Forum 2002-2013

Anssi Kela 13.7.2004 9:15 Tavastia 22.7. Nyt on pakko mainostaa etukäteen yksittäistä keikkaa, sillä Tavastian esityksestä on muodostumassa spektaakkeli, jota ei todellakaan kannata jättää väliin! Koska Helsingin tienoilla tuli jo toukokuussa esiinnyttyä kahteenkin otteeseen, niin päätin järjestää Tavastialle hieman erikoisempaa ohjelmaa. Lavalla tulee itseni ja yhtyeeni lisäksi olemaan näyttävä ja nimekäs liuta yllätysesiintyjiä. Toistan: tätä ei SAA jättää väliin!
JMN 13.7.2004 9:19 Et viittis, nyt harmittaa kaksin verroin enemmän kun sitten 22. päivä ajelen traktorilla pelloilla satojen kilometrien päässä Tavastialta...
JMN 13.7.2004 9:20 Eiku keksit vaan, haluat kerrankin myydä Tavastian loppuun... :?
Anssi Kela 13.7.2004 9:26 En taida pystyä myymään Tavastiaa loppuun vaikka tekisin mitä temppuja. Nytkin lippujen ennakkomyynti on käynnistynyt suorastaan surkeasti, joten mukaan kyllä mahtuu...

Tämänhän tiimoilta voisi vaikka järjestää kilpailun: tarjoan päivällisen sille, joka veikkaa kaikki Tavastian keikan vierailijat oikein!
JMN 13.7.2004 9:32 Montas henkee sinne mahtuu kun yläkerta ja peräseinän baarikin ovat auki? 800? Minä veikkaan että paikalle saapuu 381 henkeä. En halua maalata piruja seinälle yleisökadosta, mutta fakta on että kun ei ole uutta musiikkia kuulunut vuoteen ja julkisuuttakaan ei ole hirveästi ollut (mitä nyt formulajuttuja) niin ei suuri yleisö välttämättä paikalle raahaudu.
Anssi Kela 13.7.2004 9:34 Ilmaisin kilpailua julistaessani itseäni hieman harhaanjohtavasti. En tarkoittanut yleisömäärän arvuuttelemista, vaan veikkausta vierailevista artisteista.
JMN 13.7.2004 9:37 No Lemonator (sehän tosin on puoliksi keikalla joka tapauksessa), Mikko Kuustonen, Simo Santapukki...veikkaan vierailijoiden määräksi 381! Tai sanotaan sittenkin 13, se on lopullinen vastaukseni. Tai 7. Jokin käskee minua vastaamaan 7.
Anssi Kela 13.7.2004 9:47 Ja edelleen tarkennusta... Vierailevien tähtien oikea lukumäärä ei riitä, vaan nyt haetaan täydellistä listaa nimistä. Tehtävä on erittäin vaikea - myönnetään!
JMN 13.7.2004 10:07 Nooo...Larry Crane, Repo Lemon, Sipe, Mikko Kuustonen, Janne Joutsenniemi, Pekan ja Suden jämät, Anna Kuoppamäki...toisissa rummuissa Dave Lombardo?
Joz 13.7.2004 10:11 Uskallatko Anssi helpottaa sen verran, että kerrot vierailevien artistien lukumäärän?
--Anssi fani-- 13.7.2004 10:22 Ahaa, arvuuttelua! :wink: Vastaisin Alexandra? Ehkä Anna Kuoppamäki? Muuta en uskalla arvata, koska useinmiten huomaan olevani harhateillä..
jassu 13.7.2004 10:31 Voi p*ska! :x
Ja nyt Anssi vielä oikeen mainostat, hyvähän se vaan on, mutta ketuttaa kaksin verroin kun ei tonne pääse :cry:
Haluun tonne niisk, mun raha tilanne vaan alkaa kohta menemmään miinuksen puolelle :evil:
On tässä kaikenlaista ostettavaa ja rahaa kuluu :?

Kuustonen ainakin, Lemonator, Kaartamo, Anna Kuoppamäki tai sitten Alexandra, Zarkus Poussa
Nääh tää on mahdoton tehtävä :wink:
Trientale 13.7.2004 10:46 Voinkin tässä äärimmäisen ylpeänä todeta, että minulla on Tavastialle lippu, jonka järjestysnumero on 00001! :P

Ja vierailijoita tässä onkin yritetty arvuutella jo ainakin viikon ajan... Samoja nimiä on minunkin veikkauslistallani kuin täällä jo on mainittukin. Tosin sillä oli vielä paljon muitakin nimiä, pitääkin kaivaa jostain se lista esille (kirjoittelin niitä ylös!), en enää edes muista kaikkia veikkauksiani kun niitä oli niin paljon...
Mari 13.7.2004 16:16 Kääk. Ja nimilistan pitää varmaan olla sellainen, ettei siinä ole ylimääräisiä nimiä? Ja loputtoman montaa kertaa ei saa arvata ja esittää erilaisia esiintyjäkombinaatioita. Kitarateknikko ynnä muu henkilökunta luetaan varmaan perusbändiin, eikä niistä tule mitään kompakuoppia. Ja arvuuttelu loppuu silloin kun astuu Tavastian ovesta sisään (jolloin ei voi luntata esim. vieraslistasta). Ja esiintyjät eivät saa osallistua. Örf.

