Kysymyksiä ja vastauksia vuodelta 2001

29.3.2001 kotisivuilleni avattiin ”kysymyksiä / vastauksia” -palsta, johon kävijät lähettivät minulle kaikkiaan 2703 kysymystä. Kysymysten runsas määrä pääsi yllättämään totaalisesti ja pian osoittautui, etten millään voinut vastata jokaiseen. Syyskuun loppuun mennessä ehdin kuitenkin vastata 510:een ja sitten peli oli pakko viheltää poikki – en yksinkertaisesti jaksanut enempää. Tunsin vastanneeni kaikkeen mahdolliseen ja mahdottomaankin. Lisäksi väsyin siihen, että vastattuani kymmenettä kertaa mistä niitä laulujeni sanoja saa, niin seuraavana päiväni taas viisi uutta uteliasta tiedusteli samaa asiaa. Kommunikointi alkoi polkea pahasti paikoillaan.

Niinpä kotisivujani uudistettaessa esitin tovomuksen, että ”kysymyksiä / vastauksia” -palsta muutettaisiin keskustelufoorumiksi. Näin artistin ja fanin välistä vuoropuhelua ei enää revittäisi ainoastaan artistin selkänahasta vaan kommunikaatio toivottavasti nousisi uudelle tasolle muodostaen lopulta oikeaa keskustelua. Näin tehtiin ja ”kysymyksiä / vastauksia” -palsta suljettiin käytöstä 1.10.2001.

Olihan se hauskaa jonkin aikaa. Monet ovat kertoneet minulle kysymysten ja vastauksien lukemisen olleen erittäin addiktiivista ja viettäneensä palstalla tunteja toisensa jälkeen. Vierotushoitona näille koukkuunjääneille päätimme säilöä ”kysymyksiä / vastauksia” -palstan sellaisenaan: täältä löytyy jokainen niistä 510:stä vastatusta kysymyksestä. Mikä on bussin kardaani? Miksi taivas on sininen? Kuullaanko Kaksi sisarta -kappaleen alussa Zippoa? Miten mopon saa kulkemaan kahtasataa? Kaikkea taivaan ja maan väliltä, olkaa hyvä!

Kommentit

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.