Forum 2002-2013

Trientale 1.1.2005 21:19 Yhteinen Asia! to 6.1., Tavastia Tavastian sivuja selatessani tuo keikka pisti silmään:

To 6.1.
20–02 Yhteinen Asia!
Hyväntekeväisyyskonsertti Aasian katastrofin uhrien hyväksi.
Illan tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä Suomen Punaisenristin katastrofirahastoon.
Illan alustava ohjelma:
21.00 Irina acoustic
21.15 Jere & The Universe
21.30 Knipi & Skele (Egotrippi)
21.50 Maija Vilkkumaa
22.15 Kalle Ahola acoustic
22.40 J. Karjalainen Electric Sauna
23.05 Anssi Kela ja Ilkka Alanko
23.05 Jonna Tervomaa
00.05 Tik Tak
00.40 The Flaming Sideburns

Liput 12 € ja paikkana siis Tavastia.

Minkälainen mahtaa olla Anssin osuus? Tuolla listalla on monta muutakin mielenkiintoista nimeä, ja kun tarkoituskin on hyvä, niin enköhän ainakin minä sinne paikalle ilmaannu joka tapauksessa.
Anssi Kela 2.1.2005 11:46 Tästä olikin tarkoitus laittaa tänne tänään infoa. Eli keikkatauko rikkoutuu jälleen hyvän asian puolesta! Aasian katastrofi on koskettanut syvästi myös minua. Thaimaassa on ollut aallon iskeytyessä runsaasti kavereitani ja tuttuja ja huoli heistä on ollut kova. Lisäksi on tuntunut pahalta katsoa järkyttävää kuvamateriaalia paikoista, joissa itse kävin puolisen vuotta sitten. Thaimaalaisten ihmisten ystävällisyys ja vieraanvaraisuus teki tuolloin vaikutuksen, joten nyt kun tarjoutui tilaisuus olla edes tällä tavalla avuksi, niin tartuin siihen empimättä.

Esiintymiseni Tavastialla on akustinen. Halusin kuitenkin tehdä taas jotain erikoista, joten sain päähäni kutsua Ilkka Alangon kanssani laulamaan. Esiinnymme siis yhdessä. Biisilistaa ei ole vielä päätetty, mutta soittelemme varmaankin sekä minun että Ilin kappaleita.

Haluan tässä yhteydessä myös haastaa kaikki tämän foorumin lukijat osallistumaan esim. SPR:n tai Kirkon ulkomaanavun keräyksiin. Keräysnumeroihin soittaminen on hyvin helppoa. Uskoisin, että tässä vaiheessa kaikki ovatkin jo antaneet lahjoituksensa. Mikäli et kuitenkaan ole vielä näin tehnyt ja tunnet tätä lukiessasi pienen piston sydämessä, niin tiedät miten toimia!

SPR:
0600 12210 (9,85 e + pvm)
0600 414141 (20 e + pvm)

Kirkon ulkomaanapu:
0600 14747 (5,01 e + pvm)
0600 11201 (10,10 e + pvm)
Trientale 3.1.2005 14:03 Kuulostaa mielenkiintoiselta, luvassa lienee jälleen hieno keikka. Ja hyvä niin!

Tiketin sivuilla luki tänään, että kaikki konsertin liput ovat varattuja, samaa sanoivat myös paikan päällä lipunmyynnissä. Jos joku keikalle haluava ei siis lippua itselleen ole varannut, kannattaa kysellä Tiketistä peruutuslippuja. Omani onneksi varasin heti kun keikan huomasin, nyt se jo polttelee lompakossa...
Hilkka 3.1.2005 19:06 Anssille kiitos, että olet mukana 6.1. konsertissa muiden mukana. Olen ottanut haasteesi ja osallistunut puhelimitse varojen keräykseen. :) :)
Anssi Kela 4.1.2005 11:01 Yle taltioi torstain konsertin ja lähettää sen ymmärtääkseni suorana lähetyksenä YleX ja YleQ -kanavilla.
Petri 4.1.2005 11:36 Kenenköhän idea oli järjestää tuo konsertti niin pienessä paikassa kuin Tavastia? Eihän sinne ole mitään mahdollisuutta saada lippuja. Hartwall Areena olis ollu sopivampi paikka. No onneks se keikka tulee radiosta. Voi sitten kuunnella radiosta kuinka J. Karjalainen Electric Sauna varastaa koko shown.
Sami 4.1.2005 18:44 Alla radiointia koskeva lehdistötiedote.

Mikä muuten on tuo Petrin mainitsema J. Karjalainen Electric Sauna? Joku bändikö? ;-)


Lehdistötiedote
YleX ja YleQ
viikko 1/2005
Julkaisuvapaa heti


Yhteinen Asia! -konsertti suorana YleX:ssä ja YleQ:ssa

YleX ja YleQ lähettävät suorana Yhteinen Asia! -konsertin loppiaisena
torstaina 6.1 alkaen klo 21. Radiolähetyksen molemmille kanaville juontaa
YleQ:n Jani Juntunen.

Yhteinen Asia! -hyväntekeväisyyskonsertti järjestetään Aasian katastrofin
uhrien auttamiseksi. Helsingin Tavastian konsertissa esiintyy nimekäs
joukko suomalaisartisteja: Irina, Jere & The Universe, Knipi ja Skele
(Egotrippi), Maija Vilkkumaa, Kalle Ahola, J. Karjalainen Electric Sauna,
Anssi Kela ja Ilkka Alanko, Jonna Tervomaa, Tiktak sekä Flaming Sideburns.
Yhteinen Asia! -konsertin tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä Suomen
Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Konsertti on loppuun varattu.

YleX:n taajuudet löytyvät osoitteesta www.ylex.fi, ja YleQ kuuluu
pääkaupunkiseudulla taajuudella 103,7 mHz.
Hilu 4.1.2005 20:12 Jossain näin Jonna Tervomaan osuuden alkavaksi klo 23.30, joten Anssille ja Ilkalle on varattu 25 minuuttia. Onneksi se tulee radiosta kun kaikki esiintyjät ovat kiinnostavia!
Mari 4.1.2005 20:37 Ajankohtaisen kakkosen lopussa sanottiin, että Ylen kanavat näyttävät loppiaisena hyväntekeväisyyskonsertin. Tongin just Ylen nettisivuja ja sieltä löytyi torstaille klo 18.45-20.45 seuraavaa:

"Otamme osaa"
Ylen Hyvä kerää Aasian jälleenrakentamiseen yhdessä eturivin artistien ja Pedro Hietasen orkesterin kanssa. Juontajat Inari Uusimäki ja Salla Paajanen. Stereo.