Kun tuollainen kilpailu järjestetään, niin homman täytyy olla TODELLA haastava. Jos täydellisen Anssi-diskografian kerääjä saa pullakahvit, ja sekin on kohtuullisen haastava projekti, niin mitä pitääkään tietää päivällisen edestä!? Buahhaha.. varmaan Neil Young tulee paikalle? :P Pitää varmaan raahautua katsomaan.
Trientale 13.7.2004 17:57 Heh, sisko ehdotti myös meidän listaan Niiloa ja Brucea ("No se olis tarpeeks erikoista!"), mutta emme heitä sitten kumminkaan lopulta hyväksyneet...
Vanha arvauslista tuntuu mystisesti kadonneen, mutta mitähän siinä olikaan..? Ainakin Pekan ja Suden Nieminen, Prauda ja Poussa, sitten Lemonatorin Lasse ja Ripa, Anna Kuoppamäki, Alexandra, Jani Auvinen, Sipe, Mikko Kuustonen, Ile Kallio, Esa Kaartamo, Ilkka Alanko... Sitten "kaikki ne, joiden levyjen kanssa Anssilla on mitään tekemistä" (siis esim. Teemu Raita, Kaija Koo ym., näitähän riittää... :roll: ). Listalta löytyi lisäksi henkilöitä, joiden kanssa Anssi on joskus musiikin tiimoilta touhunnut, esim. Jari Metsberg. Sekä esimerkiksi Nanna ja Mikko Eerola (ihan hyvin jossain biisissä voisi soittaa viulua tai selloa...).
Ei meitä ainakaan mielikuvituksen puutteesta voi syyttää... Tuossa tosin lienee liuta ylimääräisiä nimiä, mutta jospa edes joku osuisi kohdalleen.. :roll:

Sisko myös toivoi tarkennusta, onko yllästysesiintyjien liuta "näyttävä ja nimekäs" kenen tahansa mielestä, vai erityisesti Anssin uraan perehtyneiden mielestä... Noh, ensi viikollahan se selviää.
Susa 14.7.2004 14:16 Pahan pisti levylaulaja. No, veikkaan että lavalle ilmaantuu Sipe, Mikko Kuustonen, Ile Kallio ja Kaija Kärkinen sekä totanoinnii sanotaan nyt vaikka Jani Wickholm.

Jos vienon toiveen saa esittää kohtapuoliin pyöreitä vuosia täyttävä musiikin ystävä, niin "Hakaniemen harmaa mies" olisi kiva kuulla.
Petri 14.7.2004 14:29 Tästä tulee varmasti mielenkiintoinen keikka. Mulla on muuten lippu numero 13. Se tietää hyvää keikkaa. Mutta aika vaikea on tämä arvuuttelutehtävä. No täytyy kokeilla, koska ilmainen päivällinen kelpaa aina. Tässä tulee näitä vierailijoita:

Lasse Kurki
Ripa Eskolin
Sipe Santapukki
Toni Wirtanen
Ile Kallio
Mikko Kuustonen
Zarkus Poussa
Jani Wickholm
Mika Salo
Jonna Tervomaa
Jussi Jaakonaho
Janne Joutsenniemi
Pekka Gröhn
J. Karjalainen
piia65 16.7.2004 12:16 En uskalla lähteä mitään veikkauksia heittämään, pieleen menee kuitenkin... Mutta jos on pienikin mahdollisuus nähdä Kuustonen samalla "kärpäseniskulla", niin meikäläisenkin on kai pakko lähteä todistamaan se omin silmin... :wink:
marire 16.7.2004 13:12 Tässä totaallisen väärä vieraslista:
Sipe Santapukki
Mikko Kuustonen
Lemonaattor
Petri Munck
Anna Kuoppamäki
Alexandra


Om kyllä extrahauskaa arvuutella näitä. Perhe taitaa pitää mua hulluna, kun mä hihittelen itsekseni
Nappisimmu 20.7.2004 7:26 Anssi kirjotti et VOIS järjestää kilpailun ko. aiheesta mut tuliko siitä nyt sit ikinä virallista?
Trientale 20.7.2004 8:49 No, virallinen tai ei, niin tehtävä taitaa olla sen verran hankala, ettei kukaan kuitenkaan arvaa vieraslistaa täysin oikein... :wink:

Keikkakuume nousee kyllä taas kovasti, sehän on jo ylihuomenna! Kohta voi taas laskea tunteja...
Gimma 20.7.2004 12:01 Petrin lista on hyvä. Lisään siihen vielä Maija Vilkkumaan, Ismo Alangon ja Neljä ruusua. Harmittaa niin vietävästi, kun en pääse Tavastialle, kun suunnistan Porin Jazzeille.
Joz 20.7.2004 12:47 Kai tätä pitää kokeilla... :twisted:

Sipe Santapukki
Lasse Kurki
Mikko Kuustonen
Antti Nieminen
Petri Prauda
Zarkus Poussa
Ripa Eskolin
Ile Kallio
Kaija Koo
Remu Aaltonen
Pekka Gröhn
Anna Kuoppamäki
Andy McCoy
Mike Monroe
Nappisimmu 21.7.2004 8:09
Trientale No, virallinen tai ei, niin tehtävä taitaa olla sen verran hankala, ettei kukaan kuitenkaan arvaa vieraslistaa täysin oikein... :wink:


Niinpä, sehän se oli jutun juju ettei kukaan millään pysty arvaamaan oikein.
Mari 21.7.2004 14:51 Vuorossa on ankaraa tieteellis-kelalogista spekulointia vieraista.

