huudot seisoalteen! :mrgreen:

Keikan aikana kuultiin kokoelmalevyltä löytyvät uudet biisit Nolla ja Vanha biisi, sekä odotetusti myös Anssin NRJ-juontopäivän aikana säveltämä ja sanoittama Kevät tulee -kappale (tosin Anssilla oli sitä varten lunttilappu). Taisi kaikki olla sellaisia kappaleita, jotka oli bändin kanssa soitettu edellisenä päivänä vasta ekan kerran, joten hatunnoston arvoinen suoritus keikkakunto noidenkin osalta kaikkinensa oli!

Mulle jäi Ensilumen lisäksi eniten mieleen tietysti aina yhtä ihana Loukussa, sen lisäksi ekalta puoliajalta (toihan kuulostaa ihan kuin jalkapallo-ottelusta puhuttaisiin!) Romahdus. Se toimii livenä ihan sairaan hyvin, muistaakseni Järvenpää-salissakin Anssi innostui oikein revittelemään kappaleen aikana.

Tykkäsin hirveästi Anssin ja Saaran soittamasta Sormuksesta (muut bändin jäsenet olivat sillä aikaa pissillä). Herkkä ja kaunis tulkinta ja hyvinhän Saarakin suoriutu, vaikka ei heti nuotit selkäytimestä tulleetkaan. Ei ole kovin usein tuotakaan biisiä keikoilla kuultu.

Ihan mahtava fiilis jäi keikasta, vaikka eihän Anssi Kelan laulusta ja biiseistä koskaan saa kyllikseen, ihan hyvin olisi voinut vielä toiset 3h istua kuuntelemassa... Jos oli soitto rankkaa bändille, niin kyllä mullakin meinasi jammaaminen ja jalan lattiaan hakkaaminen käydä jalkoihin. Mun Viking Cinderellalla vioittuneet varpaat eivät vieläkään ole toipuneet laivakeikan koettelemuksista. Ja niin vaan pitäis huomenna olla taas joraamassa piikkarit jalassa....

Jossain vaiheessa keikkaa tuli mieleen vähemmän relevantti seikka: Missä on Anssin laivakeikoilla käyttämänsä musta pipo? Hetkittäin näytti siltä, että se ei olisi ollut pahitteeksi, kun hiukset oli koko ajan silmillä/suussa ja niitä sai olla naaman edestä haromassa... Vai olikohan se stailauskysymys...

Lisää tuollaisia piiiiitkiä konserttisalikeikkoja, niihin voisi jopa tottua! Kauneimmat kiitokset hela bändille!
Sami 19.3.2010 22:45 Paras esitys oli Sormus. Erinomaisina jäivät mieleen myös Laulu petetyille ja Nummela, varmaan oli joitakin muitakin.

Nolla ei valitettavast noussut biisin ansaitsemalle tasolle. Vanha biisi ja Kevät tulee tuntuivat niin ikään liian vähän harjoitelluilta / soitetuilta. Toivon, että pidätte Nollan ohjelmistossa, jotta siihen tulee sujuvuutta yms.

Kelly oli elementissään, hänen iloaan oli ilo katsella.

Mies ja meri oli kiva kuulla. Uudet autot oli hieno lopetus.

Kun Aukio on nyt useammalla keikalla soitettu alusta loppuun, niin voisikohan jollain keikalla kuulla vaikka Nummela-albumin alusta loppuun.
Norsku 20.3.2010 9:51 Hieno keikka ja kiitos vielä lipuista sekä toteutetuista toiveista!
Risa 20.3.2010 12:17 Kiitos mukavasta illasta kanssanne! :)
Oli ilo olla taas kokemassa mahtava keikka.
Nämä konserttisalikeikat ovat kyllä omaa luokkaansa noihin baarikeikkoihin verrattuna.
Toki niissäkin on oma fiiliksensä.

Harmi että keikkoja ei ole ainakaan vielä enempää tässä lähistöllä. Ja tuo tulisuudelmakin peruuntui. :(
Toivotaan piakkoin uusia keikkoja ilmestyvän!
Mari 20.3.2010 14:26 Hyvinkään biisilista kaikessa komeudessaan:
1. Huuto
2. Intro (Uni)
3. Aamu
4. Kaivos
5. Albin Stenman
6. Haaveilua
7. Romahdus
8. Loukussa
9. Ihme
10. Paluu
11. Outro (Aukio)
-----väliaika-----
12. Milla
13. Nolla
14. Kaksi sisarta
15. Rva Ruusunen
16. Rakkaus on murhaa
17. Puistossa
18. 1972
19. Karhusaari
20. Kevät tulee
21. Ensilumi
22. Mies ja meri
23. Älä mene pois
24. Mikan faijan BMW
25. Rock-unelma
26. Laulu petetyille
27. Vanha biisi
28. Nummela
----------
29. Sormus
30. Karhun elämää
31. Jennifer Aniston
32. Uudet autot

Eilisestä jäi päällimmäiseksi ilmeeksi hymy, olipas mukava keikka! Naureskelin keikan jälkeen, että eipä mennyt yksikään huutotoive läpi (Harhaa, SK, K&B, Tähtilaulu) mutta eipä tuo varsinaisesti haitannut. Sen kun otti rennosti ja antoi toisten kiljua kaikki parhaat biisit. Vasta sitten, kun Anssi pohti, kauanko he ovat mahtaneet soittaa, havahduin, että pitäiskö tässä nyt kuitenkin yrittää availla ääntään.