Mut Anssi ei kai sit esiinny tuossa. (Vaikka voishan näissä Ylen konserteissa tietty hyvällä tuurilla olla samojakin artisteja...)

Hyvä vinkki: järjestäkää toinenkin konsertti, vaikka kuukauden päähän, väkeä varmaan riittää.
Sami 4.1.2005 21:26 Anssi Kela ja Ilkka Alanko esiintyvät tv:ssä Apua Aasiaan -ohjelmassa, joka tulee Neloselta torstaina 6.1. klo 20.15-21.13.

Apua Aasiaan -ohjelmalla kerätään rahaa luonnononnettomuuden
uhrien auttamiseksi Nelosella loppiaisena klo 20.15

Apua Aasiaan on tunnin pituinen suora lähetys, jossa pohditaan muun muassa sitä, miten me voimme parhaiten auttaa Aasian luonnononnettomuuden uhreja Suomessa ja Aasiassa sekä sitä, miten varmistamme, että apu todellakin löytää sitä tarvitsevat. Keskustelua käydään viranomaisten ja asiantuntijoiden sekä ruohonjuuritason avustustyöntekijöiden ja onnettomuudesta selvinneiden ihmisten kanssa. Apua Aasiaan -ohjelmalla tuetaan SPR:n, UNICEF:in ja Kirkon ulkomaanavun keräyksiä luonnononnettomuuden uhrien auttamiseksi. Ohjelma lähetetään Sanomatalon Mediatorilta ja sen juontavat toimittajat Timo Toropainen ja Mikko Silvennoinen.

Ohjelmassa ovat vieraina mm. ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paula Lehtomäki, UNICEF:in hyvän tahdon lähettiläs Eija Ahvo ja päätoimittaja Heleena Savela Helsingin Sanomista. Nelosen uutistoimittaja Niko Nurminen antaa satelliitin välityksellä suoran tilannekatsauksen Indonesian Acehin tuhoalueelta. Lisäksi ohjelmassa esiintyvät Ilkka Alanko ja Anssi Kela, jotka osallistuvat loppiaisiltana Yhteinen Asia! -hyväntekeväisyyskonserttiin Tavastialla.
Anssi Kela 4.1.2005 22:22 Mainittakoon, että myös Ylen järjestämään tv-konserttiin pyydettiin esiintymään, mutta Nelonen ehti kysymään ensin... Molempien tekeminen olisi tuntunut jo vähän liioittelulta.
Norsku 5.1.2005 18:33 Äsken näytettiin Nelosella kuvamateriaalia ilmeisestikin Anssin ja Ilkan treeneistä. Soititko Anssi Kanadalaista Seagull-kitaraa kyseisessä pätkässä?
Anssi Kela 5.1.2005 20:21 *hammasten kiristelyä* Soitin... Kuvausryhmä tuli paikalle ikään kuin puun takaa, eikä ollut aikaa tai mahdollisuutta varustautua oikean merkkisellä instrumentilla! Kitara oli Ilin.
Norsku 6.1.2005 9:28 Suotta hampaitas kiristelet, hyviä kitaroitahan ne on. Minä ainakin olen erittäin tyytyväinen Seagull-kitaraani. Olikos siinä jotain muitakin perustavan laatuisia vikoja kuin se että se on väärää merkkiä?
Anssi Kela 6.1.2005 11:15 Myönnän olevani akustisten kitaramerkkien suhteen pesunkestävä rasisti: ainoastaan Martin-kitarat kelpaavat. Kyse ei ole välttämättä edes paremmuudesta tai huonommuudesta. Olen kokeillut joskus hankintamielessä kitaroita, jotka ovat saattaneet itse asiassa olla parempiakin kuin Martinit. Kaupanteko on vain joka kerran kilpistynyt väärään merkkiin. Kitaraa soittaessa on ollut sellainen fiilis, että kyllähän tämä kuulostaa ja tuntuu ihan hyvältä, mutta jotain on silti pahasti pielessä. Sitten sen tajuaa: tämä ei ole Martin!

Seagull on ihan ok kitara hinta-laatusuhteeltaan. Eivät ne mitenkään loistavia ole, mutta kelpo soittimia kuitenkin. Olin mukana makutuomarina muutama kuukausi sitten kun Ilille etsittiin eilen telkkarissa soittamaani kitaraa. Kiertelimme kaikki Helsingin musiikkiliikkeet ja kokeilimme kymmeniä elektro-akustisia kitaroita. Noin 600 euron hintaluokassa Seagull tuntui parhaimmalta ostokselta. Valintaan tosin vaikutti se, miltä kitara kuulostaa piuhan perässä, mikä oli Ilille tärkeä kriteeri. Akustisesti tuon hintaiset Yamahat soivat mielestäni paremmin, mutta Seagull toimi sähköjen kanssa parhaiten.
Norsku 6.1.2005 14:27 Jos kerran olet jo monta kertaa tullut siihen tulokseen, että Martin yksinkertaisesti on sinulle paras, niin miksi sitten soittelet edelleen muiden merkkisiä kitaroita, joita soittaessa "jotain on pahasti pielessä" ja päästät tapahtumaan noinkin hirveän katastrofin, että soitat väärän merkkistä kitaraa Nelosen uutisissa? :twisted:
Trientale 7.1.2005 8:24 Jaaha, ööh, pitäisi kai laittaa jonkinlaista kommenttia keikasta... Tuntuu vaan nyt jotenkin kovin takkuiselta tämä meikäläisen ajatuksenjuoksu tänään, mutta katsotaan jos jotain syntyisi...

