KIRKKOKONSERTTI ELOKUUSSA

16.6.2005

Ensi elokuun alussa järjestettävän Tuusulanjärven kamarimusiikkitapahtuman yhteydessä tarjoillaan harvinaista herkkua. Anssi ja tapahtuman taiteellisina johtajina toimivat Kuusiston viulunsoittajaveljekset Jaakko ja Pekka yhdistävät voimansa unplugged-konsertissa, jonka näyttämönä toimii Tuusulan puinen kirkko.

Kamarimusiikkifestivaalin teemana on Pohjois-Amerikka ja Anssin keikalle lupaillaankin country-sävytteistä musiikkia. Tarkempaa ohjelmistoa ei ole vielä päätetty, eikä Kuusiston veljesten roolista osata tässä vaiheessa kertoa enempää. Viime vuonna Pekka Kuusisto teki samaan tyyliin yhteistyötä Jonna Tervomaan kanssa ja heidän kirkkokonserttinsa keräsi kehuja.

Tuusulanjärven alueen historia on taiteilijoistaan tunnettu. Kansalliskirjailija Aleksis Kiven mökki löytyy kirkon lähellä olevan rantatien varrelta ja 1900-luvun alkupuolella luonnonkauniissa maisemissa viihtyivät mm. Juhani Aho, Pekka Halonen, Jean Sibelius, Eero Järnefelt ja Eino Leino. Anssin musiikin ystäville kiintoisin historiallinen yksityiskohta lienee se, että elokuussa 1987 Tuusulan kirkossa soitti bändi nimeltään Yhdeksäs Hetki, basistinaan eräs 15-vuotias tuleva levylaulaja.

Anssi Kela Unplugged -konsertin näyttämö eli Tuusulan kirkko löytyy osoitteesta Kirkkotie 34 ja soitto alkaa elokuun 3. päivänä klo 22.00. Liput ovat myynnissä Lippupalvelussa.

Kurkkaa myös Tuusulanjärven kamarimusiikin kotisivut.