Forum 2002-2013

Trientale 25.7.2004 7:57 Elämää Tavastian jälkeen, Kokkola ja Kaustinen Kun kerrankin on mahdollisuus päästä kahdelle peräkkäisenä päivänä olevalle Anssin keikalle, niin onhan tuo mahdollisuus toteutettava. Torstaina siis Tavastia ja perjantaina Kokkola. Sitten mahdollisesti kotiin, ellei ihmeitä tapahdu...

Kun edellisenä päivänä on ollut Tavastian kaltainen ainutlaatuinen keikka, niin tietäähän sen, ettei seuraavan päivän keikka voi samoihin mittoihin yltää. Odotin kuitenkin Kokkolan keikkaa innoissani, sillä kaksi edellistä näkemääni Anssin keikkaa (Konnevesi ja Tava) olivat molemmat olleet omalla tavallaan erikoiskeikkoja. Nyt näkisin pitkästä aikaa taas "tavallisen" bändikeikan (eiväthän Anssin keikat koskaan ole vain tavallisia!), mikä tuntui vaihtelun jälkeen oikein houkuttelevalta.

Ensimmäinen huomioni keikkapaikasta oli, että lava oli melkoisen pieni - varsinkin Tavastian jälkeen. Hyvin siihen kuitenkin näytti mahtuvan. Kuvia tosin piti yrittää ottaa ilman salamaa, kun en kehdannut niin läheltä bändiä hirveästi kuvia salamalla ottaa...
Ihmisiä paikalla taisi olla suhteellisen paljon (tosin en minä niin tarkkaan tiedä, ei siitä eturivistä taaksepäin ehdi vilkuilla!).

Keikka alkoi hieman klo 00:00 jälkeen, olisikohan ollut noin kymmentä yli. Biisilista oli tällä kertaa seuraavanlainen:

1. Faijan haamu
2. Kaksi sisarta
3. Laulu petetyille
4. Mikan faijan BMW
5. Sormus
6. Milla
7. Karhun elämää
8. Puistossa
9. Uudet autot
10. 1972
11. Kipinöitä
----------
12. Insomnia
13. Suuria kuvioita
14. Nummela

Enkä todellakaan joutunut pettymään odotuksissani, hienoja tulkintoja kuultiin taas. Erityisen kivaa oli kuulla jälleen Insomnia. Olinkohan ainoa, joka biisin tunsi ennestään..? Suurissa kuvioissa tapahtui taas pienimuotoista sanojen unohtelua, joka tuntui suuresti huvittavan bändiäkin.
Lavalta huokui koko keikan ajan se tuttu hyvä meininki ja fiilis oli hyvä niin yleisön joukossa kuin nähtävästi lavallakin. Keikan jälkeen totuttuun tapaan saivat Anssi ja bändin pojat taas kirjoitella muutamat nimmarit.


Toisinaan sitten tapahtuu ihmeitäkin, niihin pitää vain itse uskoa. Eli enhän minä Kokkolan keikan jälkeen suunnannutkaan kotiin, vaan nokka kääntyi osoittamaan kohti Kaustista.
Ennen keikkaa ja keikkapaikan aukeamista minulle jäi usempi tunti aikaa odottaa. Käytin sen sitten hyödykseni tutustumalla Kaustiseen, eli kävelin saman lenkin ympäri ties kuinka monta kertaa... Muualle en uskaltanut ilman karttaa lähteä harhailemaan, nyt sentään suuntavaisto sanoi missä päin oltiin menossa. Erään kaupan ulkoseinästä ryöväsin huonoilla teipeillä kiinni olleen Anssin keikkajulisteen itselleni, nyt sekin koristaa jo huoneeni seinää.

Tuo odotusaika sujui loppujen lopuksi aika nopsaan, keikkapaikan piti aueta kymmeneltä, mutta se aukesikin jo aiemmin. Siellä sen sijaan sai odottaa pitkään, keikka alkoi vasta klo 00:30. (Onneksi minua informoitiin tästä etukäteen niin osasin varautua!)
Kaustisen ravintola Konstan lava oli vielä pienempi kuin Kokkolan lava, Kellyn rumpusettikin oli miltei kosketusetäisyydellä eturivistä. Tästä johtui myös se, että Antti pääsi "kalifiksi kalifin paikalle" - Anssi soitti reunassa ja Antti keskellä Anssin normaalilla paikalla, toisin päin ei olisi mahtunut.

Biisilista oli muuten sama kuin Kokkolan keikalla, mutta Uusien autojen tilalla esitettiin Kissanpäivät. Lisäksi nyt ei tullut lainkaan encorea, vaan Suuria kuvioita ja Nummela esitettiin heti suoraan Kipinöiden perään. Insomnian tilalla oli tarkoitus esittää Kaunotar ja Basisti, mutta se jätettiin kuitenkin kokonaan esittämättä.
Nämä muutokset johtuivat kaiketi siitä, että yleisö oli harvinaisen tympeää eikä ollut kovinkaan hyvin jutussa mukana... Loppupään biiseille ei kunnolla edes taputettu! (Paitsi tietysti minä!) Harmi. Muutenkin lavalla tuntui olevan Kokkolan keikkaa jotenkin apaattisempi meninki, se tuttu innokkuus vaikutti nyt olevan hiukan hakusessa (vaikka kuulemma ainakin Antti pisti ehdottomasti parastaan.. :wink: ). Tiedä sitten, mikä siihen loppujen lopuksi oli syynä, mutta kyllä minä ainakin väittäisin, että tuolla yleisöllä oli jotain tekemistä asian kanssa. Ainakin minun tunnelmani se latisti paikoin aika pahastikin.