Toisinaan ennen keikkaa on sellainen erityinen kutina, että tietää, että keikasta tulee hyvä, että jotain kivaa tapahtuu. Eilen tuntui siltä. Lisäksi aina, jos menee Tavastialle keikalle, on tehtävä tietyt rituaaleiksi muodostuneet asiat aina samalla tavalla, koska tällöin keikasta tulee onnistunut... (Ei saa nauraa! Olen taikauskoinen... Mutta en koskaan kehtaisi kertoa, mitä nämä rituaalit ovat!)

Olin tietysti Tavastialla varsin ajoissa (ovella oli muuten heti klo 20 aikamoinen ryntäys, kun liputta jääneet kävivät kyselemässä mahdollisia jämälippuja), lipittelin kokista ja tarkkailin muita ihmisiä. Siellä oli joku lauma ilmeisesti ainakin Irinan ja ehkä ennen kaikkea Maija Vilkkumaan faneja, omituista porukkaa... (Tämän havainnon jälkeen rupesin kauhukseni miettimään, että mahdammekohan ME olla ulkopuolisten silmissä yhtä omituisia?!)

Alkupään esityksissä oli pari ihan hyvää, mutta ei niistä nyt sen enempää. Toisiin jaksoi ja halusi keskittyä paremmin, toiset menivät vähän läpihuutojuttuna. Vaan eipä siellä lavalla kovin monen kappaleen ajan ketään tarvinnut/ saanut katsellakaan.

Radiota kuunnelleet tietänevätkin, että Anssi ja Ilkka esittivät biisit Laulu petetyille, Valuva taivas, "Kaveria ei jätetä", Veri ja Milla.
Hmm, mitähän tästä esityksestä osaisi sanoa..? No ensinnäkin tietysti, että oli erittäin mukava nähdä Anssi lavalla pitkästä aikaa, vaikkakin vain viiden biisin verran. Tuli heti niin kotoisa olo... =) Ainoa haittapuoli oli se, että nyt tuli taas ihan hillitön tarve päästä pian ihan kunnon Anssi ja bändi -keikoille, mikä taas ei ihan lähitulevaisuuden juttu ole. Mutta kai tämä menee ohi vähitellen...
Mitähän sitä sitten sanoisi biisivalinnoista? Neljän ruusun biisejä en ole aiemmin kuullut livenä, hyviltähän nuo kuulostivat. Laulu petetyille samaten, niin kuin yleensäkin. Millan alkaessa taisin ensin todeta vain, että jaahas, mutta huuliharppu toi tällä kertaa biisiin sitä kaivattua erilaisuutta. Hyvin Ilkkakin sitä kertosäettä lauloi. Kappale oli ihan hyvä lopetus.
Sitten tuo uusi biisi, työnimeltään siis "Kaveria ei jätetä", virallista nimeä sillä ei kuulemma vielä ole. Minä ainakin tykkäsin, ja oli hienoa olla taas paikan päällä kuulemassa uuden biisin kantaesitys. Kaunis kappale, jossa oli huumoriakin mukana. Ja sitten sellaisia kohtia, joissa Anssin biisintekokynä oli kyllä ollut taas varsin terävä. Täytynee kohta kuunnella tuo kappale uudelleen muutamaan kertaan, kotiväki toivottavasti on onnistunut radiolähetyksen taltioimaan.
Kuvia keikalta laitan myös esille lähitulevaisuudessa, kunhan ennätän sen tekemään.

Jossain vaiheessa tuli sitten taas sellainen visio, että täytyy siirtyä lavan edestä lähemmäs takahuoneen ovea, että Anssi varmaan tulee sieltä ulos piakkoin. Eikä minun kovin kauaa tarvinnutkaan odotella, vaan sain kaipaamani juttu- ja nimmarituokion. Nyt on taas vasen käsikin normaalissa olotilassaan, sellainen kuin sen kuuluukin olla! (Asiahan on niin, että vasen käsi on periaatteessa varattu ainoastaan Anssin raapustuksille (en tiedä miksi, mutta näin se vain on), oikea käsi muille. Vasempaan käteen saavat vain poikkeustapauksissa kirjoitella muut tarkkaan valikoidut yksilöt, Anssi taas voi joskus joutua oikeaankin käteen kirjoittelemaan, jos vasen on jo täynnä miehen vanhoja raapustuksia.. Joo. :roll: )
Kuulumisista selvisi tiukan tenttaamisen jälkeen mm., että uusia biisejä on syntynyt jonkin verran, muttei vielä tarpeeksi. Kesällä Anssi aikoo olla studiossa. Ja vielä ei ole tietoa, onko levylle tulossa mukaan myös vanhempaa materiaalia.

Paikalla oli myös nuorempi Kelan veljeksistä (miten minusta tuntuu, että Ville on aina silloin keikalla, kun minäkin olen?! :wink: ), joka paljasti, että Bilmon levy on jo valmis, mutta se ilmestyy maaliskuussa (eikä helmikuussa, mikä vielä edellisellä juttelukerralla oli levyn arvioitu ilmestymisajankohta. Julkaisu oli kuulemma siirtynyt.). Sen jälkeen on sitten keikkojakin tiedossa.
Yöllä (oletettavasti joskus klo 2 ja 2.30 välillä), unen ja todellisuuden rajamailla, räväytin äkkiä silmäni täysin auki: Tajusin juuri sillä hetkellä, että en ollut muistanut onnitella Villeä synttäreiden johdosta! (Villellähän oli synttärit 1.1.) Joten Anssi, sanothan Villelle myöhästyneet synttärionnittelut pyöreistä vuosista... =)

Tiktakin osuus keikasta kului siis parempaan tekemiseen kuin kyseisen keikan seuraamiseen, ja koska Flaming Sideburns ei minua kiinnostanut, niin lähdinkin kotiin ennen sitä. Ehdinpä kerrankin Tavastialta bussilla kotiin. Lähtiessäni sadekin oli lakannut (Tavalle mennessäni satoi erittäin inhottavasti!), eikä muuta valittamista ollut kuin se, että täällä meidän lähellä tiet olivat kauttaaltaan törkeän liukkaita!

