Forum 2002-2013

JMN 20.7.2004 12:08 Kiuruveellä "Kiuruveellä / ei oo mitään muuta paikkaa / kuin pikapankki / siellä me aina dokataan" -Hedelmäpommi-yhtye v.1991

Vihreät Niityt-itkelmäjuhlien keikka onnistui kaikesta huolimatta olemaan mitä sykähdyttävin elämys. Olosuhteet olivat melkoisen vituttavat kunnon rock-hurmokselle: +keski-ikäistä ja Kiuruvedelle tyypillisesti sangen sisäsiittoisen näköistä sakkia törvelsi kiekkaan ankeahkossa teltassa, tilaisuuden juonsivat Suomen pökkelöimmät juontajat Klaus Thomasson ja Heikki Hietamies, Lippu maksoi törkeät 20€ (no, kuuluihan samaan rahaan myös Virve Rosti & Menneisyyden vangit), virvokkeet aivan liikaa ja vessassa ei tehnyt mieli käydä. Eli siis aivan tyypillinen suomalainen kesätapahtuma!

Illan aluksi Klaus Thomasson juonsi humoristiseen tyyliinsä lavalle Frimanin, Virve Rostin ja yhtyeensä Menneisyyden vangit. Oikeissa olosuhteissa kerrassaan mainio 70's-bändi (ei tod mitään humppaa, kato hei) pyöri Kiuruveellä sangen puolitehoisesti. Rumpalia tuurasi joku harvinaisen lussusti soittanut ponnarihanu, ja miksaus oli aivan pielessä. Ei välttämättä niinkään bändin kuin teltan vika. Menneisyyden vankien jälkeen saatiin odotella liki tunti, ja osa yleisöstä kaikkosi tässä välissä jo pois, minne lie heillä ollut kiire. Sitten, puoliltaöin, Klaus Thomasson, tuo sukkelista sukkelin sukkeluuksien sutkauttelija, saapui lavalle: "lyökää rytmikkäästi tahtia. Vihellelkää. Lavalle saapuu 2000-luvun suuri suomalainen iskelmälaulaja(!), Suomen Bob Dylan (tämä nyt oli hieman osuvampi kuvaus), ANSSI KELA!" Ja niinpä lavalle saapui Anssi kitaroineen, Antti K:n bassoa lainannut Saara ja rumpuihin Ville. Ja siitäpä lähtikin sellaiset tärinät että huh huh. Kun tasaiseksi rintamaksi lavan eteen sijoittunut kolmikko alkoi paahtamaan (rumpuja ei oltu sijoitettu taka-alalle, kuten yleensä tapana on) niin muikea hymy levisi naamalle. Tätä keikkaa ei olisi kenenkään kannattanut missata! Mukavan rosoinen ja karu triosoitto oli vallan uudenlaista Anssia verrattuna aiemmin näkemiini ison bändin keikkoihin! Perskeles, välillä tuli ihan White Stripes mieleen! Pieni bändi olikin omiaan iskelmätelttaan, vähistä elementeistä koostuva soundi ei puuroutunut kuten vaikkapa Virvellä & kumppaneilla. Anssi otti kitaroineen totuttua enemmän soolotilaa ja vapauksia (tai no emmää osaa sillai vertailla, viimeksihän näin bändin Savoyssa viime syksynä...), ja koko bändi käytti hyväkseen myös pienen kokoonpanon tarjoamia "taiteellisia vapauksia": kahdessa biisissä (Mikan faijan BMW ja...oliko se nyt Puistossa? Ei, mikä se oli) Anssi soitti rumpuja, Ville rämppäs kitarata. Faijan haamussa Anssi siirtyi bassoon, Saara perkussioihin ja kitaraa tuli soittamaan kitarateknikko. Hyvin suju niinkin!

Settiin ei kuulunut mitään yllätyksiä, mutta positiivisena seikkana merkille pantakoon ettei mitään akustista hempeilyä pahemmin kuultu koko iltana, kunhan vaan rokkasivat niin perkuleesti. Setin aloitti Kaksi Sisarta ja päätti hirmuisella nopeudella kaahattu 1972 (oliko liiankin nopea - Ville ei joka väliin kerennyt vetäsemmään sitä maailman parasta rumpufilliä, se "kädet ristiin" tomijuttu kertsin alussa), ja encorena kuultiin Suuria kuvioita, joku biisi (en kai mä ny siellä mitään muistiinpanoja rupee tekeen, hei!) ja Nummela.

Kaiken kaikkiaan hulppea keikkaa, meikä innossaiin vieläkin sheikkaa! Mustia pilviä aiheutti vain setin loppupuolella lavan reunalle kuikuilemaan ilmestynyt Klaus "vittu kun oon hauska" Thomasson(viime vuoden juhlilla se lämmitteli Gimmelin yleisöä (keski-ikä n.7) hupaisilla kaljakorivitseillä. Yleisö ei varsinaisesti revennyt), lyömään rytmikkäästi tahtia ja viheltelemään innostuneesti. Näytti niinkusta yleisölle mallia, niinku ei ite osattas. Niin ja osa yleisöstä lähti valumaan pois jo ennen keikan loppua, vaan niinhän se yleisö joskus tekkee. Oli hieno ilta, kerrassaan.
Mari 20.7.2004 12:54 Jesh, ihka aito silminnäkijälausunto Kiuruvedeltä! Hyvä että sinnekin joku meikäläinen eksyi, varsinkin kun keikka oli tuollainen...

Kivaa! :D (myös editointi)

nimim. tuijottaa Tavastian lippua nro 00047 kuin halpaa makkaraa
Joz 20.7.2004 12:57 tilaisuuden juonsivat Suomen pökkelöimmät juontajat Klaus Thomasson ja Heikki Hietamies,

Mutta mikään suomalainen kesätapahtuma ei voi olla täydellinen mikäli juontajana ei ole Oskari Katajisto. Pitäis varmaan lisätä Tavan vierailijoiden joukkoon :twisted: .
jassu 20.7.2004 13:43 Oli sitten näyttävästi joku eksynyt tonne Kiuruvedellekkin, on sitten ollut tuokin keikka aikas erikoislaatunen, mutta hyvä niin :wink:

Mistä ne repiikin aina niin tolloja juontajia tollasiin kesätapahtumiin, ne on joko ihan päissään tai sitten ne heittää muutenvaan NIIN tyhmää juttua, että sitä ei kituamatta kuuntele :x