Keikan jälkeen bändi kyseli mielipidettäni keikasta, vastasin "ihan hyvä keikka, mutta yleisö oli perseestä", tuo kun oli ensimmäinen juttu, mitä siitä mieleen jäi. Vaikka ei tuo keikka parhaisiin kokemiini kuulukaan, niin ihan hyvää soitantaa kuultiin siitä huolimatta. Bändi itsekään ei ollut kovin tyytyväinen, Anssi antoi keikalle arvosanaksi suoraan tylyn nelosen. Paras arvio tuli Antilta, kasi (tai kasi miinus.. :wink: ). Samaan kasiin päädyin minäkin, mutta minun arvioni ei kuulemma ollut yhtä luotettava, kun en kuitenkaan ollut täysin objektiivinen. Ehkä en ihan ollutkaan...

Kuitenkin olen erittäin onnellinen että tuolle Kaustisen kaikellekin pääsin. Vaikka ihan parhaan keikan mittoihin ei nyt yllettykään, niin keikka sai silti mielen iloiseksi ja sehän se on tärkeintä.

Kiitän kaikkia kiitokseni ansaitsevia, etteköhän te itsenne tunnista ja tiedä mistä kiitokset tulevat. :)

Joitain kuvia noilta keikoilta on luvassa myöhemmin, kunhan saan kuvat siirrettyä koneelle.
jassu 25.7.2004 10:34 Ja menoa riittää! :D
Tässä mietin, että montakohan sellasta keikkaa Anssi on tänä kesänä tehnyt jolla ei olisi yhtään foorumilaista mukana?
Kyllä niille yleensä edes joku foorumilainen eksyy :wink:

Sun täytyy Trientale nukkua koko alkuviikko keskiviikkoon asti, sitten voit alkaa jo valmistautua torstain keikkaan...
Trientale 25.7.2004 20:55 No mutta eihän tässä nyt mitään nukkua ehdi! Torstain keikalle valmistautuminen on tietysti alkanut jo... Tosin täytyy kyllä myöntää, että alkaa tässä jo pikkuisen ramaista, ensi yönä tulee varmaan nukuttua pitkään. Onneksi ei ole aamulla kiirettä mihinkään.

Nyt laitoin sitten kuvia esille, osoitteesta http://community.webshots.com/album/167160113UgJUnt löytyy kuvia Kokkolasta ja Kaustiselta. Vieressä on myös linkki, josta pääsee katsomaan joitain Tavastian kuvia. Kuvat näyttävät taas paremmilta normal size -kokoisina. Huomioikaahan erityisesti keikkabussin uudistunut ulkonäkö!

Vieläköhän noista keikoista pitää mainita jotain..? No kenties se, että Kokkolassa kesken bändin esittelyn tuli Andy tuomaan Anssille kitaraa, joten hänet esiteltiin myös: "Kitarat on virittänyt Andy McMiu."=)

Ja taitaa tämän kesän keikoista olla se Puumala ainoa, jolla ei ole tiettävästi ollut ketään foorumilaista. Näin äkkiseltään ei ainakaan tule muita mieleen...
jassu 26.7.2004 15:11 Nyt onnistu tuo kuvien katselu, eilen kone temppuili eikä suostunu näyttämään niitä.
Mahtavia otoksia taas :D

Mua vähän epäilyttää oma kuvaamiseni torstaina, en tolla digillä ole ottanu noita kuvia kuin muutamia, ööh varmaan menee pilalle kaikki :x
No mutta onneks Trientale on paikalla, voipahan sitten lähettää niitä omia otoksiaan mulle :wink:
Trientale 26.7.2004 16:43 Kiitosta vaan taas... :) Nyt tuli kyllä otettua aika paljon hutiotoksiakin, ilman salamaa ei kertakaikkiaan keikoilta saa kunnon kuvia. Nuo esillä olevat oli miltei kaikki otettu salamalla...

Kyllä sinäkin varmaan sillä digillä ihan hyviä kuvia saat. Vaikka kokemuksen myötähän ne kuvat vasta paranevat. Minulta meni ainakin useampi keikka sen digin käytön opettelussa ennen kuin jotain tulosta syntyi. Tosin avainjuttu ainakin minun kamerassani on juuri se salaman käyttö, ikävä kyllä...
Toivottavasti ei nyt tule paineita tuohon kuvaamiseen. Vaikkaanpa tosin, että vaikka omatkin kuvasi tuolta keikalta onnistuisivat, joutunen silti lähettämään sinulle niitä minunkin otoksiani... :wink: