Forum 2002-2013

Mari 16.5.2010 8:12 Tavastian ilmaiskeikka 20.5.2010 Keikkaan on enää 4 yötä, joten perustetaanpa tänne keskustelupalsta, ettei kaikki leviä hajanaisiksi kommenteiksi blogiin ja naamattuun. Uskoisin, että paikalle on tulossa suhteellisen paljon foorumilaisia, joten ilmassa (ja eturivissä) voi olla kokoontumisajojen tunnelmaa. :) Samaan aikaan paikalle on tulossa varmasti ennätyksellisen paljon uusia naamoja.

Koordinaatit tässä.
Paikka: Tavastia, Urho Kekkosen katu 4-6
Hinta: 0 euroa, vapaaehtoinen kolehti keikan jälkeen
Ikäraja: 18 vuotta
Ovet aukeavat: klo 19.00
Keikka alkaa: klo 20.30
Keikka loppuu: joskus, valitettavasti
Mari 16.5.2010 9:01 Laitoin juuri Harhaa.comiin gallupin, paljonko Anssille ja bändille voisi maksaa keikkapalkkiota tuosta keikasta. Pyrin muotoilemaan kysymyksen niin, että siihen voi vastata, vaikkei keikalle osallistuisikaan ja myös etukäteen. Hauska seurata, muuttuuko vastaustrendi johonkin suuntaan keikan jälkeen. Onhan tämä nyt melkoisen kuohuttava asia, kun joutuu itse pohtimaan, mitä keikka maksaa! :shock: Onko muka niin, että keikkaa ja bändiä ei arvosta yhtään, jos kävelee paikalta kolikot omassa taskussaan?

Keiden kaikkien kesken tuo kolehtisumma jaetaan vai onko joka bändin jäsenellä (ja roudauskunnalla?) oma haavinsa, kuten joskus väläyteltiin?

Tässä perjantain Metron Live-liitteessä ollut juttu (poisluettuna Anna Abreun 350 euron lentokonekeikka peruuntui -lätinät):

-----------------------------------------------------------------------------
Maksa, mitä jaksat

Anssi Kela tekee Radioheadit - Tavastian keikalla ei ole sisäänpääsumaksua, mutta siellä kiertää tippikolehti - Anna Abreun peruttu ilmakeikka toi mainosta

Anssi Kela bändeineen halusi päästä pitkästä aikaa Tavastian lavalle riippumatta siitä, kertyykö keikasta euroja vai ei. Hän heittää legendaarisella lavalla setin, jossa ei peritä sisäänpääsymaksua. Sen sijaan jokainen voi halutessaan antaa tippiä omantunnon mukaan.
- Idea on sama kuin Radioheadilla pari vuotta sitten. In Rainbows -albumin ladanneet saivat itse päättää, paljonko he levystä maksavat. Tosin noin 80 prosenttia taisi lopulta ladata sen ilmaiseksi, Kela sanoo.
- Mulla ei ole mitään hajua, miten ihmiset käyttäytyvät tällaisessa tilanteessa. Voi olla, että otetaan pahasti takkiin, mutta toivottavasti ilmainen sisäänpääsy houkuttelisi uutta yleisöä keikalle. Harva nimittäin tietää, miten hyvä bändi meillä on, Kela jatkaa.
Tavastian "isä" ja toimitusjohtaja Juhani Merimaa lähti kokeiluun mukaan ennakkoluulottomasti.
- Ei tällä mitää bisnestä tehdä, vaan kokeilu on kunnianosoitus hyväsydämiselle artistille ja hänen bändilleen. Sitä paitsi bändissä soittaa yksi Tavastian pitkäaikainen työntekijä, Merimaa kommentoi.
Kokeilun leviämistä laajemmalti Merimaa ei pidä kovin todennäköisenä.
- Aika uniikista keikasta on kyse. Tällä ansaintalogiikalla muusikoiden ei kannata ottaa kovin suurta asuntolainaa, joten tuskinpa tästä mikään yleinen käytäntö tulee, Merimaa naurahtaa.
-Oon joskus laskenut, että mulle jää keikoista käteen keskimäärin viisi prosenttia. Suurin osa leivästä tulee Teosto-maksuista, Kela huomauttaa.

Ohessa on haastateltu viittä artistia ja kysytty, mikä olisi sopiva hinta keikkalipulle. Aika samaa tasoa mennään kuin mitä hinnat oikeastikin ovat. Jutun kirjoittaja Inka Simola.
Hilu 16.5.2010 19:16
Mari Onko muka niin, että keikkaa ja bändiä ei arvosta yhtään, jos kävelee paikalta kolikot omassa taskussaan?

Siis setelit, ei kolikot!

Vaikka nykyisin kolikoilla onkin yllättävän paljon maksuvoimaa.
NikoA 17.5.2010 6:26 Tuli tuossa muuten eilen X-factoria katsoessa mieleen, että olisi mukava jos Elias pääsisi jotenkin tulemaan vetämään jonkun dueton myös tuonne Tavastialle. Voisi olla mukava piritysruiske jos Elias iskisi lavalle muutaman biisin ajaksi keikan lopulla. Hieno mies.

En sitten tiedä oliko tämä ihan utopistinen ajatus :D
Mari 17.5.2010 15:37
Hilu
Mari Onko muka niin, että keikkaa ja bändiä ei arvosta yhtään, jos kävelee paikalta kolikot omassa taskussaan?

Siis setelit, ei kolikot!


Miksei sekä että. Kolikoita on vaan helpompi annostella, esim. 1 euro per virheetön kitarasoolo. ;)

Hiukan kritiikkiä Naamatussa olleesta ilmoituksesta, jossa etsittiin vapaaehtoisia kolehdinkerääjiä: "Palkkaa ei saa (haaviin ei tosin tarvitse myöskään laittaa omaa rahaa). Miinuksena lisäksi se, että velvollisuus saattaa hiukan häiritä keikan seuraamista." Varokoon kaikki kolehdinkerääjät jos häiritsevät muiden keikkaa! Minä ainakin puren. Mutta toisaalta, jos haavien pitää olla saatavilla jo keikan aikana, voiko niitä jättää esim. lavan reunalle tai oven suuhun lojumaankaan?

Biisilistalla nyt siis ainakin nämä: 1972, Aamu, Jennifer Aniston, Kaksi sisarta, Karhun elämää, Laulu petetyille, Mikan faijan BMW, Milla, Nummela, Puistossa, Rva Ruusunen, Rakkaus on murhaa, Kaunotar ja basisti, Kissanpäivät ja Faijan haamu. Harhaa ja Älä mene pois jäivät vielä harkintaan. Ihan lupaavalta vaikuttaa.
Anssi Kela 17.5.2010 17:01 En tarkoittanut tuolla naamatun ilmoituksella sitä, että kolehdinkerääjät häiriköisivät keskellä yleisöä. Todennäköisesti heitä sijoitellaan poistumistien varrelle, asemiin pitäisi ryhmittäytyä tietysti jo ennen keikan päättymistä varhaisten lähtijöiden varalta. Tuota tarkoitin sillä, että kerääjien oma keikanseuraaminen saattaa häiriytyä.
marire 20.5.2010 10:49 Vielä reilut kaksi tuntia ja sitten alkaa matka Tavastiaa kohti. Siitä onkin päässyt kulumaan jo kaksi vuotta kun olen nähnyt Anssin esiintyvän joten odotukset ovat todella korkeat. Ja kun mukaan lähtee tätini joka oli Anssin keikalla viimeksi 2003, niin Tavastialle lähtee kyllä kaksi erittäin innostunutta fania. Tämä keikka on kyllä todella hieno idea.
NikoA 20.5.2010 21:05 Hieno keikka! Kiitokset Anssille ja poppoolle! Musiikilliset analyysit voivat varmaan hoitaa muut forumistit.

On nämä keikkatapahtumat aina yhtä jänniä. Tänäänkin "Älä mene pois" kohdalla vahingossa tuli osuttua katseet jonkun kauniin eturivin tyttösen kanssa. Ruskeahkot hiukset ja uskomattoman kauniit silmät. Jotenkin tuollaista elokuvamaisen romanttista fiilistä saa todella harvoin kokea :) Mukava jännite jäi koko loppukeikan ajaksi tuon ansiosta :) Nämä ovat juuri niitä asioita, jotka tekevät keikasta juuri niin täydellisen.

(Ei sillä että tuostakaan tilanteesta mitään hyötyä konkreettisesti olisi ollut. Oli melkein pakko lähteä heti keikan jälkeen Tavastialta pois, että ehti dösään. Huomenna kun pitäisi kuitenkin herätä jo klo 6.00. Näin sitten tämäkin tilanne kuivui yhtä nopeasti kasaan kuin se nousikin. Olisi ollut hauska tutustua tuohonkin persoonaan jollain tavalla, mutta ei voi mitään. Kuten todettua, elokuvissa nämä.)

Littipeukulle littipeukut :ylos:
Hamuli 21.5.2010 5:44 Nostalgiaa... oli eilinen mahtava Tavastian ilmaiskeikka täynnä! Olen tavannut aviomieheni Anssi Kelan keikalla Tavastialla... Se päivä oli myös torstai, 30.10. 2003... Nykyään siis erittäin onnellisia ja naimisissa. Häätanssimmekin oli tietysti Anssi Kelaa... Eilen oltiin aviomiehen kanssa keikalla kahdestaan, oli aivan mahtavaa! Keikka oli todella onnistunut ja fiilis hyvä. Toivottavasti myös artistien kukkaroon kertyi rahaa. Hyvää kesää Anssille ja koko bändille! Toivottavasti teitä saa kuunnella myös jatkossa silloin tällöin livenä...
Mari 21.5.2010 8:08 Koska lavalla ei näkynyt biisilistoja, piti kirjoittaa oma ihan vaan siltä varalta että kaikki lukuisat tiedossa olleet biisilistan taltioinnit pettäisivät.

Tavastia 20.5.2010 n. klo 20.35-22.50
(introna vinksahtanut torviversio Also Sprach Zarathustrasta)
1. Kaatuneiden muistolle
2. Milla
3. Aamu
4. Mikan faijan BMW
5. Faijan haamu
6. Laulu petetyille
7. Älä mene pois
8. Jennifer Aniston
9. Nolla
10. Holy Diver (akustinen soolo, tribuutti Diolle)
11. Puistossa (akustinen soolo)
12. Albin Stenman
13. Karhun elämää
14. Kevät tulee
15. Kaksi sisarta
16. Kissanpäivät
17. Rva Ruusunen
18. Rakkaus on murhaa
19. Rock-unelma
20. 1972
----------
21. Kaunotar ja basisti
22. Suuria kuvioita
23. Nummela

Tuntuu kyl, ettei osaa sanoa mitään tolkullista vielä... mut jos nyt jotain hajahuomioita.

Töissä selasin Hesaria ja hiukan hirvitti, kun päivän ykköstärpiksi oli menopalstalle nostettu Anssin keikka, mm. Wilcon ohi. Eipä siinä mitään, tottahan se oli, mutta kun ois kiva mahtua sinne keikalle itsekin. Aikaistin tämän johdosta hiukan Tavastialle menoani ja ilokseni huomasin silmättyäni Urho Kekkosen katua, että Tavastian edessä oli väkeä, muttei edes vielä jonoksi asti ryhmittäytyneenä. Kello oli tällöin n. 18.40. Lisäksi oli ilahduttavaa, että siihen ei porottanut aurinko, koska Helsingissä oli todennäköisesti kevään kuumin päivä, käytännössä ihan tuuletonta ja +24 astetta. Ei ihan näännytty janoon vielä ovella. Seitsemään mennessä jonomuodostelmaa oli jo parisenkymmentä metriä. Ajoissa tulemisesta ei ollut varsinaista hyötyä, koska salin ovet pysyivät visusti kiinni vielä tunnin ja ihmiset seurailivat tv-screeneiltä Suomi-Tsekki-pelin ratkaisunhetkiä. Ei siellä kukaan maataan myynyt (kai), vaikka häviö tulikin (kai). Stressailimme rankkarikisaa enemmän jonottaessamme etuoven aukeamista. Kun sain kädet iskettyä lavan reunaan, olo parani heti. Pääsi hakemaan lisää jäitä kuumuudessa sulaneeseen juomaansa. Lavan eteen pamahti heti kolmen rivin rintama. Itse ajauduin hiukan alkuperäiseltä paikaltani ovelle päin, mikä ei ollut kuvaamisen kannalta optimaalista (kamerallakin oli laiska ilta, joten so what), mutta muuten paikka oli täydellinen. Seurakin oli mitä mainioin. Muistelin, miten kollegani oli töissä povannut, että teinit tallovat minut, jos yritän eturiviin. :D