Vielä kerran kiitän Anssia lämpimästi keikasta, minulle uhraamastasi ajasta, nimmareista ja kaikesta muustakin. Tavastialta lähti kotiin onnellinen pieni ihminen, jonka hymy on kaiketi edelleen yhtä leveä kuin se yöllä lähtiessänikin oli. Kiitos, ja nähdään taas!
jassu 7.1.2005 8:38 Kiitokset keikasta minunkin puolestani, vaikken paikanpäälle päässytkään, vaan radion kautta kuuntelin.
Jos nyt parilla sanalla uudesta biisistä jotain sanon niin, kaunis ja koskettava biisi, mutta mielestäni biisissä oli myös pilkettä silmäkulmassa.
Mari 7.1.2005 13:09 Niin yritettiin taas hyväuskoista huijata ettei Anssi muka esiintyis Ylen ohjelmassa. Kiitos Jani Juntusen, Anssi täräytettiin ruutuun kahdeksalta Tavastian takahuoneesta, onneksi oli valppaus ja videot kohdallaan. Se Anssin viimeinen lausunto leikattiin pois, jäi varmaan joku elämää mullistava viisaus kuulematta. Hiustyyli on hauska, varsinkin jos sen antaa kasvaa viitisen senttiä... Niin ja kitaramerkkiongelma oli näemmä korjattu.

Eräs valveutunut henkilö ennusti, että keikalla soitetaan varmaan Mies ja meri (kuulemma jossain tavaratalossa on soitettu sitä normaalin 1972:n tilalla) mut myöhemmin hän ilmoitti, että se ei oiskaan ollut hyvä, koska siinä lauletaan "vie myös levylaulajat mennessään". Liian osuva?

Uudessa biisissä oli pilkettä silmäkulmassa yhtä paljon kuin perinteisellä klovnilla, jonka suu on maalattu hymyilemään. Täydellinen biisivalinta tuohon iltaan, 10 pistettä ja se papukaijamerkki (suuri kunnia olla eka joka sanoo tämän), koska Anssilla alkaa selvästi loppua lyriikat kesken kun pitää aiemmista lainata. :P

Mikään muu esiintyjä ei saanut pidettyä suurta mielenkiintoa yllä, Maija lauloi hittejä, Kalle oli jotenkin masentava ja Jonna ihan hyvä. Electric Sauna on aika lupaava nuori bändi, erityisesti se engl. kielinen biisi kuulosti hyvältä.
Norsku 7.1.2005 14:26
Mari Maija lauloi hittejä


Vois sanoa et kävi isompi moka Maijalla, kun lauloi Satumaa-tangonsa.

"ja joskus tuntuu kuin joku huutais apua merellä päin
mä panen stereot lujempaa"

Kyllä hänen tuotannostaan varmaan sopivampikin biisi ois löytynyt esitettäväksi.
Gimma 7.1.2005 17:28 Toivottavasti lopulliseen versioon "vanhat lyriikat" eivät jää. Pilasi muuten kivan kappaleen. Vaikka olin radiosta kuulevinani uudessa biisissä jotain sinnepäin, että nyt on rakkauden, naurun ja kaunan (?) aika. Toivottavasti kuulin (puoliunessa) väärin. Lausehan on ihan korni, jos siinä niin sanotaan.
Trientale 7.1.2005 17:37
Gimma Toivottavasti lopulliseen versioon "vanhat lyriikat" eivät jää. Pilasi muuten kivan kappaleen. Vaikka olin radiosta kuulevinani uudessa biisissä jotain sinnepäin, että nyt on rakkauden, naurun ja kaunan (?) aika. Toivottavasti kuulin (puoliunessa) väärin. Lausehan on ihan korni, jos siinä niin sanotaan.

Se kohta meni "On aika itkeä ja nauraa/ Aika rakastaa ja aika kantaa kaunaa", eli ei siis mitenkään kornia tuossa muodossa.
Gimma 7.1.2005 18:18 Jaa, no joo. Siis tarkoitetaan, että kaunaa kannetaan sitten niin kuin eri aikaan kuin rakastetaan. No, kaunaa ei kannattaisi kantaa ollenkaan missään elämänvaiheessa, ei edes sydänsuruissaan.
MagicRat 7.1.2005 18:29 Electric Saunan englanninkielinen piisi taisi olla Love In Vain (trad.), jonka ovat levyttäneet mm. Robert Johnson ja The Rolling Stones. Upeasti hoitivat osansa Anssi, Ilkka ja Jonna tämän mykistävän esityksen jälkeenkin.
Hilu 7.1.2005 22:25 Olenko ainoa, joka ei erityisemmin pitänyt siitä uudesta kappaleesta? Puoleen väliin asti menetteli, sitten lössähti pahasti sekä sävelen että sanoituksen kohdalla. Varmaan huonoin kuulemistani Anssin biiseistä. :shock:
Muut biisit oli ihan kivaa kuunneltavaa!
Norsku 7.1.2005 23:17
Hilu Olenko ainoa, joka ei erityisemmin pitänyt siitä uudesta kappaleesta? Puoleen väliin asti menetteli, sitten lössähti pahasti sekä sävelen että sanoituksen kohdalla. Varmaan huonoin kuulemistani Anssin biiseistä. :shock:


Uuden biisin (Kaveria ei jätetä?) sanoissa ei ole mitään vikaa, ne ovat paikoitellen hyvinkin osuvat. Sen täytyy siis olla musiikillinen puoli mikä biisissä tökkii. Kaks kitaraa rämpyti rämpyti, ei hyvä. Voi olla, että toi on se suurin syy. Pelottaa, että bändin kanssa tää kuulostaa 72 - Suuria kuvioita - Kaatuneiden muistolle -kamalta (Anssin tuotannon kolme huonointa biisiä). Säkeistön sointukulussa ja laulumelodiassa saattaa olla myös jotain, mikä ei mun korvaan toimi. Kertsi on kyllä hyvä!!
Trientale 8.1.2005 9:05 Joitain kuvia keikalta: http://community.webshots.com/album/246614862VKWxSq (Parempia normal size -kokoisina).
Mari 8.1.2005 13:47
Norsku Kaks kitaraa rämpyti rämpyti, ei hyvä. Voi olla, että toi on se suurin syy. Pelottaa, että bändin kanssa tää kuulostaa 72 - Suuria kuvioita - Kaatuneiden muistolle -kamalta (Anssin tuotannon kolme huonointa biisiä).


Täyden bändiversion tekeminen ei saa täältäkään kannatusta. Biisi taipuis kai yhtä huonosti bändiversioksi kuin joku Yesterday. Siitä tulis joku tylsän tasapaksu humppa. Ei se Alanko-Kela-dueton rämpytys huonolta kuulostanut, mut biisistä vois selvitä yhdelläkin kitaralla. Ainut joka minulla tarttui epämukavasti korvaan oli lopun sävelkulku. Ja jos/kun biisi vaatii taustalaulajan, niin ehdotan Anssia siihen rooliin.

Mitä muuten se Ilkka sähläsi niitten kitarapiuhojen tai vastaavien kanssa, kun yleisöllä oli niin hauskaa? Se jäi radion kautta nähtynä vähän epäselväksi.
Trientale 8.1.2005 15:22
Mari
Mitä muuten se Ilkka sähläsi niitten kitarapiuhojen tai vastaavien kanssa, kun yleisöllä oli niin hauskaa? Se jäi radion kautta nähtynä vähän epäselväksi.

Ööö, tarkoittanet siis siinä Valuvan taivaan jälkeen..? Ilkalla oli se kitaran hihna viritettynä kitaran kaulaan sellaisella narusysteemillä, ja siitä sitten taisi solmu aueta, jolloin kitara ei enää pysynyt sen hihnan varassa Ilkan päällä... (Siis tosi selvästi selitetty!) Jonkun roudarin piti sitten tulla tekemään uusi solmu tai jotenkin muuten kiinnittämään se hihna. Tätä yleisö ainakin nauroi... Ja sitten yleisö nauroi Anssin kertoessa siitä uudesta kappaleesta, kun Ilkka yhdessä vaiheessa totesi Anssille, että tämä voi nyt lopettaa sen puhumisen, kun Ilkan kitara tuli kuntoon (tämä ei kai kuulunut radiosta niin hyvin..).

Olikohan siellä muuta sähläystä..? Ei ainakaan tule nyt juuri mieleen...
op777 8.1.2005 16:26
Hilu Olenko ainoa, joka ei erityisemmin pitänyt siitä uudesta kappaleesta? Puoleen väliin asti menetteli, sitten lössähti pahasti sekä sävelen että sanoituksen kohdalla. Varmaan huonoin kuulemistani Anssin biiseistä. :shock:
Muut biisit oli ihan kivaa kuunneltavaa!


No eipä tuo miltään huippukappaleelta kuulostanut. "Voi Jeesus Kristus miltä näytät" kun pamahti korviin, luulin jo hetken että tämä on joku Pystylähtö-tyyliin tehty hupikappale.

Huippukohta kappaleessa saavutettiin hienossa "Muistako sen bemarin äijällä on se vieläkin... ... ...kerättäiskö jengi kasaan"-kohdassa :twisted:

Muutaman kuuntelun jälkeenkään ei ole vielä oikein auennut, tiedä sitten miten lopullinen versio.

Tiktak vetäisi myös tilaisuuteen kovin sopivat kappaleet Rannaton ja teiniangstinen kuolonmessu Tänä yönä taivaaseen. Tosin tuo Vilkkumaan biisi kerää pisteet kotiin sillä saralla missä radiojuonto "Kaksi poliisia on juuri ammuttu Helsingissä, seuraavaksi Bob Marley ja I shot the sheriff" pitää ykkössijaa.

op777
marire 8.1.2005 16:49 [quote:18ugaxeu]Huippukohat kappaleessa saavutettin hienossa ''Muistatko se bemarin, äijällä on se vieläkin... .... ...kerättäiskö jengi kasaan''-kohdassa[/quote:18ugaxeu]Mä en yleensä ekalla kuuntelukerralla tajua sanoja kuunnolla, mutta tuo hyppäs heti korvaan. mä aloin kirkua yksin huoneessa: Hei, eiks tuo ollut mikan faijan bmw:stä?.H**to, oliks se?,Oikeesti oliko se? ja niin edelleen. Se kyllä herätti kertaheitolla!
Mä tykkäsin kappaleesta kokonaisuutena. On tullut kuunneltua se useamman kerran jo, sanat on kirjotettu ylös, ja mä osaan ne kohta jo ulkoa. Tietysti sitä ei sitten julkasta levyllä, tai soiteta edes keikoilla
Laukkis 8.1.2005 17:00 Mä tykkäsin kyllä Kaveria ei jätetä -biisistä. Ei ehkä ihan lemppari Anssin biiseistä, mutta ei todellakaan mikään huonokaan mun mielestä. Varsinkin tekstin jotkut kohdat kosketti tosi paljon. Se "Ei maailma tule loppumaan. Vaikka se tuntuu, se tuntuu siltä" (vai miten ikinä menikään) sai mut itkeen (mut se nyt vaan johtu siitä, että mä oon tällanen itkupilli...)
op777 8.1.2005 18:55
marire [quote:3m220tfy]Huippukohat kappaleessa saavutettin hienossa ''Muistatko se bemarin, äijällä on se vieläkin... .... ...kerättäiskö jengi kasaan''-kohdassa
Mä en yleensä ekalla kuuntelukerralla tajua sanoja kuunnolla, mutta tuo hyppäs heti korvaan. mä aloin kirkua yksin huoneessa: Hei, eiks tuo ollut mikan faijan bmw:stä?.H**to, oliks se?,Oikeesti oliko se? ja niin edelleen. Se kyllä herätti kertaheitolla! [/quote:3m220tfy]

Taisi tuossa vaan käydä artistille ns. vanhanaikaiset :D
op777 :
Joz 8.1.2005 22:01
op777 Tosin tuo Vilkkumaan biisi kerää pisteet kotiin sillä saralla missä radiojuonto "Kaksi poliisia on juuri ammuttu Helsingissä, seuraavaksi Bob Marley ja I shot the sheriff" pitää ykkössijaa.


Samaan sarjaan, vaikkakaan ei musiikkiin liittyen, kuuluu myös Erkki Vanhasen lausahdus Ruutulipussa vuonna -94, joka meni osapuilleen seuraavasti: "Ja juuri saamamme tiedon mukaan Ayrton Senna on menehtynyt saamiinsa vammoihin. Ei sitten muuta kuin jännittämään euroviisuja. Bye bye baby."