Sanallinen selitys:
Näyttävä - viittaa joko Linda Lampeniukseen, isoihin karvaisiin heviäijiin tai formulakuskeihin, kaikilla jotain tekemistä Anssin kanssa. Itse valitsisin näistä vaihtoehdoista heviäijät. Heviäijistä tulee ensimmäisenä mieleen Janne Joutsenniemi ja Timo Tolkki. Olen nähnyt myös Mika Salon lavalla soittamassa kitaraa (Leningrad Cowboysin keikka vuonna 199x eräillä viinijuhlilla), joten sitäkään vaihtoehtoa ei voi sulkea pois. Oishan se melkoinen ylläri. Sipekin on formulakuski ja soittaa Kipinöissäkin, mutta onko hänelle mitään tekemistä keikalla? No, onhan hän rumpali, joita ennestään on/oli vain kaksi...
Lemonator-miehet soveltuvat hyvin 1972:een ja Mikko Kuustonen... noh, ainakin Ainoain-biisiin. Sitä paitsi Anssi on vieraillut näiden molempien keikoilla enemmän kuin he Anssin keikoilla, joten nyt voisi olla vastavierailun paikka.
Mustina hevosina mukaan nostetaan Ilkka Alanko, joka lauloi Milla-biisissä Ankkarockissa 2002 ja Jonna Tervomaa, joka pyörähti Kaivohuoneella kehumassa Anssin kitaransoittoa. Ilkalle en kyllä keksi mitään järkevää tekemistä keikalla, mutta Jonna olisi aivan mahtava esim. Harhaassa ja miksei muussakin laulussa.
Lisäksi epäiltyjen listalla ovat Ile Kallio, jonka kanssa olisi ollut helppoa sopia Konnevedellä tällaisia järjestelyjä. Ehkä Bruce-covereita? Ja Zarkus Poussa, joka istuisi vierailevana perkussionistina kuin nenä päähän Anssin nykybändiin.

The List:
Lasse Kurki (75% varmuudella vierailijana)
Ripa Eskolin (70%)
Sipe Santapukki (40%)
Jonna Tervomaa (30%)
Timo Tolkki (15%)
Mika Salo (5%)

Bubbling under:
Mikko Kuustonen (45%)
Ile Kallio (40%)
Ilkka Alanko (30%)
Janne Joutsenniemi (30%)
Zarkus Poussa (30%)

Vaihtoehtoinen eli vähemmän mielikuvituksellinen lista:
Lasse Kurki
Ripa Eskolin
Mikko Kuustonen
Jonna Tervomaa
Ilkka Alanko
Janne Joutsenniemi

Mikään asematunnelin mäkdonalds ei sitten kelpaa.
Norsku 21.7.2004 18:31
Mari Ehkä Bruce-covereita?


Kannatetaan! Tässä Bruce-toivomuslista:

Going Back to California, Jungleland, Rosalita, E Street Shuffle, Kitty's Back, Adam Raised a Cain, Backstreets, Tenth Avenue Freeze-out, Candy's Room, Pilgrim in the Temple of Love, Light of Day (NYC-versio), Marie, New York City Serenade, Stand on it sekä If I Should Fall Behind.

Kiitos jo etukäteen!
Joz 21.7.2004 18:47 Nyt kun toivomusten makuun päästiin niin suorastaan vaadimme saada kuulla Jesse Malinin Riding on the subway-biisin.
Hän on siis sama Jesse Malin, joka esiintyi 2002 marraskuussa Ryan Adamsin lämppärinä Savoy-teatterissa. Kyllä, sama Jesse Malin, joka "rämpytteli akustista kitaraa varsin yksioikoisesti, lauloi nasaalilla äänellä ja viljeli hupaisissa välispiikeissään "fuck" sanaa kuin W. Axl Rose konsanaan".
jjvirta 22.7.2004 11:27
Norsku
Mari Ehkä Bruce-covereita?


Kannatetaan! Tässä Bruce-toivomuslista:

Going Back to California, Jungleland, Rosalita, E Street Shuffle, Kitty's Back, Adam Raised a Cain, Backstreets, Tenth Avenue Freeze-out, Candy's Room, Pilgrim in the Temple of Love, Light of Day (NYC-versio), Marie, New York City Serenade, Stand on it sekä If I Should Fall Behind.

Kiitos jo etukäteen!


"Jungleland" olis makee. Ilen & Co "Greetings from New Jersey" -turneen
osaan kaksi oli tyrkyllä joitakin uusia biisejä, joista em. olisi ollut Anssin heiniä, mutta eivät kuulemma ehtineet harjoitella...

Mites sitten Neil Young -covereiden toivelista : kun alkuun on päästy, vois sen "Heart Of Gold"in kuulla ja sitten muita :
Like A Hurricane, Winterlong, Rockin' In The Free World, Helpless...

Vieraslista-arvaus :
Lasse Kurki
Ile Kallio
Mikko Kuustonen
Esa Kaartamo
Anna Kuoppamäki

...'cause tramps like us keep on rockin' Jyrki
Mari 22.7.2004 13:26 Eipäs kun Brucelta The River ja Youngilta Hey Hey My My (tai toisinpäin). Nämä ei ole mitenkään ikuisuustoiveita. Ja tietty sellaiset (hevi)coverit on äärimmäisen tervetulleita, joista Anssi itse tykkää niin paljon että osaa jopa sanatkin. Vaikka kyllä soittokin riittää. Yhden ikuisuustoiveeni aion esittää paikan päällä, toivottavasti ei turhaan tällä kertaa.

(Tänään kuulin ekaa kertaa Neil Youngin esittämänä kappaleen Needle And the Damage Done tms. jonka Anssi esitti Semifinalissa. Kitaransoitto kuulosti kovasti tutulta!)

Ohhoh kun on etanaakin hitaampaa ja tylsää tämä keikan odottelu. Sitä alkaa tehdä niitä kaikista tylsimpiäkin asioita, kun ei ole kerrassaan enää mitään muuta tehtävissä. Tai kirjoittelee tänne puoliturhia viestejä. Eikö se keikka vois jo alkaaaaaa...
Petri 22.7.2004 13:54
Mari Eipäs kun Brucelta The River ja Youngilta Hey Hey My My (tai toisinpäin).