Keikasta päällimmäisenä jäi harmittamaan se, että encoreja tuli vain yksi (skandaali!), joten keikka loppui Nummelaan (argh!). Toisaalta bändi oli pelannut itsensä pussiin soittamalla kaikki encoreiksi soveltuvat biisit. Enää olisi ollut jäljellä kaikenlaista suttua tyyliin Karhusaari. Joten ihan hyvä näin. Nummelan lopussa Anssi sai yleisön heiluttamaan käsiään, joka näytti varmasti ihan hyvästeiltä yleisön suunnalta. Sekin oli ihan tyylikästä. Toinen harmituksen aihe oli tietysti se, että ÄMP soitettiin ja Harhaa ei. Perkele. Nielen loput haukkuni, koska ne ovat vaan minun vankkumattomia mielipiteitäni ja ÄMP oli ehkä taloudellisesti viisaampi veto. Akustisia biisejäkin olisi voinut olla enemmän, ne kaksi kuulostivat niin järjettömän hyviltä.

Toinen, mikä jäi hiukan harmittamaan, oli se, ettei etukäteen ollut varoitettu paikalla olevan uusia virallisia Anssi Kela -fanipaitoja. En ollut varannut riittävästi rahaa mukaan panostaakseni sekä kolehtiin että paitaan (20 euroa). Niitä oli kolmen sorttisia, yksi oli vaalea beessi, jossa oli hieno musta Anssin kuva ja ruudut "siistiä" ja "noloa" sanojen edessä. Punaisessa paidassa Anssi huusi yleisölle mustavalkoisena printtinä "Onks teillä kova meininki?" ja yleisö vastaa "Ei mitenkään erityisen kova!" Mustassa paidassa poseerasi valkoinen Magnum iskulauseineen "Kovat piipussa, löysät housussa". :) Vaikka paita kovasti himottikin (etenkin kun yö oli saattanut viilentää ulkoilman jopa lähelle nollaa ja oli kovin kevyet vaatteet päällä...), halusin mielummin panostaa Anssin ja bändin bisneksiin. Hankkikaapa myös tyttöjen malleja, niin kauppa käy varmasti vielä paremmin!

Kolmas juttu, joka yllätti meidät, oli se, että kolehdinkerääjät häipyivät ennen meitä. (No ylläri.) Mutta se ei haitannut ollenkaan, päinvastoin. :) Meillä oli ihan oma säästöpossu. Toivottavasti bändi pisti tulot heti käyttöön ja meni nauttimaan "isot öylätit" ja monta litraa nesteytystä pitkän saunarupeaman jälkeen! Koska olihan siellä aika pirun lämmin. Onneksi Tavastia ei ollut ihan ääriään myöten täysi, olisimme takuulla nääntyneet kuoliaiksi sinne eturiviin. Nyt siellä kiersi ilmakin vähän. En osaa edes kuvitella, miten kuuma lavalla mahtoi olla. Anssi, Anssi, miksi laitoit niin paksut kengät?! Pipoa ei sentään ollut. Yleisöstä tuli kaikenlaisia vaatteiden pois-otto-huutoja, mutta niihin ei ihme kyllä lähdetty.

Nyt julistetta katsellessa ja tajutessa, että sen täytyy olla Kellyn kauniisti kahdella erivärisellä tussilla kirjailema ja siististi (ja ekologisesti) nastoilla käytävän seinään kiinnittämä, hiukan harmittaa, että bändin työmäärään nähden olisi voinut sinne säästöpossuun laittaa enemmänkin rahaa. Vaikka on ihan absurdia arvottaa tuota keikkaa euroiksi. Tuijotin keikan jälkeen biisilistaa ja yritin keksiä jotain monimutkaista laskukaavaa, kunnes puutuneihin aivoihin alkoi sattua, kun en edes ymmärtänyt hieroglyfejäni. Ainoat miinukset oli mainittu edellä, muutenhan se oli aivan loistava keikka sekä musiikillisesti että tunnelmaltaan. Alku oli lämmittelyä, mutta viimeistään (kenties jopa kaikkien aikojen parhaan!) Peten kohdalla keikka alkoi lähteä lentoon, floppasi sitten siinä ÄMPin kohdalla hetkeksi, mutta nousi uuteen liitoon Jennifer Anistonin myötä. Hyvä ettei Anssi jyrännyt meitin juomakuppia nurin. Anttikin pisti iloiseksi pomppuiluksi Nollassa, mikä meitä kovasti ilahdutti. Kiitokset siitä biisistä - jos olisin kehdannut avata suuni, olisin toivonut juuri sitä juuri siihen kohtaan. Oli vieläpä erittäin hevi versio! Sit tulikin sitä Dioa, videoon voisi lisätä vielä herkän miesvoittoisen yleisön kuorosuorituksen. Ah. Loppukeikasta pitää nostaa esiin Karhun elämää, joka chorus-efekteineen toi mieleen muistoja ekalta Tavastian keikalta, sieltä vuosien takaa.