Havahtumisesta puheen ollen, toisen puoliajan alkaessa heittelin Hilulle arvauksia siitä, mitä yleisö toivoo ensimmäisenä: Mmmmmilla, Kaksi sisarta ja Puistossa. Bändi torpedoikin ekan heti kättelyssä, soittivat Millan ihan oma-aloitteisesti. Mutta sen perään jostain yläoikealta rävähti (meikäläisten?) Nolla-huuto. Sama meininki kuin NRJ-toivekonsertissa - Nolla meni heittämällä ohi Nummeloista ja ROMeista. Pitäisi radioidenkin alkaa vähitellen tajuta, että täältä voi olla tulossa isoin hitti sitten Millan.

Ennen Nollaa bändillä meinasi mennä pupu pöksyyn, biisiä oli kuulemma treenattu edellispäivänä, eikä ollut täyttä varmuutta siitä miten se menee. Se alkoi taivaallisena ja lorautti jääkylmän kyyneleen poskelle saakka. Enpä kyllä muista moista ennen tapahtuneen.

Toinen odotettu biisi oli Kevät tulee. Se oli pirteän kupliva bändiversio. Mitä enemmän tuota biisiä kuuntelee, sitä paremmalta se kuulostaa. Kaivoin tänä aamuna usb-tikultani tiistaina radiosta tallentamani ekan version ja olen täysin vakuuttunut, että tässä kevätbiisissä (kuten Nollassakin) on soinnut onnistuttu laittamaan ihmistä puhuttelevaan järjestykseen. Kevät tulee osuu niin tarkasti tähän aikaan, että sen kuuntelu on todella nautittavaa.

Muita keikan huippukohtia olivat kivasti jyräävät versiot Romahduksesta, Rock-unelmasta ja Laulusta petetyille. Kaivoksessa Antti soitti jotain järjettömän hienoa ja muistin, että oon täysin Antti-fani!Jännittävin ylläri oli mun mielestä encoren alussa, kun Anssi ja Saara oli kahdestaan lavalla ja Anssi yritti keksiä biisiä kahdestaan esitettäväksi. (Harhaa ois kuulemma ollut liian kuumottava.) Alkoi sitten soittaa Sormusta. Saara protestoi, että on liikaa pahoja sointuja, mutta Anssi jatkoi Gretscheineen ja lauloi kuin enkeli. Aika huima versio ja kaikki sanatkin meni oikein.

Yleisöstä toivottiin myös (pätevää) Kaatuneiden muistolle -teosta, johon Kelly alkoi mölistä (hienovaraisia) vastalauseitaan: "Eeeöö... kukaan ei osaa eikä halua!" Sitäkin oli treenattu. Suosittelen Kellylle muutamaa jaksoa Nelosen Matkaoppaita oppitunniksi siitä, miten maksavia asiakkaita tulee kunnioittaa! Päätettiin soittaa 1972, joka oli kaatua siihen, kun Anssi aloitti laulun: "Nummelin..." Antti: "Ai kuka?!" Anssi: "Kristian..." :D "Naisen kanssa asustaa" -kohdan jälkeen Anssi kysyi, soitetaanko nyt se Kaatuneiden muistolle? Muita naurunpyrskähdyksiä yleisöstä kirvoittaneita yksityiskohtia olivat Villen pako vessaan Rock-unelman jälkeen (Anssi: "Tartteeks kenenkään muun käydä?") ja Kellyn erittäin kyllästynyt "yy-kaa-koo-nee" Karhun elämän (?) alussa. Antti yritti jossain vaiheessa säätää Anssin lunttilapputelinettä, ilmeisen turhaan.

Karhusaaren tienoossa Antti ehdotti, että soitettaisko Ensilumi nyt kun kukaan ei toivo sitä. Hannan suunnalta alkoi heti kuulua älämölöä. Soitettiinhan se kuitenkin! Mahtavaa! Itselleni tuolla kohtaa oli keikan puuduttavin jakso, kun en erityisemmin välitä Ensilumesta, Mies ja merestä, enkä ÄMPistä, joten vähempikin alkoi jo haukotuttaa. Yritin kiljaista ÄMPin tilalle BMW:tä (kun Anssi toivoi jotain "hitimpää"), mutta ÄMP kiilasi edelle. Vanha biisi kuulosti yllättävän levyversiomaiselta, ihan ok ensiluenta.