Kaveria ei jätetä-biisistä sen verran, että minun mielestäni kertsi toimii varsin kivasti ja sanat kaikessa kliseisyydessään ovat hyvät. Musiikkipuoleen tekisin jotain muutoksia, jos olisi minusta kiinni, kertsiin en tosin koskisi.
Susa 9.1.2005 16:25 Minusta tuo uusi kappale on kyllä hyvä, ja sisäinen jukeboxini onkin ottanut sen ankaraan soittoon. Hyvä niin, usein se soittaa sietämättömiä renkutuksia. Hillittömän huvittavaa on kun artisti lainaa sanoja itseltään eli samassa ympyröissä siis liikutaan , kuin Mikan faijan BMW:ssä. Loppu biisistä menee korkeammalta kuin muu kappale kuten euroviisussa ikään.

Karhusaaren kuuleminen ensimmäistä kertaa taas pisti miettimään, että milloin se seuraava kappale alkaa. Voihan sekin siitä parantua, jos/kun sitä kuulee useammin. Joka tapauksessa Anssi painii minusta omassa sarjassaan biisintekijänä.
keva 9.1.2005 19:45 a.
Lellu 24.1.2005 16:35 Minustakin tuo uusi kappale oli hyvä! Ei malttais mitenkään odottaa Anssilta uusia kappaleita lisää..
Niin ja kiitos Trientalelle noista kuvista! Näkee edes jotakin vaikkei keikalle päässytkään :wink:
Incognito 23.2.2005 15:27 Moikka kaikille!

Palaan tähän aiheeseen koska nyppii! Kuulin Anssin ja Ilkan esiintyvän yhdessä ja yritin hankkia liput. Konsertti oli kuitenkin loppuunmyyty! Miksi näin? Miten näin voi päästä käymään? Luulisi järjestäjien osaavan varata lippuja kysynnän mukaan - eikö totta?

Sitten luin täältä, että konsertti radioidaan. Jouduin siis tyytymään tähän. Äänitin "esityksen" c-kasetille ja olen nyt kuunnellut sitä lukuisia kertoja kuulokkeilla (AKG). En ole kuulemaani lainkaan tyytyväinen! Olen tähän mennessä löytänyt esityksestä kuusi virhettä!

1. Anssin ja Ilkan äänet soivat huonosti yhteen. Äänialat eivät kerta kaikkiaan kohdanneet! Ilkan baritoniääni tarvitsisi tuekseen joko toisen baritonin tai jopa basson. Anssin tenori lähinnä tukki taajuskaistan ja aiheutti sen, että c-kasettimankkani äänitystasot olivat jatkuvasti punaisella!

2. Anssi sekoili pahemman kerran sanoissaan ja lauloi uudessa kappaleessaan pätkän Mikan faijan BMW:tä. Kannattaako uusia piisejä esittää jos niitä ei kerran osaa?

3. Kitarat olivat keskenään epäsynkassa. Soinnut iskettiin epätarkasti ja miten kuten. Hällä väliä -asenne ja harjoittelun puute paistoivat tässäkin! Kehoittaisin miehiä tässä kohtaa ottamaan oppia kunnon kitaristeilta, esim. Jarmo Nikku kannattaa tsekata! :wink:

4. Anssin kappaleissa häiritsee erityisesti niiden puuduttavat rakenteet, köyhät melodiat sekä amatöörimäiset sanat. Keikalla nämä epäkohdat vain korostuvat ison rahan tuotannon ja studiomuusikkojen puuttuessa. Nyt järki käteen ja Anssillekin taustavoimiin ammattimaisia piisinkirjoittajia! Muuten on helppoa ennustaa suosion romahtavan seuraavaan älppäriin mennessä!

5. Tavastian äänentoisto alkaa jo olla pahasti ajastaan jäljessä. Vai olinko ainoa, joka kuuli koko konsertin ajan pientä rätinää? Tavastia kuitenkin nauttii maailmanluokan rock-klubin maineesta, joten eikö olisi jo aika hankkia paremmat kaiuttimet?!?

6. Nykymusiikissa tuntuu olevan vallalla suuntaus, jossa kuulijat unohdetaan! Tämän trendin airuena Anssi Kela on saanut ratsastaa jo riittävän kauan. Todellinen substanssi puuttuu ja levymyynnin lasku puhuu omaa karua kieltään! Isojen levy-yhtiöiden rahastuspolitiikka ajaa kuulijat pian ulos kulutusyhteiskunnan oravanpyörästä ja hakemaan musiikkinsa mm. Viipurista! Päättäjät hoi - tämäkö on oikea tie?

Anssille ja Ilkalle toivotan hyvää keväänjatkoa - itse petyin! Lieneekö konsertin tuottokaan mennyt laisinkaan apua oikeasti tarvitseville...
marire 23.2.2005 16:16 Tässä on muutama mun vastaus
[quote:3m0s952b]2. Anssi sekoili pahemman kerran sanoissaan ja lauloi uudessa kappaleessaan pätkän Mikan faijan BMW:tä. Kannattaako uusia piisejä esittää jos niitä ei kerran osaa? [/quote:3m0s952b]
Se oli kuule osa sitä uutta kappaletta :D

[quote:3m0s952b]. Kitarat olivat keskenään epäsynkassa. Soinnut iskettiin epätarkasti ja miten kuten. Hällä väliä -asenne ja harjoittelun puute paistoivat tässäkin![/quote:3m0s952b]
Nämä kaikki avustuskonsertit järjestettiin niin nopealla aikataululla ettei siinä varmasti paljon kukaan kerinnyt harjoitella