Sun kannattais Mari kuunnella tuo Jyrkin toivoma Neil Youngin Like A Hurricane. Se on ehkä jopa parempi biisi kuin Hey Hey, My My.
Norsku 22.7.2004 13:57 Jos puhutaan ihan vakavasti niin Rva Ruusunen olis kiva kuulla pitkästä aikaa. The River olisi myös tervetullut tai oikeestaan mikä tahansa Brucen tekele.
Joz 22.7.2004 13:59 Eikös se edellinen ollutkaan vakavasti :twisted:
Vakavasti mulle kelpaa kaikki mikä ei ole ihan tavallista (Atlantic city olis tietty jotain) =P
Movihensteri 22.7.2004 14:23 Tere,

Tehdäänpä hieman TOP 10 listaa ketä EN haluaisi lavalla nähdä:

1) Minä itse tai kukaan sukulaisistani (Jos mummoni on siellä, niin humalatila on kyllä ylittänyt sallitun asteen - no onneksi siellä on lempeät järkkärit)
2) Jimmy Somerville
3) Helena Petäistö
4) Milli Vanilli (kumpaakaan versiota)
5) "Poikabändit"
6) Leonard Cohen
7) Aki Sirkesalo, ja Sami Saari
kasi) Jukkapoika ja Jenkkarekka
9) Ihan kenen tahansa julkkiksen veli / sisko / serkku jne.
10) "...a southern man don't need him around anyhow..." - Arvaa kuka; tästä tulee kyllä turpaan ainakin henkisesti.

Muuten olen kyllä aika kaikkiruokainen - mistä tulikin mieleen, että pitää käydä Ilveksessä safkalla ennen keikkaa.

Jos Ronnie James Dio, Bruce Dickinson ja Lemmy nousee lavalle, niin MÄ tarjoon sitten sulle sen illallisen. :twisted:
op777 22.7.2004 23:18 ...kotiuduin ja olen yhä mykkänä. Huikeaa.
Nyt ei muuta kuin yksi kommentti: PYSTYLÄHDÖLLÄ!

op777
maxima 23.7.2004 4:34 Siis AIVAN MAHTAVAA ANSSI :!: Oli todellakin parhain keikka, jossa olen ollut. Fiilikset ovat upeat vaikka väsyttääkin tajuttomasti, kun piti tulla töihin seitsemään (ruhtinaalliset 3,5 h unta). Näki selvästi, että sä nautit esiintymisestä ja tunnelmasta, joka lavalla ja yleisönkin joukossa oli. Yleisöä oli paikalle tullut mielestäni sopivasti ja siellä oli aika kuumat fiilikset, niin kuin näytti lavallakin olevan.

Kun Anssi encoren aluksi esitti sitä englannin kielistä biisiä yksikseen, meidän vieressä oli mies, joka hoilasi antaumuksella mukana. Sen ääni peitti aika ajoin Anssin äänen kokonaan. Olisko tämä niitä hauskoja kokemuksia keikalla? Toinen hauska juttu oli se, kun se yksi valokuvaaja tuli aina välillä kuvaamaan. Joka kerta, kun se tuli uudelleen paikalle, sen kamera kasvoi. Lopuksi se oli aivan jättimäinen; rapumerta, niin kuin seuralaiseni sanoi. :)

Biisilistaa en rupea tähän väsäilemään (enkä vierailevien tähtien nimiä), koska en muista puoliakaan. Ja siinä lavan edessä oli kuitenkin henkilöitä, jotka valokuvasivat keikan ja kirjoittivat vihkoonsa biisejä ja niitä nimiä (?).

Heh, se Pystylähtö oli hyvä. Anssi ja bändi olivat kehitelleet uuden biisin juhannuskeikalta kotiin tullessa. He miettivät, mistä suomalaiset pitävät. No, tietenkin juomalauluista ja mäkihypyistä. Joten he takivät Pystylähtö-nimisen biisin, joka oli aika erikoinen...Voisko sanoa, sekoitus suomalaista tanssilavamusiikkia? Näköjään "humppakin" onnistuu Anssilta ja porukalta!

Kiitos upeasta ja mieleenpainuvasta illasta!

PS. Anssi, tarjoatko kenellekään illallisen?
Trientale 23.7.2004 5:19 WAU. Kiitos.

Enempiä kommentteja on tässä vaiheessa turha edes yrittää laittaa, mutta olihan tosiaan aikamoinen spektaakkeli! Laittelen lisää kommenttia sitten kun joskus kotiudun matkalta tuntemattomaan... Juna lähtee kohta...
jjvirta 23.7.2004 6:20
maxima
Biisilistaa en rupea tähän väsäilemään (enkä vierailevien tähtien nimiä), koska en muista puoliakaan. Ja siinä lavan edessä oli kuitenkin henkilöitä, jotka valokuvasivat keikan ja kirjoittivat vihkoonsa biisejä ja niitä nimiä (?).Seuraa "vihko-osaston" pikaraportti :

23:14
alkunauhana Johnny Cashin Man In Black
1. Suuria kuvioita
2. Faijan haamu
3. Mikan faijan BMW
4. Uudet autot
5. Laulu petetyille
6. Milla
7. Puistossa
8. Kipinöitä
9. 1972
10. Nummela
11. Sä et tiedä (vieraana Anna Kuoppamäki: laulu + kosketinsoittimet, Anssi: laulu + kitara)
12. Ainoain (g/Mikko Kuustonen)
13. Pystylähtö (g/Matti Servo)
14. Murhaballadi (Anssi soolo)
15. I Don't Wanna Live Forever (** vierailijoina - Lasse Kurki: kitara, laulu ; Pekka Grön :kosketinsoittimet, Zarkus Poussa : lyömäsoittimet, taustalaulu, Sipe Santapukki:basso, Pekka Kuusisto: viulu, taustalaulu)
16. Viimeinen erinomainen mies (** + Jonna Tervomaa)
17. Karhusaari (**)
18. Surupuku (** + Timo Rautiainen)
19. One More Time (**, Zarkus Poussa: kitara, laulu, Anssi: dobro)
20. I Wanna Rock (**)
-------------------------------
21. All Men Play On Ten (Anssi soolo)
22. Rouva Ruusunen (Anssi, Saara, Ville, Antti, Kelly) 1:17

