Syyskuvia

| Tagit: , | Aiheet: Valokuvat | Kirjoittaja:

Tunteita kuumentaneen Spotify-keskustelun perään lienee hyvä tarjota jotain rauhoittavaa. Tai ainakin tasoittavaa. Valitsin valokuvistani lajitelman otoksia menneeltä syksyltä – ehkäpä tämän värikkään kavalkadin myötä tämän bloginkin tunnelma asettuu ja mielet valtaa joulurauha ynnä harmonia.

Klikkaamalla kuvia voit selata koko sarjan suurempana. (Isoissa kuvissa värit muuten toistuvat kirkkaammin, jostain syystä tässä alla kuvien värit ovat hieman laimeita. Mistä johtunee?)

Lehdet

Merihaka

Taivaskallio

Taivaskallio

Metsätie

Viimeiset omenat

Ruusupuska

Syksy-7

Lehdetön puu

Onnentie

Kommentit

 1. Kauniita kuvia! Erityisen upea tuo Lehdetön puu-kuva! 🙂

 2. Todella ihania kuvia, Anssi hallitsee tämänkin lajin!

 3. Hienoja kuvia! Harvoin näkee ammattikuvaajiltakin parempia otoksia, kuin nämä. 🙂

 4. Oletko todella osannut ottaa kameralla kaiken vai oletko editoinut jälkeenpäin esim rajauksia ja kohdennusta?

 5. Käsittelen kaikki kuvani Adobe Lightroom -ohjelmalla. Säädän lähinnä värejä, välillä korjailen myös hiukan rajauksia.

  Nykyiset digikamerathan tuottavat sävyiltään laimeaa raakakuvaa, joka täytyy kuvankäsittelyohjelmassa ”kehittää” – samaan tapaan kuin filmikameroiden negatiivit, joista ennen vanhaan sai pimiössä kehitettyä hyvinkin erilaisia versioita. Tähän digikuvien peruskäsittelyyn tuo Lightroom on todella mainio, suosittelen sitä lämpimästi.

 6. Aivan mahtavia kuvia! Melkein ku kalenteri 🙂 Voisitkin tehdä seuraavaksi Seinäkalenterin!!!
  Tuohon edelliseen juttuun minullakin olisi ollut kommentti, mikä kypsyi viime yönä, mutta – siis jo 129 mielipidettä, niin olkoon 🙂

 7. ”Adobe Lightroom -ohjelmalla.” Kiitos hyvästä vinkistä, ei tarvi pahemmi mitää efektejä vetää päälle ku kuvasta löytyy ne asiat mitä sitten taas tuo ohjelma tuo esille. Vielä itellä tarttis paremman kameran :S

 8. Tykkään tuosta ensimmäisestä kuvasta erityisesti. Aivan ihanat syksyn värit :)!

  Tuo kalenterihan oli loistoidea! Tai sitten seuraavaan Harhaa-huppariin pitää pistää etupuolelle jokin hieno Anssin piirros ja selkäpuolelle jokin Anssin ottama valokuva tai päinvastoin 🙂

 9. Komppaan myös kalenteri-ideaa! Jos ei muille, niin vaikka itselle.

 10. ”Isoissa kuvissa värit muuten toistuvat kirkkaammin, jostain syystä tässä alla kuvien värit ovat hieman laimeita. Mistä johtunee?”

  Olisiko syynä ihan vain se, että isoissa kuvissa on erivärinen (tummempi) tausta kuin pikkukuvissa. Tausta vaikuttaa esineen väriin, helppo kokeilla jollain kuvankäsittelyohjelmalla laittamalla yksivärivärinen esine yhdessä kuvassa mustalle ja toisessa kuvassa valkoiselle taustalle -> esine näyttää kuvissa eriväriseltä.

 11. Tuo Hanukan mainitsema optinen illuusio pitää paikkansa, mutta ei päde tähän tapaukseen. Kopioin nimittäin tuosta yläpuolelta ruusunmarjakuvan Photoshopiin, jossa katselin sitä niin, että Photoshopin ”pohjan” läpi näkyi samalla tämä selaimen ikkuna saman kuvan kohdalla. Kuvat olivat siis näytölläni rinnakkain. Photoshopissa ruusunmarjat olivat selvästi kirkkaamman värisiä kuin tällä sivulla.

  Jostain kumman syystä siis tämä sivu siis blandaa sillä olevia kuvia.

 12. Tuo Lightroom on erinomainen ohjelma. Kaiken saman (ainakin melkein) voi toki tehdä Photoshopissakin, mutta Lightroomissa homma on selkeämpää, ja onhan se hinnaltaan vain murto-osan fotarista.

  Jos haluaa kuvilleen aktiivisten ja myös asiantuntevien harrastajien kommentteja, voi niitä julkaista osoitteessa http://www.aukea.net . Sivustolla on kolme osiota: valokuvaus, kuvataide ja kirjallisuus. Sinne täytyy rekisteröityä omalla nimellään, mutta hyvin perustein voi saada nimimerkin, jonka turvin julkaista (hengen)tuotoksiaan.

 13. Hyvän lopputuloksen saa Lightroomin ja Photoshopin yhteiskäytöllä. Esim. eilen poistin talvisesta kuvasta pari aurauskeppiä Photoshopissa, ja sen jälkeen tein väri- ym. säädöt Lightroomissa.

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.