Hehe, mun päällimmäiset mietteet oli siinä. Tässä vielä pari muuta muistiin kirjattua kommenttia. Lari: "Rahoille tuli vastinetta!" Anssi: "Ei kuolla pystyyn eikä mennä shokkiin!"

Kiitos. Kiitos paljon.
noora 21.5.2010 9:04 Meidän kolehdinkeräilijöiden puolustukseksi sanoisin sen verran, että me toimittiin ihan niin kuin meitä ohjeistettiin! :)
Mari 21.5.2010 10:27 Vika oli täysin meissä. :oops:

YouTubeen on näemmä ilmestynyt lisää videoita... toivottavasti niitä tulee enemmänkin.
Trientale 21.5.2010 13:24 Itselleni tämä oli jonkin sortin juhlakeikka, kun lopulta tuli se odotettu 50 Anssi-keikkaa täyteen. Ja kyllähän tämä oli siihen tarkoitukseen mitä mainioin pläjäys! Tässä nyt sitten jotain päällimmäisiä ajatuksia, mitä mieleen jäi...

Jos ensin lyhyesti ne keikan miinukset. Ne liittyivät ulkomusiikillisiin asioihin, itseasiassa esiintyjillä ei ollut niiden kanssa mitään tekemistä. Valitan silti! Ensimmäinen miinus tuli eräästä leidistä, joka oli keikan aikana lähelläni ja joka haisi uskomattoman pahalta. Se hien haju joka kerta kun tämä nosti kättään vaikka valokuvia ottaakseen, niin huh! Toinen miinus oli se, että joku noin toisessa tai kolmannessa rivissä oli kiskonut kaiketi aikamoisen annoksen valkosipulia, ja taas se haju mikä sieltä välillä pelmahti - huh! :shock: Kolmas ärsyttävä asia oli se lauma kaiketi juuri ja juuri täysi-ikäisyyden saavuttaneita teinejä, jotka ennen keikkaa melusivat jossain lähistöllä. Kutsuin niitä nätisti kiljuhanhiksi... Onneksi tajusivat ennen keikan alkua poistua jonnekin hieman kauemmas, muuten olisin suuttunut jos joku olisi uskaltanut häiritä keikkaelämystäni mölyämällä omia typeriä kännijuttujaan!

No, nämä pienet (tai isot) ärsyttävyydet unohtuivat kuitenkin saman tien keikan alettua, Kaatuneet oli varsin vahva aloitus ja kyllä tunsi taas heti olevansa niin kotona siinä eturivissä! (Vähän meinasi tosiaan paniikki iskeä ennen keikkaa, jotta noinkohan siihen mahdutaan, mutta hyvinhän siihen sitten ehdittiin.) Eikä keikka sitten missään vaiheessa tästä latistunutkaan, tunnelma vain koheni koko ajan. Pitkään aikaan en esimerkiksi ole kuullut millään keikalla vastaavaa yhteislaulua kuin Puistossa-biisin aikana. Koko salihan lauloi koko biisin ajan mukana!

Mietin myöhemmin, mitkä biisit olisivat olleet parhaita, mutta eihän niistä taaskaan voinut sellaisia erityisesti valita, niin hyvä meno lavalla oli koko ajan. Hienoja, hienoja versioita taas monista biiseistä, niin niistä kuluneimmista kuin vähemmän soitetuistakin. Ja toisin kuin Mari, minä luonnollisesti annan ylimääräisiä plussapisteitä ÄMP:stä! :mrgreen: Se on edelleen maailman paras biisi.

Paidoista olisi tosiaan voinut mainita etukäteen, minäkään en ottanut ylimääräistä rahaa mukaan ja mieluummin minäkin laitoin varaamani rahat siihen kolehtiin. Keikan hyvyydestä kertoo muuten myös se, että jopa mieheni, joka ei normaalisti ikinä maksa keikoista mitään, antoi rahaa lippaaseen. Lisäksi hän kehui erityisesti ROMia, jonka aikana Anssi oli kuulemma aivan liekeissä (ja biisin levyversiosta mies ei tykkää). Kyllä Anssi tosiaan olikin liekeissä, eikä vain sen biisin aikana. Ja niin oli koko bändikin!

Keikan jälkeen saatiin vielä ne nimmaritkin ja artisti vaikutti todella kaikkensa antaneelta. Eikä mikään ihme. Harvassa ovat ne artistit, jotka kerrasta toiseen laittavat itsensä peliin noin täysillä. Hyvä fiilis välittyi kyllä täysin yleisöön ja yleisössä oli myös oikein hyvä fiilis. Kuumahan siellä oli, ja jossain vaiheessa olisi kauheasti tehnyt mieli ottaa sandaalit pois kun jalat puutuivat, mutta mitä väliä!
Ehdittiin muuten keikan jälkeen suunnitella myös keikkaa, jossa esitettäisiin ainoastaan erikoisempia biisejä, ei ollenkaan niitä normaaleja. Ja lupauduimme myös yleisöksi ko. tapahtumaan, jota jäämme innolla odottamaan, ja jossa soitetaan ne ylimääräiset encoretkin. :wink:

Itsellänikään ei ollut mukana kuin kevyet kesävaatteet ja kotiin mennessä tajusin kyllä, että pitkähihainen paita olisi ollut ihan hyvä idea. Asemalla mittari näytti vielä 16 astetta (aika vilpoista sekin, vaikka bussia joutui odottamaan vain viitisen minuuttia), lähempänä kotia matkan varrella enää 14. Onneksi bussissa oli lämpimämpi ja onneksi bussipysäkiltä ei ole meille kovin pitkä kävelymatka, kietouduin kyllä superlämpimään aamutakkiin heti kotiin päästyäni. Mutta yön viileydestä huolimatta uusi hieno juliste ja ennen kaikkea tietysti tajunnan räjäyttänyt upea keikka lämmittivät mieltä. Ja lämmittävät edelleen.

Iso kiitos!
Anssi Kela 21.5.2010 14:02 Paitamyynnistä: minulle oli vielä hetkeä ennen keikkaa epäselvää, että saapuuko kukaan niitä myymään – siksi asiasta ei oltu hiiskuttu etukäteen. Paidat myöskin tulivat painosta varsin viime tingassa, näin ne itse ensimmäistä kertaa vasta keikan jälkeen.

Saittini etusivulle tulee piakkoin linkki, jonka takaa paitakauppoja pääsee tekemään verkossa.
a9800362 21.5.2010 14:14 Jospa näppäimistöltä irtoaisi parit kommentit nyt, kun on nukuttu kunnon päiväunetkin.

Anssille ja bändille lämpimät (niin henkisesti kuin fyysisesti!) kiitokset mahtavasta keikkaelämyksestä. Kaikesta näki, että olitte harjoitelleet ja satsanneet iltaan. Harjoittelua oli pakko olla jonkin verran takana, kun Anssi muisti huomattavasti keskimääräistä paremmin biisiensä sanat :)

Päällimmäisinä jäi mieleen outo aloitusbiisi (Kaatuneiden muistolle), jota en ole montaa kertaa livevetona kuullutkaan. Tykkäsin kovasti myös Laulu petetyille -biisistä, Anssi veti kuin viimeistä päivää. Entisen Idols-tuomarin sanoja lainatakseni voisin todeta, että Anssihan puhkesi kukkaan biisiä esittäessään :) Myös ROM:in versio oli hieno ja Anssin polvilleen romahdus biisin lopussa oli dramaattinen. Ruusunen svengasi myös kuin hirvi, mutta en muista (voi olla, että olen väärässä) siitä biisistä koskaan esitetyn kuin enemmän tai vähemmän hyviä versioita. Plussaa oli tietysti myös se, että keikalla kuuli biisin, jota ei ole kuullut koskaan aikaisemmin Anssin esittämänä, ja tällä keikalla niitä biisejä oli kaksi: Holy Diver sekä Kaunotar ja basisti.

Keikka oli hieno, mutta ei tällä kertaa niin tajunnan räjäyttävä kokemus kuin esim. Hyvinkää-salissa. Kuumuus oli niin käsinkosketeltava, että hetkittäin oli sellainen olo, että pyörtyykö nyt vai heti. Toinen keikkaelämykseen vaikuttanut seikka oli se, kun tuli seisottua jo tunnin verran ennen keikkaa ja sitten vielä keikka päälle, niin mulla alkoi selkää särkeä aivan tolkuttomasti (mulla on pysyvät vauriot alaselässä eikä selkäni tahdo kestä pitkiä paikallaan seisoskelu aikoja).

Oli hienoa, että Anssi otti huomioon netin kautta toivottuja biisejä (kuten ÄMP), osoitti jälleen kerran olevansa palvelualan ammattilainen :D

Muakin harmitti paikan päällä, kun kukaan ei puhunut paitamyynnistä etukäteen mitään, mutta eipä tuo haitanne, jos niitä pian pääsee tilaamaan netin kautta.

Kyllä keikka antaa virtaa taas moneksi viikoksi eteenpäin, joten sulimmat kiitokset jälleen kerran!
jerzi 21.5.2010 20:21 Keikasta en kirjoita mitään koska sen on jo muutama kertonut.
Kuvasin eilen n.1300kpl kuvaa ja tässä teille muutama näyte mitä jäi eilen filmille.
Lisää laitan jossain vaiheessa.

http://jerryn.kuvat.fi/kuvat/ANSSI%20KELA/

Jerzi

PS Anssi, viellä kuvataan se sinun GRETSCH kitara ja sinut siinä jatkeena.
jerzi 21.5.2010 21:19 Sori mutta löysin minun ja Tessan mielestä aikamoisen aarteen, vai mitä mieltä olette tästä kuvasta. Yleensä lataan nettiin vain satunnaisia kuvia valikoimatta sen enempää, mutta tästä tykkään.

http://jerryn.kuvat.fi/kuvat/ANSSI%20KELA/IMG_9971.JPG

Jerzi
Mari 23.5.2010 16:11 Eipä sitä vieläkään ole mitään tolkullista sanottavaa... :D Katselen ja kuuntelen kiitollisena noita videoita YouTubesta. Jos haluaa nähdä Antin istuvan Anssin polvella, kannattaa katsoa Kaksi sisarta. Jossain videossa Anssia vaadittiin Euroviisuihin.

Trientale jossain vaiheessa olisi kauheasti tehnyt mieli ottaa sandaalit pois kun jalat puutuivat, mutta mitä väliä!

a9800362 tuli seisottua jo tunnin verran ennen keikkaa ja sitten vielä keikka päälle

Mullakin oli useita tunteja jalkeillaoloaikaa alla, joten keikan jälkeen oli tosi kiva päästä istumaan. Ois kulkaa tytöt ollu taas käyttöä sille jalkaprässille, jota oraakkeli suositteli!

Trientale Ehdittiin muuten keikan jälkeen suunnitella myös keikkaa, jossa esitettäisiin ainoastaan erikoisempia biisejä, ei ollenkaan niitä normaaleja. Ja lupauduimme myös yleisöksi ko. tapahtumaan, jota jäämme innolla odottamaan, ja jossa soitetaan ne ylimääräiset encoretkin.

Ja Anssin mielestä sellainen keikka kuulosti muka haastavalta! Ja pöh. Olipa tuolla Tavastian keikalla eräskin, joka ehdotti, että pitäisi miinustaa 20 eurosta yksi euro kutakin Nummelan hittiä kohti. (Ja toinen, joka aikoi lisätä 10 euroon yhden euron per uudelleensanoitukset - tiettyyn rajaan asti - vai miten päin se nyt meni?) Varmasti löytyisi kohdeyleisöä tuollaiselle keikalle. Oisko siinä seuraavan spesiaalikeikan paikka? "Anssi Kela kyllästyi hitteihinsä - yhtään radiossa puhki soitettua en tällä keikalla esitä!" ;)

Trientale Itsellänikään ei ollut mukana kuin kevyet kesävaatteet ja kotiin mennessä tajusin kyllä, että pitkähihainen paita olisi ollut ihan hyvä idea. Asemalla mittari näytti vielä 16 astetta (aika vilpoista sekin, vaikka bussia joutui odottamaan vain viitisen minuuttia)

Oli sen verran hyvät saunomiset alla, ettei ihme kyllä ehtinyt tulla ollenkaan kylmä kotimatkalla. Oli just ihana, sopivan vilpoisa kevätilta, joka tuoksui tuoreilta lehdiltä ja kukilta helteisen päivän jälkeen.