Ensimmäistä Aukio-puoliaikaa häiritsi ilmeisesti Anssin kitaravahvistimesta kuulunut pörinä. (Tuo ääni ei epäilyksistä huolimatta ollut allekirjoittaneen kuorsausta. Pahoitteluni lukuisista haukotteluista keikan aikana, eivät pääosin johtuneet yhtään bändistä.) Muuten bändi soitti oikein taidokkaasti. Anssi yritti biisilistasta huolimatta hypätä Albinin yli suoraan Haaveiluun, mutta valpas bändi pysäytti moiset suunnitelmat. Taputusta ei kielletty, mikä oli mukava ratkaisu, yleisö sai taputtaa sopivissa taukokohdissa.

Sitten vielä joitakin hajahuomioita: Nappisimmulle sellaiset terkut, että tajusin vasta kotona, että sun kuva hautuu nyt kamerassa niin pitkään kun saan ostettua tietokoneen, johon kameran saa tyhjennettyä. Eli samaan painostusjonoon kuin viimeisten 5 kk keikkakuvatkin. Asia on vahvasti työn alla. (Tätäkin kirjoittelen taas kirjastosta.)

Hyvinkääsalin lava oli hyvin jännittävä, eturivistä katsottuna tuntui kuin olisi istunut lavalla, kun rivi oli samassa lattiatasossa bändin kanssa. Ulko-ovi oli myös hyvin jännittävä, kiersin taloa varmaan 10 minuttia ennen kuin löysin perille (ja silloinkin vain Citymarketin vartijan neuvomana). Talon takapuolella oli tietysti Kelan toimisto.

Ja arvatkaas hyvät kanssakeikkailijat, menikö se paluujuna silloin kuin oletin. Ja siltä raiteelta kuin oletimme. Tajusin liian myöhään, että se 22.37-juna meni Riihimäen suuntaan, josta olisi vaihdolla päässyt etelään päin. Törötin sitten aseman katoksen alla sadetta pitämässä lähes 50 minuuttia. Suurimman osan ajasta sai onneksi seisoskella yksikseen ja kuunnella päässä soivaa kevätbiisiä, johon kirjailin vähän uusia sanoja junaan päästyäni:

juna tulee, pian varpaat lämpenee
juna tulee, oma peti oottelee
tanssii vesipisarat lätäköissä Hyvinkään
mä laiturilla ootan, kunnes junan nään
juna tulee, se yöni valaisee
juna tulee, haukotukset pitenee
ja kun vihdoin vaunuun istun, se on ihanaa
en halua sateeseen, tähän aion nukahtaa

Märällä ja jäisellä jalkakäytävällä joka suuntaan luistavilla kengillä hiipiessä tuli mieleen, että on nämä keikat aika usein melkoisia luonnonvoimain koettelemuksia. Ryskyviä jäitä, lumimyrskyjä, apinamiehiä ja ties mitä. Tällä kertaa päästiin onnellisesti ja kirkkaasti plussan puolelle, mistä kaunis kiitos.
Nappisimmu 21.3.2010 16:48
Mari Antti yritti jossain vaiheessa säätää Anssin lunttilapputelinettä, ilmeisen turhaan.

Eikös tuo näppäränä miehenä sammuttanut sen valon siitä telineestä, kun levylaulaja itse ei siihen kyennyt? :)

Oli kyllä niiiiin päivän piristys toi keikka, olin meinaan harvinaisen huonolla tuulella ennen sitä. Ja se Sormus oli tosi kiva ylläri, kun se mulle tuli jossain vaiheessa keikkaa mieleen, mutta kun en oo huutelijasorttia :D niin moinen toive jäi esittämäti.

Mari: tsemppiä tietokoneen hankintaan! Ja oon pahoillani ettei mullakaan ollu haisua noista juna-aikatauluista, vaik oon paikallinen. Tulee vaan niin harvoin käytettyä junaa ettei aikataulut pysy mielessä.
a9800362 22.3.2010 16:55 Olen edelleen aivan fiiliksissä siitä Ensilumen kuulemisesta! Sen kuuleminen oli mulle tosi iso juttu. Seuraava on kirjoitettu niissä fiilareissa:

ENSILUMI

Se saapui sittenkin
Leijaili maahan niin hentoisena ja puhtaan valkoisena
Taianomaisena
Vaikka en uskonutkaan sen enää satavan
Ensilumi maaliskuussa

Neljä mustaa talvea
Uskoin ja toivoin sen vielä saapuvan
Nyt on kasvit kuolleet ja maa jäässä
Mutta ensilumi on kaunis
Ja sydämeni tulessa


Kiitos vielä kerran pitkäaikaisen biisitoiveen toteuttamisesta! :D