Forum 2002-2013

Jens 5.11.2003 9:19 Makelle: Peders-kitara ja Harley Benton Make kirjoitti:
....Harley Benton/Thomann... myös Pedersin teräskielisen puoliakustisen.

En ole Anssi, mutta...

Peders on Landola. Kun Landolan kitaratehdas meni konkurssiin Peavey-sotkujen jälkeen jäi tehtaalla alunperin Peaveylle valmistamia akustisia kitaroita aika liuta. Erkki Noromies, Landolan myyntimiehiä, ratkaisi asian sahauttamalla Peavey-landoloille uuden headstock-muodon ja laittamalla nimen Peders (Pedersöre=Pietarsaari, Landolan kotipaikka).

Thomannin myymät "Harley Benton"-kitarat ovat tyypillistä kiinassa ja muuaalla kauko-idässä koneellisesti tehtyä laatua, eli tänä päivänä välillä peloittavankin hyvää. Mikään Martinin tai kotimaisen käsityösoittimen veroinen kitara ei ole kyseessä, mutta tuo hinta/hupi-suhde on aika löymätön. Rokkiräimeeseen ja kovakouraiseen soittoon, sanon minä.

-Jens[/b]
Make 5.11.2003 11:24 Kiitokset suuret. Varsin tehokas tietoisku, selvisipä kitaran syntyperä.

Eli eiköhän tuo Harley Benton aloittelijan käteen sovi. Tuskinpa ainakaan itse kitaran laadussa tulen vikoja huomaamaankaan. Paremmallakaan kun ei ole soittanut.
Jens 7.11.2003 0:14 Niin, tarkoitin juuri sitä. Tänä päivänä kaukoidässä teollisesti tehty soitin on usein ladukaampi kuin 60-luvulla pääosin käsitöin tehty eurooppalainen. Benton on varmasti oiva kitara aloittelijalle, mutta suosittelen kuitenkin kevyempää kielisettiä (ylä-E 0.011 tai 0.010). Suomen keskuslämmitetty talvi voi muuten olla kohtalokas akustiselle kitaralle, ts. kansipuu voi elää kosteus- ja lämmönvaihetelun johdosta eri tavalla kuin kansirimoitus, jolloin paksujen kielten korkeampi jäänitys (Iskee kuin 1.000.001 volttia?) voi repäistä kannen irti rimoista.


-Jens