[quote:3m0s952b]Anssin kappaleissa häiritsee erityisesti niiden puuduttavat rakenteet, köyhät melodiat sekä amatöörimäiset sanat. Keikalla nämä epäkohdat vain korostuvat ison rahan tuotannon ja studiomuusikkojen puuttuessa. Nyt järki käteen ja Anssillekin taustavoimiin ammattimaisia piisinkirjoittajia! Muuten on helppoa ennustaa suosion romahtavan seuraavaan älppäriin mennessä!
[/quote:3m0s952b]
[quote:3m0s952b]Nykymusiikissa tuntuu olevan vallalla suuntaus, jossa kuulijat unohdetaan! Tämän trendin airuena Anssi Kela on saanut ratsastaa jo riittävän kauan[/quote:3m0s952b]
Kaikenlaisen perustellun ( ja perustelemattoman) kritiikin kyllä hyväksyn, mutta minua ärsyttää se, että tänne tullaan haukkumaan Anssin kappaleita ja miestä itseään, vaikka tämä on fanisivu. Jos on pakko jollekin valittaa niin valita jossain muuaalla, älä täällä!
Trientale 23.2.2005 17:21
Incognito Palaan tähän aiheeseen koska nyppii! Kuulin Anssin ja Ilkan esiintyvän yhdessä ja yritin hankkia liput. Konsertti oli kuitenkin loppuunmyyty! Miksi näin? Miten näin voi päästä käymään? Luulisi järjestäjien osaavan varata lippuja kysynnän mukaan - eikö totta?

Miten näin voi päästä käymään? Olisikohan siten, että moni ihminen oli konsertista kiinnostunut ja hankki lippunsa saman tien. Ei Tavastiallekaan äärettömästi porukkaa mahdu.

Incognito 2. Anssi sekoili pahemman kerran sanoissaan ja lauloi uudessa kappaleessaan pätkän Mikan faijan BMW:tä. Kannattaako uusia piisejä esittää jos niitä ei kerran osaa?

Tällä keikalla Anssi itseasiassa ei sekoillut sanoissaan, ja Bemarin osa kuultiin varmasti ihan tarkoituksella. Uusi biisi kuulosti jo nyt hyvältä ja varmasti se vielä kehittyykin. Meidän fanien joukossa on ihmisiä (kuten minä) jotka erittäin mielenkiinnolla odottavat kuulevansa uusia biisejä ja niiden kehityskaarta on mielenkiintoista seurata. Millä perusteella Anssi ei osannut uutta biisiä?

Incognito Hällä väliä -asenne ja harjoittelun puute paistoivat tässäkin! Kehoittaisin miehiä tässä kohtaa ottamaan oppia kunnon kitaristeilta, esim. Jarmo Nikku kannattaa tsekata!

Hällä väliä -asennetta ei Anssilla taatusti ole! Eikä varmasti muillakaan esiintyjillä, jotka tuon kaltaiseen tapahtumaan osallistuvat. Ja kuten marire jo totesi, konsertti järjestettiin sellaisella vauhdilla, ettei kellään varmasti ole ollut hirveästi aikaa sitä varten harjoitella.
Ja todettakoon vielä, että jos Anssi jotain osaa, niin varmasti soittaa kitaraa!

Incognito 4. Anssin kappaleissa häiritsee erityisesti niiden puuduttavat rakenteet, köyhät melodiat sekä amatöörimäiset sanat. Keikalla nämä epäkohdat vain korostuvat ison rahan tuotannon ja studiomuusikkojen puuttuessa.

Jaaha. Anssin kappaleissa minua ilahduttavat erityisesti niiden kauniit melodiat ja loistavat, tarkaan harkitut sanoitukset. Keikoilla nämä vain korostuvat entistä enemmän edukseen, ja varsinkin oman bändin kanssa esitettynä biisit saavat aivan uusia ulottuvuuksia. Ymmärsitkö pointtini?

Incognito 6. Nykymusiikissa tuntuu olevan vallalla suuntaus, jossa kuulijat unohdetaan! Tämän trendin airuena Anssi Kela on saanut ratsastaa jo riittävän kauan.

Mielenkiintoista, minusta kun Anssi on niitä harvoja artisteja, jotka todella ottavat kuulijansa ja faninsa äärimmäisen hyvin huomioon!

Oli epäilemättä hyödyllistä rekisteröityä tänne päästäksesi vuodattamaan tuntojasi... Veikkaisinpa kuitenkin, että ainakin tekstisi perusteella et Anssin uraa kovinkaan hyvin tunne, ja siksi tietyt pätkät tekstistäsi tuntuivat aika... No, siltä, että on vain jotain haukkumista pitänyt keksiä...
jassu 23.2.2005 18:26 Ja sinä väität että Anssi ei muka osaa soittaa kitaraa, paskapuhetta!
Mikä hällä väliä- asenne? Ei voi ymmärtää!
Kuten Trientale jo sanoi Anssi on niitä harvoja artisteja jotka todella välittävät faneistaan ja ottaa meidät huomioon!

Ja mitä nyt noihin lauluihin tulee niin olen samalla linjalla Trientalen kanssa.

Miks kaiken pitäis olla aina niin täydellistä?
Miks jokaisen soinnun ja äänen pitäis mennä just nappiin?
(Mielestäni Anssin ja Ilkan äänet sopi ihan hyvin yhteen, eikä kitaroinnissakaan ollu mitään vikaa)
Miks ei voi joskus unohtaa sanoja biisissä? Tosin Anssi ei edes mielestäni unohtanut tolla keikalla biisiensä sanoja. (Tuo uuden biisin BMW "lainaus" kuului siihen kappaleeseen)
Miks keikoilla pitäis kuulla ihan samanlaisia versioita kuin levyllä?
Minä pidän kun Anssin keikoilla kuulee kappaleista erilaisia versioita.
(Tää tosin meni vähän jutun vierestä...)

"Nyt meni hermot ja sen kyllä huomaa..."
Sami 23.2.2005 21:15
Trientale Veikkaisinpa kuitenkin, että ainakin tekstisi perusteella et Anssin uraa kovinkaan hyvin tunne, ja siksi tietyt pätkät tekstistäsi tuntuivat aika...