...'cause tramps like us keep on rockin' Jyrki
Nappisimmu 23.7.2004 7:12 Siis Twisted sistersin I wanna rock? *kade*
jassu 23.7.2004 7:56 Wautsi mikä setti :shock:
Voi voi meni nyt sivusuun se palkinto, ei tainnut kukaan sitä saada...
Joz 23.7.2004 8:22 Niin, mitähän siitä nyt sitten sanoisi...aika massiivinen pläjäys. Hmmm, ei tästä kyllä oikein vielä saa otetta. Pitää palata asiaan tuonnempana. KIITOS kuitenkin kaikille, jotka tuollaisen spektaakkelin järjestelyihin osallistuivat.
Mari 23.7.2004 14:59 Nyt mennään jo niin pitkästi iltapäivän puolella, että jotain voisi yrittää sanoa. Aamulla tuli nukuttua sama määrä kuin Nilsiänkin keikan jälkeen, eli kolme tuntia - ois kyllä kevyesti lähtenyt pystylähdöllä tämä päivä, koska missään vaiheessa ei ole vielä väsyttänyt! En ota vastuuta mistään tässä viestissä kirjoittamastani, kiistän kaiken jälkeenpäin, jos tarvetta tulee!

Hitto, mistä sitä osaa aloittaa?!? Keikkahan oli aivan mykistävä kokemus! Kaksituntisen shown jälkeen porukka hoiperteli vähitellen baarin puolelle varsin pökertyneen oloisena. (Joo, minä ainakin.) Olihan melkoinen urakka noin eturiviläisenkin näkökulmasta, meillä oli tosiaan Jyrkin kanssa mittava "pedaalisto" edessämme, kolme kameraa, vihko ja merkkauspaperia (vierailija-lottorivit, joissa oli molemmissa 3/6 plus yksi lisänumero oikein - ei voittoa!), kaksi kynää (toinen katosi hetkeksi), yksi filmirulla, yksi biisitoivelappu ja pieni lasi limonaatia. Näiden kaikkien hallinta oli aika ajoin vaakalaudalla ja varsinkin alkuun tuntui siltä, että pääasia eli musiikki ehtii mennä ihan ohi korvien tämän kaiken hässäkän keskellä. Ennen keikkaa tunnelmat olivat muuten harvinaisen hysteeriset! Koko eturivi vaikutti ihan vauhkolta!

Tästä voisikin jatkaa puhtaasti subjektiivisesta näkökulmasta. Keikan alku, ne 10 biisiä Nummelaan saakka jäivät minun mieleeni pelkkänä lämmittelynä. Olipa ihanaa kuulla, kun Anssi totesi Nummelan jälkeen, että yleensä hänen keikkansa loppuvat Nummela-biisiin, mutta tällä kertaa se on kohta, jossa keikka lähtee lopullisesti käsistä. :D Hurraa! Sitten tuli Anna Kuoppamäki lavalle, oikein kaunis duetto. Seuraavaksi räväytettiin lavalle Kuustonen.

Keikan jälkeen selitin, että tähän kohtaan keikkaa loppuvat muistikuvani. Taaempaa kommentoitiin, että "Sinäkö huusit Nilsiä?" ja "Sitten sinä aloit hyppiä." :D Juu. Tämä johtui siitä, että olin ihan riemusta seota, kun tajusin mitä bändi aikoo esittää. Olin taannoin todistamassa tuon biisin varhaisia syntyhetkiä, mutta lopputulos jäi kovin hämärän peittoon. Tosin sekin jäi minulta hämärän peittoon, kuka sen "Tämä on pystylähtö" -lausahduksen alunperin keksi? Martti Servo oli ihan hauska.

Murhaballadi oli kuin lepotauko ennen seuraavaa pommia - kahdella kameralla varustautuneelle oli kauhistus kun lavalle heitettiin kerralla viisi ihan ihka uutta vierailevaa muusikkoa! Lasse, Sipe, Zarkus ja kaksi Pekkaa! Onneksi se Lassen biisi oli niin pitkä, että sen aikana ehti kuvailla aika paljon. Jotenkin mystisellä tavalla filmikamerassa luki vielä Kipinöiden jälkeen 4, mutta Jonna Tervomaan tullessa lavalle kamerassa oli jo noin 20. kuva lähdössä. Mitäh? Eli tässä vaiheessa ne muistikuvat sitten viimeistään loppuivat. Jonna oli mahtavaa nähdä samalla lavalla Anssin kanssa. Minun mielestäni siinä seisoivat Suomen paras mies- ja naisartisti rinnakkain.

Sitten uusi Anssin biisi, sellaisethan ovat aina Tapauksia. Ja taas uusi vierailija (eih!) lavalle - Timo Rautiainen! Filmikamera oli jo aika finito. Seuraava numero oli yksi illan hienoimpia (vaikea valita), Zarkuksen laulamana Britney Spearsia! Zarkus oli muutenkin mahtava, sillä on mainio hymy. Mikä ihmeen dobro??? Oliko se todella tuon niminen laite? Ja minkänimisiä ne Zarkuksen rummut taas olivatkaan? Entä kitarat? (Kaikki kolme Anssin Martinia olivat käytössä.) I wanna rock -biisistä minulla ei ole mitään mielikuvaa... mahtaako tuo Lassen edestä löytämäni lunttilappu liittyä tuohon biisiin? ("there's a feeling that I get from nothing else..." lapussa lukee myös mystisesti "kahden lammen niemeen harppoo tuimana saappaissaan lammen pohjaan tietonsa hautaa" Mikäs tää on? Jonnan kipale??)