Jerzille sellaiset terkut, että mulle tuli näemmä n. 170 kuvaa keikan aikana, joista suurin osa silkkaa suttua. :) Kolme bändin jäsenistä oli suuren osan ajasta äänitekniikan tai bänditoverinsa takana. Kellykin muuten kuvasi keikalla, kun Anssi huudatti "ei mitenkään erityisen kovaa" kolme kertaa. Huu. Siinä vaiheessa olikin hyvä olla pimennossa.

Ainiin, terkkuja ja kiitoksia Antille, joka piti hetken aikaa "tiiviisti silmällä" virvoitusjuomaani! Siinä ei ollut tyrmäystippoja, tai vaikutusta ei ainakaan huomannut. :D
jerzi 23.5.2010 21:22 Mari, otin yli 1300 kpl kuvia.
Jerzi
marire 24.5.2010 4:31 Oli kyllä kaikin tavoin aivan mahtava keikka. Mulla on sama kuin Marilla, en oikein osaa sanoa mitään järkevää keikasta, muuta kun että se oli todella hyvä.Pääsin vielä ekaa kertaa lähes eturiviin seisomaan, mikä varmasti paransi tunnelmaa. Oli täysin pitkän matkan arvoista, vaikkakin niillä 5 tunnin yöunilla ei oikein sitten jaksanut keskittyä seuraavan päivän matikankurssilla. :D

Otin myös pari kuvaa kännykällä. Suurin osa niistä oli aika surkealaatuisia, mutta tästä fiilistelykuvasta olen jopa hiukkasen ylpeä.
a9800362 24.5.2010 17:38 Kiitettävää, että joku jaksaa räpsiä keikalla 1300 kuvaa! :wink: Kuuluin itse aiemmin himokuvaajiin (monta sataa otosta keikan aikana), mutta nykyään olen a) tullut niin mukavuudenhaluiseksi, että haluan vain keskittyä keikasta nauttimiseen enkä yhtään mihinkään muuhun ja b) siihen lopputulokseen, että otokseni ovat niin kaameita, ettei kannata uhrata siihen puuhaan aikaa, vaan käyttää sekin musiikillisistä elämyksistä nauttimiseen.

Mulla meni viikonloppu myös keikasta ja univelasta toipumiseen. La-su välisenä yönä nukuin rempseästi kellon ympäri!
jerzi 24.5.2010 19:25 Se että tuli räpsittyi noinkin paljon on monta syytä mutta tässä tärkeimmät syyt.
- Lavalla tapahtuu jotain mitä en halua missata
-2 kameralla jossa toisessa perus lasi ja toisessa laaja
-Innostus kuvamiseen on suuri.

Tässä muutama otos mitä olen muuta kuvannut.
http://jerryn.kuvat.fi/kuvat/

http://viewmorepics.myspace.com/index.c ... =483357843

Jerzi
Mari 6.6.2010 8:19 Lisää Tavastian tunnelmia kuvina löytyy täältä.

Yritin ynnäillä tuota "paljonko kilauttaisit kirstuun"-galluppia, mutta avuttomilla matemaattisilla taidoilla varustetulle ihmiselle se oli turhan haastava tehtävä. Joka tapauksessa keikan jälkeen ihmiset ovat muuttuneet avokätisemmiksi, kuin mitä olivat ennen keikkaa. Ennen keikkaa 37% suunnitteli maksavansa keikasta 5-10 euroa ja 21% 15-20 euroa. Keikan jälkeen eniten lisääntyivät 15-20 euron (+7,5%) ja yli 20 euron (+9,5%) kilauttelijat. 5-10 euron väki väheni peräti 14%. Toisaalta keikan jälkeen galluppiin oli ilmaantunut pari vääräleukaa, jotka klikkasivat kohtaa 0-1 euroa.

Nyt pari viikkoa jälkikäteenkin keikasta on todella mukavat muistot. Kyllä se kiilaa lähelle keikkojen terävintä kärkeä, mikä on melkoinen saavutus, koska Anssin live-esiintymisiä on tullut nähtyä joitakin. Tässä oli sen verran monta legendaariseksi nousevaa juttua, että tämä keikka ei unohdu. Miksei noin mahtavia keikkoja voisi olla vaikka kerran kuussa? Voisi matkustaa kauemmaskin.

PS. Holy Diver -videolla on jo yli 13 300 katsojaa. Karkkia korville!