Incognitohan oli mukana jo vanhalla foorumilla jo vuonna 2001 ja vuodatti silloin muun muassa seuraavaa:

Miettisit Anssi siinä vaiheessa kun Anttilassa laulat "Tiedän sen tuotteen" siinä yliarvostetussa "Nummela" -kappaleessa. Saatko jotain firman provisioita mainostaessasi joitain ko. ketjun tuotteita, mitä?! Vähempikin nyppii... (INCOGNITO 15/11/2001 01:42:06)

Allekirjoittanut ei pitänyt keikasta. Liikaa omahyväisyyttä, liian vähän pröystäilemätöntä asiallisuutta. Anssin kappaleet ovat vakavia, miksi siis mitätöidä tiivis sanoma ankeilla huumoripläjäyksilä (huonot elokuvatunnarit, pompöösit rumpurakennelmat). Mitä ylimarkkinoituihin T-paitoihin tulee, kuosi virttyy seitsemännen pesun jälkeen (testattu on)!
(INCOGNITO 5/11/2001 02:03:47)

toivottavasti kiertue päättyy pian. kävin näet katsastamassa forssan keikan ja totesin, ettei bändi ole petrannut lainkaan sitten tavastian. pikemminkin päinvastoin. rumpalit sleebaavat ja muu bändi kiilaa. laulaja honottaa nuotin vierestä ja aliarvioi maksaneita kuulijoitaan mm. unohtamalla kappaleiden sanoja. yritä nyt siinä sitten nauttia oluesta...
(INCOGNITO 28/11/2001 04:31:34)

Hmmm... epäilykset heräävät...
Hilu 23.2.2005 21:37 Näitä on sitten niin hauska lukea! :D En voinut olla nauramatta!

Incognito Keikalla nämä epäkohdat vain korostuvat ison rahan tuotannon ja studiomuusikkojen puuttuessa.

Millä levyllä on studiomuusikkoja? Haluan tietää...

Ison rahan tuotanto? Onko omassa kotistudiossa soitettu, äänitetty, miksattu ym. isolla rahalla tuotettua?
Joz 24.2.2005 9:01 Aivan loistavaa! :mrgreen:
Anssi Kela 24.2.2005 10:12 Kaikenlaisen perustellun ( ja perustelemattoman) kritiikin kyllä hyväksyn, mutta minua ärsyttää se, että tänne tullaan haukkumaan Anssin kappaleita ja miestä itseään, vaikka tämä on fanisivu. Jos on pakko jollekin valittaa niin valita jossain muuaalla, älä täällä!

Olen aina korostanut sitä, että tällä foorumilla minua saa silittää tarvittaessa myös vastakarvaan. Minun päivääni Incogniton viesti suorastaan piristi - mukavaa havaita, että vanha vastarannan kiiski on edelleen voimissaan!
Mari 24.2.2005 17:55 Voi pyhä elämä! Täällä oli eilisiltana vaaran paikat kun meinasin pudota tuolilta. (engl. laugh my ass off?) Kuka olisi nekin henkiset ja fyysiset vammat korvannut? Entä jos olisin rojahtanut nettipiuhan päälle ja yhteys olisi katkennut? Että kiitos vaan siitä.

Tervetuloa Incognito taas keskuuteemme. Maailmassa on ihan liikaa virheitä ja pointtisi osuvat erittäin hyvin asian ytimeen. Vaikutat tyypilliseltä anssikelan kaappifanilta! Tuon Tavastia-viestin lukemisen jälkeen tuli ihan sellainen olo että voisit olla joku tuttu, mutta tuskin kuitenkaan. Nostalgiakin iski ja lähdin etsimään wanhalta foorumilta sitä parhaiten mieleeni jäänyttä viestiä ja jäin tietty sille tielle lueskelemaan Semifinalin tunnelmia. (Ja sillä keikalla niitä virheitä vasta olikin!) Those were the days...

25/09/2002 : 17:50:08
On perin hämmentävää todeta miten hitusen järkeäkin omaavat ihmiset ympäri Suomea hekumoivat jostain konsertin irvikuvasta, hinkuvat pääkaupungin tupakansavuisimpaan längettömään navettaan ja suu vaahdossa esittävät kappaletoiveitaan pigmentittömän maamyyrän ujellettavaksi. Annetaan porukalla leivykeisarin kohdata Semifinal TYHJÄNÄ. Mitäs sanotte?

Anssin kappaleissa häiritsee erityisesti niiden puuduttavat rakenteet, köyhät melodiat sekä amatöörimäiset sanat.

Tämähän on jo moneen kertaan todistettua faktaa. Mutta jollain pitää artistin nykyään erottua joukosta. Ja onhan se hyvä että lapsetkin osaa hyräillä kappaleiden mukana. (Tämä ei koske Idols-kilpailijoita, joille Anssin biisit on selvästi ylivoimaisia.)

Vai olinko ainoa, joka kuuli koko konsertin ajan pientä rätinää?

Et varmasti ollut. Kokeilitko kääntää radiosi antennia?
Norsku 24.2.2005 18:27
Mari Täällä oli eilisiltana vaaran paikat kun meinasin pudota tuolilta. (engl. laugh my ass off?)


Kyllä. Tunnetaan myös lyhenteenä LMAO. Monesti hyvin käyttökelpoinen ilmaisu. :P
Trientale 24.2.2005 20:47 Jaa että kyseessä onkin tällainen henkilö. Siinä tapauksessa viestiin todellakin voi suhtautua huumorilla. Erityisesti Incogniton vanhalle foorumille kirjoittamat viestit ovat hupaisia! Ehkä tämä persoona viihdyttää meitä jatkossakin, kun on kerran tiensä tännekin löytänyt...
marire 27.2.2005 16:09 [quote:yaeznzlf]Kaikenlaisen perustellun ( ja perustelemattoman) kritiikin kyllä hyväksyn, mutta minua ärsyttää se, että tänne tullaan haukkumaan Anssin kappaleita ja miestä itseään, vaikka tämä on fanisivu. Jos on pakko jollekin valittaa niin valita jossain muuaalla, älä täällä!

Olen aina korostanut sitä, että tällä foorumilla minua saa silittää tarvittaessa myös vastakarvaan. Minun päivääni Incogniton viesti suorastaan piristi - mukavaa havaita, että vanha vastarannan kiiski on edelleen voimissaan![/quote:yaeznzlf]

Mä tarkoitin sitä kun tullaan valittamaan mitään tietemättä asioista. Mutta jis kerran on valittaja on käynnyt keikoillakin niin kyseessä on ilmeisesti jonkinmoinen asiantuntja :D