Jaa, keikalla oli näemmä vain yksi encore. Hehhe. Mut olipa RAUTAINEN encore! Kiitokset sille ihanalle ihmiselle, joka takahuoneessa esitti sellaisen toiveen että Anssi soittaisi tuon Manowar-coverin. Se on aiemmin kuulemistani (ei livenä) covereista ehdottomasti kaikkein kaunein ja oli jo ihan liikaa toivottu, että se esitettäis Tavastiallakin. Sain siitä vielä yhden ainakin pienessä koossa huimaavan upean kuvan, jonka jälkeen pystyi keskittymään itse kuunteluun. Ainut biisi muuten, jossa alkoi itseäkin laulattaa. Ihana! Biisin aikana olin muistanut Ruusus-toivelappuni olemassaolon ja vedin sen pois Anssin mikrofonin juuresta, tämä on jo toiveiden täyttymys, kiitos! Mutta kun bändi vielä haahuili lavalle ja ihmetteli soitettavaa biisiä, lappu lähti nopsaan liikenteeseen. Ja siitä se sitten eksyi Anssin kätösiin ja yleisön ihmeltäväksi. Paperi oli kuulemma lojunut koko keikan ajan hänen jaloissaan. (Fontti oli siis riittävä!) Ei tähän voi muuta kuin isosti kiittää ja kumartaa. Uskomaton keikka, josta toipuminen vie pitkän aikaa. Olen mykistynyt.
Joz 23.7.2004 16:30 Yritetäänpäs nyt sitten pystylähdöllä uudelleen...

Mistähän sitä nyt sit aloittaisi? "Perussetti" Nummelaan asti tosiaan tuntui lämmittelyltä ja koko ajan odotti, että koska räjähtää. Mutta kyllä nekin biisit kuulostivat jotenkin poikkeuksellisen hyviltä. Liekö sitten johtunut siitä odotuksesta.

Kyllähän sitten räjähtikin! Kirkkaimpina esityksinä jäivät mieleen Britney-cover, Pystylähtö, I wanna rock ja Karhusaari. Miten muuten voi olla niin, etten muista biisin sanoja, mutta silti se soi päässä sanojen kera :D ?! Merkillepantavaa oli myös se, että sellaistenkin artistien vierailut, joita ei normaalisti kuuntele (esim. Rautiainen) iskivät kuin leka. Harmi vain, etten tavoittanut keikan jälkeen Suomen parasta kosketinsoittajaa Pekka Gröhniä, kun tuli sitten vähän kiire keikan jälkeen, vaikka lopulta ei ollutkaan kiire :twisted: . Koska fanittelen Gröhnin soittoa melkoisen paljon, olisi ollut mielenkiintoista, jos hän olisi saanut enemmän soolotilaa. Herkuttelin koko Ruususen ajan sellaisella skenaariolla, että vierailevana kosketinsoittajana kyseisessä biisissä olisi toiminut Gröhn. Mutta se nyt on merkityksetön detaili.

Zarkuksen "rummut" olivat nimeltään congat. Toivat erittäin hienon lisämausteen biiseihin. Kiitos hänelle muuten nimmarista, jonka ystävällisesti raapusti I wanna rock-lunttilappuun.

Keikan jälkeen oli tosiaan vähän hölmö olo. Ei oikein tiennyt miten päin olisi ollut, yllättäen =P. Olisi ollut mukava jäädä pidemmäksikin aikaa fiilistelemään, mutta otetaan sitten ensi kerralla vahinko takaisin ja pidetään pidemmät jatkot.

No eipä tässä muuta. Oleellisimmat fiilikset varmaan välittyivät. KIITOS vielä kerran kaikille ja ei muuta kuin pystylähdöllä mennään.
jassu 23.7.2004 19:11 Pystylähdöllä, hmm kuulostaa mielenkiintoiselta tekeleeltä... :roll:
*Tahtoo kuulla sen*
Kuulemma erittäin suomalaishenkinen kipale, herää kysymys onko tämä tuleva uusi sinkku? :wink:
Ei sitten muuta kun pystylähdöllä!
Norsku 23.7.2004 19:56 Wow! Keikka oli kerrassaan mahtava! Upea! Myös mulle tää nousi parhaaksi Anssi-keikaksi Semifinalin ja Tampere-talon rinnalle. Ihan uskomaton show...

Mmh mistäs alottaisi... Karhusaari on ihana biisi! Eikä tää ole pelkästään uutuudenviehätystä vaan se iski ihan perille ekalla kerralla ja veikkaan et vielä 50 vuodenkin päästä. Päivällä töissä tuli kelattua keikkaa ihan kohtuullisen paljon ja sellastakin mietin et onko Anssi tehnyt yhtäkään huonoa biisiä viime aikoina... (72 vaati aluksi hieman totuttelua...)

Keikan ehdottomasti paras pätkä oli se kun lavalla soitteli Gröhn, Kurki, Santapukki, A. Kela, Kuusisto ja Poussa. Voi että se soitto kuulosti hyvältä! Tämä porukka soittamassa Britney Spearsin One More Time -biisiä... Mitä siihen voi sanoa :D Akustinen I Don't Want to Live Forever oli _niin_ hyvä! Ei tästä ylistämisestä tuu mitään ku en keksi tarpeeksi ylistäviä sanoja... ISOT kiitokset koko poppoolle ja erityisesti akustisille numeroille! Jaa niin, kiitos siitä Ruususestakin, se kuulosti erityisen hyvältä. Toisaalta kaikki kuulosti erityisen hyvältä...

