Forum 2001-2002

JMN 7.8.2002 19:03 Hengataan Essolla Olin tuossa kesäisellä matkalla eteläisessä ja läntisessä Suomessa. Ruotsinkielinen Pohjanmaa vanhoine puutalokaupunkeineen ja Yyteri santoineen olivat vavahduttavia elämyksiä mutta yksi oli ylitse muiden: kun olin ajelemassa Porista Helsingin ja Nummelan suuntaan törmäsin Karkkila-Vihti välillä valtatie 2:n varressa olleeseen vanhaan Essoon joka näytti aavemaisen tutulta. Voisiko se olla...kyllä se oli! Tuo legendaarinen hyljätty epäpaikka Esso Nummelan kannesta! Miehän vetäsin pakun siihen parkkiin ja menin pällistelemään sitä ihan läheltä...harvinaisen ankea paikka, totesin itsekseni. Seinustoilla olevat nokkoset ja muut heinät olivat villintyneet sitten kansikuvien ottamisen. Seinustoille oli kasattu vanhoja trukkilavoja ja muuta roinaa, mutta kyllä sen samaksi paikaksi tunnisti. Nummela-kirjassa näkyvä Ässä-arpa mainostarrakin oli yhä paikoillaan! Paikka tosin ei ollut samalla lailla kultaista valoa hohtava kuin levyn kannessa: se oli ankean harmaa. Siitä huolimatta virittelin kamerani laukaisemaan itse itsensä ja menin pönöttämään mietteliäänä seinää vasten. Filmi on nyt kehityksessä, toivottavasti vuosisadan kuvan ottaminen onnistui...hassua muuten ko. huoltsikka sijaitsi Karkkilan eikä Vihdin puolella...no, pikkuseikka. Lomani kohokohta oli kyllä tuo. Muutenkin kyllä tuli taas perehdyttyä Anssi-mytologian keskeisiin paikkoihin. Puistolat ja musarit ja muut. Nummela tai Vihti olisivat kyllä erinomaisia paikkoja foorumi-miitin kannalta mikäli sellainen joskus pidetään. Voitais ihailla vaikka liikenneympyröitä... JMN
Mari 7.8.2002 19:15 Ooh... :) Nyt olemme kaikki kateudesta vihreitä! Toivottavasti kuva onnistuu!
Minäkin ajoin joskus nenä bussin ikkunassa tuon legendaarisen paikan ohi. Ei se ollut ihan sellainen kuin olin kuvitellut mutta kyllä sen heti tunnisti.
Onko muuten ne sinkkujen kannetkin kaikki kuvattu tuolla huoltoasemalla?
Ja missä mahtaa lojua se Millan kansikuva-auto, jossa on se hiano musta heppa? :)Edited by - Mari on 07/08/2002 19:16:07
Anssi Kela 8.8.2002 0:46

Onko muuten ne sinkkujen kannetkin kaikki kuvattu tuolla huoltoasemalla?


Puistossa -sinkun kansi on kuvattu samassa paikassa, Kaksi sisarta -kansikuva on eri huoltikselta


Ja missä mahtaa lojua se Millan kansikuva-auto, jossa on se hiano musta heppa? :)


En valitettavasti muista missä tuo kuva otettiin! Pyörimme kuvaaja Nauskan kanssa pääkaupunkiseudun rähjäisimmillä nurkilla ja tuo reissussa hieman rähjääntynyt hevostenkuljetuskärry löytyi jonkun romuvaraston pihalta.

Mari 8.8.2002 19:35 Ei ihme että jossain sanottiin että Anssin musiikista on tullut osa suomalaista city- ja huoltoasemakulttuuria. :) Mutta entäs BMW-kansi? Veikataan... samaa kuin 2 sisaressa?

Ja tuo heppakärry on ehdoton kansallisaarre, joku fani vielä hankkii sen takapihalleen. Kertokaa jos näette sen jossain, saadaan uusi turistirysä. :)

Anssi Kela 9.8.2002 22:38
Nummela -albumin ja kaikkien sinkkujen kannet (Millaa lukuunottamatta) on otettu yhden päivän aikana ympäri läntistä Uuttamaata. BMW -kansi otettiin Somerontien varressa olevan linja-autovarikon pihassa, juuri ennen Pusulan risteystä. Paikka valittiin bussihallien hienojen keltaisten rautaovien vuoksi, mutta tuo sinkunkansikuva on otettu eri suuntaan, joten ovet eivät kuvassa edes näy.

Kaksi sisarta ja BMW -sinkkujen kansissa näkyvä auto on viininpunainen Jaguar, jolla olimme kuvauspäivänä liikenteessä. BMW:n aikanaan ilmestyessä monet huomauttelivatkin biisin nimen ja kansikuvan välisestä ristiriidasta.

Mari 12.8.2002 19:51 Kiitos faktatiedosta! :)

Nää nettiyhteydet tökkii taas niin etten ehdi etsiä sitä juttua jossa tästä puhuttiin aiemmin.
Tuo Puistossa-demon kitarointi piinaa minua oikein kunnolla, se kuulostaa varsin maagiselta :) ja viikonlopun pienen harjoittelun jälkeen vaikuttaisi siltä että se voi jopa olla mahdollista oppia! (Ei, kyllä se ntäytyy olla vähintään mahdotonta!) Siihen voi mennä kyllä vähän aikaa, mutta sitten kun osaan soittaa samalla tavalla kuin siinä demossa, ja vielä laulaa siihen päälle niin silloin olisi ehkä itse maestronkin syytä harkita pientä harjoittelua, sillä minähän olen vain avuton aloittelija... jookos?

(Olen ollut tänään ihan liikaa auringossa ja jutut voi mennä samaa tahtia kummallisiksi... trooppinen ilma riittää jo!)