Forum 2001-2002

minttumiia 17.10.2001 21:49 miten tehään musiikkia tietsikalla? olis kiva tietää miten tehään musiikkia tietokoneella? koska ite soitan rumpuja niin sais hyviä saundeja rumpujen lisäks!
Chride83 18.10.2001 17:27 No, ensiksi valitaan hyvä softa. Suositelen aloitelioijlle eJayn (www.ejay.com) ohjelmistoa. Niitä on sitten eri musatyypeile, oli se sitten Dance, Hip Hop, Rave, Steet taikka Ibiza. Demot voi hakea Ejayn sivuilta.

Usien ohjelmat ovat raitoihiin perustuvia (kuulostikohan ihan järkevältä [:)...], mikä siis tarkoittaa sitä että käyttäjä valitsee jonkun valmiista ohjelman soundisamplista taikka sitten äänittää mikillä oman samplen joka sitten läiskitään päälekkäin oleviin raitoihiin. Raidat voidaan järsjestää niin, että raita 1 on kitarasaundeja, 2 on rumput, 3 erikoisefektejä jne. Sitten vaan sliipataan ja höylätään vähän sielä sun täälä, ja voila koti-Darude taikka koit-Kela on syntynyt!
Vailtettavasti eJayn demot ovat aikalailla rajoitettuja savin ja recordingin suhteen, joten... Mutta kokeile vaan vapaasti.