Päivällä hihattomassa paidassa työpaikan ovesta sisälle astuttuani törmäsin muuten heti pomooni ja firman vartijaan. Ilmeet olivat hieman huvittuneita... :P "Mitä sun kädelle on sattunu?" Let's born to rock!
op777 24.7.2004 8:45 Sellainen muistikuva tässä vielä tuli, että 1972 alkuun taisi eksyä Megadethin Symphony of destructionin introriffi. Ko. kappalehan on ollut viime aikoina kovastikin suomalaisten suosiossa, omat versionsa ovat esittäneet ainakin Waltari ja Nightwish. Olisin kyllä mielelläni kuullut Anssin tulkinnan koko kappaleesta :twisted:

op777
Movihensteri 24.7.2004 10:52 Jep,

Olinhan se minäkin siellä. Parhaita paloja oli musta:

=> Puistossa uudella sovituksella (sellainen QOTSA / Zeppelin äpärä).
=> I Wanna Rock (Dee Snider tulee kääntyilemään haudassaan kunhan kuolee).
=> Karhusaari.
=> One More Time (kolehti pystyyn ja Poussalle peppiperuukki).

Sen sijaan Surupuku ei kyllä musta oikein ottanut tuulta alleen ilman kitaravalleja, ja rehellisesti sanottuna ei se Manowarikaan toiminut vaikka luulis, että jos tekee pellebändin pellebiisistä pellecoverin, niin tuloksena voisi olla jotain jännää. No aivan sama. Sitäpaitsi näähän menee yhteentoista.

Joskus Kemissä moottoripyörärundilla käytiin kattomassa Anssia pari vuotta takaperin, ja ne veti Money For Nothing'in aika hyvin. Se ois vielä ollut kiva kuulla uudestaan.

Kevään TOP5 kotimaisia keikkoja kumminkin.
Trientale 25.7.2004 7:05 No niin... Tässä on oikeastaan aika turha ruveta luettelemaan illan kohokohtia, niitä oli ihan liikaa siihen tarkoitukseen. Ja ne samat biisit on jo mainittu täällä sen verran moneen otteeseen, etten taida enää samoja viitsiä alkaa uudestaan kirjoittaa. Muutenkin koko keikka oli aivan loistava. Perussetin aikana tietysti odotti jo vierailijoiden osuutta, mutta silti ne Anssin omat tutut biisit kuulostivat myös aivan mahtavilta, eivätkä olleet mitään läpihuutojuttuja.

Kyllä tuo Tavastian keikka nousi ihan selkeästi yhdeksi suosikeistani, ei liene mikään ihme. Ihan heti ei vastaavaan varmasti pystytä uudelleen!
Keikan eteen oli nähty paljon vaivaa, joten kiitos vielä kerran kaikille, jotka showta olivat mukana järjestämässä! Eturivissä tunnelma oli jälleen mitä parhain. Ja keikan jälkeen tuli taas muutamia nimmareita haalittua. Jonkinlaiset jatkotkin meillä taisi taas siinä Tavastian edessä olla... Kyllä kannattikin!=)

Sisko tykkäsi myös, oli oikein onnistunut synttärilahja.

jassu Pystylähdöllä, hmm kuulostaa mielenkiintoiselta tekeleeltä... :roll:
*Tahtoo kuulla sen*
Kuulemma erittäin suomalaishenkinen kipale, herää kysymys onko tämä tuleva uusi sinkku? :wink:

Sitä ei kuulemma tulla kuulemaan ikinä enää.. :wink: (Tai ehkä sittenkin, mutta jonkun muun kuin Anssin esittämänä.. :wink: )

Muuta en kyllä oikein vieläkään osaa kirjoittaa, johtuu ehkä muutamana yönä hieman lyhyemmiksi jääneistä unista (kunnolla on tullut nukuttua nyt kolmena peräkkäisenä yönä ehkä 1 tunti/yö...) ja muista keikoista...
op777 25.7.2004 9:16
Trientale

jassu Pystylähdöllä, hmm kuulostaa mielenkiintoiselta tekeleeltä... :roll:
*Tahtoo kuulla sen*
Kuulemma erittäin suomalaishenkinen kipale, herää kysymys onko tämä tuleva uusi sinkku? :wink:

Sitä ei kuulemma tulla kuulemaan ikinä enää.. :wink: (Tai ehkä sittenkin, mutta jonkun muun kuin Anssin esittämänä.. :wink: )


Ai ei vai...

/np Pystylahto.mp3 ;)

...siinä vietiin mäkikotkaa kun meikä näki votkaa...

op777
Hilu 25.7.2004 9:30 Anssi, olisi kiva kuulla miten päädyit Tavastian keikan erikoiskokoonpanoon ja muihin vierailijoihin?

Pekka Kuusisto ei ihan ensimmäisenä tullut mieleen kun etukäteen arvuutteli asiaa… :shock: Ja miten koko juttu pistettiin kasaan?
Mari 28.7.2004 15:08 Nyt alkaa vähitellen selvitä, miksi minulla saattaa olla mustia aukkoja keikan kulussa ja erityisesti sen musiikillisessa puolessa. Otin nimittäin noiden kahden tunnin aikana 89 digikuvaa! Tänään hain vielä avaamattoman nipun filmivärikuvia, 27 kpl. Näiden lisäksi ehdin tallentaa Tavastian lavatapahtumia 5 mustavalkokuvan verran. Yhteensä siis vaatimattomat 121 kuvaa! :shock: Onneksi keikalla oli noita nauhoittajiakin...

Taidan muuten olla pahemman kerran koukussa. Mustavalkokuvat on oikeasti hienoja, ihmiset näyttää paljon paremmilta kuin värikuvissa. Mutta tuo kameran rätkäisemä päivämäärämerkintä alkaa nyt tosissaan ärsyttää, eikä siitä pääse eroon kuin hankkimalla uuden kameran. Ja jos mustavalkokuvia aikoo ottaa, ei olisi haittaa siitä, että pystyisi itse valmistamaankin kuvat, tulee muuten turhan kalliiksi tämä harrastus. Ja kun nuo ekat keikkadigikuvatkin onnistui yli odotusten (ah ja oh, useita helmiä on joukossa) niin voisi harkita sellaisenkin hankintaa jossain elämänsä vaiheessa... ja sen mukana taas joitakin hankintoja lisää... Oi voi.

Puoliksi nukkuva Ville Kela on muuten äärimmäisen hurmaava ilmestys! Sääli että muut kuvattavat olivat kovasti hereillä. (Jos se kuva päätyy nettiin, niin Villelle saattaa joutua perustamaan omat fanisivut!)

Ainiin, kannatan ihan oikeasti sitä, että Pystylähtö annetaan Matti Nykäsen esitettäväksi! (Luulin muuten keikalla, että Anssi aikoo kuuluttaa lavalle Matin eikä Marttia.) Siitä tulis ihan varmasti hitti ja Karisalmikin pääsisi nauttimaan himoitsemiaan tekijänoikeuspalkkioita. Harkitkaa.
piia65 2.8.2004 13:33 Tämä nyt tulee vähän jälkijunassa, koskapa olen lomaillut viime viikot ja enimmäkseen ollut internetin ulottumattomissa.
22.7. kannatti kuitenkin keskeyttää mökkilomailu päiväksi ja suunnata kohti Helsinkiä.
Tavastian keikka oli tosiaan loistava, yksi parhaista ikinä.
Eikä ollut mikään ihme, ettei kukaan arvannut oikein vierailijalistaa, sellaisia yllätyksiä se piti sisällään. Kiinnostaisikin tietää, Anssi, miten päädyit juuri näihin vieraisiin? Esim. Martti Servo oli mainio veto, samoin Timo Rautiainen (Surupuku kuulosti tällä sovituksella paljon paremmalta kuin heidän oma versionsa), ja Pekka Kuusisto :!: (ansaitsee huutomerkin, sympaattinen kaveri). Viulu sitä paitsi sopi tosi hyvin noihin biiseihin. Kannattaisikin ehkä harkita Pekan mukaan ottamista seuraavalle kiertueelle… :wink:

Yhteenvetona: Suuuuri tattis!
jassu 7.8.2004 17:12 Siis ISO wau :shock:
Katoin Harhaassa noita Tavastian keikkakuvia, siis järjettömän upeita.
Mukava katella tollasia erilasiakin kuvia välillä :)
Ja erityismaininta ehdottomasti tälle Anssi tulessa kuvasarjalle :lol:
Iso tattis kuvaajalle/kuvaajille :D
Mari 13.8.2004 14:53 Vieras-spekulointia vielä näin jälkikäteen. Sipe, Anna, Lasse, Zarkus ja Kuustonen oli niitä helposti arvattavia. Lasse ja Jonna Tervomaa vetivät radio-ohjelmaa joku päivä tällä viikolla ja kehuivat Bilmoa, jolla oli ollut muka eka keikkansa Tavastialla tänä maanantaina.(?!) Jonna ja Pekka Kuusisto taas soittivat taannoin jossain jotain kappaleita yhdessä, yksi noista kappaleista oli Tavastiallakin esitetty Viimeinen erinomainen mies. Pekka Gröhnin kanssa Anssi on soittanut ainakin kerran. (Plus hämärä muistikuva siitä, että hän olisi tuurannut joskus jotain bändin jäsentä?) Martti Servolla oli keikka Tavastialla 23.7, eli Anssia seuraavana päivänä, tämä on kai riittävä yhteys. Timo Rautiainen on ehkä vaikeimmin selitettävä (the heviäijä), jotenkin BMG:n kautta hän lienee keikalle päätynyt. Ehkä Asko ehdotti tuollaista yhteistyötä...

Ja kuva-asiaakin vois vielä hiukan täsmentää. Jassulle tiedoksi, että kyllä ne kaikki harhaa.comin kuvat on otettu samalta seisomapaikalta, siinä on 33% kaikista keikalla räpsimistäni kuvista. Filmikuvat on skannauksen jäljiltä suttuisempia ja niissä on se ärsyttävä päivämäärä. Sellainen muistui mieleen näin jälkeenpäin, että tuo Anssi tulessa -sarja lähti oikeastaan siitä, että halusin ehdottomasti kuvan jaloista. Mut ois näyttänyt hölmöltä virittää kamera ja suunnata se samantien jalkoihin. Siksi räpsin pari kuvaa ennen sitä. Kuvien 2 ja 3 väli jäi ikuistamatta ehkä juuri siksi, että oli niin kiire tähdätä tulisilla hiilillä hehkuvia töppösiä. Pahoitteluni moisesta erheestä...

Olen yrittänyt valita noista suosikkia, mut yhtä en osaa nimetä. Esim. "Ville näkee valon" ja "Martti Servo ja Antin virne" on ajoituksen juhlaa. "Manowar"-kuvasta oli iloa jo kuvanottohetkellä, siitä tuli just sellainen kuin pitikin."Anssi, Antti ja Mikko" on kelvollinen. Ja tuliset Anssi-kuvat 1 ja 3 on hämmentäviä. Olihan siellä sittenkin pyrotekniikkaa, tuossa on todisteet!
Trientale 14.8.2004 20:57
Mari Lasse ja Jonna Tervomaa vetivät radio-ohjelmaa joku päivä tällä viikolla ja kehuivat Bilmoa, jolla oli ollut muka eka keikkansa Tavastialla tänä maanantaina.(?!)

Olisiko tuo ollut joku uusintaohjelma? Mietin vaan, kun eikös se maaliskuinen Bilmon keikka ollut juuri maanantaina...

Noita Tavastian kuvia on minunkin pitänyt kehua jo pidemmän aikaa, siellä on joukossa todellakin useita aivan helmiä, kertakaikkiaan täydellisiä kuvia! Hyvän ajoituksen ja muun lisäksi niistä välittyy tunnelma tosi hyvin. Mahdotonta noista olisikin vain yhtä suosikkia valita! =)